» »

Kateri tiskalnik bi vi izbrali?

Kateri tiskalnik bi vi izbrali?

sokel ::

Odločam se za nakup tiskalnik za tiskanje na cd medije. Izbiram med Epson PH-PX710W in Canon pixma mg5250.

Med njiam je razlika, da ima Epson 6 kartuš, brez photo kartuše in največjo resolucijo 5760x1440.
Canon pixma pa ima 5 kartuš in največja resolucija tiskanja 9600x2400dpi.
Po moj eje boljši za kvaliteto natisa Canon.
Če se motim mi napišite in zakaj.

Hvaal

s1m0n ::

Sam si lastim omenjega Epsona že od prihoda na police.
Nevem kaj ti naj rečem :) Barvo pije bolj kot jaz vodo. Slike so SUPER na A4 pri 300dpi več tak ne potrebuješ za fotografije. Barve natančne, tisk primerno hiter je pa drag! Papir sem vedno uporabljal Epson premium glossy.
So dobro svetlobno obstojne (imam eno že več kot 1 leto na vratih hladilnika kjer veliko krat sveti sonce) je kot nova! Tudi kapljica vode ne naredi opazne škode (le tam kjer je velika koncentracija črne)
Če te kaj več o njem zanima povprašaj!
Neke opazne razlike za tisk fotografij ne bo med omenjenima!

Drugače povej kaj pričakuješ od tiskalnika, za kaj vse ga potrebuješ... Ter koliko si zanj pripravljen dati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

sokel ::

Hvala za opis, samo si slabo prebral. Napisal sem, za tisk na cd, pa tud ostalo kar podpira. Za text so tk vsi dobri, kar se pa slik tiče in zapisa na cedeje, pa ni vsak dober.
Cenovno sta podobno, edino kar se tiče razlik, ki sem jih že navedel. Fotografij iz fotoaparata ne printam, ker jih imam raje na disku. Potrebujem ga za kakšno kopijo, kaj za poskenirat, če je treba kak dokument kam poslat, drugače pa tisk cedejev in kakšne slike na navaden appir. Ker zelo slabo vidm, ne morem sam pisat in kracam ko kura, zato mi računalnik olajša delo in mi on lepo natisne besedilo.

Prvi moj tiskalnik pred 20 leti je bil Canon BJ in je delal kar kavalitetne fotograije. Nato sem imel Epsona BC40 in sem bil še bolj zadovoljen, ker sem OGROMNO slik naredil z malo oporabo kartuš. Nato sem imel Pixmo ip2000 in že pri menjavi druge original kartuše, je šel na odpad. Te Canon tiskalniki, ki so sedaj, naj bi bili bolj kvalitetni in imajo več kartuš, kar pomeni tudi lepše slike. Pri Epsonu ni treba bit tolk pozoren, če ne tiskaš veliko, ker se ne sušijo barvila. 2-3 mesece nisem nič printal in ko sem dal print, je delal brez problema. Če bi se dalo, bi najraje kupu enega starega od Hp, samo jih ni za dobit. Ne vidm na lcd in ne vem kako bom jaz to upravljal. Mi lahko poveš, lahko upravljam vse prek pc al samo prek lcd zaslona?
Pa kako je glede zapisa na cd/dvd, če si kaj tiskal in obstojnost barve na cd.

Hvala

s1m0n ::

Uporabljam večino LCD na tiskalniku ker v večini primerov ne potrebuješ PCja (kopiranje, skeniranje(gre tudi direkt na spominsko kartico) Je zaslonček kar uporaben ni pa primeren za ogled fotografij (kot praviš jih tak ne tiskaš) Tisk na CD/DVD (tiskal na Verbatimove) je dober, ko se posuši je obstojen. Sem pa vse CD/DVDje ki sem jih natisnil lakiral ker z obstojnostjo tudi po 24h nisem bil zadovoljen, če si imel vlažne prste in si močno potegnil se je barva razmazala (ne pretirano) na robovih! Tukaj mislim, da je Canon boljši!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

sokel ::

Brez zamere, ampak rad bi, če mi odgovoriš na vprašanje, ki mi je zelo pomemben.

Lahko delam brez lcd zaslona ali ne?

Jaz vidim 5% in ne vidim na gsm in podobne zadeve. Na youtubu sem si ogledal en filček glede Epsona in canona.

Sem včeraj klical na Canon kot info glede cd/dvd in so rekl, da naj bi bilo obstojno pa tud niso bili 100%, če je to res ali ne.
Z čim si jih pa lakiral in kako? Jaz sem enega z airbrushom poštrihu in pol polakiral z akrilnim lakom. Si lahk delau z njim kar si hotu in brisal o njemu pa je ostalo isto. Pa filing je bil tak, kot da bi imel original v rokah.

