Forum » Omrežja in internet » Nastavitev domače mreže
Nastavitev domače mreže
ozbolt ::
Pozdrav
Želel bi povezati več routerjev, ki so med seboj trenutno povezani s kablovjem (glej sliko) tudi v eno samo veliko brezžično povezavo. Vsak router bi tako imel isto ime (ssid) in isto geslo (wpk2). Želja je, da bo celotno omrežje delovalo kot da so vsi računalniki povezani na en sam router, tako, da bo igranje LAN ali file shearing poenostavljen. Routerji večina podpirajo WDS (večinoma so Lynksys wrt54gl, trenutno TOMATO firmware laufa).
PS: število routerjev je tako zaradi velikosti hiše in debeline sten :)
Če bi mi znal kdo pomagati, tako ali drugače, hvala :)
Slika:
Želel bi povezati več routerjev, ki so med seboj trenutno povezani s kablovjem (glej sliko) tudi v eno samo veliko brezžično povezavo. Vsak router bi tako imel isto ime (ssid) in isto geslo (wpk2). Želja je, da bo celotno omrežje delovalo kot da so vsi računalniki povezani na en sam router, tako, da bo igranje LAN ali file shearing poenostavljen. Routerji večina podpirajo WDS (večinoma so Lynksys wrt54gl, trenutno TOMATO firmware laufa).
PS: število routerjev je tako zaradi velikosti hiše in debeline sten :)
Če bi mi znal kdo pomagati, tako ali drugače, hvala :)
Slika:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6656 (4969) | maremare |
» | Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 48709 (41682) | Bistri007 |
» | Router D-Link DIR-615Oddelek: Omrežja in internet | 2712 (1977) | Janez2 |
» | Kako optimizirati domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 3009 (2626) | titko |
» | Nov router in vmesnik ?Oddelek: Omrežja in internet | 1748 (1537) | roli |