» »

Parada ponosa

Parada ponosa

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 34
»»

softić ::

http://24ur.com/clanki-spored/splitska-...



Pet udeležencev parade je zaprosilo za zdravniško pomoč. Med ranjenimi so tudi štirje novinarji oziroma snemalci. Policija je prijela kar 300 nasilnežev.

Hrvaška LGBT skupnost je organizirala prvo parado ponosa, ki ne poteka v Zagrebu. Odločili so se za Split. Hrvaška policija jo je obravnavala kot dogodek z veliko stopnjo tveganja. Napetost med organizatorji parade in nasprotniki so se namreč že nekaj dni stopnjevale. Mesto je že več dni polepljeno s plakati in popisano z grafiti, v katerih posamezniki izražajo svoje nestrinjanje s potekom takšne parade v njihovem mestu. Homoseksualna skupnost je odgovorila na podoben način, saj je po mestu izobesila plakate, na katerih sta dva policista, ki se poljubljata.

Udeleženci shoda zahtevajo enake pravice za vse vrste družin. Pridružili so se jim tudi podporniki iz Beograda in Ljubljane.

Zbralo se je približno 200 udeležencev parade, policisti pa so možne nasilneže potiskali proč od prizorišča. Že pred začetkom so prijeli 50 ljudi, ki so na prizorišče prišli z namenom napada na udeležence parade.

V Split so prišli tudi podporniki parade iz Zagreba. Udeleženci so opozarjali, da so le zato, ker niso heteroseksualci, kršene njihove pravice. Množica se je nato odpravila na sprehod po mestu. Odzivi opazovalcev so bili različni: nekateri so mirno opazovali, spet drugi pa kričali žaljivke in grožnje. Geji in lezbijke ter njihovi podporniki so jim le mirno mahali, ko pa je parada prišla do splitske Rive so se začele težave.



Pa je to normalno da so izobesili plakate dveh gejevskih policajev?



Na splitski Rivi je okoli 2.000 sovražno razpoloženih ljudi pričakalo približno 200 udeležencev parade ponosa. 400 policistov ni moglo preprečiti, da ne bi nasprotniki parade v njene udeležence metali petard, navijaških bakel, kamenja in paradižnikov. Policisti so sicer lastnikom splitskih kavarn in lokalov svetovali, naj danes pijačo strežejo v plastičnih kozarcih, a kljub temu so v geje in lezbijke ter njihove podpornike prileteli tudi kozarci.




Nekateri nasprotniki parade ponosa so dvigovali desnice v fašistične pozdrave. Turisti so bili nad dogajanjem in nasiljem zgroženi. Presenečeni so bili, da so potrebni tako močni policijski ukrepi za nenasilno parado ponosa.

Nadaljevanje parade oziroma načrtovane govore ob 15.15 so organizatorji odpovedali. Po poročanju hrvaške spletne strani Dnevnik.hr so organizatorji policijo prosili, naj jih evakuira. Zbranim novinarjem, v katere je prav tako letelo kamenje, je ena od organizatork parade Sonja Jurak dejala, da je ''Split hujši od Beograda in Zagreba'' in da policija ni dobro opravila svojega dela. Dodala je tudi, da "s tem, kar se je zgodilo, ne moremo v EU".

Udeleženci so kar nekaj časa čakali na evakuacijo, saj so policisti čakali na primeren trenutek. Nasilneži so udeležencem ves čas grozili s smrtjo. Ko so bili varnostni pogoji zadovoljivi, so z njo tudi začeli.

Eni za ljubezen, drugi za sovraštvo

Situacija se je nato toliko umirila, da je lahko ena izmed organizatork nagovorila udeležence parade. Dejala je, da ne bodo popustili in da bodo na koncu zmagali, saj promovirajo ljubezen, medtem ko njihovi nasprotniki promovirajo sovraštvo. Več govornikov je med čakanjem na policijske marice in avtomobile, ki so jih evakuirali, izrazilo podporo paradi ponosa. Prepričani so, da bo vsaka naslednja parada lažja.


