Forum » Loža » Prostovoljski projekt Simbioz@ - iskanje prostovoljcev
Prostovoljski projekt Simbioz@ - iskanje prostovoljcev
Temo vidijo: vsi
Icematxyz ::
Osebno me ne zanima kdo išče prostovoljce in za kaj. Pač stvar posameznika/podjetja. Ampak glede same razprave v temi pa bom rekel točno to, kaj sem napisal v eno drugo temo:
Pred kratkim sem v eni večji računalniški trgovini opazil, da se je v tistem trenutku največ "kupcev" zadrževalo pri "Android tablici" in s prsti ustvarjalo čuda. Toliko o tem, da končni uporabniki želijo uporabljati le eden OS in niso za novosti.
turkx90 ::
In sedaj en point vsega tega rantanja:
Me čisto nič ne briga linux gor windows dol. Ampak kot prvo je piratstvo ("naj vam sine da office 2007 gor, če imate sedaj 2003") brezveze še bolj spodbujat.
In kot drugo, če me en udeleženec po takem predavanju kliče kje za vraga je "start" button v windows 7, ki jih ima doma, ker smo na predavanju imeli windows xp, je vse skupaj bila ena kolosalna izguba časa! Banalen primer, ampak upam, da se razumemo kaj hočem povedat.
Torej ti zahtevas, da se ljudje ki prvic vidijo racunalnik v zivljenju, naučijo vse osnove v 2 urah al kako?
Me čisto nič ne briga linux gor windows dol. Ampak kot prvo je piratstvo ("naj vam sine da office 2007 gor, če imate sedaj 2003") brezveze še bolj spodbujat.
In kot drugo, če me en udeleženec po takem predavanju kliče kje za vraga je "start" button v windows 7, ki jih ima doma, ker smo na predavanju imeli windows xp, je vse skupaj bila ena kolosalna izguba časa! Banalen primer, ampak upam, da se razumemo kaj hočem povedat.
Torej ti zahtevas, da se ljudje ki prvic vidijo racunalnik v zivljenju, naučijo vse osnove v 2 urah al kako?
St235 ::
In s kakšno utemelitvijo je treba ljudi posiljevat z Linuxom?
Kdo bo v tem primeru zagotovil računalnike z usteznim operacijskim sistemom? se mogoče javiš, da boš prirpavil cc 2000 računalnikov z open source rešitvami?
Do takrat si pa lahko samo tiho.
Če se bo za vsake piratske windowse, ki bodo nameščeni babicam po sloveniji in za vsakega dedka, ki ne bo ločil krogca od gumba start našel eden, ki bo na račun tečaja videl slike svoje vnučke na potovanju po aziji, ali se preko skype pogovoril z bratrancem, ki že 50 let živi v ameriki, ali napisal email prijatelju, ki ga je spoznal v JNA bo tečaj dosegel svoj namen.
Kdo bo v tem primeru zagotovil računalnike z usteznim operacijskim sistemom? se mogoče javiš, da boš prirpavil cc 2000 računalnikov z open source rešitvami?
Če se bo za vsake piratske windowse, ki bodo nameščeni babicam po sloveniji in za vsakega dedka, ki ne bo ločil krogca od gumba start našel eden, ki bo na račun tečaja videl slike svoje vnučke na potovanju po aziji, ali se preko skype pogovoril z bratrancem, ki že 50 let živi v ameriki, ali napisal email prijatelju, ki ga je spoznal v JNA bo tečaj dosegel svoj namen.
ahac ::
In s kakšno utemelitvijo je treba ljudi posiljevat z Windowsi?
Drugi sponzorji hardware, prostovoljci software.
Za slike gledat in uporabljat Skype ne rabiš plačljivega OS.
Kdo bo v tem primeru zagotovil računalnike z usteznim operacijskim sistemom?
Za slike gledat in uporabljat Skype ne rabiš plačljivega OS.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
BlaY0 ::
Nobenega se ne posiljuje, če se mu predstavi vse možnosti. Posiljevanje je, če se mu vsili eno "možnost".
