» »

USB DVB-T Stick - NE dela

USB DVB-T Stick - NE dela

tanov ::

Lep pozdrav,
kupil sem USB DVB-T STICK MT4152HD. Priklopljen je na laptop z win XP in sem inštaliral driverje in priložen software. Program se mi odpre, ko pa dam iskanje programov pa ne najde nobenega, niti s pomočjo priložene antene, niti na priklopu preko kabelske, ki sicer dela (na TV).

Ima kdo podobne težave oz. mi zna pomagati?
Hvala

floyd1 ::

Kje si pa to preizkušal? Meni v stanovanju (MB) tudi ni našlo niti enega programa, tudi pri oknih ne (to nekateri priporočajo). Potem sem preizkusil na balkonu in je šlo. Ampak z zatikanjem. Sem kartico vrnil, ker si z njo nisem imel kaj početi. Pozanimaj se, kje je oddajnik, ki ti je najbližji in poskusi na tisti strani stanovanja/hiše in pri oknu. Ali pa pojdi z laptopom, kartico in anteno nekam ven in probaj še enkrat zunaj.
DVB-T kartica ti priklopljena na kabelsko ne bo delala - moraš imeti kombinirano (DVB T + DVB C) ali pa DVB-C. Prve so drage ko hudič, mislim da sem gledal eno za 130 EUR.
Sosed, ki se ukvarja s TV (satelitska, digitalna, kabelska) je rekel, da bi moral kupiti večjo anteno in poskusiti loviti odboj od hriba (moje stanovanje je obrnjeno vstran od Pohorja, kjer je pri nas oddajnik in zato za direktno usmerit ni šanse.
Upam, da sem kaj pomagal.

todman74 ::

tanov je izjavil:

niti s pomočjo priložene antene


No, tole si pa mal čudn napisal.....brez "dobre" antene DVB-T ne gre, razen če si slučajno kje blizu oddajnika.Priporočam torej priklop na vsaj povprečno zunanjo anteno (ki bo v vsakem primeru boljša, od tiste priložene palčke). Kabelska je pa drug "sistem", kot je že kolega pred mano napisal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB TV kartica Gigabyte U7300 Pomoč

Oddelek: Zvok in slika
375123 (1628) mstrax
»

Koliko dB pri DVB-T notranji anteni

Oddelek: Pomoč in nasveti
294923 (3942) lovro535v2
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956424 (33136) Alexius Heristalski
»

TV Tunerji - Kako naj se odločim?

Oddelek: Zvok in slika
303419 (2852) zzan
»

Nov članek: DVB-T pod Linuxom

Oddelek: Novice / Nova vsebina
394833 (3390) Alexius Heristalski

Več podobnih tem