» »

Mobitelov instant internet - prekoračitev

Mobitelov instant internet - prekoračitev

Phantomeye ::

Stvar je naslednja. Moj dedek nima do svojega stanovanja povezave z internetom, zato je preko mene vzel mobitelov instant internet (dve leti nazaj), s količino 1 GB. Nikoli ni prekoračil tega 'limita' in kot veste je večina starih ljudi ful paranoičnih, da bi porabili preveč. Posledično je tudi zadevo neprestano preverjal (aplikacija za opravljanje ima graf porabe z opozorilnikom za 80% porabe.

Torej. prišel je konec meseca, poraba glede na graf ni bila preko 1 GB in tudi dejansko ne (moj dedek, vse kar dela po internetu je, da išče razne slike in dela screenshote teh slik, ki jih potem v picasi obreže in shrani ali pa gleda zemljevide (geopedia). Pa morda kdaj posluša kaj na youtube, ampak še to kakšen star komad od avsenikov)

Včeraj (ali danes - ne vem) je pa dobil račun, da je porabil 6GB, kar je velikoooo preveč za nekoga, ki ne downloada muske. In posledično je račun OGROMEN.

Klical je na mobitel in so mu rekli, da mu bodo poslali nek dokument ( se ne spoznam na te birokratske zadeve), k ga bo podpisal in bodo zadevo dal naprej v pregled or something).

Se komu sanja, kaj hudiča se je zgodilo. Poraba preko 6 GB, aplikacija kaže pod 1 GB?

Rippy ::

Je možnost, da se je nekdo drug obesil na linijo (brezžični ruter)? Ali kaže ta aplikacija tudi upload? Lahko, da je obiskal kakšno stran z "slikovnim gradivom" >:D in fasal kakšen virus, ki pošilja zadeve naprej.

Phantomeye ::

Hec je, da gre za usb ključek, in on povezavo vedno prekine, ko neha uporabljat zadevo...

Ko mi je zdejle poslal zaslonske slike, sem videl, da mi je poslal 3 MB velike datoteke in sem takoj pomislil, da je morda poslal veliko preveč teh slik. Ampak ko sem vstopil v njegov gmail account, sem videl, da ima komaj 500mb vsebine na računu. pa nikoli ni več ko enemu poslal slik.

Moram se dokopat do specifikacij...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2gb podatkov šlo v 10 minutah na telefonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
375662 (4292) Magic1
»

Na Tusmobilu dobil račun za 1100eur! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13032006 (24868) 5er13
»

Račun za elektriko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15318529 (10716) nUUb
»

Si mobil in napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7920322 (16908) Mitja358
»

Ubuntu cilja na 10 sekund zagonskega časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10510270 (7023) techfreak :)

Več podobnih tem