Pa zakaj se morajo tako javno izpostavljat? Je to zdaj nacionalni šport ali kaj za vraga se dogaja?

softić ::

madog ::

Je to zdaj nacionalni šport


v kolikor JE potem nočem biti več državljan....
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

jype ::

softić> Pa zakaj se morajo tako javno izpostavljat? Je to zdaj nacionalni šport ali kaj za vraga se dogaja?

Ker so diskriminirani in ker imajo pravico do mirnega javnega protesta. Tudi nisem še slišal, da bi geji in lezbijke koga pretepli ali razbili kako izložbo, tako da nimam pojma, čemu bi jih kdo poskušal ustavit pri tej njihovi paradi.

madog> v kolikor JE potem nočem biti več državljan....

Jaz nočem bit državljan zaradi nasilnežev, vključno z nogometnimi navijači, ne pa zaradi enih popolnoma neškodljivih gejevskih parad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

softić> Pa je to normalno da so izobesili plakate dveh gejevskih policajev?

?

Od kdaj je pa izobešanje plakatov nenormalno? A je gor pisalo, da je treba vse, ki niso geji, pobit?

D3m ::

In kakšne so njihove zahteve? Katere pravice jim kratijo/imo?
|HP EliteBook|R5 6650U|

USS Liberty ::

Ne smejo masturbirat sredi belega dne sredi mesta pred otroci, kot to počnejo v San Franciscu, pa so diskriminirani...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

PacificBlue ::

men je tale parada neumna. jaz ne diskriminiram nobenega istospolneza, zakaj oni mene diskriminirajo s parado?
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

jype ::

D3m> In kakšne so njihove zahteve? Katere pravice jim kratijo/imo?

Zakonodaja jim na podlagi osebnih lastnosti onemogoča doseči enak nivo socialnega varstva kot heteroseksualnim družinam. Ker je taka diskriminacija prepovedana (v Sloveniji in na Hrvaškem je spoštovanje človekovih pravic zagotovljeno z ustavo), s svojimi protesti opozarjajo na ta problem.

USS Liberty> Ne smejo masturbirat sredi belega dne sredi mesta pred otroci, kot to počnejo v San Franciscu, pa so diskriminirani...

Upam, da se zavedaš, da ti bodo takšni izpadi prislužili strogo kazen. V opozorilo ostalim: geji in lezbijke se _ne_ borijo za pravico do masturbacije v javnosti.

PacificBlue> men je tale parada neumna. jaz ne diskriminiram nobenega istospolneza, zakaj oni mene diskriminirajo s parado?

Kaj? S parado te diskriminirajo? Kako pa to zgleda? A te diskriminira tudi sprevod dedka mraza skozi Ljubljano?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PacificBlue ::

Ce ne znas pomislit zakaj je parada napacn pristop ter je samo orodje s katerim se ustvarja diskriminacija ti verjetno pol res ni kaj prevec jasno.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

jype ::

PacificBlue> Ce ne znas pomislit zakaj je parada napacn pristop ter je samo orodje s katerim se ustvarja diskriminacija ti verjetno pol res ni kaj prevec jasno.

Čakej mal, to se bo pa zapletlo zdajle...

Ti torej meniš, da je parada napačen pristop gejev in lezbijk k opozarjanju na zakonodajo, ki jim onemogoča dosegati enak nivo socialne varnosti družine?

Kaj bi pa po tvojem morali storiti, da bi opozorili na takšne težave?

In nadalje - smatraš, da do takšne parade nimajo pravice, ali da "bi se morali za lastno dobro sami odpovedati takšni paradi"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Lion29 ::

Jaz ne morem verjet, kako so ljudje lahko tako nestrpni... videl sem nekaj malega posnetkov, kjer se trume hrvatov dere.."Ubi, ubi pedera"... groza, ce pomislim, da smo leta 2011 in se imamo za civilizirano druzbo...

prvi instink mi je bil... mah dej tej zahojeni in nestrpni hrvati ampak se isti trenutek sem se zavedel, da v sloveniji ni nic drugace...zelel bi verjeiti, da je... ampak zal ni...