Če dobim kaj sponzorskega denarja od Mikromehkega, tudi lahko. Če so njihovi nameni takšni kot jaz mislim da so, potem mi tega denarja ne bi dali, drugače pa.
In ne, v nobenem primeru mi ni treba biti tiho.
S tem zadnjim odstavkom pridi na event in ga citiraj predstavniku Mikromehkega (če bo seveda tam).
Kdo bo v tem primeru zagotovil računalnike z usteznim operacijskim sistemom?
Ne, naj lepo da denar Mikromehki, če so že glavni sponzor eventa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Senitel ::
In kdo misliš, da bo šel samo za ta event vse te računalnike posodabljat ali kar koli? Lahko kot občina rečemo MS za free Windows 7 licence? Konkretno za našo občino ti povem, da nima en javni računalnik sedmice naložene.
Naloženi so XP-ji, ki jih je mularija razturila do nerazpoznavnosti. Kar je pomojem precej podobna situacija, kot jo večina obiskovalcev takega eventa doživlja doma. Starši itak znajo uporabljat računalnik in imajo recimo svojega službenega laptopa, za katerega velja "don't touch or else..." politika in potem imaš računalnik, na katerem se lahko izživlja mularija. Stari starši, ki so cilj tega projekta, so ali na isti "družinski raztur" mašini, ali pa so jo podedovali po svojih vnukih, ker je ratala prepočasna in preveč polna sranja.
mtosev ::
Očitno na tvoji občini niso slišali za Radix protector
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Pa saj je bilo lepo pojasnjeno, da gre za ŽE obstoječo infrastrukturo, ki jo imajo na voljo po knjižnicah.
Seveda pa lahko organizirate delavnice, kjer boste poskrbeli, da imajo vse mašina vsaj tri OS, izbiro brskalnikov in tako dalje. Potem pa ljudem ki ne ločijo levega od desnega klika razlagali kako se med sabo sistemi razlikujejo in jim ponudili možnost izbire. Sam za kaj takega bo treba pljunit v roke, ne pa pljuvat po forumu.
Je pač tako, da se bodo nekateri raje z drekom mazali, kot v roke prijeli žajfo na kateri piše MS.
Seveda pa lahko organizirate delavnice, kjer boste poskrbeli, da imajo vse mašina vsaj tri OS, izbiro brskalnikov in tako dalje. Potem pa ljudem ki ne ločijo levega od desnega klika razlagali kako se med sabo sistemi razlikujejo in jim ponudili možnost izbire. Sam za kaj takega bo treba pljunit v roke, ne pa pljuvat po forumu.
Je pač tako, da se bodo nekateri raje z drekom mazali, kot v roke prijeli žajfo na kateri piše MS.
ahac ::
Pa saj je bilo lepo pojasnjeno, da gre za ŽE obstoječo infrastrukturo, ki jo imajo na voljo po knjižnicah.
Resno vprašanje:
A knjižnice z Linuxom ne obstajajo v Sloveniji?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
PALOMINO ::
Eh ja...Microsoft Slovenija je dobil nekaj novcev, da bo malo dodatno "porival" MS, do "consumer level" strank. Očitno jim prodaja pada na business segmentu, pa je treba najti kakšno novo pot in očitno so to sedaj starejši oz. neuki uporabniki. Bo gospod Šircelj povedal saj je tam zaposlen na MS Slovenija, kje se skriva taka cen(j)ena dobrosrčnost pomagati ljudem.
Seveda bo govora tudi o ostalih OS-ih, ampak mi nekaj ne da miru, da bo favoriziran MS. Zgolj moja opazka. Se opravičujem v kolikor sem brncil v temo, avtor pa naj to vzame kot brezpredmetno.
Seveda bo govora tudi o ostalih OS-ih, ampak mi nekaj ne da miru, da bo favoriziran MS. Zgolj moja opazka. Se opravičujem v kolikor sem brncil v temo, avtor pa naj to vzame kot brezpredmetno.
@nny ::
Seveda, vse skupaj je ena velika zarota.
