» »

parada ponosa / homoseksualnost

parada ponosa / homoseksualnost

««
«
1 / 35
»»

Gandalfar ::

Thomas ::

Pretepanje gejev je nizkotno in primitivno. "Parada ponosa" je pa šovinizem do heteroseksualcev in aseksualcev. Kaj če bi Srbi v Ljublani imeli svojo parado? Kaj če bi Slovenci v Ljubljani imeli svojo parado? To bi bilo sprejeto kot šovinistična manifestacija. Sej nej kar bodo šovinistične manifestacije, jaz s tem nimam kakšnega problema. Samo povem, da so uni tud šovinisti, če paradirajo svojo različnost do drugih.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Vajenc> "Bebav" članek pravi :"Udeleženci literarnega večera, ki so doživeli brutalni napad, so pretreseni. Prepričani so, da gre za organizirano skupino "skinheadov". "Terorizirajo državljane in to na dan državnosti," je zgrožen eden od udeležencev literarnega večera" !

Tudi to, ja. Pa še:

članek, ki ga je linkal Vajenc> po naših zanesljivih informacij

"Bebav" članek niti pravopisno pregledan ni bil. Da tega, da se pod člankom DeusVult pa telbanc kregata, kdo bolj ne mara gejev, sploh ne omenjam.

Vsebina je pač nekaj drugega, česar sam nisem omalovaževal nikoli.

DeusVult> Kako prepoznaš "skinheada"

Thomas> Samo povem, da so uni tud šovinisti, če paradirajo svojo različnost do drugih.

Zdej si upaš, ja, k je Makarovičeva prva rekla :)
Tko da tepe homoseksualce.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Makarovička je prva rekla? Mogoče, ampak dvomim. Seveda pa vseeno, tudi če je. Če paradirajo istospolno usmerjeni ali če paradira "ženstvo za moralnost" je to enako debilno.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

"Mogoče parada ponosa vseh neilegalnih perverznosti" drugo leto?

Zakaj pa potem to ne?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Jaz sm pa slišal, da so razno razni nacionalisti bolj šibke sorte, kar se izobrazbe in razgledanosti tiče. Ne vem pa, če je temu res tako. 14Thor88, nam lahko zaupaš, katero šolo si dokončal oz. začel?"

Ni tako, jaz se npr. imam za zagizenega nacionalista, rezda pa moram priznati da nisem agresiven, to je moja edina slaba komponenta-nacionalistična. Druga izobrazbena je izredno močna. Tko da to ne drži. "primitivnih nacionalistov" - kakor bi rekli tisti iz poslanske skupine Zares, nas je verjetno tud z izobrazbo precej.

"Samo povem, da so uni tud šovinisti, če paradirajo svojo različnost do drugih."

Naravnost izivajo, pa kaj mene briga kaj je on ali je topovodar al je lezbača, briga me. Ampak da se grejo izpostavljat, to je pa njihov problem. Tko vzbujajo pozornost, ker imajo težave, ker vejo da to ni normalno. Prvi so potem politiki zraven, ko zaslutijo kakšen glas na volitvah več. Heh, heh

Da bi pa kdo pretepal geje, heh, jaz se ga ne bi mogel niti dotaknit, ne da bi bruhal. Sory ampak tko je.

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> Ampak da se grejo izpostavljat, to je pa njihov problem.

Ne, točno to _ni_ njihov problem. Izpostavljeni so zaradi svoje drugačnosti. Če jih kdo tepe, si zasluži strogo kazen.

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Zakaj pa mora policija varovati geje, kaj ni to diskriminacija?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"..."

Ja to bi blo, tko ja, bi bilo še najboljš rečeno.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Sam tolk, da se ne bi pričakovalo več, kot se do nedavno nekako je, da se moramo vsi klanjat tejle "paradi ponosa".

Da lahko vsak reče, da se mu to zdi mau sick, če se mu tko zdi.

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Ne, točno to _ni_ njihov problem. Izpostavljeni so zaradi svoje drugačnosti. Če jih kdo tepe, si zasluži strogo kazen."

