» »

Receiver do max 300 eur

Receiver do max 300 eur

m12345 ::

Zivjo.
Nameravam kupit receiver do max 300 eur. Kul se mi zdita:
* SONY STR-DG710 (cca 270 eur) in
* YAMAHA RX-V461 (cca 250 eur) oz. RX-V463 (mislim, da je to nov model - nisem videl, da bi se ze prodajal)

Na te zadeve se ne spoznam najbolj, zato bi prosil vas, ce mi lahko pomagate s kaksnim nasvetom, poveste kateri se vam zdi boljsi in zakaj? Kaj naj bo kriteriji za izbor?

--------- IN SE:
Kaksne zvocnike naj potem clovek priklopi na tovrstne receiverje? Koliko mocne? (soba je 4.5m X 3.5m, bo najbrz vec poslusanja muzike, kot gledanje filmov, zvocniki naj ne bi bili preveliki)

Predlagate konkretne modele - tudi za zvocnike je zgornji limit 300 eur.

Bi bili kul JBL CS480 (cca 250 eur)?

Hvala vsem za pomoc!
  • spremenil: m12345 ()

LexLuthor ::

Kaj pa kakšen komplet v smislu receiver + zvočniki, npr. Onkyo HT-S590? Mislim, da ga imajo v harvey normanu za cca 350 EUR.

m12345 ::

V prihodnje nameravam kupit tudi kaksen LCD, zato bi bilo fino, da ima receiver kaksen HDMI vhod. Vseeno hvala za idejo.

damirez ::

No jest ti povem, da hdmi smrdi, frend je nabavil en model nižji sony 510 model, ki ima hdmi, ampak štos je v tem, da reciever ne zna ločit zvoka pri hdmiju, tko da nebem kwa je fora sploh hdmija potem, ker mora vseeno še prek optike zvok do recieverja pripeljat.
Jest se ravno ne spoznam na te zadeve, ampak upam stavit da je marantz za razred višji od sonya in yamahe, in v mediamarketu v Lj dobiš marantza za 230€ res da nima največ vhodov in moči ampak sigurno ima bolši zvok.

LexLuthor ::

HDMI na receiverju je brezvezna fora in res ne vem, čemu služi. Niti trgovec v BigBangu mi ni vedel povedat. Dejstvo je, da ima LCD svoje HDMI vhode, kamor napelješ sliko iz dvd/h.264/bluray playerja, konzole ali PC-ja. Iz teh naprav pa zvok preko koaksial/optical digitalnega kabla spelješ v receiver. HDMI je brezvezna marketinška fora, kot na DVD playerjih.

drejc87 ::

A kupiš Sony STR DE 445 receiver sive barve? 5.1, 80W RMS po kanalu (400W RMS), podpira DOLBY DIGITAL, DOLBY PRO LOGIC, DTS, DIGITAL CINEMA SOUND, 24 BIT DIGITAL CINEMA SOUND PROCESING, TUNER (RDS-EON, različne možnosti izbiranja kino efektov - hall,jazz,dance,virtual sourround itd).

lahko me kontaktiraš na: drejc87@gmail.com ali 031-379-534

Možen preizkus in dostava!

 SONY

SONY



CENA: 130€


Imam pa še center JAMO za 75€

 jamo

jamo

m12345 ::

Hvala LexLuthor-ju in damirez-u; Tole okrog HDMI-ja pa res nisem vedel - zdelo se mi je nekako samoumevno, da gre slika in zvok po istem HDMI kablu. Vsaj promovirajo ga malodane kot revolucijo. drejc 87 ; hvala za ponudbo, vendar mi tvoja ponudba ni zanimiva.
----
Zdelo se mi je, da bi moralo biti dosti (najvec) prav lastnikov receiverjev v tem rangu (do 300 eur), pa sem se ocitno zmotil. Oz verjel sem, da bo taksna tema zanimiva za vec bralcev. V ta rang namrec pades ko noces kupit ravno receiverja cisto z dna ponudbe proizvajalcev (ali pa ze kar sestavljen HT) in ko se ti za bolj profi zadeve zdi vseeno malo skoda denarja.

Kaj pa imate potem vi doma? Kakrsen koli nasvet bo dobrodosel.

