» »

Nevarni vozniki

Nevarni vozniki

1
2
3

Pyr0Beast ::

Afaik registerska cifra ni osebni podatek in je namenjena, da je kar se da 'javna'.


In kakšen zgled naj dajo temu mulcu? Da bo šel opravljati izpit in nekoga ubil? Vozniški izpit ni za vsakogar, zaostriti bi morali pogoje.

nesrečno ni povzročilo nespoštovanje prometnih predpisov.
Mulca je prevaral lasten občutek sposobnosti.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

koyotee ::

KoMar- je izjavil:

motorc je izjavil:

KoMar- je izjavil:

Sem naredil kompilacijo 10 clipov in mislim, da se tablic ne da prebrat ;)


S kakšno kamero pa snemaš to? Že dolgo časa razmišljam, da bi bilo pametno v avto vgraditi kamero, ki bi v loop snemala zadnjih 30 minut. Aja, katera glasba je v videu?


Za kamero: http://slo-tech.com/forum/t465035/p3093...

V videu je pa komad, ki pride zraven Windows 7 in sicer Bob Acri - Sleep Away :D

LuGi: Jaz sem si želel predvsem zanesljivosti in da ne rabi moje interakcije - tako da večinoma čisto pozabim, da jo imam (Ko bo pa kdo hotel kakšno deljeno krivdo izsilit, bo pa prav prišla ;)). Probal sem prej že par drugih kamer in ali je bilo treba ročno prižgat/ugasnit, ali loop recording ni delal več kot par ur brez pokvarjenih fajlov ali pa je bil video format grozljivi MJPEG. Pa zaslonček zelo prav pride, da jo točno namestiš :)

Sicer pa še moja motivacija za snemat vožnjo: rad se držim pravil na cesti in dokler nisem imel kamere, sem se lahko samo malo jezil in to je bilo to. Zdaj pa je vsaka večja neumnost (nima smisla objavljat vsake neuporabe smernika) ovekovečena in jo lahko še komu pokažem. Ne boste vsi tega razumeli, ampak vsak si najde svoje konjičke ;)


tvoj posnetek s kamere bo na sodišču veljal točno 0! Pol boš pa moral še plačati, ker si nekoga snemal.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

49106 ::

Tvoja pravica do zasebnosti se konča, ko ogrožaš druge.

Lakotnikov citat iz druge teme:
Konkretno v primeru karambola, bi verjetno sodišče posnetek upoštevalo. Seveda kot enega izmed dokazov v postopku, kar sem na prejšnji strani ko sem sploh obudil to temo tudi pojasnil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

koyotee ::

Z posnetkom=no go
slo-tech.com/forum/t464890
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

49106 ::

Z/S in slovnica niti nista pomembna. V tem primeru je pomembno, da (tvoja) pravica do zasebnosti ni neomejena.

Matako ::

Kot so že ostali ugotovili, snemanje ni uporaben dokaz - pa še Pirc Musar vas bo maščevalno preganjala, saj je tudi sama motoristka!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

kmetek ::

Upajmo, da bo katera vlada sprejela drugačen Zakon. Ali bi bilo to v nasprotju z EU direktivam? Kako imajo v tujini (ZDA?)te "posnetke"?
Zakaj potem od Policije posnetek lahko obvelja, naš pa ne? Spet dvoličnost?

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

49106 ::

Ja pa v tej svetki niso bila ogrožena življenja.

Kmetek:
Stranka, v tem primeru Oksana, lahko pogovor snema, če je povezan s kaznivim dejanjem zoper osebo. Na posnetku se Mel jezi, jo žali in preklinja. Vmes celo grozi, da jo bo s palico udaril po glavi. Težava pa je tudi v tem, da Kalifornijski zakoni prepovedujejo snemanje telefonskega pogovora brez vednosti druge osebe.


Torej z izjemo kalifornije(morda še kakšni zvezni državi?), lahko snemaš (lasten) pogovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

kmetek ::

A če pa posnameš KD tudi potem ne velja? Torej mora naš glupi parlament spremeniti zakon pa bo?

