» »

Flash

Flash

1
2
»

Lunik ::

html ukazi so npr. (brez presledkov) < i > za poševno, < b >za bold < /b >, < u > za podčrtano < /u >, pa še nekaj je za fonte, samo ne morm tle pokazat...

Freak ::

kako pa bi vstavu še štetje obiskov na moji strani?

Lunik ::

nimam pojma. enkrat se bom spravil tut to narest. te obvestim...

Freak ::

j3st: Tisto kar si prej napisu sploh ne dela zatakne se pr if stavku!

Lunik ::

ups... skripta je en del kode spet zastopila kot html...:D
Tole bi mogl delat:
if (Number(burek.scroll)< Number(burek.maxscroll)) {
burek.scroll = Number(burek.scroll)+2;
}

Freak ::

Ä to zagor a za dol a za oboje?

Lunik ::

sm mislil da maš malo več pojma o programiranju. :\
če bi ga mel, bi videl, da je tole za dol ker je .scroll+2. lohk daš pa tud +1 al pa +3.

Freak ::

j3st: I love pascal & I program in pascal. Tm je to drugač!! Get it!:\

Lunik ::

heh! nč ni drgač. je pa vseen logičn...:\

Freak ::

ok logičn je sam kako naj bi jaz vedu da je 2 za dol 1 pa za gor!:\

Lunik ::

em, sej ni :D. +1 (al pa katerokoli število - tut 2) je za dol, -1 je pa za gor.

Freak ::

no to je pa še bolj logično!:D

Freak ::

Kako bi v flashu s dilmom naredu film. Recimo gif, ki je neka animacija bi vstavil, in ga z motion tweenom pripravil do premikanja?

Lunik ::

Kva bi rad??? Dej mal bolj razloži, ker mi niti malo ni jasno kaj bi rad.

Freak ::

Dobu sm neki ful dobrih animiranih gifov, pa bi jim v flashu rad dodal še neki animacij, recimo da se premikajo, itd

Lunik ::

mah ne vem. jest bi predlagal, da gife v enem programu odpreš (npr. jasc animation shop 2), pa vsako slikco ki je v gifu posebej daš v flash in pol z njimi ustvarjaš kar hočeš.

Freak ::

A ni kej bolj enostavnega. Kaj pa če gif spremenim v swf, pa pol s swf- jem kej delam?

Lunik ::

sicer ne vem, kako bi gif spremenil v swf, ampak lahko poskusiš, to bi bla ena rešitev.

Freak ::

Ok zdej pa še en problem! Za to pa nujno rabm čim bolhj točen in hiter odgovor!
Kako bi recimo velikost tistga belga lista ki se odpre na začetku zmanjšal na točno tisto velikost kot je animacija, se pravi, da ko bi gledu ne bi blo belega ozadja ampak bi se vidl samo recimo krog ki se vrti po namizju!

Tjulenj ::

modify/movie... pa nastavis dimensions

Freak ::

ja to ja ampak jst sm mislu, če bi lahko nekak nastavu, da se v animaciji ne vid tistga belga ozadja ampak samo animacija!

Lunik ::

simpl. greš v flashu file -> publish settings -> jeziček html -> pa zbereš Window mode = transparent windowless.
to je to. pol če hočeš to animacijo dat v drug fajl pač skopiraš html od <object> do &lt/object> v tist fajl pa je.

Freak ::

ja to je ena varjanta, sam z gifom je pa mal težje. Uspel mi je končno nastavt tist mask da je vsaj približno tok velik k tista animacija! Uh8-)

kleDo ::

J3st: nekoč si v tem forumu govoru neki o tistih krokcih, ki se prikažejo "on mouse over"... stvar sicer zastopim, ampak kje dobiš tiste alfe... a lahko prosim mal bolj razložiš, al pa če samo poveš kako se tej stvari sploh reče?!?

tnx!

Lunik ::

A si downloadal fajl?
Alfa je koliko je barva prozorna. 0 je nevidna, 100% je neprozorna. Alfo zbiraš tam kjer mešaš barve je zadnje okence alfa. Lahko pa alfo določiš tudi objekotom pod effect in zibereš alpha.

kleDo ::

ok, bom probu...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash 5 ventilator

Oddelek: Izdelava spletišč
71019 (862) cahahopie
»

Flash 5 - menuji

Oddelek: Programska oprema
141375 (1217) Lunik
»

Vaši Programi !

Oddelek: Programiranje
221254 (869) Monster
»

Kako vstaviš Flash animacijo v html?

Oddelek: Omrežja in internet
121279 (1173) Freak
»

flash

Oddelek: Omrežja in internet
9979 (913) Lunik

Več podobnih tem