Presodi sam.
Gradivo za prvi modul je možno odpreti samo v IE! KLIK Kljub temu, da je Mozilla v Sloveniji brskalnik z najvišjim odstotkom uporabnikov!
Ker jim očitno zadnja siva celica še dela s polovično močjo, do dodali še povezavo do PDF dokumenta. KLAK
Halo? XP-ji? Predpotopne tipkovnice? Word 2003?
VELIKA reklama za M$. Prostovoljci bodo zastonj vtupili v glavo 200 000 starejšim, da na svetu obstaja samo M$ in nič drugega. Bravo. Tako se dela! Genialen poslovni model! Še več takih! Gazelo in zlato nit, prosim.
(sarkazem off)
*@nny gre na štamprle šnopsa, da izpere slab okus iz ust*
mojsterleo ::
V Ljubljani imajo v knjižnicah Win XP in Office 2003, browserja sta pa ponavadi IE ali FF. Win 7 in tanov office ne najdeš v nobenem javnem prostoru.
Na predloge okrog Linuxa se pa lahko samo nasmehnem. Slo-tech pač.
Na predloge okrog Linuxa se pa lahko samo nasmehnem. Slo-tech pač.
technolog ::
Sem mislil se tudi jaz vpisati kot prostovoljec. Imam izkušnje, ne bi prvič izobraževal starejših. Znam podat snov na pravi način. Imam potrplenje, da povem večkrat isto stvar.
Ampak tole je ena velika šalabajzerija... Jst hočem, da tist, k ga poučujem ne dobi samo površinskega znanja češ klikni to, klikni ono, temveč splošno informacijsko pismenost, da znaš naredit nekaj, ne glede na kater OS ali brskalnik prideš. Sploh pri brskalnikih je problem, ker brez problema naletiš na kaj drugega kot IE. Ne bom rekel, da poučevanje z razumevanjem ni zelo težko pri generaciji, ki ni mlada, vendar se da.
Tako je pa ta projekt izkoriščanje prostovoljstva v komercialne in promocijske namene. Sramota!
Ampak tole je ena velika šalabajzerija... Jst hočem, da tist, k ga poučujem ne dobi samo površinskega znanja češ klikni to, klikni ono, temveč splošno informacijsko pismenost, da znaš naredit nekaj, ne glede na kater OS ali brskalnik prideš. Sploh pri brskalnikih je problem, ker brez problema naletiš na kaj drugega kot IE. Ne bom rekel, da poučevanje z razumevanjem ni zelo težko pri generaciji, ki ni mlada, vendar se da.
Tako je pa ta projekt izkoriščanje prostovoljstva v komercialne in promocijske namene. Sramota!
Tipično slovensko/slo-tech. Projekt ni nič vreden, zato je bolje da se nič ne naredi. To da bodo n upokojencev naučili osnov računalništva je nič vredno zato ker je MS sponzor. Znanja, ki jih bodo pridobili so nič vredna zato, ker jih bodo namesto razlik med operacijskimi sistemi in brsklalniki učili uporabo le teh.
Bravo, mojega starga forta na smrt zanima ali je boljše uporabljat IE, FF ali opero, ker www.google.com in med over net izgledata drastično drugače na različnih brsklalniki al kaj?
Kot sem že v tej temi povedal, če ste tako pametni in veste akj je boljše zakaj potem ne zorganizirate česa pdobonega na vaši preljubi Linux platformi?
Edina sramota ste pametnjakoviči, ki razen jezika otresat na forumih niste sposobni ničesar konstruktivnega.
Bravo, mojega starga forta na smrt zanima ali je boljše uporabljat IE, FF ali opero, ker www.google.com in med over net izgledata drastično drugače na različnih brsklalniki al kaj?
Kot sem že v tej temi povedal, če ste tako pametni in veste akj je boljše zakaj potem ne zorganizirate česa pdobonega na vaši preljubi Linux platformi?
Edina sramota ste pametnjakoviči, ki razen jezika otresat na forumih niste sposobni ničesar konstruktivnega.
