» »

Sony bo obnavljal igre za PSP

Sony bo obnavljal igre za PSP

Slo-Tech - Pri Sonyju so se odločili, da bodo nekatere naslove, ki so jih sprva sicer izdali le za prenosni PlayStation Portable, osvežili, jim izboljšali grafično podobo, zapekli na plošček Bluray in jih prodajali kot igre za PS3. Prva izmed njih bo za japonski trg namenjena Monster Hunter Portable 3rd HD Ver., medtem ko naj bi obnove oz. izboljšave deležne naslove, ki bodo na voljo v ZDA, verjetno pa tudi v Evropi, najavili na igričarski konferenci E3. A obnova in izdaja za PS3 ne bo glavna novost, čeprav je prikladna. Bolj pomemben podatek tukaj je, da bo mogoče isto igro s celotnim napredovanjem igrati tako na prenosni kot na hišni konzoli.



Podobno novotarijo je že predstavil Steam, kjer so s SteamPlay sprva povezali igre za operacijske sisteme Windows in OS X, z izdajo Portal 2 za PlayStation 3 ter s hkratno predstavitvijo Steama za to igralno konzolo pa so podobno funkcionalnost prenesli še ta. Ko boste npr. na vlaku igrali igro na PlayStation Portable in dosegli nekaj pomembnih mejnikov v zgodbi, enostavno potek shranite, ta se sinhronizira z vašim uporabniškim imenom, igro pa nadaljujete v udobju vašega kavča v zavetju dnevne sobe, seveda na velikem televizorju z igralnim ploščkom DualShock v roki. Ni še popolnoma jasno, kako bodo izvedeni nakupi iger, če bo z enim samim nakupom pridobljen dostop do obeh platform, bo treba kupiti obe različici posebej, itd., a bo tudi to verjetno bolj podrobno razloženo na E3.

8 komentarjev

skika ::

Super stvar! Je enih par res dobrih špilov na psp ko jih želim videt on da big screen.

GOW, MGS...

St235 ::

GOW in MGS. nobenih pikc naprej. To je vse kar so za psp zanimivega usel ven spravit. Sam bi dodal še Valkiri Chronicles in zaključimo seznam dobrih "izvirnih" igre za PSP.

MajorM ::

St235 je izjavil:

GOW in MGS. nobenih pikc naprej. To je vse kar so za psp zanimivega usel ven spravit. Sam bi dodal še Valkiri Chronicles in zaključimo seznam dobrih "izvirnih" igre za PSP.

Patapon?
Precej izvirna po mojem mnenju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MajorM ()

Berserker ::

Final fantasy 7 crisis core, pa oba GOW in metal gear peace walker.

St235 ::

GOW in MG sta bila omenjena. FF je bolj meh v primerjavi z tem kar maš na ps3/ps2.

Patapom je bla pa neskončno zabavna zadeva, sam nisem ziher če bi isto sedla v dnevno sobo. Mem je bla všeč tako po majhnih 15-20 minutnih zalogajčkih.

Še vedno pa govorimo o enomestnem številu dobrih iger. Je pa ideja o prenosu save gameov in dosežkov odlična.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

RejZoR ::

Mene bolj čudi zakaj ne osvežujejo vseh iger. Pa ne samo za konzol ampak tud za PC. Sicer imamo nekaj špilov ala Serious Sam HD ampak tega je zelo malo. Ker sem 500% prepričan, da bi precej ljudi zavoljo nostalgije kupilo stare ampak predelane špile. Če bi vložili dovolj truda v preelavo vsega, ne samo textur bi osebno rade volje plačal polno ceno (~40 eur). Npr NFS serija s pogonom od tanovega Hot Pursuita oz SHIFT2. Pa recimo Thief in System Shock seriji predelani v ne vem Unrealovem pogonu. Quake 3 Arena predelan v Rage-ov pogon. Pa recimo Duke Nukem HD v proper izvedbi. Pa Unreal 1 z Unreal Engine 3 pogonom. Ali pa Far Cry s CryEngine 2 pogonom (trojka je crap).

Oz v primeru konzol, npr Burnout 3 Takedown HD, Revenge HD in Dominator HD. Vzet iz PS2 in predelan za PS3.
Sej vem da imaš za PS3 Burnout Paradise ampak to ni to, ker je bil vsaj meni osebno dost zeh. Zgoraj omenjeni pa so nore razbijaščine avtomobilov.

To govorim že kar nekaj časa pa tem firmam kar ne potegne, da je to povsem neizkoriščen segment v katerega je vbistvu treba vložit relativno malo. Nekaj programerjev zaprejo v temačno klet z izvirnikom in jim rečejo, da naj osvežijo podobo za današnje čase, ostalo pa pustijo na miru. Ni se jim treba nanovo izmisliti zgodbe, dogodkov in nivojev, vse kar morajo narediti je predelati modele, mape, texture in po potrebi zvok in glasbo. Vseeno vzame čas ampak bistveno manj ker imaš že narejeno in samo gledaš kako je bilo narejeno prej in predeluješ za sedanji čas.
Čakam kdaj bo EA dobil tak preblisk in osvežil System Shock 2 in tastare NFS špile. To bi rade volje pokupil po polni ceni brez razmišljanja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Bananovec ::

RejZoR je izjavil:

Quake 3 Arena

bweaaaaaaaaa, to igro sem preigral zelo zelo malo malo (bohnedaj če sem slučajno prešel magičnih 20 ur), ampak če kdaj vidim predečano škateljno verzijo v štacuni potem poženem škatlo + 50€ na pult in odidem s Joker Face iz trgovine.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

RejZoR ::

Quake 3 Arena je bila za svoj čas neverjetno popularna online streljačina. Sicer je imela za konkurenco odlični UT99 ampak sta bila dva kampa od katerih se mi zdi je bil Q3A malce večji. Pa čeprav sem bil sam bolj pristaš UT99 zaradi bolj odbitih načinov (ala Assault, Domination in InstaGib).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony predstavil igralni plošček ter strojno in programsko opremo PlayStation 4

Oddelek: Novice / Konzole
4111582 (8992) Jst
»

Prihaja nov PlayStation Portable

Oddelek: Novice / Konzole
175203 (4008) PrimozR
»

PlayStation Phone navsezadnje resničnost?

Oddelek: Novice / Konzole
53729 (3053) c3p0
»

PlayStation 2 z najboljšimi prodajnimi rezultati (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
527948 (6542) GLAVNI
»

Novi firmware navija PSP

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
194822 (4035) kiFni

Več podobnih tem