» »

Knjige na temo odprte kode?

Knjige na temo odprte kode?

jeti51 ::

Začel bom pisati diplomsko nalogo, in sicer nekaj v zvezi z odprto kodo. V teoretičnem delu bom med drugim moral predstaviti pojem odprte kode, pri čemer naj bi se skliceval na določeno strokovno literaturo, članke in podobno.

Mentor se strinja, da mu je popolnoma jasno, da se daleč največ informacij na to temo seveda najde na internetu, ampak pravila so pač takšna, da naj bi se v diplomi sklicevalo tudi na "klasične" vire, ne samo na spletne. No in zato moram vključiti nekaj takšnih virov, čeprav je tudi mentor sam rekel, da mu je jasno, da tam skoraj gotovo ne bo nič takšnega, česar ne bi bilo možno najti že na internetu.

Pozna kdo kakšno tako (strokovno) knjigo, ki bi jo lahko navedel kot vir? Razne "open-source za telebane" knjige tu najbrž ne pridejo v poštev. :)

Hvala za predloge!

martincek1 ::

Pa si že prečekiral za njimi na internetu in cobissu, itd..?

ac1t ::

Odprta koda in računalništvo v oblaku / Bojan Novak

morda to ?

metalc ::

O odprti kodi pa res ni za pisati kakšnih težkih romanov. Gre pač za poslovni model, kjer ti licenca pod določenimi pogoji omogoča pridobitev izvorne kode, predelavo in nadaljnjo distribucijo. Kakšni so ti pogoji, pa je določeno v 10 enostavčnih točkah. Morda link na Wikipedijo, spodaj najdeš navedbo ene Perensove bukle. Morda preiščeš še stran OSI, ki določa, kaj sploh je odprtokodno.

Zero0ne ::

Eric S. Raymond - The Cathedral and the Bazaar
Richard M. Stallman - Free Software, Free Society
Richard M. Stallman - Free as in Freedom

bo?
uname -o

Tear_DR0P ::

Začel bom pisati diplomsko nalogo

sicer vem da bom zvenel kot še en tečen vseveden slo-techovec - ampak na katerem faksu pišeš diplomsko? in kaj bo naslov?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jeti51 ::

Najlepša hvala vsem za predloge. Mislim, da jih je dovolj, spletne vire bom pa seveda sam poiskal. V nalogi se bom tako ali tako zanašal bolj ali manj samo na slednje, pisni viri bodo navedeni zgolj zato, ker naj ne bi uporabljali zgolj spletnih.

Bo pa diplomska na temo uporabe odprte kode v konkretnem podjetju. Raziskal bom, kolikšen delež odprtokodnih programov uporabljajo pri svojem poslovanju, ter nato poskusil oceniti, ali bi se dalo tu kaj prihraniti. Seveda pri tem ne bom gledal samo na stroške licenc, ampak bom upošteval tudi druge stvari, ki bi jih morebitna menjava prinesla - stroški uvajanja zaposlenih, stroški vzdrževanja in administriranja novih sistemov, potencialne težave zaradi morebitnih aplikacij, ki jih podjetje uporablja, a delujejo samo na določenih platformah in podobno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisanje diplomske in povzetki ze napisanega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6720163 (3297) guestalison9
»

Diploma na faxu

Oddelek: Loža
277008 (5596) Invictus
»

Tri četrtine Linuxove kode napisali profesionalci (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13611901 (8294) driver_x
»

Očetje Linuxa, PHP in MySQL proti programskim patentom

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
483521 (3521) n_partial
»

FDV in MS Word

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
293298 (3298) BigWhale

Več podobnih tem