Avenger ::

Po našem zakonu je pogovor dovoljeno snemati, če za snemanje ve ena izmed udeleženih oseb.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

MonkeyHead ::

kmetek je izjavil:

A če pa posnameš KD tudi potem ne velja? Torej mora naš glupi parlament spremeniti zakon pa bo?


In upam, da bi ti prvi dobil kazen. Predstavljam si, da se tudi ti tu in tam zapelješ preko črte ali katero drugo bedarijo narediš na cesti razen če si mr. perfect potem se posipam s peplom. Jaz sem bil še pred letom več kot 10 ur na cesti in sem videl tudi vse po vrsti tudi jaz sem včasih po dvopasovnicah po desni prehiteval ko so se ljudje na levi vozili 90 inp. scene (in če bi me zaradi tega dal en model, ki ima preveč časa na youtube bi popizdil in ga tudi kontaktiral). Malo preveč časa imate se očitno vidi, da bi jaz imel tolko časa prostega, bi ga bolj pametno izkoristil kot pa uploadal nonsense videje na youtube.

koyotee ::

če se pogovor snema, moraš to povedati na začetku, tako kot ko kličeš 112/113
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

BlueRunner ::

Pyr0Beast je izjavil:

Afaik registerska cifra ni osebni podatek in je namenjena, da je kar se da 'javna'.

Oseben podatek ne pomeni tudi zaseben podatek. Registerska številka JE oseben podatek po definiciji iz ZVOP. To je pa edina definicija osebnega podatka, ki šteje v naši zakonodaji. To, da mora biti vedno javno vidna na premičnini, še ne pomeni, da jo smeš kar tako obdelovati v nasprotju z ZVOP.

Avenger je izjavil:

Po našem zakonu je pogovor dovoljeno snemati, če za snemanje ve ena izmed udeleženih oseb.

Ni res. Če snemaš pogovor, potem morajo vse osebe v pogovoru udeležene osebe za to vedeti, sicer je govora o prikritem snemanju, kar je predmet KZ-1. Konkretno 137. čl. (kdor zvočno snema njemu namenjeno zaupno izjavo drugega brez njegovega soglasja) in/ali 138. čl. (neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegovega soglasja in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost).

Logika je, da je zvočno snemanje vedno no-go, slikovno pa takrat, kadar "občutno posega v zasebnost". Razlika prihaja iz tega, da slika ne pove vedno vsega, pogovor pa skoraj vedno pove vse. Npr. slika kuverte z denarjem ne pove veliko, posnetek, kjer se sliši "je notri vseh 100.000?" pa pove praktično vse.

koyotee je izjavil:

če se pogovor snema, moraš to povedati na začetku, tako kot ko kličeš 112/113

Pa ravno 112 in 113 sta izjemi, ker za njiju snemanje predpisuje ZEKom (skupaj z razkritjem skrite številke), zaradi česar predhodna najava ni potrebna. Boljši primer so vsa komercialna podjetja, ki snemajo klice "zaradi zagotavljanja višje kvalitete storitve". Banke, mobilčkarji, zavarovalnice, ...

Zgodovina sprememb…

Avenger ::

Hm..... zgleda sem se motil.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

koyotee ::

br, ko kličeš 113 ti povejo, da se pogovor snema!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

BlueRunner ::

@koyotee: 7. tč., 103. čl. ZEKom.
Ne glede na določbe petega odstavka tega člena je dovoljeno tudi snemanje komunikacij in z njimi povezanih podatkov o prometu v okviru zakonite poslovne prakse z namenom, da se zagotovi dokaz o tržni transakciji ali katerikoli drugi poslovni komunikaciji, ali v okviru organizacij, ki sprejemajo klice v sili, zaradi njihove registracije, identifikacije in reševanja.