To je res, ampak je zadeva vsaj malo delikatna. Pravna država sicer mora biti. Ampak kot je rekla tista z videa, naj gresta dva po cesti in... ne pa da migajo z tangicami sred Ljubljane al pa kje drugje in da se jih nabere za en bataljon skup. To je že vizuelnohigieničen problem za kašnega petletnika, da ne naštevam naprej.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Double_J> Zakaj pa mora policija varovati geje, kaj ni to diskriminacija?

Policija mora varovati vse. Če se nekje pričakuje možnost nasilja, so policisti praviloma že vnaprej poslani tja, za vsak slučaj.

telbanc> To je že vizuelnohigieničen problem za kašnega petletnika, da ne naštevam naprej.

S tem se ne strinjam, da je to "vizuelnohigieničen" problem. Če se nekomu gravžajo moški v tangicah, se pa morda nekomu drugemu ženske v tangicah, pa jih v teh časih prav nič ne manjka. Druga stvar je pa seveda parada, ki nima s ponosom ničesar skupnega - ampak to seveda nikogar ne odvezuje od spoštovanja _zakona_. Če kdo gejev ne spoštuje zaradi paradiranja ali pa njihove spolne usmerjenosti mene nič ne moti, saj ima vsak pravico imeti svoje mnenje - če jih pa kdo tepe, javno žali, ali kakorkoli drugače posega v njihove pravice, je pa to narobe in mora biti sankcionirano.

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

Ravnokar so s ponosom paradiral mimo mojega okna. "Vstaja lesbosov" je bil napis na večih transparentih ... in v prvi vrsti je s flaštrom na glavi hodil tudi pretepeni z literarnega večera. Po mojem okusu so preveč ponosni na svojo seksualno usmeritev. (kar ni razlog za razbitje glave!)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Ravnokar so s ponosom paradiral mimo mojega okna. "Vstaja lesbosov" je bil napis na večih transparentih ... in v prvi vrsti je s flaštrom na glavi hodil tudi pretepeni z literarnega večera. Po mojem okusu so preveč ponosni na svojo seksualno usmeritev."

In potem se ljudje čudijo, ko kakšnemu poštenemu državljanu zavre kri, pri tem postavljanju. No sicer sem proti temu, da se jih fizično maltretira-mislim tele kakor sem pravkar prebral mislim da na forumu 24 ur "ritopike". heh,heh. Upam da bo šel tud pri moderatorjih ta izraz skozi. heh,heh

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"S tem se ne strinjam, da je to "vizuelnohigieničen" problem. Če se nekomu gravžajo moški v tangicah, se pa morda nekomu drugemu ženske v tangicah, pa jih v teh časih prav nič ne manjka"

Ženske v tangicah, kaj je lepšega na morju. Pa lepo spedenane spodaj.. oh, me je že malo zaneslo s teme. Govorimo namreč o Paradi ponosa. Tojk da ne pozabim.
Za zgoraj omenjen izraz sem mislil, da pač ta prizor ni za otroke.

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> Ženske v tangicah, kaj je lepšega na morju.

Ja, ampak na morje grejo tut nune, ki nočejo videt ženskih kolen, pa jih nihče ne vpraša in potem pač gledajo stran, al se pa vsaj delajo, da gledajo stran.

telbanc> Za zgoraj omenjen izraz sem mislil, da pač ta prizor ni za otroke.

Ja, sej tut zame ni. Pač gledaš stran, ane (sem hotel povedat).

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

>>>>>>in v prvi vrsti je s flaštrom na glavi hodil tudi pretepeni z literarnega večera.

Tega s flastrom sem jaz na TV videl...
Meni je zelo sumljivo, kako lahko enega človeka osem ljudi s koli pretepe in ga celo z baklami žge, kot na razlagajo mediji, sedaj pa na glavi pa nima nobene modrice, nobene opekline, razen enga majhnega flastra...