Ali pa - a kdo pozna koga (ali pa ce je med vami kdo tak), ki bi mi lahko dobro svetoval, kaj (v mojem cenovnem rangu in za moje potrebe) kupiti, mi morda celo omogocil, da kaksno zadevo slislim - kam se obrnit.

m12345 ::

Aja, se to. Imas 6 kanalni receiver, priklopljenih 6 zvocnikov in ko gledas filme, igrajo vsi.
Kaj pa ko hoces poslusat muziko? Kateri zvocniki igrajo:
- samo dva (stereo). + woofer ? ce da, katera dva od stirih?
- igrajo 2x po dva (stereo). + woofer ?
- ali lahko to poljubno nastavljas?
- kaj je pri poslusanju muzike s center zvocnikom.

Hvala.

LexLuthor ::

Običajno je odvisno od receiverja. Po defaultu bi morala igrati oba fronta in bas, skoraj sigurno pa imajo skoraj vsi opcijo, neke vrste simulirani sourround, ko se spelje zvok na vseh 6 zvočnikov.

Jaz sem si ravnokar kupil zgoraj omenjeni komplet Onkyo, upam, da ga bom že danes lahko stestiral.

[SkA] ::

To, da imajo čisto vsi televizorji digitalen izhod za zvok, ne bo čisto držalo. Pri cenejših lahko hitro nastradaš in si brez (npr. Sonyjeva S3000 serija) - žal, tako je. Tudi se ne strinjam, da so HDMI vhodi v recieverju v vseh primerih neuporabni, ker ima večina TVjev pribljižno 3 HDMI vhode. V kolikor jih zapolniš (iz glave - 1 setupbox, 1x konzola, 1x poljuben player pa ti zmanjka za še kako dodatno igračko), si primoren kupiti HDMI switch. Spet dodaten strošek. Kot tretje - v danih primerih je lahko vse skupaj lepše urejeno, če imaš par HDMI kablov v reciever in 1 HDMI kabel v TV, kot pa za sliko svojega in za zvok svojega, za vsako napravo.

Seveda je na koncu stvar posameznika, kaj bo dejansko izkoristil in kako bo zadeve priklopil - ampak ne moreš pa ravno govoriti, da je HDMI v recieverjih čisto neuporabna zadeva. Da prodajalec v Big Bangu ni znal tega našteti, je pa žalostno.

Se pa strinjam, da je reciever s HDMIjem, ki ne zna iz HDMIja ločiti digitalen zvok (kot je to pri omenjenem Sony recieverju) bedarija, oziroma že skoraj zavajanje kupcev.

delfinus ::

m12345, ce se ti da v Lasko furat potem lahko pri meni kaj slisis. Imam Marantz in pa Canton zvocnike.
Kar se tice poslusanja glasbe (stereo vir).
- Ker imam kakovostne zvocnike, CDje strogo poslusam samo v PURE DIRECT nacinu, torej igrata samo prednja dva velika zvocnika. Woofer je tu nem. Prej, ko se imel male satelitke pa sem poslusal na nacin Dolby Pro Logic II (prostorska simulacija). Torej so igrali vsi zvocniki 5.1.
- Internet radio, OGG in MP3je poslusam preko XboX, poslusam jih vecinoma v Dolby Pro Logic II.
- Filme, ki niso kodirani v AC3(Dolby Digital) ali DTS poslusam v Dolby Pro Logic II ali NEO 6 (to je DTSova prostorska simulacija).

Torej vso poslusanje lahko poljubno nastavljas. Najbolj verno sliko dobis, ce uporabljas PURE DIRECT, vendar za to potrebujes zelo dobre zvocnike. Tu grem mimo vecine elektronike in efektov. Ko je vir posnet v AC3 ga predvaja v AC3, ko je stereo, ga predvaja stereo in gre celo mimo Wooferja. Ko pa zacnes z efekti pa zacne po dolocenem algoritmu simulirati prostorski zvok. To pa je za kaksne komade vredu, za kaksne je cudno, overall na slabih zvocnikih pa je za moje pojme to boljse uporabljati kot pa pure direct.

Marantz ima moznost, da poslusas STEREO vir v PURE DIRECT nacinu, lahko pa izberes tudi STEREO. Tu ti poleg aktivira se woofer. Potem imas se 4CH stereo in ti igra stereo se na zadnjih zvocnikih. Torej mas neke vrste kvadrofonijo.