Torej my bad. Ni zapovedano, je pa izrecno dovoljeno. Ne bi pa si znal iz vsebine tega določila interpretirati, če jih to oprosti dolžnosti obveščanja, da se klic snema (6. točka istega člena).

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Se nikoli me niso obvestili policaji, da bi snemali kej. Sicer jemljem za samoumnevno, samo povedali pa nikoli niso.

MIHAc27 ::

@ Spajky: Policija posnetkov še povohala ne bi. Moj oče jim je po neki prometni nesreči posredoval čisto vse podatke (kje je avto parkiran, registrsko,...) pa ženske nikoli niso nič povprašali.

@ Komar: Lepa kompilacija. Lepše bi bilo seveda, če je ne bi bilo seveda.
Jaz večino 'cvetk' doživim v službenem vozilu, tako da montiranje kamere verjetno odpade.
Privat pa se ne vozim veliko.

Priznam, tudi sam delam napake med vožnjo. Zelo pogosto vozim hitreje kot je dovoljeno. Tudi v rumeno sem že zapeljal. Ampak čez rdečo me boste pa zelo teško videli zapeljat, ali čez kako polno črto obračat in podobno.

Če bi imel denar bi si dal preuredit avto tako, da bi imel odbijače (podobno kot kak terenec spredaj) povsod okoli. Pa naj se poči vame če se upa.

St235 ::

Zakon o varstvu osebnih podatkov vedno loči kaj je bil namen zbiranja in obdelave podatkov. Sama registrska tablica je osebni podatek o tem ni dvoma. Zakon pa se ukvarja predvsem z zbiranje in obdelavo. Torej naključna fotka registrske tablice, tako sama po sebi ne predstavlja kršitve zakona. Sistematično slikanje tablic, objava na skupnem portalu, pa je zbiranje in obdelava osebnih podatkov in je prepovedano. Podobno analogijo bi lahko uvedli pri odločitvi glede street view. Dokler gre za naključne slike ulic/objektov to samo po sebi ni sporno. Ko pa je to urejeno in katalogizirano na enem mestu pa govorimo o bazi podatkov, ki pa je kršitev zakona.
Tukaj gre očitno za namen zbiranja osebnih podatkov za pripravo baze - v tem primer kršiteljev prometnih predpisov tako, da nedvoumno predstavlja kršitev zakona o varstvu osebnih podatkov.

Naslednja stvar, ki jo zakon loči je namen zbiranja podatkov. dokler govorimo o podatkih za lastno rabo je zakon še kolikor toliko dopustljiv. Recimo kamera, ki snema vhodna vrata v hišo je dovoljena, ker je namenjena zgolj lastniku in z njo na primer ugotavlja, kdo ga je obiskal. Tisto sekundo, ko lastnik te podatke začne javno objavljat, pa je veselja konec. Če prenesemo na primer snemanja v avtu. Če snemaš v avtu z namenom lastne varnosti, morebitne razjasnitve okoliščin prometne nesreče... je takšno snemanje dopustno. Takoj ko začneš posnetke javno predvajat pa to presega osebno rabo in krši zakon o varstvu osebnih podatkov in tudi posega v zasebnost posameznika.

Zakaj je torej toliko slik in posnetkov na you tube - odgovor je v tem, da zato ker se ljudem ne da s tem ukvarjat, kršitve zasebnosti pa se redko preganjajo po uradni dolžnosti. Se pa z youtuba in FB dnevno umakne stotine slik in posentkov, ravno zato ker osebe na njih zahtevajo, da se to umakne. Zakonsko gledano pa se to uveljavlja zgolj preko civilne tožbe.

Sriple Tix ::

@KoMar-, se nikdar nisem narocal iz USA, zato me zanima, ce je bilo za kamero potrebno placati carino in kako je potekalo narocilo? Pac klasicno, izbral, placal s PayPal in pocakal paket na dom?
Hvala:).

Bom pa najbrz vzel tole http://www.dealextreme.com/p/h-264-720p...