Boone ::
Nisem cele teme bral, tako da ne vem, ce je kdo dejansko napisal da projekt ni nic vreden, se pa popolnoma strinjam s tem:
Tako je pa ta projekt izkoriščanje prostovoljstva v komercialne in promocijske namene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boone ()
Imaš prav, treba prepovedat vsako dejavnost, ki ima lahko promocijske ali komercialne namene. Treba ukinit praktično vse nagradne, spozorstva in podobne neumnosti.
Boljše da so ljudje rečunalniško nepismeni, kot da dovolimo, da MS sponzorira karkoli.
Takoj je terba ukinit kakršenkoli koli dobrodelno dejavnost, ki ima spozorje, ker je to seveda izkoriščanje...
Sam kdo bo potem to financiral?
Boljše da so ljudje rečunalniško nepismeni, kot da dovolimo, da MS sponzorira karkoli.
Takoj je terba ukinit kakršenkoli koli dobrodelno dejavnost, ki ima spozorje, ker je to seveda izkoriščanje...
Sam kdo bo potem to financiral?
Boone ::
Kje sem napisal da je treba stvar ukinit? Imam izkušnje na tem področju in bi se prijavil, kljub temu da se (očitno) uči samo MS zadeve.
Samo zastojn jim pa ne mislim izdelkov promovirat.
Samo zastojn jim pa ne mislim izdelkov promovirat.
Odprtokodna skupnost me je na več tečajih in na štiri oči naučila dovolj, da lahko samostojno upravljam z imenovano "Linux platformo". Iz ničle. Eden glavnih vzrokov, zakaj sem se prijavila v ta projekt, je bil ravno ta, da nekaj vrnem nazaj, čeprav drugim ljudem in v drugem OS. Tukaj ne vidim problema, ker je 95% opreme v šolah in knjižnicah Microsoftove. Kot prostovoljka pa pričakujem, da se ljudem pošteno in realno pove, katere možnosti obstajajo in v čem so njihovi +/-.
Zadnje, kar me zanima, je delati brezplačno reklamo za MS.
Predavatelj, ki ne verjame v odpredavano snov, pač NI VERODOSTOJEN.
Lakotnik, bi se ti mogoče mal naučil brat?
Kje sem rekel, da je treba ukint vse stvari, ki imajo promocijski&komercialni namen?
Če dam primer čemu je ta simbioza podobna. Recimo, da bi bili nekje prostovoljci, ki bi pomagali starejšim nosit vrečke iz trgovine, peljat voziček po trgovini... Ampak lejga zlomka - sponzor bi bil Merkator in prostovoljci bi lahko peljal ostarele sam v merkator, če bi hotli pomoč pri nakupih. Drugače mora prostovoljec zavrnit pomoč oz. ni dobrodošel. Te prostovoljci bi delal zastonj, seveda, tisto kar bi pa merkator dal bi bile pa merkator vrečke & reklame po televiziji.
Čista analogija. To je izkoriščanje prostovoljstva v komercialni namen.
Kje sem rekel, da je treba ukint vse stvari, ki imajo promocijski&komercialni namen?
Če dam primer čemu je ta simbioza podobna. Recimo, da bi bili nekje prostovoljci, ki bi pomagali starejšim nosit vrečke iz trgovine, peljat voziček po trgovini... Ampak lejga zlomka - sponzor bi bil Merkator in prostovoljci bi lahko peljal ostarele sam v merkator, če bi hotli pomoč pri nakupih. Drugače mora prostovoljec zavrnit pomoč oz. ni dobrodošel. Te prostovoljci bi delal zastonj, seveda, tisto kar bi pa merkator dal bi bile pa merkator vrečke & reklame po televiziji.
Čista analogija. To je izkoriščanje prostovoljstva v komercialni namen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Pa si ti sploh prebral kako projekt zgleda? a je kdo prisiljen karkoli razlagat in predavat? Tvoja anlogija je čisto zgrešena, ker že v osnovi predpostavljaš, da je nekdo priseiljen karkoli predavat. Boljša primerjva je, da bi merkator organiziral pomoč starejšim, potem pa le teh ne bi smeli peljati v Merkatorjeve trgovine, ker je to izkoriščanje.