Hvala za pomoč.

s1m0n ::

Pošprical sem z akrilnim lakom (sprej)
Tisk CD/DVD deluje brez uporabe LCDja na tiskalniku, prav tako skeniranje z uporabo programov, ki jih priloži EPSON.
Verjetno si samo malenkost prikrajšal, če ne vidiš dobro LCDja (kakšni bonbončki)

Edino za kopiranje deluje le preko LCDja vendar tudi brez da ga vidiš narediš! (problem je le izbira št. kopij, barve skeniranje...)
Verjetno ne bi videl koliko kopij si izbral (no začne z 1 če stisneš gumb + gre za 1 gor tak da to si bi verjetno lahko zapomnil) Drugo ne bi bil problem ti zasveti gumbek za Start kak stisneš gumbek za kopiranje in ga samo stisneš!

sokel ::

Veliko si mi povedal. Do sedaj sem porabu par ur, da sem pregledal vse variante in možnosti, če bi kje našel kak Hp, pa ni sreče. Sem pa našel profi zadevo za tiskanje na dvd eje. Sam je pa 1000€ in samo za cedeje, nič tiskanja. Našel sem še par člankov, kjer so testiral canon in epson in se je epson bolje obnesel pri tiskanju in kalibriranje po ploščku. Z canonom ne moreš pokriti čisto površino, kot pri epsonu.
Sem v dilemi, ker ne vem katerega naj vzamem, da bo kvalitetn zapis.

Napiš mi še to:
Ko se posuši potiskan plošček, kakšen je na otip? Je gladek, hrapav, zgleda kot original kupljen cd?
A si za slike imel najboljšo kvaliteto ali ne? Pa kakšna je kvaliteta same fotografije na fotopapirju, če jo primerjaš z sliko ki ti jo naredijo v razvijalnici.

Kar se tiče opravljanja manual. Morm pa tk in tk vse napamet vedet, ker če ne, ne bi mogu uporabljat mnogo tehnike, gsm, nastavitev gospodinskih aparatov. Bom dobil kolega in mi bo povedal, jaz pa se potem na pamet naučim. Ko delam pa štejem. Fajn je, če je zvočni opozorilnik ali svetlobni.
Če ga kupim, te bom prosu za kak gsm in te kaj povprašal, če boš pripravljen pomagat.

Hvala za pomoč.

sokel ::

Tudi tebi lep pozdrav!

Na preizkušnji sem imel skoraj že vse tiskalnike /brizgalnike, samo laserske ne. Nazadnje sem imel Epsona sx115 in za tisti denar, ponuja ogromno in tud kvaliteta izpisa. Fotografij ne tiskam, ker se mi zdi škoda denarja in tinte, kr je ogromno slik. Do sedaj sem kupoval nalepke za cd/dvd in sem se odločil , da raje kupim tiskalnik za ta namen in ploščke za ta namen. Seveda potrebujem tudi skener, ker včasih pošiljam kake dokumente ali da lahko preberem preko pc.
Včeraj sem našel članek od testov 15 tiskalnikov.
Fora je v tem, da izdelovalci EPSON uporabljajo Piezo glave in so črnila narejena tako, da se vpija v papir in spremeni strukturo izpisa, z reakcijo kemikalij v papirju. Izdelovalci CANON, pa uporabljajo termo topli zapis. Kar pomeni, da se ne vpija vbarva v papir in ostane boljši pigment. Zato porablja Epson več barve, kot Canon.
Vse to sem vedel, samo nimam pa izkušenj glede izpisa na cedeje. Zato nisem vedel, katerega naj vzamem. Kako je pa z obstojnostjo barve in občutek na otip, ko se posuši?

Danes sem ga kupil preko Amazona in me je prišel 106€. Kartuše bom kupoval nadomestne iz Anglje, kjer sem jih že preje za SX115. Zelo poceni, dobra kvaliteta črnila in obstojnost. So vododporne.

Ti zaupam in verjamem, ker če si sam zadovoljen, potem bodo tudi drugi uporabniki.
Hvala da si se oglasu in napisal. Z temi posti, bomo še drugim pomagali, ki iščejo podobne informacije.

Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
666137111 (1014) T-I-N
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6421945 (14219) Spock83
»

Nakup tiskalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6316590 (14709) SLO_Matej
»

Kateri tiskalnik za tiskanje CD/DVD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7211491 (8414) s1m0n
»

Print on CD

Oddelek: Loža
71420 (1171) Tody

Več podobnih tem