KoMar- ::

Seveda, na 87.76 EUR prištej še 20% DDV in par EUR za birokracijo. Bo okrog 110 EUR potem.

Btw, to ni USA, ampak HK. Kupovanje na DX gre običajno zelo gladko, na paket boš pa čakal 2-3 tedne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

BlueRunner ::

Sistematično slikanje tablic, objava na skupnem portalu, pa je zbiranje in obdelava osebnih podatkov in je prepovedano.

Da, res je. Vendar ne KoMar-, ne MIHAc27 nista napisala (ali pa sem spregledal), da počneta ali načrtujeta kaj takšnega.

Za ostale zanimive točke pa redlagam premik v novo temo... če meniš, da se bi lahk ota debata razvila še kam naprej.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Bluerunner preberi prvi post!

Cela ideja, ki jo je Mihac27 predstavil v prvem postu je, da bo sistematično slikal vse kršitelje in potem to objavljal, kakor je začel že v prvem postu. Torej bo sistematično zbiral osebne podatke (registrske tablice) in jih javno objavljal. Torej bo delal bazo podatkov, ki vsebuje osebne podatke in jih bo javno objavljal. Točno to na kar sem že na prejšnji strani opozoril, da je prepovedano. Komar z svojim objavljanjem posnetkov , ki so javno dostopeni točno to tudi počne.

Seveda pa gre za relativno majhen obseg kršitev, tako, da ravno po uradni dolžnosti tega ne bo nihče preganjal. bi bilo pa zanimivo videt, če bo kdaj psonel "napačen" avto in se bo lastniku zdelo reagirat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

KoMar- ::

Pravijo, da se greh pove, grešnika pa ne. Tako da če bi kdo imel portal, kjer bi bili videi/fotke z zamegljenimi tablicami, ne bi bilo problema, ne? Tudi moj filmček na prejšnji strani je tako nizke kvalitete, da tablic ni moč prebrati.

BlueRunner ::

@Lakotnik29: sem videl kaj je napisal, pa nikjer nisem videl "baze podatkov" po ZVOP. Ravno tako tega ne vidim pri KoMar-ju.

Zbirka osebnih podatkov - je vsak strukturiran niz podatkov, ki vsebuje vsaj en osebni podatek, ki je dostopen na podlagi meril, ki omogočajo uporabo ali združevanje podatkov, ne glede na to, ali je niz centraliziran, decentraliziran ali razpršen na funkcionalni ali geografski podlagi; strukturiran niz podatkov je niz podatkov, ki je organiziran na takšen način, da določi ali omogoči določljivost posameznika.

Torej "strukturiran niz podatkov" in "oseben podatek, ki je dostopen na podlagi meril, ki omogočajo uporabo ali združevanje podatkov".

Pri objavljanju posnetkov po forumih mi manjka "struktura", "dostopnost na podlagi meril, ki omogočajo uporabo ali združevanje podatkov" pa mi je jako dvomljiva. Za izpolnitev teh dveh pogojev bi bilo potrebno še nekaj več aktivnega dela. Npr. prepis registrske številke v posebno polje, da je možna nadaljna uporaba ali združevanje.

Največ kar si lahko MIHAc27 obeta je kakšna tožba zaradi razžalitve (ga bo slikal kasneje - ga bo brez dokaza javno obdolžil kršitve CPP). Kar vsekakor ni mačji kašelj, vendar pa nekako nima veliko zveze z ZVOP.

gendale ::

uploadaš na youtube preko tor omrežja pol naj te pa najdejo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

blackbfm ::

je lažje kri scat kot pa karkoli uporabnega delat na tor omrežju :p

Sriple Tix ::

@KoMar- , hvala :)
Malce so me zavedli $, zato nisem bil niti pozoren, kje se nahaja stacuna.

BlazP ::

Ali bi v primeru nesrece policaji upostevali tak posnetek pri dokazovanju krivde?