Kaj se s poslusanjem glasbe pri centru. Ce uporabljas Dolby Pro Logic II (MS - music efect) potem ti bo vokale malo razporedilo med prednje zvocnike + center, instrumenti pa bodo razporejeni vse naokrog. Poleg MS ima marantz se MV (movie - tu vecino vokala prihaja s centra, ostali zvocnike uporablja za efekte in ambient), GM (games) nisem prevec uporabljal.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

steev ::

Eno vprašanje. Ce imas dobre zvocnike in zvok (5.1) kodiran v AC3, potem ne rabis nobenih dekodirnikov in podobnih stvari, ne? Tukaj das kar pure direkt in gre vsak signal na svoj zvocnik?
:|

m12345 ::

delfincek: ful hvala za napisano in za povabilo. Trenutno sem ful zaposlen s finaliziranjem stanovanja in selitvijo, tako da bo akustika prisla na vrsto sele cez kaksen mesec ali dva. Morda te takrat kontaktiram.
Sicer pa; a mi lahko prosim napises kateri model Marantza in Cantonov imas? Hvala.

urban99 ::

uf, to bi tud mene zanimalo... mam isti problem, iščem podobno kombinacijo kot delfincek.

delfinus ::

Marantz je SR5500, model 2004/05 je to. Potem pa imam 2x Canton Vento 807DC spredaj, Canton CD 360 F center in 2x Canton CD 310 F zadaj ter Sub: Canton ASD 110 SC.

to Steev. Zvocniki tu nimajo veze. Se vedno je potreben receiver. Na receiverju imas npr. nastiman pure direct. Ko pride na receiver signal iz DVDja ta avtomaticno prepozna signal, da je kodiran v AC3 in razposlje te signale na zvocnike (slabe al pa dobre), kot je kodirano v filmu.

Pure direct je najbolj pomemben pri navadnem stereo signalu. Uporablja se ga najvec tu. Ker s Stereo signalom se lahko ti potem igras na receiverju, da ga posljes skozi Dolby Pro Logic II ali NEO, CSII ali druge virtualne efekte. Kot sem omenil sam uporabljam PURE DIRECT zgolj samo pri poslusanju glasbe s CD predvajalnika.

lp, D.

damirez ::

Za kmečota k zame, k sm vrgel zadne čase kr precej enga denarja tv konzola, reciver + zvočniki, lahko rečem da je vse to kr neki.
Mel sm en katodni TV philipsov srednjega višjega ranga, stereo reciver marantz in ene jamo zvočnike, pa ps2.
Kupil full hd lcd, konzolo nove genaracije in surround reciver z zvočniki in lahko napišem 2 strani zakaj sm vrgel proč skoraj 5k evrov. Edino konzola res ni bila draga in če jo primerjam z novo grafično se je kar izplačala za vse ostalo je bedarija.

steev ::

Kakor za koga.
:|

LexLuthor ::

Jaz sem včeraj namestil komplet Onkyo HT-S590 in sem kar zadovoljen, sploh, kar ponuja za ta denar. Za majhne sobe je ta sistem po mojem mnenju več kot zadovoljiv, še vedno lahko kasneje dokupuješ močnejše zvočnike, moči je dovolj.

Glede HDMI vhodov se morda lahko delno strinjam, bomo pa kako stvar priklopili čez komponentni vhod, če bo HDMI-jev na TV-ju zmanjkalo. Pri običajnem DVD-ju itak ni bistvene razlike, sicer planiram 1xHD omrežni player, 1x settop box in potencialno še 1x Playstation. Običajen DVD gre na komponentnega.

ReBi ::

Danes sem na svoje domače zvočnike priklopil pioneerjev vsx-417. Se mi zdi kar malce bolj topel zvok kot pri marantzu.
madonca...
brez besed sem...
presenečen.
ne vem kako jim je to uspelo stlačit v škatlo, ki stane nekaj čez 200€. Ima zanimivo funkcijo, in sicer 5-kanalni "stereo", kar pomeni, da v vsak zvočnik pošlje enako močan signal. Pri najvišji glasnosti je zvok kristalno čist, le visoki so malce moteči, a se jih da brez problema znižat. Torej, kdor potrebuje zverino za malo denarja naj kupi pioneer.

