Forum » Operacijski sistemi » Instalacija RED HAT-a in one problem!
Instalacija RED HAT-a in one problem!
Poletnik ::
Prej sm mel instalirane Mandrake linuxe in mi niso pravilno prevajali v c-ju napisanih programov oz. mi jih niso pognali. Sm dobo Red Hat-a in ko ga hocem Instalirat mi za /root al /boot sektor napise kao da ni na pravem mestu, ce pa hocem Upgradat star sistem je vse ok, vse se instalira sam ko hocem linux zagnat mi se stvar pri mountingu ustavi in ne morm nic nardit, ok pisem lahka sam ni nobenga ucinka? V cem je fora oz. kok jih naj instaliram???
dr.J ::
Verjetno bi lahko poganjal v c-ju napisane in prevedene programe, če bi imel prav nastavljeno pot ali če bi rekel ./a.out . Po defaultu pot ne kaže na trenutni direktorij. Boš imel v RH najbrž enak problem.
Če inštaliraš sistem na novo, je najbolje, da najprej pobrišeš stare particije in narediš nove. Potem jih bo postavil tja, kamor se mu zdi prav. Pa še slabe bloke naj poišče za vsak slučaj.
Sicer rabiš naslednje particije, če boš izbiral ročno z DiskDruidom (ali fdiskom):
/ 5 GB
/home kolikor pač potrebuješ
/usr/local 2 GB
swap 2* RAM (recimo 512 MB)
Kaj naredi 'Automatic' opcija, pa ne vem.
Če inštaliraš sistem na novo, je najbolje, da najprej pobrišeš stare particije in narediš nove. Potem jih bo postavil tja, kamor se mu zdi prav. Pa še slabe bloke naj poišče za vsak slučaj.
Sicer rabiš naslednje particije, če boš izbiral ročno z DiskDruidom (ali fdiskom):
/ 5 GB
/home kolikor pač potrebuješ
/usr/local 2 GB
swap 2* RAM (recimo 512 MB)
Kaj naredi 'Automatic' opcija, pa ne vem.
Poletnik ::
Sm zbrisal staro linux native particijo pa se vseen ista napaka, glede nastavljanja poti? Kok jo lahka nastavim oz kje? Pa v kaj jo naj preimenujem?
BadB0y ::
To je meni RH tud tezil da niso prave pa sem vseeno sel naprej pa pol linux vseeno dela popolnoma normalno no vsaj jaz nisem opazo da bi karkoli jezlo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | COddelek: Programiranje | 955 (834) | Matako |
» | Ubuntu na 9000 računalnikih v švicarskih šolah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 38828 (35068) | MrStein |
» | particije imena kako spremeniti ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1261 (1261) | Izi |
» | Dogodek Študent je Car - v Ljubljani (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8942 (8045) | Fury |
» | Ne glej tega!Oddelek: Loža | 1822 (923) | freserovski |