BlueRunner ::

Odvisno od okoliščin. Če ne bi že sami pogruntali kako je do nesreče prišlo, potem jaz menim, da bi, ker ne vidim v takšnih posnetkih nič spornega ali nelegalnega. Lakotnik29 bi verjetno rekel, da ne, ker je posnetek po njegovi oceni nelegalen.

Če pa so že sami pogruntali kako je do nesreče prišlo (in v ogromni večini primerov je materialnih dokazov dovolj, ostalo je fizika), potem pa posnetka tako ali tako ne rabijo.

strup121 ::

koyotee je izjavil:

br, ko kličeš 113 ti povejo, da se pogovor snema!


nope, oz. vsaj 2 leti ne več. kako je bilo pa prej pa nevem. Sam še nisem slišal ko sem klical na 113 kakšnega opozorila da se pogovor snema.

St235 ::

BlueRunner je izjavil:

Odvisno od okoliščin. Če ne bi že sami pogruntali kako je do nesreče prišlo, potem jaz menim, da bi, ker ne vidim v takšnih posnetkih nič spornega ali nelegalnega. Lakotnik29 bi verjetno rekel, da ne, ker je posnetek po njegovi oceni nelegalen.

Če pa so že sami pogruntali kako je do nesreče prišlo (in v ogromni večini primerov je materialnih dokazov dovolj, ostalo je fizika), potem pa posnetka tako ali tako ne rabijo.


Posnetek oziroma bolje rečno vsebina posnetka lahko služi za razjasnitev okoliščin dogodkoa. To ni enako kot to, da je vsebina dejansko dokazno gradivo v postopku. Če pa bi hoteli sodni postopek opreti na posnetek bi pa prišlo do tega kar je navedel BlueRunner - torej do ugotavljanja ali je bil posnetek narejen na legalen način.

kmetek ::

JAO JAO JAO

Trije mrtvi v prometni nesreči

Številke so slabe....."Letos so slovenske ceste že zahtevale 48 smrtnih žrtev, v istem obdobju lani pa 30.
Govorimo o 60% porastu v prvih 4 mesecih, samo januarja pa je porast glede na lansko leto presegal 100%."

Tovornjak gre prehitevat, ko sploh ne bi smel :stupid: Imamo Mačka II. :crazy1:
To ni več normalno na naših cestah res. Me zanima kaj bo tožilstvo naredilo tokrat.

Še ugotovili bodo, da je bil pijan in voila, Maček II, I se veselo sprehaja na prostosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

BlueRunner ::

Če pa bi hoteli sodni postopek opreti na posnetek bi pa prišlo do tega kar je navedel BlueRunner - torej do ugotavljanja ali je bil posnetek narejen na legalen način.

Samo še ena malenkost, potem pa obljubim, da več ne bom. Častna taborniška.

Kako pred sodiščem izvedeš katere koli dokaze, ki so postali kot posledica kaznivega dejanja? Če so "okuženi", potem jih ne moreš in tako bi odpadli praktično vsi dokazi s katerimi dokazuješ KD. IANAL, ampak mislim, da se protizakonitost nanaša na to, kako so bili pridobljeni in izvedeni. Policija lahko npr. prevzame posnetek in ga da med dokaze, tudi če je ta nastal na nezakonit način, ne sme ga pa protizakonito zaseči, ker je potem res okužen. Ali ni cilj tega dela zakonodaje, da se prepreči samovoljo preiskovalnih organov in organov pregona, ne pa kaj več od tega?

Bolf3nk ::

V rusiji ima vsak kamerco v avtu :))

Mehmed ::

BlueRunner je izjavil:

IANAL, ampak mislim, da se protizakonitost nanaša na to, kako so bili pridobljeni in izvedeni. Policija lahko npr. prevzame posnetek in ga da med dokaze, tudi če je ta nastal na nezakonit način, ne sme ga pa protizakonito zaseči, ker je potem res okužen. Ali ni cilj tega dela zakonodaje, da se prepreči samovoljo preiskovalnih organov in organov pregona, ne pa kaj več od tega?