Meni se zdijo parade ponosa cisto harmless, me niti pod razno ne motijo..tako kot me bolj motijo recimo vaske veselice, kjer je rompompom do jutranjih ur...

kar se samih pravic gejev tice, se pa nebi spuscal, ker ne mislim flejmat v tej temi...

me je pa res groza, da je v ljudeh toliko skritega gneva in nestrpnosti...me zanima, kdaj bom res lahko rekel, da je sloveska druzba prisla toliko dalec, da bodo vojne res preteklost
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

USS Liberty ::

Upam, da se zavedaš, da ti bodo takšni izpadi prislužili strogo kazen.


če se boš bolje počutil, mi lahko takoj nalepiš tisti "rudis", samo ti povem, da bom potem še isto minuto spremenil nick, saj ne bom dopustil, da bi me neka gejevska sekcija ustrahovala, etiketirala in mi jemala svobodo govora...

geji in lezbijke se _ne_ borijo za pravico do masturbacije v javnosti.


Imajo dobro izdelano taktiko in gredo korak po korak... najprej manjše zahteve in kričanje floskul o "človekovih pravicah". Ko jim to ustrežeš in pomoliš prst, ti pa kmalu odgriznejo roko in celo družbo obrnejo na glavo, ukinejo tudi minimalne moralne vrednote in preganjajo vsakogar celo zaradi verbalnega delikta, kot se dogaja v San Franciscu...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Liberty> saj ne bom dopustil, da bi me neka gejevska sekcija ustrahovala, etiketirala in mi jemala svobodo govora...

Ti torej ne boš pustil, da ti kdo to jemlje - da kdo to z nasiljem odvzame gejem, se ti pa zdi pravično?

USS Liberty> kot se dogaja v San Franciscu...

A lahko prosim nehaš nabijat neresnice o San Franciscu? Hvala.

D3m ::

Torej po prebranem smatram, da hočejo več pravic od zdajšnjih. Katere pravice bi radi imeli/nadgradili, katerih jim zdaj omogočamo?
|HP EliteBook|R5 6650U|

jype ::

D3m> Torej po prebranem smatram, da hočejo več pravic od zdajšnjih. Katere pravice bi radi imeli/nadgradili, katerih jim zdaj omogočamo?

Najbolj zoprna in razmeroma pogosta težava, s katero se srečujejo, je posvojitev partnerjevega (biološkega) otroka. V Sloveniji zdaj to lahko storijo, po zaslugi "komunistične" vlade (v komunističnih režimih je bil homoseksualni spolni odnos kriminaliziran, če kdo slučajno ne ve tega).

softić ::

Lion29 je izjavil:



Meni se zdijo parade ponosa cisto harmless, me niti pod razno ne motijo..tako kot me bolj motijo recimo vaske veselice, kjer je rompompom do jutranjih ur...

kar se samih pravic gejev tice, se pa nebi spuscal, ker ne mislim flejmat v tej temi...

Diskači in lokali v ljubljani te pa ne motijo?

Lion29 ::

D3m je izjavil:

Torej po prebranem smatram, da hočejo več pravic od zdajšnjih. Katere pravice bi radi imeli/nadgradili, katerih jim zdaj omogočamo?


ti se salis, ne?



USS Liberty:
prst, roka, etc... wtf... valda se bodo borili za vse pravice, ki jim pripadajo in ne samo del...

to je isto, kot ce bi hipoteticno tebi bile kratene pravice do celovitega solanja. Pa bi na to pristojne opozoril in bi ti po dolgem tezenju koncno le odobrili.... 1h tecaja matematike na teden...Pristojni se bi ob tem pocutili seveda superiorno in super zadovoljno, ces koliko so dobri... in seveda bi pricakovali, da bi ti bil tiho in vesel s tistim kar si dobil...

in ti bi seveda bil tiho? in se nebi boril za VSE svoje pravice?

Geji imajo pravico do enakih moznosti kot mi heteroseksualci. pika.
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

jype ::

softić> Diskači in lokali v ljubljani te pa ne motijo?