Nihče nikogar en sili, da razlaga nekaj v kar ne verjame. MS je sponzor in orodja, ki so dana v uporabo so ta, ki so enostavno dosegljiva. Torej povprečen računalnik v povprečni klnjižnici. To pa pomeni MS operacijski sistem in office. Če ti ni všeč potem naredi bolje.
Ravno tako nihče ne prepoveduje, da se udeležence razloži da obstajo različne plaftforme. ŠE več, kaj takšnega je nujno, da ne bo uporabnik zmrznil ker ne bo prave ikone na namizju. Seveda pa je lažje pljuvat po obstoječih projektih kot kaj naredit na tem področju.
Nanny, kaj točno hočeš s tem povedat? Me veseli, da is se imela možnost na 4 oči in tečajih naučit kar te je zanimalo o linux platformi, ampak ali mi lahko navedeš en projekt, ki je podoben omenjenemu in je namenjen starejšim občanom?
Nihče nikogar en sili, da razlaga nekaj v kar ne verjame. MS je sponzor in orodja, ki so dana v uporabo so ta, ki so enostavno dosegljiva. Torej povprečen računalnik v povprečni klnjižnici. To pa pomeni MS operacijski sistem in office. Če ti ni všeč potem naredi bolje.
Ravno tako nihče ne prepoveduje, da se udeležence razloži da obstajo različne plaftforme. ŠE več, kaj takšnega je nujno, da ne bo uporabnik zmrznil ker ne bo prave ikone na namizju. Seveda pa je lažje pljuvat po obstoječih projektih kot kaj naredit na tem področju.
Nanny, kaj točno hočeš s tem povedat? Me veseli, da is se imela možnost na 4 oči in tečajih naučit kar te je zanimalo o linux platformi, ampak ali mi lahko navedeš en projekt, ki je podoben omenjenemu in je namenjen starejšim občanom?
dux ::
Glede na število ljudi, ki jih moti, da je močan poudarek na MS programski opremi in si želi Linuxa / Firefox, vam predlagam, da se organizirate in naredite podoben projekt na Linux sistemu.
Upanje je v nasih odlocitvah
Looooooka ::
Ni sans, da bom starejsim obcanom uniceval zivljenje s tem, da jih ucim racunalnistva.Moje zivljenje je bilo veliko lepse, ko nisem cutil potrebe po tem, da sem "online" :).Se hobije smo mel za katere clovek, ni rabit tipkovnice in gesla.The good OLD days!
Lakotnik - videla sem malo morje brezplačnih izobraževanj, tečajev, predavanj in podobnega, ki jih je organizirala odprtokodna skupnost. Udeležili so se jih mladi, srednja generacija in starejši. Starejših je bilo res bolj malo, a so bili. A glej zlomka, ne domislim se nobenega free izobraževanja - v enakem obsegu; torej celoten program, recimo Word - s strani MS. Vse, kar je kdaj bilo, so bile drobtine za pokušino in promocijo. Dopuščam možnost, da je kaj ušlo mojemu pozornemu očesu. Z 8000 prostovoljci - promotorji za projekt Simbioza je zaključek tak: lahko je MS s tujim k... po koprivah.
Projekt v istem obsegu? Linux je nameščen na 2% PC-jev, v javnih knjižnicah in šolah je procent isti, kot če bi zlata ribica spregovorila. Tudi poznavalcev je posledično manj. Reality check anybody?
Tebi kot enemu zagovornikov, mogoče tudi organizatorjev te zadeve priporočam spust na tla. Iz psihologije prodaje je znano, da nezadovoljen kupec obvesti 20 ostalih. Mimogrede, če se ne potrudi. Če v to vloži minimalen napor, pa 50, 100, 1000. Kako in s kolikšno hitrostjo se informacija širi naprej, prepuščam domišljiji. Prav tako posledice za ugled znamke.