To tud mene zanima v praksi (ce je imamo kej). Pa ce lahko snemas kaznivo dejanje.
Mislim ne da snemas ulico cel dan pa pogledas ce je kej se zgodilo ampak ce vidis lopova bezat po zlocinu pa posnames avto recimo.

KoMar- ::

Bolf3nk, uu, to pa je velika kompilacija. In prav s temi kamercami, ki jih prodajajo po DX in eBayu :)

Buggy ::

Danes so se pred predorom Golovec nasi vrli vozniki zopet iskazali. Iskazali, da niso vredni izpita se manj pa udelezbe na cesti, da ne govorim primernem ukrepanju, ce bi dejansko do cesa prislo.

prva skupina: navkljub sprva pocasni strnjeni koloni na voznem in prehitevalnem pasu, so nekateri zopet mislili kako so pametni in iznajdljivi in so vstrajno prehitevali po odstavnem pasu.

druga skupina: ko se je kolona dokoncno ustavila (seveda sedaj na treh pasovih) se idioti niso znali ustrezno razporediti, da bi mimo prisla intervencijska vozila (zahvala gre v veliki meri pizdunom na odstavnem pasu).

tretja skupina: ko je kolona speljala, se je zacelo neusmijeno prerivanje za pozicijo na voznem pasu... par sto metrov naprej, ko pa smo prisli do "hude nesrece" se je videlo le to, da sta se dva malo kusnila (odbijaci) in sta ocitno na sredi ceste "urejala" stvari in uspela narediti kolono, kjer smo cakali 30 minut na mestu.

in seveda se zmagovita cetrta skupina: firbci, ki so pri voznji mimo "dogodka" vstrajno bulili, da cesa slucajno ne bodo zamudili ter ob tem nepricakovano pribremzavali.

Hvala vsem, ki se v kaksni izmed teh skupin najdete, hvala za prijetno prezivetih pol ure ... katerega razlog je bil tokrat hvalabogu POPOLNI NIC!

Invictus ::

Bi rekel da registrska tablica ni osebni podatek. Vezan je na avto, ki ima lastnika.

Če shranjuješ samo registrske tablice, brez lastnika, nisi nič kršil. Samo vsebino tablice lastnik prostovoljno prikazuje. Sicer pod prisilo zakona, ampak vseeno.

Sem pa po tujini videl, da vse prispevke, kjer bi se lahko videle tablice, zamaskirajo. Ampak znanstvena fantastika za Slovenijo. Poleg tega lahko filmček naložiš anonimno (oz. nek brezzvezen account), iz kakega internet kafiča preko proxija.

Pa naj te najdejo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

s1m0n ::

@Bolf3nk, te ruske so najboljše :) Vozijo kar po svoje, prehitevajo levo/desno, ne prilagodijo hitrosti, polovico avtov tak neizpravnih :)

kmetek ::

Buggy:

in 5: NESPOSOBNA POLICIJA, ki bi lepo potalala plačilne naloge.

kalko ::

Dejansko bi morala policija v primerih manjših trkov, kjer nastane samo materialna škoda in so avtomobili vsaj zasilno vozni, najprej udeležencem potalat plačilce za oviranje prometa, če niso umaknili avtov s ceste.

Buggy ::

kmetek je izjavil:

Buggy:

in 5: NESPOSOBNA POLICIJA, ki bi lepo potalala plačilne naloge.


ja se strinjam, sam teli pajaci itaq ne vejo zakaj jih placujemo...pa smo spet pri hinavscini s strani drzave, ko je povsod tako polno besed o varnosti.

Na mestu je bila zgolj ena patrulja celih 30 minut..kje kaksen, ki bi celo usmerjal promet. Naj ponovim, da ni bilo nikakrsne katastrofe in so bili avtomobili vec kot vozni.

MIHAc27 ::

Meh nad fotkanjem sem jaz itak obupal. Je čisto brez pomena.