Zakaj, natanko, pa naj bi nas motili?

D3m ::

@jype
Temu sam odločno nasprotujem. Ampak imajo glede posvajanja probleme tudi hetero pari, pod strogimi kriteriji tudi ni 100%, da ti uspe posvojiti oz. ti ga dajo.

Ali imajo še katere druge zahteve?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Lion29 ::

softić je izjavil:

Lion29 je izjavil:



Meni se zdijo parade ponosa cisto harmless, me niti pod razno ne motijo..tako kot me bolj motijo recimo vaske veselice, kjer je rompompom do jutranjih ur...

kar se samih pravic gejev tice, se pa nebi spuscal, ker ne mislim flejmat v tej temi...

Diskači in lokali v ljubljani te pa ne motijo?


hm, dokler je muzika le notri in se ven zelo malo ali nic slisi... potem seveda me ne motijo....sicer pa kaj ima to zdaj veze?

tako kot ima lahko folk kurentovanje, pa kresovanje, pa bozicka/dedka mraza... pa festival lent, pa pranzik cesenj, pa lampioncke, etc, etc... tako imajo lahko gayi tudi parado ponosa
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

jype ::

D3m> Temu sam odločno nasprotujem.

Čemu?

D3m> Ampak imajo glede posvajanja probleme tudi hetero pari, pod strogimi kriteriji tudi ni 100%, da ti uspe posvojiti oz. ti ga dajo.

Posvojitev otroka partnerja ni na noben način problematična. Heteroseksualni par se mora samo poročiti (homoseksualni par tega še vedno ne more) in je postopek avtomatiziran.

D3m> Ali imajo še katere druge zahteve?

Jaz jih imam. Zahtevam, da med homoseksualnimi pari in heteroseksualnimi pari zakon ne dela razlik.

Lion29 ::

jype je izjavil:


Jaz jih imam. Zahtevam, da med homoseksualnimi pari in heteroseksualnimi pari zakon ne dela razlik.


seveda pa bi isto pricakovali od same druzbe... ne samo od uradne politike
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

D3m ::

@jype
Nasprotujem posvojitev otrok s strani homoseksualnih parov.

@Lion29

Pri čem naj bi se šalil? Poskušam malo razumeti, kaj njihova stran želi in ali se s tem strinjam/mo
|HP EliteBook|R5 6650U|

jype ::

Od družbe ne moreš zahtevati ničesar. Nekateri nikoli ne bodo sprejeli ničesar drugačnega. Nekateri se bodo s steklenico vina v roki zgražali nad marihuano, drugi bodo zmerjali človeka, ki bos hodi po mestu, tretji pa se bodo spotikali ob otroka z dvema očetoma.

D3m> Nasprotujem posvojitev otrok s strani homoseksualnih parov.

Zakaj?

rdecaluc ::

Pomoje je vzgoja posameznikov kriva za njihovo razmišljanje.

Homoseksualnost ni nikakršna bolezen in sam tudi želim, da bi imeli vsi enake pravice.
Est modus in rebus. ,typos

D3m ::

Dobro vprašanje amopak hkrati tudi težko, in je težko najti univerzalni odgovor.
Moje mnenje je zaradi same narave homoseksualnosti. Homoseksualnost pri živalih je nasplošno obsojena na propad (naravna selekcija), kar pri človeku ni tako.
|HP EliteBook|R5 6650U|

PacificBlue ::

Ti torej meniš, da je parada napačen pristop gejev in lezbijk k opozarjanju na zakonodajo, ki jim onemogoča dosegati enak nivo socialne varnosti družine?


Da. Imeti otroka NI osnovna pravica istospolnih parov. Verjetno je ideja zrasla v glavah lezbicnih parov, geji pa tudi izgleda ne zelijo izostati. Narediti in imeti otroka ni nikoli bila pravica, bila je kvečjemu dolžnost ter odločitev med dvema heteroseksualnima paroma. Zdaj, ko hocejo imeti se istospolni otroke se ta edinstvena lastnost družine( da je to zveza med moskim in žensko, ki sproducira otroke) ruši in ogroža. Ter seveda deskriminira.
Kaj bi pa po tvojem morali storiti, da bi opozorili na takšne težave?


