Forum » Zvok in slika » Zvočni sistem v avtu (Passat 2001)
Zvočni sistem v avtu (Passat 2001)
tilinho20 ::
Lp!
Doma imam Passat highline letnik 2001, pa bi vas prosil za malo pomoči da bi mu malo izboljšali zvočni sistem, ker sam se na to res ne spoznam.
Trenutno je v njem vse original od Volkswagna. Zvočniki so serijski, radio pa je Gamma 5. Celoten radio zaseda dva slota, saj je še dodan radio oz samo vmesnik za CD-je.
O radiu sem trenutno razmišlajl o kakšnem Pioneerju (okrog 200€). Glavno mi je da imam USB, ter da lahko na radio priključim svoj iPhone ali iPod. Nevem pa ali naj kupim tistega, ki gre čez en slot ali čez 2?
Glede zvočnikov (mogoče wooferja) pa niti nisem še toliko razmišljal, sploh nevem ali se mi splača? Glede radia bi lahko samo premestil v drug avto, če ga bom slučajno menjal... glede zvočnikov pa nevem. Ali mogoče kdo ve, če so iste velikosti tudi v novejših modelih?
Pa prosim vas tudi, da me malo okvirno seznanite s cenami.
Hvala za pomoč
Doma imam Passat highline letnik 2001, pa bi vas prosil za malo pomoči da bi mu malo izboljšali zvočni sistem, ker sam se na to res ne spoznam.
Trenutno je v njem vse original od Volkswagna. Zvočniki so serijski, radio pa je Gamma 5. Celoten radio zaseda dva slota, saj je še dodan radio oz samo vmesnik za CD-je.
O radiu sem trenutno razmišlajl o kakšnem Pioneerju (okrog 200€). Glavno mi je da imam USB, ter da lahko na radio priključim svoj iPhone ali iPod. Nevem pa ali naj kupim tistega, ki gre čez en slot ali čez 2?
Glede zvočnikov (mogoče wooferja) pa niti nisem še toliko razmišljal, sploh nevem ali se mi splača? Glede radia bi lahko samo premestil v drug avto, če ga bom slučajno menjal... glede zvočnikov pa nevem. Ali mogoče kdo ve, če so iste velikosti tudi v novejših modelih?
Pa prosim vas tudi, da me malo okvirno seznanite s cenami.
Hvala za pomoč
Pyr0Beast ::
Najceneje je USB - FM konverter.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast ::
Sam nisem opazil razlike
Some nanoparticles are more equal than others
St235 ::
potem si že v osni nezahtevna stranka.
Bistveno je kaj tilinho hočeš doseč. Če gre samo zato da dobiš prklop za usb/iphone potem je rešite fm modulator ( čeprav za ceno kvalitete zvoka), naslednja stopnja je xcar link ali kaj podobnega. Za tovarniško vgrajene zvočnike jaz kaj več ne bi investiral.
Če se boš pa odločil menjat tudi zvočnike oziroma investirat v ojačevalec, wooffer... je pa dobro met tudi biljši radio.
Torej a: kaj hočeš sploh dobseč?
b: koliko denarja si prirpavljen porabit?
Bistveno je kaj tilinho hočeš doseč. Če gre samo zato da dobiš prklop za usb/iphone potem je rešite fm modulator ( čeprav za ceno kvalitete zvoka), naslednja stopnja je xcar link ali kaj podobnega. Za tovarniško vgrajene zvočnike jaz kaj več ne bi investiral.
Če se boš pa odločil menjat tudi zvočnike oziroma investirat v ojačevalec, wooffer... je pa dobro met tudi biljši radio.
Torej a: kaj hočeš sploh dobseč?
b: koliko denarja si prirpavljen porabit?
Baje so teli zvočniki v passatu čist ql tko da v zvočnike zaenkrat ne bom neki investiral.
Sem pa razmišlajl da bi takšen radio kupil.
Radio
Pa dal bi izolirat plastiko na vratih, sčasoma (finance..) pa pride še kakšen woofer ter ojačevalec. Samo glede tega pa res nevem kaj bi točno
Tako nekako imam tr. zamišljeno...
Sem pa razmišlajl da bi takšen radio kupil.
Radio
Pa dal bi izolirat plastiko na vratih, sčasoma (finance..) pa pride še kakšen woofer ter ojačevalec. Samo glede tega pa res nevem kaj bi točno
Tako nekako imam tr. zamišljeno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tilinho20 ()
shinko ::
Ta radio je bomba, ampak če ne boš kupil 2 dim radia boš imel luknjo in ne zgleda glih najboljše, tako da poglej še radie,ki so 2dim.
registriraj se tukaj: http://www.team-vw.si/
maš oddelek za multimedio v vw-jih. Uporabniki tudi pogosto prodajajo kakšne stvari in jih lahko dobiš zelo ugodno.
registriraj se tukaj: http://www.team-vw.si/
maš oddelek za multimedio v vw-jih. Uporabniki tudi pogosto prodajajo kakšne stvari in jih lahko dobiš zelo ugodno.
ja sej a se ne da kakšno plastiko čez da zakriješ luknjo in je to to? ziher se kaj da...
St235 ::
seveda, dobi se namenski kos palstike, ki ga vtakneš v 2 din luknjo, potem pa v to plastiko radion, 1 din ti pa ostane za poličko.
Ne pri tem passatu nevem če imam lahko poličko... tako da bom namesto radia dau enostavno plastiko čez in je to to. samo nevem kje bi dobil to plastiko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 35894 (8696) | darck |
» | Avto zvočniki (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12019 (7266) | dottor |
» | AvtozvočnikiOddelek: Zvok in slika | 4490 (4103) | kokos25 |
» | Ozvočenje avteka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7791 (6588) | _Tom_ |
» | Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6134 (4540) | dunker |