» »

Ubuntu Transmission - prenos nestabilen

Ubuntu Transmission - prenos nestabilen

carota ::

Imam težavo, ko prenašam torrent file, ki ima veliko seedov, konkretno Ubuntu 11.04 x64 alternate, mi prenos v Transmissionu niha od 100 kB/s do 1 MB/s. Ena perioda je cca 10 sekund. Port na routerju je odprt, drugi računalniki ne downloadajo, procesor in disk niso na max, free RAMa je dovolj.
Ko sem isto preizkusil v WinXP na isti mašini je šlo konstantno 1 MB/s. Ni odvisno od samega downloadanega fajla.

Kaj bi moral naštimati, da bi konstantno držalo ta 1 MB/s?

Sistem: Ubuntu 10.04 LTS, Transmission 1.93, 4 GB RAM, dual core proc.

lmorgh ::

poizkusi morda še z Deluge klientom.

Sem preizkusil Deluge. Res da tokrat nisem odprl portov (je nerodno se s kablom na router povezat) in v System monitorju tokrat pogledal kaj se dogaja. Enak vzorec. Prenašal sem samo ubuntu-11.04-server-amd64.iso.
 Torrent download

Torrent download

Bom poizkusil še z doprtimi porti, kot so za Transmission, a sumim, da ni to krivo.

rejven ::

probaj omejit hitrost za ene 5% manj od teoretične

Icematxyz ::

Imam težavo, ko prenašam torrent file, ki ima veliko seedov

Ne vem točno kakšne so privzete nastavitve v Transmission odjemalcu, ampak če greš pod Urejanje -> Možnosti -> zavihek Omežje -> Omejitve soležnikov in znižaš število soležnikov (skupnih in na torrent) se kaj spremeni? Testno znižaj številke recimo na število 20 in seveda potem preveri, če bodo kakšne spremembe!

Zgodovina sprememb…

Uh, s to slovensko terminologijo se ne znajdem najboljše. :) Sklepam, da beseda "soležniki" pomeni "peers". Imel sem:
- maximum peers per torrent: 60
- maximum peers overall: 240
Sem znižal na 20 in 60. Enak vzorec pri prenosu istega fajla (Ubuntu 11.04 x64 server). Procesorja (dual core) sta trenutno z vsemi trenutno aktivnimi aplikacijami na okoli 30 %, RAM na 65 %, swap na 140 MB (od 4 GB). Tudi LEDica od diska ne kaže pretirane aktivnosti. Ko prenašam kaj drugega, recimo iz FTPja ali update-i sistema gre konstantno 1 MB / s. Tukaj pa je prav lepa škatlasta krivulja s periodo cca 10 sekund.

Kaj lahko še pogledam ali preizkusim?

Hvala za pomoč.

Icematxyz ::

Bolj ali manj nimam idej:

-Prenos FTP praviš da ti deluje konstantno. Torej strojna oprema recimo da ni.
-Drug OS praviš da prenaša torrent konstanto, torej kakšno ISP omejevanje odpade.

Potem torej pride na vrsto torrent odjemalec. Tukaj pa praviš, da si poskusil dva različna in delujeta enako, kar je zanimivo. Torej nekoliko novejša različica Transmission verjetno ni rešitev.

Tudi znižanje vrednosti v nastavitvah na 20/60 praviš, da ne spremeni ničesar. Edini nasvet, ki mi ostanej je, da če imaš kakšen CD novejše različice Ubuntu bi bilo zanimivo videti, če je težava enaka. Se pravi brez nameščanja, ampak le test LiveCD/LiveUSB. Druge ideje nimam, ker mora iti za neko specifično zadevo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10631712 (26989) MrStein
»

ubuntu/transmission

Oddelek: Omrežja in internet
131347 (1059) knuspi
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
981175864 (148511) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20650639 (40501) Icematxyz
»

Torrenti v Ubuntu

Oddelek: Omrežja in internet
141530 (1316) Marko69

Več podobnih tem