Kakšne težave? Da ne morejo imeti otrok?

In nadalje - smatraš, da do takšne parade nimajo pravice, ali da "bi se morali za lastno dobro sami odpovedati takšni paradi"?


Ne pravim, da nimajo pravice. Če so dovoljene pustne maskare, cerkvene procesije so lahko tudi parade ponosa..ampak, zame parada ponosa ne pomeni, da ponosno kažeš svojo pripadnost, zraven pa se zahtevas pravice, ki jih je nekdo potegnil ven iz riti.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

jype ::

D3m> Moje mnenje je zaradi same narave homoseksualnosti. Homoseksualnost pri živalih je nasplošno obsojena na propad (naravna selekcija), kar pri človeku ni tako.

Tudi če bi bilo to res (ni - homoseksualnih parov v naravi ne omejuje nobena zakonodaja in brez težav skupaj "vzgajajo" potomce) še vedno ne razumem, čemu. V naravi je na propad obsojena tudi žival z zlomljeno nogo, pri človeku pa ni tako - a to pomeni, da invalid tudi ne sme posvojiti otroka?

PacificBlue> Kakšne težave? Da ne morejo imeti otrok?

Da jih ne morejo posvojiti. Saj lahko imajo otroke in mnogi homoseksualni pari jih tudi vzgojijo v povsem običajne odrasle.

PacificBlue> Da. Imeti otroka NI osnovna pravica istospolnih parov.

Saj tudi ni osnovna pravica raznospolnih parov, pa jo kljub temu avtomatično pridobijo.

PacificBlue> Narediti in imeti otroka ni nikoli bila pravica, bila je kvečjemu dolžnost ter odločitev med dvema heteroseksualnima paroma.

Verjetno misliš partnerja. Problem homoseksualnega para ni pridobiti otroka (lezbični par za zelo nizko ceno lahko pridobi semenčice, gejevski pari pa običajno otroke pridobijo skozi t.i. nadomestno mater) temveč zastopanje otroka pred državo. Če "biološki" starš v paru iz kateregakoli razloga ni sposoben skrbeti za otroka, bo država otroka paru potencialno odvzela, čeprav je očitno v imenu otrokove koristi najbolje, da zanj skrbi drugi starš, na katerega je otrok navezan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

gulfstream ::

Zanima me, kaj bi se zgodilo če bi nekdo organiziral 'strait' parado. Verjetno bi bil ožigosan kot homofob s strani gejev.

Tako kot si pri nas označen za rasista, če rečeš da cigani kradejo bakrene žlebove in kable. Pa vsi vemo da jih. Ampak govoriti o tem ni politično korektno, iz kateregakoli razloga že.

Sem za enake pravice vseh. ENAKE. Ne da jih ima nekdo zdaj več, ker je v preteklosti bil zatiran.

Samo v razmislek, nikakor nisem proti nikomur. Naj imajo svoje parade. Morda bi pa veljalo razmisliti, kako se bo otrok v gejevski družini počutil, ko ga bodo vsi sošolci v OŠ zajebavali da ima dva očeta, in kako bo to vplivalo na njegov razvoj. Po eni strani ni pravično do otroka, da postane del takšne družine. Ampak to bi moral kakšen sociolog povedati več o tem.

softić ::

Lion29 je izjavil:

softić je izjavil:

Lion29 je izjavil:



Meni se zdijo parade ponosa cisto harmless, me niti pod razno ne motijo..tako kot me bolj motijo recimo vaske veselice, kjer je rompompom do jutranjih ur...

kar se samih pravic gejev tice, se pa nebi spuscal, ker ne mislim flejmat v tej temi...

Diskači in lokali v ljubljani te pa ne motijo?


hm, dokler je muzika le notri in se ven zelo malo ali nic slisi... potem seveda me ne motijo....sicer pa kaj ima to zdaj veze?