Kar se pa tiče gej parade je pa ta tam po moje kakšnih 20% homoseksualcev, ostali udeleženci so pa vseposvsod prisotni brezdelni zapohanci z Metelkove, ki vsako tudi najbolj neumno stvar izkoristijo za paradiranje in razgrajanje po Ljubljani... Komunalci bodo spet imeli veliko dela za čiščenje fasad, ki jih bodo popacali te zapohanci...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

DeusVult ::

Po mojem mnenju homoseksualci iščejo pozornost in z takimi paradami "ponosa" zgolj skušajo prepričati zunanji svet, da oni pa že niso bolani, čeprav se sami tega zavedajo, a se bojijo priznati, da potrebujejo "zdravljenje". Jaz popolnoma razumem ljudi, ki so jim ti odvratni deviantneži tako tuji in nečloveški, da se do njih niso sposobni obnašati človeško, pa če prav sam nisem tak. Ne bi smeli obsojati tistih, ki so za trenutek izgubili razsodnost, ampak nerazsodno družbo, ki jih skuša prepričati, da je homoseksualnost nekaj normalnega in sprejemljivega.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Zgodovina sprememb…

jype ::

Homoseksualnost ni nikakršna bolezen. To smo že obdelali v drugi temi, zato nima smisla, da smetiš (in če boš še, bom našel kakšnega neodvisnega moderatorja, da bo pobrisal, ker je off-topic).

DeusVult> Ne bi smeli obsojati tistih, ki so za trenutek izgubili razsodnost,

Ne, res ne. Morali bi jih _obsoditi_. Pritiče jim dovršna oblika. Obsojamo lahko takšne, kot si ti.

Zgodovina sprememb…

NorK ::

No ja, Mitja Blažič je bil nekoliko opečen. Ampak glede na to, da je šlo za organiziran in načrtovan napad, bi se lahko reklo, da so napadalci totalno nesposobni.

Napada ne podpiram, parade pa tudi ne. Jaz nisem ponosen na svojo usmeritev - ker pač ni nobenega razloga, da bi bil ponosen. Če želijo, da jih družba sprejme, naj se dokažejo kako drugače. Na primer z delom, kulturo,... No ja, itak vem, da parade ne podpira vsaj par gejev pa tudi kakšna lezbijka je med njimi. Sicer pa tudi vem, da tudi vsi homoseksualci niso ravno strpni do biseksualcev. Tako da naj pometejo tudi pred svojim pragom.

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

Po mojem mnenju homoseksualci iščejo pozornost in z takimi paradami "ponosa"

tole se povsem strinjam. isto je z unimi kako se jim reče, ko majo rdeče čepice in zastave in paradirajo po ljubljani, kadar jim Semolič tko reče - tud te je treba poslat na zdravljenje in še resocializacijo in ponovno izobrazbo - barabe rdeče

da ne govorim o unih drugh, ko paradirajo s transparenti in baklami okrog in nosijo zelene transparente pa sam uniona pijejo, pa tiste gledat hodijo ene čudne tipe, ko se najprej za žogo podijo, pol se pa slačijo pa za riti šlatajo pa skačejo drug po drugem ko taki homoseksualci - bolano zares

:D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

podbevna ::

O, jaz že vem, da se je v jugi teplo homoseksualce, ampak to ni nobeno levičarstvo. V brezrazredni družbi se ne tepe nikogar!


Ne tepe nikogar? To bi bil pa kaos!

Bistvo je, da se v brezrazredni družbi se ne tepe vsakega toliko, kot si zasluži, temveč točno toliko kot potrebuje!

Drugače pa so meni te parade ponosa tudi malo brez veze. V TV klubu je dobro vprašal katoliški bebec (tisti, ki je zadnjič na Trenjih razložil, da še v življenju ni vedel porniča)na kaj pa ste ponosni? Načelno razumem borbo proti diskriminaciji z herojskim izpostavljanjem svoje marginalnosti, a ponosnost na spolno usmerjenost je v vsakem pogledu mimo. Kdaj bomo doživeli parado submisivcev, chubby chaserjev ali lateks freakov?

Jaz nisem ponosen na to da sem hetero, niti nisem ponosen na to da sem Slovenec, niti nisem ponosen, da sem moški... Ponosen si lahko na nekaj kar narediš, samo totalni reveži pa so ponosni na nekaj kar so.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Ne. Ni bolezen. Vsaj pod kakšno pametno definicijo bolezni homoseksualnost ne pade.

