Forum » Programska oprema » Kontrolirana animacija v PowerPointu
Kontrolirana animacija v PowerPointu
MK99 ::
Pozdravljeni!
Pripravljam eno prezentacijo, ki naj bi vsebovala tudi 2-3 animacije. Te sem prvotno mislil narediti v Flashu, samo sem prišel do problema. Potreboval bi namrec nadzor te animacije, v bistvu samo stop/start. Ko bi v PP prišel na tak slide, bi potreboval moznost, da animacijo na slidu zacnem, ustavim, zacnem, ustavit,... in ko je konec, nadaljujem na naslednji slide.
Kot vem, s flashom to ni mozno, saj PP razume klik miške kot ukaz za naslednji slide. :/
Kako bi to izvedel?
TIA,
Matic
Pripravljam eno prezentacijo, ki naj bi vsebovala tudi 2-3 animacije. Te sem prvotno mislil narediti v Flashu, samo sem prišel do problema. Potreboval bi namrec nadzor te animacije, v bistvu samo stop/start. Ko bi v PP prišel na tak slide, bi potreboval moznost, da animacijo na slidu zacnem, ustavim, zacnem, ustavit,... in ko je konec, nadaljujem na naslednji slide.
Kot vem, s flashom to ni mozno, saj PP razume klik miške kot ukaz za naslednji slide. :/
Kako bi to izvedel?
TIA,
Matic
Našel (vsaj zacasno) rešitev.. AVI movie. Ce flash animacijo spremenim v AVI clip, lahko potem ta clip v PP nadziram s klikom miške. Vsaj nekaj je, s tem, da sem takoj omejen na uporabo miške..
Ce mogoce kdo pozna še kakšno alternativo..
LpM
Ce mogoce kdo pozna še kakšno alternativo..
LpM
urban99 ::
mogoče klipe razreži in porazdeli po slajdih, če je vse kar rabiš start/stop.
Je pa PP zelo zatežen glede videov in po mojih izkušnjah tudi precej muhast. Za prezentacijo stvar definitivno delaj na preizkušenem okolju (svoj laptop).
Je pa PP zelo zatežen glede videov in po mojih izkušnjah tudi precej muhast. Za prezentacijo stvar definitivno delaj na preizkušenem okolju (svoj laptop).
PP v bistvu pusti start/stop posameznega filma. Torej mi sploh ni treba rezati, ceprav verjetno bom, da dobim manjše velikosti datotek in manj moznosti za probleme.
Ja, sem z videi tudi jaz ze imel probleme, predvsem je zelo obcutljiv kar se codeksov tice.
LpM
Ja, sem z videi tudi jaz ze imel probleme, predvsem je zelo obcutljiv kar se codeksov tice.
LpM
Gandalfar ::
> Kot vem, s flashom to ni mozno, saj PP razume klik miške kot ukaz za naslednji slide. :/
Ce kliknes znotraj flash containerja, bi moral flash prestrezti klik miske.
Ce kliknes znotraj flash containerja, bi moral flash prestrezti klik miske.
Flash v PP mi nekako ne gre. Dokaj komplicirano za import pa še potem zelo cudno deluje. Moram za vsako predvajanje zapreti PP in ga ponovno odpreti, ker flash pri drugem predvajanju sploh ne deluje.
Mislim, da sem se kar odlocil za avi. Konvertiram swf v avi in ga potem enostavno kontroliram s klikom. Tudi nisem omejen s MB, tako dam max kvaliteto in izgleda super, tudi na hd ekranu.
Hvala vsem za pomoc!
Mislim, da sem se kar odlocil za avi. Konvertiram swf v avi in ga potem enostavno kontroliram s klikom. Tudi nisem omejen s MB, tako dam max kvaliteto in izgleda super, tudi na hd ekranu.
Hvala vsem za pomoc!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTML5 bo končan do julija 2014Oddelek: Novice / Brskalniki | 9458 (8367) | Key Quest |
» | Microsoft predstavil animiran spletni iskalnik Tafiti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 10167 (7211) | Matek |
» | Osnove grafičnega oblikovanja in prezentacija!Oddelek: Izdelava spletišč | 2052 (1921) | Vice |
» | Flash (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4477 (3636) | kleDo |
» | Home pageOddelek: Programska oprema | 1409 (1317) | webcreator |