Projekt v istem obsegu? Linux je nameščen na 2% PC-jev, v javnih knjižnicah in šolah je procent isti, kot če bi zlata ribica spregovorila. Tudi poznavalcev je posledično manj. Reality check anybody?
Tebi kot enemu zagovornikov, mogoče tudi organizatorjev te zadeve priporočam spust na tla. Iz psihologije prodaje je znano, da nezadovoljen kupec obvesti 20 ostalih. Mimogrede, če se ne potrudi. Če v to vloži minimalen napor, pa 50, 100, 1000. Kako in s kolikšno hitrostjo se informacija širi naprej, prepuščam domišljiji. Prav tako posledice za ugled znamke.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: @nny ()
Mavrik ::
Vaš OSS/Microsoft flamewar nima veze s projektom Simbioz@. Prosim da držite svoja sporočila relevantna temu projektu.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
jype ::
Lakotnik29> Nihče nikogar en sili, da razlaga nekaj v kar ne verjame. MS je sponzor in orodja, ki so dana v uporabo so ta, ki so enostavno dosegljiva.
Torej lahko predavatelj na strojno opremo namesti prosta orodja in udeležence nauči uporabe teh orodij?
Torej lahko predavatelj na strojno opremo namesti prosta orodja in udeležence nauči uporabe teh orodij?
Ja, če zagotovi svojo strojno opremo in organizira celotno zadevo. Cel point tega je da se dela na obstoječi infrastrukturi z katero bo starostnik najverjetneje prišel v stik. Nihče pa nikogar ne omejuje, da razloži, da obtajajo alteranative. Kako plodne so te razlaga nekomu, ki se uči držat miša v rokah, je pa druga zgodba.
Ja, mislim, da je to kar dober reality check. Glede na tvojo trditev, da a. ni poznavalcev in b. da je zadeva na 2% mašinah. V čem je potem problem, da se zadevo organizira na MS? Evidentno je dovolj ljudi, evidentno je 98% (tvoj številke ne more) verjetnost, da bo uporabnik naletel na MS software, Zakaj potem cel flamewar in jokanje, da je projekt ničvreden?
Kaj točno hočeš s tem poveadat? da se nihče ne upa organizirat zadeve na linux platformi, ker bo to odgnalo še tista 2% uporabnikov?
Ja, mislim, da je to kar dober reality check. Glede na tvojo trditev, da a. ni poznavalcev in b. da je zadeva na 2% mašinah. V čem je potem problem, da se zadevo organizira na MS? Evidentno je dovolj ljudi, evidentno je 98% (tvoj številke ne more) verjetnost, da bo uporabnik naletel na MS software, Zakaj potem cel flamewar in jokanje, da je projekt ničvreden?
Iz psihologije prodaje je znano, da nezadovoljen kupec obvesti 20 ostalih. Mimogrede, če se ne potrudi. Če v to vloži minimalen napor, pa 50, 100, 1000. Kako in s kolikšno hitrostjo se informacija širi naprej, prepuščam domišljiji. Prav tako posledice za ugled znamke.
Kaj točno hočeš s tem poveadat? da se nihče ne upa organizirat zadeve na linux platformi, ker bo to odgnalo še tista 2% uporabnikov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Za učenje omenjenih veščin sploh ni potrebno predpisovati platforme. Vsak "predavatelj" lahko pride s svojim laptopom in ga prihefta na monitor tipkovnico/miško. Na laptopu lahko teče kateri koli operacijski sistem.
Pričakujem tudi, da vsak od "predavateljev" zna omenjene veščine prikazati na katerem koli operacijskem sistemu. To je bistvo!
Pričakujem tudi, da vsak od "predavateljev" zna omenjene veščine prikazati na katerem koli operacijskem sistemu. To je bistvo!
Se strinjam, problem je edino v tem, da je ideja, da se bo praktično delalo, ne pa predavalo. Tako rabi vsak udeleženec svoj računalnik.
Looooooka ::
Ce bos eno uro kazal na windowsih in naslednjo na linuxu bos imel tocno 2 upokojenca, ki bosta po teh predavanjih znala prizgat browser.