Ampak tudi pedofilija ni bolezen. In to da imaš eno nogo 10 cm krajšo, ni bolezen.

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::


Če je offtopic da povem, da je homoseksualnost bolezen (in do 80ih let jo je večina zdravstvenih inštitucij kot tako tretirala, potem pa so se morali pokoriti politični korektnosti), potem je offtopic tudi sanjanje o brezrazrednih družbah.


Ustava:


14. člen

(enakost pred zakonom)

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.


Torej - vsi - tudi bolani - so enakopravni.

p.s.: ne da bi se sploh dotikal vprašanja, ali se istospolna usmerjenost kvalificira za bolezen. Tak argument je odvečen.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

jype ::

Thomas> In to da imaš eno nogo 10 cm krajšo, ni bolezen.

O, pa je.

Pedofilija pa seveda ni bolezen, je le družbeno nesprejemljivo obnašanje, ker otroci pač niso zmožni zavestno privoliti v spolne odnose (in so taki odnosi prepovedani, tudi če otroku prijajo).

Pri homoseksualnem vedenju gre za povsem normalno stanje višje razvitih sesalcev (pa še malo širše, pravzaprav) in med ljudmi to toleriramo, ker je temelj odnosa privolitev obeh (ali pa večih, če jih je več) partnerjev (in nič drugega).

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Pedofilija pa seveda ni bolezen, je le družbeno nesprejemljivo obnašanje, ker otroci pač niso zmožni zavestno privoliti v spolne odnose (in so taki odnosi prepovedani, tudi če otroku prijajo)"

Zakaj potem pedofile ponekod kemično kastrirajo, če to ni bolezen?

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

A ni to malo problematično tale termin "bolezen".

Nekaj, kar je "bolezen", lahko ob spremenjenem okolju postane "nebolezen" in obratno.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

A ni to malo problematično tale termin "bolezen".


Absolutno. Bolezen je, če te napadejo virusi, bakterije ali kakšni drugi zajedalci. Kvečjemu.

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

"Pedofilija pa seveda ni bolezen, je le družbeno nesprejemljivo obnašanje, ker otroci pač niso zmožni zavestno privoliti v spolne odnose (in so taki odnosi prepovedani, tudi če otroku prijajo)"

Zakaj potem pedofile ponekod kemično kastrirajo, če to ni bolezen?


Zakaj jim raje ne puščajo krvi, če so bolni?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Če si pedofil, reče družba da se ne boš pentljal z otroki, ki so zaščitena skupina.

Če si homo, se lahko pentljaš z drugimi homo, ker noben ni prizadet.

V drugem primeru morda prirediš še parado in eni so vzhičeni, kako smo to politično korektni, strpni in vse.

Človeška komedija.

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Ja saj pedofilija je lahko evolucijska strategija, za izogibanje spolnim boleznim?

Sem in tja je otrok tudi že dovolj dozorel in gredo geni naprej.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Ja. Homoseksualnost je pa prav tako strategija. Naprimer, če skozi homoseksualno druženje v posebnih gej skupinah spoznaš kakšne lezbijke ... pošlješ svoje gene naprej po njih.

Plus še 100 takih variant, ki bi lahko dale določeno prednost.

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Je pa čisto družbeno pogojeno, kaj se dovoli. V Iranu geje obesijo, pedofilija pa je dovoljena.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Zakaj jim raje ne puščajo krvi, če so bolni?"

Ker kemična kastracija zadošča.

Puščali pa so včasih bolnikom kri, če so imeli vročične blodnje, Glede na to, da gre v primeru pedofilije tud za neko vrsto blodenj, bi morda ta metoda prišla še kako prav, seveda če se bo v praksi "iskazala". heh,heh

