» »

Kabel tu in tam

Kabel tu in tam

Storm ::

Pozdrav.

Zanima me, ali je možno kabelski modem prenašat med lokacijami. Sam namreč študiram v LJ (oziroma zdej že skor ne več) in bi mel med tednom kabelski dostop tam, med vikendom pa bis kabel in kišto nesu domov in dostopal iz domačega kraja. A je to teoretično sploh izvedljivo, glede na to, da je na obeh lokacijah kabelski dostop do neta možen. Če da, kaj vse potrbujem za tako izvedbo in ali je nujno, da ponudnik to ve.

Danke in finke, pa še čehinje (te so sploh najtahujše). :P

SasoS ::

Prvo kot prvo oba kabelska ponudnika morata podpirati enak standard (oz. modem mora delovati v obeh omrežjih!). Drug problem je, da mora biti kabelski modem prijavljen v omrežju (in skonfiguriran s strani ponudnika). Zdaj...lahko bi recimo kupil modem v LJ, ga nesel kamorpačžegreš in tam rekel da si modem kupil rabljen (ali whatever) in naj te priklopijo. Drugo vprašanje je ali se ti to splača. Itak plačuješ 2 naročnini (tudi če ne uporabljaš), zarad tistih 20K ki jih prišparaš za modem (oz. lahko res poiščeš kje kakšnega rabljenga?) je po mojem mnenju to preveč zafrkancije...

M&M ::

Se popolnoma strinjam z odgovorom ki ti ga je ponudil SasoS, ker sem imel sam namreč isto težavo glede kabelskega modema. Mislim da se ti zaenkrat še ne izplača, razen če se bodo cene še dodatno znižale.
:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

i: modem/router za kabelski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
587484 (6766) Ijus
»

Cable(1 statični IP) + switch

Oddelek: Omrežja in internet
71258 (1156) jelencb
»

ADSL ali cabel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
534356 (3376) cbelica
»

SiOL ali Arnes (oz. drug kabelski ponudnik) v naslednjih letih ?

Oddelek: Omrežja in internet
181547 (1190) pivmik
»

Nasvet o intrnetu

Oddelek: Omrežja in internet
151361 (1034) Ales

Več podobnih tem