» »

Router, repeater.

Router, repeater.

SimplD ::

Moja situacija je sledeča:

Na vikendu sem opazil, da lovim nezaščiteno wifi omrežje. Je pa zelo švoh, zato potrebujem pomoč pri sestavi omrežja. V bistvu omrežje lovi le v določenem delu vikenda, kjer sem si postavil star komp in wifi kartico. Tam deluje stalno. Rad pa bi, da bi preko routerja WRT54G naštimal tako, da bi taisti signal lovilo po celi bajti. Nekaj sem že bral, da se da vklopiti na routerju repeater mode, ki ponavlja signal, ki pride do njega. V mojem primeru sicer točno tako ni možno, ker imam na wireless kartici, ki jo imam priključeno na računalnik, anteno z ojačevalnikom, ki jo ne morem preklopiti na router. Kartica mi lovi sicer signal čudovito.

Probal sem že s programom Connectify, ki iz obstoječe internetne povezave naredi novo in uporabi obstoječo WIFI kartico kot oddajnik signala, a je vseeno prešvoh.

Torej, moje vprašanje se glasi tako: Kako naštimati zgoraj omenjeni router, da bo "ojačal" signal v tem pomenu, da bo WIFI kartica, ki je priključena na komp, signal dobila, ga preko kompa poslala do routerja, ki bo oddajal "ojačan" signal, da se bom lahko na net povezal še kje drugje po bajti? Nezaščiten net pa ima sosed, ki ve, da mu "kradem net", tako, da ni nobenih "legal issues" :)

Upam, da sem bil dovolj jasen. Router ima originalen firmware (tegale)

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

LP

Karlos ::

Ali se meni samo zdi ali bi tole lahko rešil čisto preprosto in sicer tako da bi dal na PC-ju sharat LAN in potem s kablom povezal na router?

Mislim da se drugače na originalnem firmwaru ne da narediti repeaterja, da se ga recimo z DDWRT, ki pa spet mislim da ne gre na tvoj router.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

SimplD ::

Na WRT54G sicer gre DD-WRT, vsaj pri Supported models piše, ampk se mi v bistvu ne da ubadat s tem.

Na kompu, ki mu trenutno net dela, imam XPje. Se pravi, nardim sharan LAN (nekako tako: Klik)

Kako pa potem povezavo naprej, do routerja? Računalnik namreč dobiva signal preko USB wifi kartice. Treba bo dobit mrežno kartico, to je logično. Potem pa povezati router z navadnim UTP kablom ali cross? Pa v eno od 4ih LAN odprtin, ne? Ali je treba kaj spremeniti v nastavitvah routerja, ali router vse sam zazna? Mislim, poleg očitnih stvari, varnosti pa tega.

Hvala za odgovore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793565142 (1971) c23po
»

Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516636 (2991) Senitel
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418637 (11574) Hayabusa
»

kako povečati WLAN signal v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
197543 (6370) Karen
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2822985 (13812) umexteacher

Več podobnih tem