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Enostavno: bolezen se zdravi..najprej, ker je nalezljiva (da me ne bi zarazio baraba:)..ali pa... redkeje.... da olajšamo posamezniku in družbi posledice in izgube. To lahko storimo tako, da odkrijemo vzroke in mehanizme bolezni ali pa, da se gremo mazače. Homoseksualnost ni nalezljiva in ne povzroča velike škode (pri preveliki plodni populaciji), zato se na njo ne gleda kot bolezen. Krajša noga se težko in drago zdravi, zato se jo je do nedavna razglasilo za invalidnost in se prizadetemu dodeli miloščina, pedofilija pa je domnevno (in neredko tudi zares) zelo škodljiva, zato se jo 'zdravi'. Ker ne vemo kako bolje, se jo pač zdravi z represijo:) Mazaško ampak kaj čemo. Drugače ne znamo.
Kastracija je rahlo drastična mera. Kot bi nahod zdravili z blagimi dozami ciklona:) Je pa res, da ko pri 'zdravljenju' odpove medicina in nastopi represija, deviacija izgubi ime bolezen. Če se medicina uporablja za represijo ni nujno, da gre za bolezenska stanja. Lahko gre le za lepotne napake oblasti in njih mišljenja. Kar nekaj 'psihopatov' povsem zdravih, je bilo popolnoma sodobnih mnenj, zdravljeno v psihiatriji nekdanje SZ. Pomeni oblast s kruto kozmetiko stiska mozolje. Da jo potem posili sto banditov in nihče ne pogleda v obraz, se ne zaveda:)
Jačanje represije proti pedofiliji je znak zelo nizke natalitete..... otroci se bolj cenijo in varujejo..v kulturah, kjer je nataliteta zelo visoka se neredko pedofilija spremeni v donosen posel, ali narodni običaj. Naj se še tako smešno ali grozni sliši:) In so pedofili lahko spoštovani turisti. Če svoje trinajstletne lastne hčerke uvajajo v svet spolnosti, pa lahko ravnajo po narodnih običajih. In če pogledamo, kje so tako razlike med pedofilijo in homoseksualnostjo... (tudi kombinacija je bila v starogrških šolah običaj, zato je bilo včasih prepovedano pri učiteljicah srbohrvaščine peti: Ne me mamca karati:)... je Yupe pravilno nakazal. Če sta oba odrasla gre bolj verjetno za konsenz. Problem homoseksulanosti je, ali gre pri intimnem razmerju za družbeni konsenz. Pri pedofiliji pa resnico na ljubo v naši sodobni civilizaciji za družbeni konsenz nikakor ne more iti, pa tudi za konsenz pri trinajstletnih deklicah ali dečkih, je za našo civilizacijo večinoma zelo vprašljiv. Je pa tudi to na žalost pogost običaj med višjimi sesalci. Tako da, opravičevanje civiliziranosti obnašanja na osnovi narave ne funkcionira vedno najbolje. Seksualno dozorevanje ne gre pri vseh enako po koledarju, da ne govorim da pedofilija par excelence (občevanje s spolno nedozorelimi... in ne tista iz: 'One flew over the coockoos nest' nima poznanega vzroka, razen lažje manipulacije z otroci in njih fizično šibkost. Ampak če otrok nima konsenza družbene zaščite..potem tudi pedofilija običajno teče nemoteno:) Ker manipulacija in nasilje v družbi ni omejeno na otroke in nasilje ni le spolno, čakamo na družbo, kjer bo konsenz, da so dragoceni vsi ljudje. No in če vsi narodi dočakajo dan da koder pade mrak zavlada slovenska nataliteta..potem je en pogoj izpolnjen. Upam da sem bil dovolj nazoren:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Je pa čisto družbeno pogojeno, kaj se dovoli. V Iranu geje obesijo, pedofilija pa je dovoljena.


Hmm, kakšen dokaz mogoče, al je rekla kazala glede pedofilije, (za geje vem, da jih obešajo)?

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

Če že gremo tolko mimo teme ... zame je homoseksualnost v večini primerov duševna motnja, v manjšem številu genetska (telesna) motnja, včasih pa celo "samo" modna muha. V nobenem primeru homoseksualnost ni kazniva, še najmanj pa v nasilni obliki, ki so jo doživeli naši "literarni geji". Jaz imam najlon fetiš in upam, da jih ne bom enkrat fasal zaradi tega O.o ... je pa res, da mi najlonisti ne štrajkamo z žabami na obrazu in s provokativnimi transparenti.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

jype ::

Homoseksualnost je evolucijsko pogojena in je prisotna v približno 10% vseh odraslih pripadnikov večine višje razvitih sesalcev. Kako in zakaj se je razvila ni znano, večina dejavnikov pa kaže, da homoseksualnost predvsem zmanjšuje pojave smrtnih poškodb pri paritvenih tekmah (in od tod morda tudi tako široka pojavnost).

