» »

PlayStation Phone navsezadnje resničnost?

PlayStation Phone navsezadnje resničnost?

Hitra sestavljanka Engadgeta, ki pokaže, kaj se lahko pričakuje - seveda ne gre za pravo napravo

vir: engadget
engadget - Pri Engadgetu ekskluzivno poročajo, da so iz dobro obveščenih in kredibilnih virov izvedeli, da se naveza Sony Ericsson pripravlja na izdajo mobilnega telefona, osredotočenega na igričarski svet. Telefon bo uporabljal naslednjo izdajo Androida, t.i. Gingerbread oz. različico 3.0, medtem ko bo po strojni plati, vsaj znotraj, bolj ali manj standarden. Pričakujemo lahko namreč gigahertčni procesor, 3,7 do 4,1-palčni zaslon z ločljivostjo 800 x 480 pik, prototipi uporabljajo fotoaparat s 5 milijoni točk (slednje je pri vrhu na seznamu sprememb), itd. Poleg velikega zaslona bo mobilnik drsne narave, a se z drsnim mehanizmom ne bo odprlo običajne fizične tipkovnice QWERTY.

Mobilni telefon bo namreč posebnež, saj si bo delil obilico podobnosti s prenosnimi PlayStation Portable. Imel bo namreč t.i. D-pad, štirismerni gumb, in običajne 4 gumbe s PlayStationov (trikotnik, kvadrat, krog in križec), a bo namesto analogne paličice zaradi prostorskih omejitev drsnika najverjetneje uporabljen v širino razpotegnjen touchpad. Prisotna bosta seveda gumba na ramenih mobilnika, kot se za PlayStation spodobi. Prototipi zaenkrat nosijo blagovno znamko Xperia, ki pa jo bo pred izidom ali zamenjala oz. se ji pridružila znamka PlayStation.

Posebnosti se lahko nadejamo tudi na programski strani, saj pri Sony Ericsson za Android razvijajo posebno dodatno platformo za igre. Slednje bodo dostopne prek posebnega zavihka v Android Marketu, a bodo najverjetneje imele omejeno združljivost z drugimi napravami, vsaj ob izidu. Težavo bo namreč predstavljal nabor gumbov za upravljanje. S platformo se lahko končno nadejamo obilice kakovostnih iger, saj bodo npr. sprva prišli naslovi, poznani s PSP, nato pa bo nabor razširjen z novostmi.

Gotovo je eno, Android bo dobil z grafičnimi učinki bogate 3D igre, ki bodo, vsaj na začetku, grafično na ravni PSP. Z razvojem tehnologije in neizbežnim prihodom dvojedrnih procesorjev pa se bo zahtevnost iger zgolj višala.

5 komentarjev

WhiteAngel ::

Mogoče tole? :)

klik

JaVonTech ::

WhiteAngel je izjavil:

Mogoče tole? :)

klik


Ni slabo... :)

Upam da bo imel flash fotoaparat in 4.1 palcev velik zaslon.

In pa mogoče bi lahko naredili poseben vhod za posebne kartice z igrami (nintendo style vendar manjše) ki bi jih lahko kje kupil

PrimozR ::

Posebne kartice: it's called the internet? :D

c00L3r ::

Posebne kartice? Samo to ne. Če že bodo igre na karticah naj ima raje microSD oz. nekaj standardnega. Še boljše pa je seveda direkt iz interneta.

Zanima me kako dolgo bodo kaj baterije zdržale.

c3p0 ::

PSP Go jasno da vedet, kako se bodo igre kupovale in nalagale.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja nov PlayStation Portable

Oddelek: Novice / Konzole
175231 (4036) PrimozR
»

PlayStation Phone vse bližje izidu

Oddelek: Novice / Android
103206 (2667) Ales
»

PlayStation Phone obstaja!

Oddelek: Novice / Konzole
174005 (3136) narodno
»

Sony Ericsson opušča Symbian

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
286926 (5594) Grey

Več podobnih tem