Če pa bom kdaj imel denarja kot pečka(pa da bo kaj vreden), sem že rekel da si bom na avto/tovornjak dal zmontirat plug. Pa da vidim kdo si mi bo upal nastaviti v križišču. Mogoče se bo pa potem kdo naučil, da tudi če je zelena zanj, v križišče ne sme zapeljat, če ga ne more tudi zapustit.

Pyr0Beast ::

MIHAc27 je izjavil:

Meh nad fotkanjem sem jaz itak obupal. Je čisto brez pomena.

Če pa bom kdaj imel denarja kot pečka(pa da bo kaj vreden), sem že rekel da si bom na avto/tovornjak dal zmontirat plug. Pa da vidim kdo si mi bo upal nastaviti v križišču. Mogoče se bo pa potem kdo naučil, da tudi če je zelena zanj, v križišče ne sme zapeljat, če ga ne more tudi zapustit.


Kot da se to tebi ni nikoli zgodilo ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

TESKAn ::

Hej, če vidim, da na izhodu iz križišča stojijo, ne grem noter. Easy.
Je pa bilo polno takih na rondoju Tomačevo, ko je bil v stožicah Jose Carreras. Rinka za v stožice zabita do konca, ostale prazne. In jaz pi**** na uvozu iz Trzinske smeri, ker so kreteni vozili skozi rdečo, čeprav so videli, da ne bodo prišli več, kot tri metre naprej. Na koncu (po petih minutah čakanja) sem lepo izsilil enega od kretenov, ki ni upošteval rdeče luči, da se je ta zbal za svoj pleh in ustavil, da smo lahko tisti, ki smo bili namenjeni na obvoznico, prišli skozi na popolnoma prazno notranjo rinko. Sej človek prenese marsikaj, ampak ko se kreteni obnašajo, kot da semafor ne velja za njihova visočanstva in sploh, ko je takih kretenov več, je pa dovolj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kmetek ::

Rdeče semafor Policije ne izvaja kaznovanja, lepo kamere pa hopsa. Tukaj denar samo čaka, da se ga pobere.

WarpedGone ::

Mogoče se bo pa potem kdo naučil, da tudi če je zelena zanj, v križišče ne sme zapeljat, če ga ne more tudi zapustit.

Sveta preproščina.

Hej, če vidim, da na izhodu iz križišča stojijo, ne grem noter. Easy.

Ampak to žal ni nobena garancija, da se nebi ustavili ko boš ti že sredi križišča. Now what? Šel si not, ven pa ne moreš, drugi te pa pljuvajo kaj rineš noter, če ne moreš ven.

Absolutne trditve so 'nevarne. V tem primeru bi pomagalo samo čakanje na zeleni dokler na izvozu na drugi strani ni nobenega avtomobila več.
Kaj bi to naredilo za pretočnost prometa recimo v Ljubljani pa si naj bralec predstavlja sam. 2 avtomobila skozi križišče vsak interval?

Dokler bojo semaforji, bojo tudi deadlocki v križiščih. Tako je by design.
Ko/če se zmeče ven semaforje, izginejo tudi taki deadlocki.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

thramos ::

Heh itak, veliko bolje je za pretočnost prometa je, da se jih namesto dveh skozi križišče, na križišče naserje pet, ki preprečijo pot petdesetim.

Izjeme itak da so, ampak v večini primerov lahko pravilno predvidiš ali boš lahko pravočasno zapustil križišče (v še večih pa da ga ne boš mogel).
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakonodaja videonadzora (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
10833904 (14082) St235
»

Ali lahko snemam promet z video kamero

Oddelek: Loža
174195 (3126) St235
»

Posnetki kamere v avtomobilu

Oddelek: Na cesti
234185 (3268) Gregor5816
»

Kamera za snemanje okoli avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7923636 (15914) Karen
»

Kamere po avstrijskih gozdovih .. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11832603 (26810) FrizzleFry

Več podobnih tem