Heteroseksualnost je tudi zgolj anomalija, ki se je izkazala za koristno - preden smo dobili dvodomne organizme, so pač vsi bli hkrati homo in hetero, ane.

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

ma niso bla nacionalistična gibanja svoje čase znana po tem , da so leglo homoseksualnosti?
po moje bi moral več fukat namest , da se garbajo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

solatko ::

Vajenc - Če boš svojo usmerjenost javno razkazoval, ni hudič, da ti ne bo kakšen kontra najlonist, eno ali dve primazal. Ni lepo ampak tako je. Nekatere zaradi problemov, ki jih ne znajo rešiti, iritira vsaka drugačnost, pa zato ni rečeno, da je nestrpen.

Tudi Angleški nogometni divjaki, to ne počnejo zaradi nogometa ali navijanja, temveč zaradi svoje socialne marginalnosti in je to v bistvu, neke vrste upor, proti nepravičnemu razslojevanju družbe.

Organiziranje parade ima točno določen namen - izzivanje, dokazovanje, grožnja (že vojaške parade so bile samo zato, da se je lastnemu ljudstvu pokazalo v kako močni državi živi, sosedom pa zagrozilo, v primeru kakšnih ozemeljskih teženj. Le redke so parade, ki imajo namen pokazati določene dosežke, na kateremkoli področju.

noraguta ::

Nekatere zaradi problemov, ki jih ne znajo rešiti, iritira vsaka drugačnost, pa zato ni rečeno, da je nestrpen.

tole je pa malo skregano z logiko.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

podbevna ::

Homoseksualnost je evolucijsko pogojena in je prisotna v približno 10% vseh odraslih pripadnikov večine višje razvitih sesalcev. Kako in zakaj se je razvila ni znano, večina dejavnikov pa kaže, da homoseksualnost predvsem zmanjšuje pojave smrtnih poškodb pri paritvenih tekmah (in od tod morda tudi tako široka pojavnost).

Heteroseksualnost je tudi zgolj anomalija, ki se je izkazala za koristno - preden smo dobili dvodomne organizme, so pač vsi bli hkrati homo in hetero, ane.


To pa ni res. Ekskluzivna homoseksualnost se NE more evolucijsko razviti in ohranjati v populaciji. Razen če bi biološka neuspešnost organizma z izraženim genom neposredno pomagala sorodnim organizmom z neizraženim (kot bakterije, ki zastrupijo sebe in vse ostale v bližini razen "sorodnikov").

Pa še nekaj je zelo očitno narobe z "geji se tepemo za babe bolj nežno" teorijo, kar bi moralo biti vsakomur očitno. Gej samci bi verjetno preskočili paritvene tekme za samice in se lotili kar parjenja...

dzinks63 ::

Parada ima svoj namen. Iščejo tržno nišo. Najprej promocija, kakšna koli že, samo da je. Potem integracija v vse institucije do najvišjih položajev na vseh nivojih. Iščejo enako kot vsi drugi, oblast, zakoni po njihovi meri in denar. Sploh pa sedaj po uspehu warmerjev, kateri so se razširili povsod in se jim obeta kar dobra denarna pogača in delovna mesta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

madmitch ::

Tolk abotnosti, kot jo je v tejle temi, najdeš na ST samo še v temah Windows vs Linux.

Zakaj manjšina ne sme na vpadljiv način opozarjat na svoje probleme? A čmo en zakon napisat, v katerem bomo določili kdo in na kakšen način lahko izraža svoje nestrinjanje s situacijo in trenutnimi problemi. Mogoče bi bilo najbolje narediti še spisek vsega, zaradi česar se sme protestirati, poleg tega če vstni red, kaj mora biti urejeno, da se lahko protestira proti čem, bla bla bla.
Ja, mogoče bi bilo lepše, če ga ne bi z barvastimi zastavami srali po mestu, bi le-to ostalo bolj "čisto" in povprečno, nič ne bi izstopalo pa še nikomur ne bi dali povoda, da jih tepe. Ja ok, saj ste pretep vsi obsodili, a vas je v istem stavku veliko pritrdilo uni Nsijevki včeraj, ki je dejala, da ni čudno, da kdaj pa kdaj kakšnega "takega" kdo pretepe. Mimogrede, EU poslanka iz Slovenije je na televiziji opravičila nasilje nad gejem, ker je gej. Sila evropsko, ni kaj.