Isto se bo zgodilo ce bo nekdo rekel 2x kliknes ne da bi dojel, da je treba tudi to demonstrirat...veckrat.
Isto se bo zgodilo ce bo nekdo rekel 2x kliknes ne da bi dojel, da je treba tudi to demonstrirat...veckrat.
No, a je kdo za, da naredimo eno delavnico v okviru simbioze, kjer bi se učilo linux. Jst lahko pridem kot predavatelj. Še kdo? Eno učilnico računalnikov bomo pa že zrihtal (live CD) Tako bi se nanjo prijavili samo tisti starejši, ki zavestno vejo, da hočejo, da se jih poučuje na odprti platformi. Potem na koncu pač daš tiste live CDje njim, tako da se nič ne vrže stran.
Me prav zanima, kok bi bil mikromehki za :D Po moje ne bi dovolili, ali pač, Lakotnik29?
Me prav zanima, kok bi bil mikromehki za :D Po moje ne bi dovolili, ali pač, Lakotnik29?
Zakaj bi pa moral biti MS za? Komot pridite tako delavnico naredit v Kiberpipo, imamo računalnike in še oglaševali vas bomo. Da date svoje orehe tja kjer mate gobec.
vnico v okviru simbioze, kjer bi s
Zakaj? Pri Simbiozi so se odločili da bodo učili kar bodo učili. Zakaj se morate k njim vleč? Saj lahko prav ločeno to naredite, ljudi je dovolj. Ne vem zakaj morete zdaj po njih srati.
technolog, zakaj tunkat simbiozo v to? torej si ti pripravljen bit prostovoljec samo dokler lahko zasleduješ neko svojo hate vojno proti MS?
Rajši dokazi, da si sposoben kaj drugega kot po forumih srat, pa organiziraj eno delavnico za starejše v okviru kiberpipe, kot ti ponuja Mavrik. Ali gre tudi v tem primeru za komercializacijo in delanje reklame, ker boš kiberpipi reklamo delal? Katero distribucijo linuxa si boš pa zbral, da boš nepristranski? Kaj pa browser? boš raje podpiral google ali FF? Ne eno ne drugo mi ne deluje ravno dobrodelna organizacija.
Rajši dokazi, da si sposoben kaj drugega kot po forumih srat, pa organiziraj eno delavnico za starejše v okviru kiberpipe, kot ti ponuja Mavrik. Ali gre tudi v tem primeru za komercializacijo in delanje reklame, ker boš kiberpipi reklamo delal? Katero distribucijo linuxa si boš pa zbral, da boš nepristranski? Kaj pa browser? boš raje podpiral google ali FF? Ne eno ne drugo mi ne deluje ravno dobrodelna organizacija.
No, a je kdo za, da naredimo eno delavnico v okviru simbioze, kjer bi se učilo linux...
Ni point v učenju Windowza ali Linuxov, point je v (pri)učenju nekih veščin, ki imajo en in isti efekt na kateri koli platformi, katerem koli operacijskem sistemu. Ljudi je treba navadit, da ko se usedejo za računalnik (lahko tudi stojijo), jih od tega, da bi sestavili nek dokument ali malo pobrskali po spletu, ne odvrne izgled/postavitev ikon/statusne vrstice.
Tako bi se nanjo prijavili samo tisti starejši, ki zavestno vejo, da hočejo, da se jih poučuje na odprti platformi.
Neumnost dneva, starejši, ki pridejo na te delavnice se želijo naučit uporabljat računalnik, poslat mail, skopirat sliko... ne pa poslušat nebuloze o različnih operacijskih sistemih in subtilnih razlikah med brsklanikih. Nekdo, ki ne ve da lahko gmail pride brez predhodne uporabe iskalnika, ali da z kombinacijo shift + tipka dobi veliko začetnico bo od učenja o linux/MS in nevem kakšnem okolju bolj malo odnesel.
