» »

Zamrzovalna omara/skrinja v hladnem prostoru

Zamrzovalna omara/skrinja v hladnem prostoru

lambda ::

Naletel sem na nenavaden problem - želel sem nabavit zamrzovalno omaro, ki bi delovala na zaprtem, a neogrevanem balkonu (drugje nimam prostora), kjer pri hudi zimi padejo temperature verjetno tudi blizu 0 stopinj ali v skrajnih primerih celo do nekaj stopinj minusa. No, težava je v tem, da takšne skrinje pri nas ni več mogoče kupiti, potrjeno vsaj s strani parih trgovcev, včeraj sem bil v neki specializirani trgovini z belo tehniko in je bil prodajalec začuden nad tem ter zatrdil, da bo to preveril - danes je klical, da očitno nove skrinje/omare res ne delujejo več na temperaturah nižjih od 10 stopinj celzija (ja, na žalost je naš LTH crknil, ker je še izdeloval take).

Se komu sanja kako rešiti problem in zakaj sploh je tako?

No, ena rešitev bi bila to:
BEKO (Operates in cold ambient temperatures down to –15°C (e.g. suitable for garages)), vendar to prodajajo samo v UK, sem se pa takšne robe očitno ne pošilja.

Pyr0Beast ::

Pozimi bi moral obložiti kompresor s peno, da ga bo grelo in nastaviti temperaturo na praktično najnižjo kar jo zmore (da bo vedno topel)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

lambda ::

To rešitev mi je nekdo omenil, pa se mi ne zdi ravno najboljša ... če je zunaj -15, na balkonu pade na -5, skrinja pa za nekaj časa neha hladiti, ker je dovolj hladila. Temperatura kompresorja upade pod 10 stopinj vmes in se morda sploh ne vklopi več, dokler temperatura prostora (in s tem kopresorja) spet ne zraste na 10 stopinj. Druga stvar je pa še to, da je to štorasto ...

Pyr0Beast ::

No, potem se kompresor ne bo smel izklapljat, verjetno pa bi moral prekriti tudi del kondenzatorja

Bi pač moral meti -30 v skrinji, da bi bil kompresor na kakih 50°C
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Spajky ::

Jest pozimi rešujem zadeve tako, da stvari z balkona dam gret v hladilnik v stanovanju >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4127 128 129 130 )

Oddelek: Kaj kupiti
64661279787 (5101) Steinkauz
»

Kako z kompresorskim hlajenjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
487969 (7259) frenk
»

Idej za resitev kondezacije in se vedno imeti pelt ter nizke temperature

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
322409 (2036) Tic
»

klima - samogradnja ?