Kaj ima to veze ne vem--si pa ti začel z vaškimi veselicami in ne vem kaj te motijo če živiš v ljubljani...

jype ::

D3m> Dobro vprašanje amopak hkrati tudi težko, in je težko najti univerzalni odgovor.

Zato pa nima nikakšrnega smisla, da se o tem odločamo kar na podlagi nekakšnih splošnih lastnosti. Strokovna komisija, ki se o posvojitvah odloča, se tako in tako odloča na podlagi okoliščin in za vsak par posebej. Stavit grem, da so tam zunaj homoseksualni pari, ki si želijo otroka, pa zanj ne bi znali ustrezno poskrbeti. Koliko je takšnih heteroseksualnih parov je pa itak očitno.

gulfstream> Zanima me, kaj bi se zgodilo če bi nekdo organiziral 'strait' parado. Verjetno bi bil ožigosan kot homofob s strani gejev.

Ožigosan? Groza. Prosim, da prešteješ, koliko ljudi te je fizično napadlo, koliko policistov je bilo potrebno, da so te obvarovali težjih telesnih poškodb in proti čemu, natanko, bi rad protestiral.

softić ::

gulfstream je izjavil:

Morda bi pa veljalo razmisliti, kako se bo otrok v gejevski družini počutil, ko ga bodo vsi sošolci v OŠ zajebavali da ima dva očeta, in kako bo to vplivalo na njegov razvoj.


To bo lahko zelo pereč problem za tistega otroka..

jype ::

gulfstream> Morda bi pa veljalo razmisliti, kako se bo otrok v gejevski družini počutil, ko ga bodo vsi sošolci v OŠ zajebavali da ima dva očeta

Morda pa bi veljalo razmisliti, kako se bo otrok črnskih staršev počutil v šoli za belce!

Ta argument je nesmiseln in preživet.

gulfstream> Sem za enake pravice vseh. ENAKE. Ne da jih ima nekdo zdaj več, ker je v preteklosti bil zatiran.

Ja, saj ne zahtevajo ničesar več, samo enako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

softić ::

jype je izjavil:

gulfstream> Morda bi pa veljalo razmisliti, kako se bo otrok v gejevski družini počutil, ko ga bodo vsi sošolci v OŠ zajebavali da ima dva očeta

Morda pa bi veljalo razmisliti, kako se bo otrok črnskih staršev počutil v šoli za belce!

Ta argument je nesmiseln in preživet.



Kje je preživet.. v sloveniji?

jype ::

softić> Kje je preživet.. v sloveniji?

Povsod po svetu ta argument velja za nesmisel. "Janez se ne sme poročit z Metko, ker je njegov oče rojen na severnem bregu reke in bodo ljudje njune otroke zmerjali!"

Tega nihče več ne jemlje resno.

gulfstream ::


Ožigosan? Groza. Prosim, da prešteješ, koliko ljudi te je fizično napadlo, koliko policistov je bilo potrebno, da so te obvarovali težjih telesnih poškodb in proti čemu, natanko, bi rad protestiral.


Vedno se bo našlo par primitivcev, ki bodo ostro proti gejem in jih bodo pripravljeni tudi pretepsti.

Tisto o strait paradi je bilo mišljeno hipotetično.

Morda pa bi veljalo razmisliti, kako se bo otrok črnskih staršev počutil v šoli za belce!

Ta argument je nesmiseln in preživet.


Ta problem se je rešil z mešanimi šolami. Mislim da je le malo drugače, če ima otrok dva očeta. To je primerjava jabolk in hrušk IMO. Otroci znajo biti zelo hudobni do vrstnikov, ki so 'drugačni'.

Ja, saj ne zahtevajo ničesar več, samo enako.


To je letelo predvsem na drugo skupino ljudi, ki sem jih omenil in se smatrajo za večvredne od Slovencev.

softić ::

jype je izjavil:

softić> Kje je preživet.. v sloveniji?

Povsod po svetu ta argument velja za nesmisel. "Janez se ne sme poročit z Metko, ker je njegov oče rojen na severnem bregu reke in bodo ljudje njune otroke zmerjali!"