A je kdo od vas pametnjakovičev sploh prebral gradivo in se mu vsaj približno sanja o čem se šlo?
vnico v okviru simbioze, kjer bi s
Zakaj? Pri Simbiozi so se odločili da bodo učili kar bodo učili. Zakaj se morate k njim vleč? Saj lahko prav ločeno to naredite, ljudi je dovolj. Ne vem zakaj morete zdaj po njih srati.
Zakaj ne? Kaj se bo pa učilo tako sofisticiranega? Zakaj rabiš dva ločena projekta, če pa lahko enega enostavno nadgradiš? Simbioza v sami ideji (to je računalniško opismenjevanje starejših) sploh ni slaba, treba jo je samo nadgraditi. Mogoče ideja za Simbiozo 2.0.
Ja, sam jo je treba nadgradit z dejanji. Organizator projekta je postavil okvire v katerih bo zadevo speljal in pridobil določena sredstva, ki mu izvedbo tega dogodka omogočajo. Naveza z knjižnicami in obstoječo programsko opremo pa omogoča relativno enostavno izvedbo projekta, ob enem pa lahko pritegnejo tudi širok spekter prostovoljcev, ker se ne zahteva specifičnih zanj. Ne glede na inimalne razlike med linuxom in windowsi, močno dvomi, da bi dobil toliko prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni predavat na neznani platformi. Kdorkoli si pač domišlja da lahko naredi bolje pa ima vse možnosti. Sam kot po navadi dlje kot do foruma ne bomo prišli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Se strinjam, problem je edino v tem, da je ideja, da se bo praktično delalo, ne pa predavalo. Tako rabi vsak udeleženec svoj računalnik.
Zato pa je bila moja ideja, da se v "učilnico" postavi stroje z različnimi operacijskimi sistemi in se neodvisno od tega na njih prikazuje enake veščine ali pa druga varianta da posamezno veščino predstaviš na enem operacijskem sistemu (Word na Windowsu in Gimp na Linuxih ali pa Libre Writer na Linuxih in Gimp na Windowsu) in ljudje potem krožijo med posameznimi "postajami".
Ja super ideje, sam kaj ko jih treba speljat. To preprosto pomeni toliko več dela, zato da zadovoljiš petičnost par fanatikov na forumu. Večina starejših bo z windowsi čisto zadovoljna.
Blayo ti, čez eno leto pošljem ZS, da vidim kako daleč sta s Tehnologom okoli projekta Simbioza 2.0.
Ja super ideje, sam kaj ko jih treba speljat. To preprosto pomeni toliko več dela, zato da zadovoljiš petičnost par fanatikov na forumu. Večina starejših bo z windowsi čisto zadovoljna.
Tukaj ne gre za kakršno koli petičnost ampak za dejstvo, da se drevo da podreti tudi s katero drugo motorko kot Štilarco.
Torej učimo se veščin računalništva ne pa Windowsiranja ali Linuxiranja.
Tear_DR0P ::
če bi rad kdo izvajal delavnice na linuxu, naj pride v Kiberpipo in jih bo lahko. Kakor tudi simbiozi, nam primanjkuje predavateljev, ki bi kaj naredili, ne pa samo pisarili po forumih. Simbioza se je odločila za partnerstvo z microsoftom, ker jim je MS pripravjen pokriti stroške - v Sloveniji na žalost ni dovolj podjetij, ki bi zmogla pokrivati stroške za ljubitelje odprte kode.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Jaz nisem za deljenje na naše in njihove...
Zakaj s Tehnologom? Jaz imam popolnoma drugačen pogled na vse skupaj kot on.
Blayo ti, čez eno leto pošljem ZS, da vidim kako daleč sta s Tehnologom okoli projekta Simbioza 2.0.
Zakaj s Tehnologom? Jaz imam popolnoma drugačen pogled na vse skupaj kot on.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spodnja Saška gre z Linuxa na Windows (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17992 (14054) | pegasus |
» | Linuxu v Münchnu slabo kaže (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 41105 (35187) | MrStein |
» | Iščemo prostovoljce za projekt Simbioz@ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 66520 (57815) | St235 |