Forum » Kaj kupiti » ram ddr3 problem
ram ddr3 problem
listje123 ::
Pozdravljeni!
V računalniku imam 2 rama dd2 po 1gb.
Moja plošča podpira dve vrsti rama ddr2 in ddr3.
http://www.bolha.com/osnovne-plosce/asr...
Zdaj bi rad notri vgradil še dve ploščici rama ddr3 po 1gb ampak mi je sošolec rekel da ni možno zaradi procesorja...(nevem mogoče sm pametuje pa nema pojma)
PROCESOR: AMD athlon 64 x2 dual core 5600+ 2.8ghz
ali je možno notri imet dve vrsti rama
2 krat ddr2
in
2 krat ddr3
hvala
lp
V računalniku imam 2 rama dd2 po 1gb.
Moja plošča podpira dve vrsti rama ddr2 in ddr3.
http://www.bolha.com/osnovne-plosce/asr...
Zdaj bi rad notri vgradil še dve ploščici rama ddr3 po 1gb ampak mi je sošolec rekel da ni možno zaradi procesorja...(nevem mogoče sm pametuje pa nema pojma)
PROCESOR: AMD athlon 64 x2 dual core 5600+ 2.8ghz
ali je možno notri imet dve vrsti rama
2 krat ddr2
in
2 krat ddr3
hvala
lp
mr1two ::
Ne bo delovalo. Matične,ki podpirajo več vrst rama imajo vedno možnost ali ali, tako da ne bo šlo- se ti pa splača kupit recimo eno palčko 4gb rama, pa daš noter, ddr2 pa prodaš- cene so okrog 30 evrov za 4 gb- to se še najbolj splača. DDR2 pa prodaš po mojem za kakih 20 evrov- zmaga.
LP
LP
Ne bo delovalo. Matične,ki podpirajo več vrst rama imajo vedno možnost ali ali, tako da ne bo šlo- se ti pa splača kupit recimo eno palčko 4gb rama, pa daš noter, ddr2 pa prodaš- cene so okrog 30 evrov za 4 gb- to se še najbolj splača. DDR2 pa prodaš po mojem za kakih 20 evrov- zmaga.
LP
hvala
lp
LP
ka pa dve palčki po 2 gb?
Bi to šlo
mr1two ::
Tudi, ampak mislim, da je enojna 4gb bolša izbira- ostane ti še en fraj slot, tako da imaš malo lufta za potencialno nadgradnjo- če se pojavi potreba. Dejstvo je, da razlike v ceni tudi govorijo v prid eni paličici, čeprav za par centov.
Tudi, ampak mislim, da je enojna 4gb bolša izbira- ostane ti še en fraj slot, tako da imaš malo lufta za potencialno nadgradnjo- če se pojavi potreba. Dejstvo je, da razlike v ceni tudi govorijo v prid eni paličici, čeprav za par centov.
prol maš
raj bom uzel eno palčko in mam pol še lufta
hvala
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja starega pomnilnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1205 (1125) | Bye |
» | Nov procesor/sistem se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1483 (1293) | Seljak |
» | Kombinacija RAM-aOddelek: Strojna oprema | 1143 (1003) | Jst |
» | Ali lahko zamenjam p4 z novejšim 775 procesorjem na isti matični ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3957 (3557) | Architect |
» | rami ddr2 vs ddr3Oddelek: Kaj kupiti | 1825 (1682) | RejZoR |