Tega nihče več ne jemlje resno.


Pa jemljejo hudo resno... kristjani vs muslimani....reveži vs bogati...države z nafto vs države brez nafte...itd itd neskončno

D3m je izjavil:

Homoseksualnost pri živalih je nasplošno obsojena na propad (naravna selekcija), kar pri človeku ni tako.
Kdo je potem normalen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: softić ()

softić ::

http://24ur.com/novice/svet/po-paradi-p...

Po podatkih policije je bilo na Rivi približno 200 udeležencev parade, ki jih je varovalo 400 policistov. Okrog kraja dogajanja se je medtem zbralo deset tisoč ljudi. Policija pravi, da je od tega osem tisoč ljudi paradi nasprotovalo


Torej je velika večina nasprotovala..8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: softić ()

softić ::

Organizatorji parade ponosa so po včerajšnjem razvoju dogodkov ogorčeni nad policijo. Prepričani so, da jih policija ni primerno zaščitila. Zahtevajo odstop ministra za notranje zadeve Tomislava Karamarka in napovedujejo, da bodo o vsem obvestili mednarodne institucije in organizacije za zaščito človekovih pravic.

jype ::

Imajo prav. Policija mora zaščititi vsakogar, ki zakonito izvršuje svoje z ustavo zagotovljene pravice.

softić> Torej je velika večina nasprotovala..8-O

Seveda. Saj je tudi velika večina nasprotovala ukinitvi segregacije.

gulfstream> To je letelo predvsem na drugo skupino ljudi, ki sem jih omenil in se smatrajo za večvredne od Slovencev.

Za večvredne od Slovencev se imajo celo Slovenci. V tvojem primeru se moraš pritožiti na policijo, ker je policija zadolžena za to. Če policija svojih dolžnosti ne opravlja, je treba odgovorne kaznovati, policija pa mora nemudoma pričeti z učinkovitim delovanjem. Medtem še vedno čakamo na papirje od nebivedu, ki naj bi take pritožbe že podal.

softić> Kdo je potem normalen?

Kakšne barve oči imaš? Ker normalen si lahko samo z določenim odtenkom rjave barve.

gulfstream> Ta problem se je rešil z mešanimi šolami. Mislim da je le malo drugače, če ima otrok dva očeta. To je primerjava jabolk in hrušk IMO.

Ta problem se je rešil tako, da je zakonodaja zagotovila tisto, kar so ljudje sčasoma potem smatrali za normalno.

gulfstream> Otroci znajo biti zelo hudobni do vrstnikov, ki so 'drugačni'.

Vem, ja. Mene so vrstniki v osnovni šoli ves čas pretepali samo zato, ker sem običajno vedel več kot učitelji in prejemal praktično samo odlične ocene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PacificBlue ::

Kakšne težave? Da ne morejo imeti otrok?

Da jih ne morejo posvojiti. Saj lahko imajo otroke in mnogi homoseksualni pari jih tudi vzgojijo v povsem običajne odrasle.


Si zihr? Ker le moska(yang) in ženska (yin) energija prispevata k najboljsemu razvoju otroka, kaksne so posledice če jih vzgaja istospolni par? So kaksni negativni psiholoski vplivi na otroka, se posebej v adolescenci? Ker če je sama homoseksualnost bolezen oz posledica napake v nevronih se lahko pojavijo negativne posledice za otroka, ki je " normalen". In tega ne smemo dovoliti.

Da. Imeti otroka NI osnovna pravica istospolnih parov.

Saj tudi ni osnovna pravica raznospolnih parov, pa jo kljub temu avtomatično pridobijo.