Dejte se zresnit in ne moralizirajte, kjer ni nobene potrebe. Istospolnost je v določenem procentu dejstvo od pamtiveka in zato še nismo izumrli, tko da tut ta debata postane zaradi tega povsem brezpredmetna.


Nekje sem prebral, da so največji sovražniki gejev latentni geji, podobno kot najbolj sovražijo kadilce bivši kadilci, o pijancih najslabše govorijo ozdravljeni alkoholiki.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

imagodei ::

telbanc> "Da bi pa kdo pretepal geje, heh, jaz se ga ne bi mogel niti dotaknit, ne da bi bruhal. Sory ampak tko je."

Homofobija in zaplankanost glede drog gresta očitno z roko v roki. Pravzaprav je to simptomatično za ljudi, ki svet vidijo črno belo in bi kontrolirali ter omejevali vse, kar ni v skladu z njihovim nazorom. V bistvu, pred 500 leti, ko je imela Inkvizicija taglavno besedo, je bilo boljše!

Torej, geje in lezbijke lahko pretepemo, če izzivajo, itak so si sami krivi, čeprav nikomur nič nočejo. Drog pa ne smemo jemat. Pri gejih in lezbijkah lahko kršimo zakon, ker so sami nadležni in ni čudno, če komu poči film, pri drogah ga ne smemo.

Ja, nenačelnost in dvojno moralo tudi opažam pri mnogih konzervativcih.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

telbanc> "In potem se ljudje čudijo, ko kakšnemu poštenemu državljanu zavre kri, pri tem postavljanju"

:) Ja, ubogi reveži, kaj vse morate trpeti...

Meni tudi zavre kri, ko vidim neuke ljudi pisati o hudobnih, zlih drogah in kako je totalna prohibicija edina rešitev (sami pa doma hitro odpret piksno piva, pa pri kosilu 2 deci vina), pa mi zato ne pride na misel, da bi kogar koli namlatil.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

podbevna> Ekskluzivna homoseksualnost se NE more evolucijsko razviti in ohranjati v populaciji.

Ekskluzivna? Ne obstaja.

noraguta ::

telbanc> "In potem se ljudje čudijo, ko kakšnemu poštenemu državljanu zavre kri, pri tem postavljanju"

:) Ja, ubogi reveži, kaj vse morate trpeti...

Meni tudi zavre kri, ko vidim neuke ljudi pisati o hudobnih, zlih drogah in kako je totalna prohibicija edina rešitev (sami pa doma hitro odpret piksno piva, pa pri kosilu 2 deci vina), pa mi zato ne pride na misel, da bi kogar koli namlatil.


te poštene ljudi opiše jani K. nekako takole
Khm. Vedno je služil državi in oblasti,
vedno je ubogal navodila, predpise, zakone.
V vojni so ga imenovali peta kolona,
po vojni informbirojevec, potem špicelj,
danes, v krizi, se vračamo nazaj in sliši na ime štrajkbreher.
Da, ljudje. Težki časi so, zato je treba več in bolje delati,
naključni so samo sovražniki.

ljudje pač nucaj nekoga postaviti še pod sebe. ker ne gre na nobenem drugem nivoju začnejo gojiti visoke moralne standarde. Katere zavijejo v celofan nravnosti.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Thomas ::

Ekskluzivna homoseksualnost se NE more evolucijsko razviti in ohranjati v populaciji.


Kakšen je ekskluzivno homoseksualen celo življenje. A njegova sestra ima otroke, katerim pomaga in na ta način svoj genom pomaga poslati v bodočnost.

Če bi bil heteroseksualen, bi morda umrli vsi njegovi in vsi sestrini otroci.
««
«
1 / 35
»»