Ja vem, tepli me boste, ker hvalim pioneer... ampak je vreden svojega denarja.

m12345 ::

Kupujem kable za povezavo zvocnikov z receiverjem (6.1 sistem, cca 100w. Dolzina do satelitov cca 10m). Kaksne kable naj kupim (kako debele - mm2). Nisem nek audiofil, ne potrbujem dragih kablov - le tko, da so primerni... da ne kupim kaj pre- debelega/tankega.
Hvala

ReBi ::

nekaj srednjega, od oka.

maticm ::

YAMAHA RX-V461 dobiš za 210 €

celovec link
http://www.electronic4you.at/WebShopAT/...

delfinus ::

m1234 Kupi Profigold kable so solidni in poceni, poglej tudi Jamo kable, ce imajo kje. Za tako dolzino je skoraj brez pomena kaj drugega drazjega kupovat. Presek naj bo okrog 2mm. Kaksni zvocniki bojo gor in kater receiver na prednjem paru? lp, D.

Trupl0 ::

@ReBi
nihče te ne bo tepel ( vsaj jaz ne =) ). Sam posedujem isto VSX-417 ( pač osnoven receiver za potrebe hišnega kina in priklopa na računalnik ) in stvar preseneča.

Drugače ciljam bolj na Pioneerjov LX70 receiver samo je preveč colnge =) =) =)
If you are going through Hell, keep going !

ReBi ::

@nuclear

ja.. preseneča. nima zvoka kot marantz, izkaže pa se pri višji glasnosti.

Trancedeejay ::

Ce bi izbiral med receiverji, med njimi sigurno nebi bilo Sony, Pioneer, Yamaha.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

bbobst ::

Keri pa bi bili ?

Cveto ::

Priporočam Denona, špila fenomenalno, ne vem pa če imajo kakšen model za 200€.

Najbolj pa me je navdušila muzika ki je zripana iz HD audio dvd-jev in posneta v DTS formatu.

Trancedeejay ::

HI
Lahko postavis vprasanje glede tega tudi na pred par urami splavljeni novi HI-FI portal www.audio-kontakt.com ,ki sicer se vsebuje testno vsebino, ki bo kasneje odstranjena in ima v IE, se kaksno napako, ki bo cimprej odpravljena. Portal se bo scasoma razsiril, vec vsebine, nekje pa je treba zaceti. Tako da, vabljeni.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

LexLuthor ::

Ja DTS audio je res zakon. To je v bistvu Sonyev standard SACD, ki pa se ni dobro prijel. Samo vsak DVD player takih zapisov ne zna prebrat. Meni na enem dela BP, na drugem pa piše "unknown disc".

krnekaj ::

Ce bi izbiral med receiverji, med njimi sigurno nebi bilo Sony, Pioneer, Yamaha.
Have a nice Day

Matt



HMM, zakaj pa (razen Sony-ja) tudi Pioneer in Yamaha pobirata nagrade (seveda govorim vsaj rang THX certificirane robe).

Trancedeejay ::

Ce pise gor THX, to s kvaliteto nima nobene veze.




www.audio-kontakt.com
Music is the key

krnekaj ::

O.K. Zadeva je skomercializirana (THX), nek pokazatelj kakovosti pa je.

Ne vem, pa ti povej katere receiverje se splača gledati (kolikor poznam, ljubitelji zvoka in HT-ja z Gorenjske, prisegajo na kombinacije Onkyo+Jamo, mogoče še NAD). Osebno NAD-a ne poznam, poznam pa kombinacije Onkyo-ja, Yamahe, Jamo, B&W, Magnat-a (Vintage serija 5) ter Pioneerja. In moram reči, da Pioneer in Magnat nista najslabša ko se gleda price/performance.

Trancedeejay ::

Poglej za kaksnimi NAD (mogoce celo M serija), Rotel, Arcam,Primare...
Have a nice Day

Matt
Music is the key


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6310641 (7652) BigWhale
»

AV sprejemnik do 300 EUR

Oddelek: Zvok in slika
416609 (5715) misek
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122584 (2454) Trancedeejay
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537547 (6302) gumby
»

Logitech Z-680

Oddelek: Zvok in slika
312602 (1332) glinik

Več podobnih tem