Tisti, ki je istospolno usmerjen lahko naredi/rodi otroka. Noben mu tega ne prepoveduje. Vendar je posteno da zivi s tistim, ki je tudi bioloski oče/mati. Ker premalo se poznamo človesko psiho, da niti ne omenjam tega, da bi si vsak otrok želel spoznati bioloske starse, če mu to ni dano. Po moje taksen otrok dozivlja travme. Pojavlja se polno vprasanj, na katerih istospolni pari ne morejo dati zadovoljivega odgovora in zato sem proti posvojitvam.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

softić ::

jype :: danes, 10:24:45
citiraj

* #

Imajo prav. Policija mora zaščititi vsakogar, ki zakonito izvršuje svoje z ustavo zagotovljene pravice.
-----------------

in kje imajo v ustavi omenjen svoj položaj?

jype ::

PacificBlue> Ker le moska(yang) in ženska (yin) energija prispevata k najboljsemu razvoju otroka

Oh, dear.

PacificBlue> kaksne so posledice če jih vzgaja istospolni par? So kaksni negativni psiholoski vplivi na otroka, se posebej v adolescenci?

Raziskave potrjujejo, da so otroci, vzgajani v istospolnih družinah, inteligentnejši in uspešnejši. Ni skrivnost, da je temu vzrok v višji inteligenci in bolj tolerantnih življenskih nazorih njihovih staršev.

softić> in kje imajo v ustavi omenjen svoj položaj?

Odebelitev sem dodal jaz:

14. člen

(enakost pred zakonom)

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.

PacificBlue> Vendar je posteno da zivi s tistim, ki je tudi bioloski oče/mati.

Torej moramo prepovedati ne le ločitve, temveč tudi kakršenkoli poizkus prekinitve skupnega bivanja parov?

PacificBlue> Po moje taksen otrok dozivlja travme.

Po moje travme doživlja predvsem tak otrok, ki mora v rejo, ker mu država zaradi homofobne zakonodaje ne more priznati drugega starša.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PacificBlue ::

Raziskave potrjujejo, da so otroci, vzgajani v istospolnih družinah, inteligentnejši in uspešnejši.


Link od raziskav pls.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

softić ::

Tisto da smo pred zakonom vsi enaki dobr veš da ni res...denar je sveta vladar...

jype ::

gulfstream ::

V tvojem primeru se moraš pritožiti na policijo, ker je policija zadolžena za to. Če policija svojih dolžnosti ne opravlja, je treba odgovorne kaznovati, policija pa mora nemudoma pričeti z učinkovitim delovanjem.


Policija ima navodila od zgoraj, da ne sme ukrepati. Če so odgovorni dovolj visoko (in so), ne bodo kaznovani. Saj veš tisto, vrana vrani....

V teoriji marsikaj štima, praksa pa je nekaj drugega. Ampak tu smo že malo off topic.


Ta problem se je rešil tako, da je zakonodaja zagotovila tisto, kar so ljudje sčasoma potem smatrali za normalno.


Morda. Ampak še vedno vidim problem v samih otrocih. Kot si izkusil na lastni koži so mnogokrat pač sovražno nastrojeni do drugačnih, pa ni važno ali so majhni, debeli, nad/podpovprečno intiligentni itd.

Nekako dvomim da bodo otroci istospolno usmerjenih staršev tukaj izjeme.

jype ::

softić> Tisto da smo pred zakonom vsi enaki dobr veš da ni res...denar je sveta vladar...

Torej ker je denar sveta vladar je treba homoseksualnim parom z zakonodajo zagotoviti status, ki mu ne pripadajo vse pravice iz zakonske zveze?

To si se dobr domislu! Kaj pa če bi sprejeli zakon, ki tistim z oznako "persona non grata" odvzamemo premoženje in to poimenujemo "davek na neumnost"? Mislim, da bi bilo to izjemno koristno!

gulfstream> Kot si izkusil na lastni koži so mnogokrat pač sovražno nastrojeni do drugačnih, pa ni važno ali so majhni, debeli, nad/podpovprečno intiligentni itd.

Ja. Tvoj predlog je torej, da splavimo vse otroke, ki niso potomci zdravih arijskih staršev in ki se ne razvijajo znotraj zdravih arijskih proporcev?

softić ::

To populacijo lahko primerjamo glede priljubljenosti z romi.... posebej v šolah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: softić ()
««
«
1 / 34
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

parada ponosa / homoseksualnost (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Problemi človeštva
172956665 (32144) Tear_DR0P

Več podobnih tem