» »

Nevarni vozniki

Nevarni vozniki

«
1
2 3

MIHAc27 ::

Zamislil sem si nov hobi, ker trobljenje norcem itak nič ne pomaga. Razburjanje tudi ne, pomaga pa malce pohladit živce če jih 'zašpecaš'.

Take vzorne voznike bom probal slikat. Med samim dejanjem verjetno malce težje, če pa jih dohitiv ali se kje blizu vstavijo pa zagotovo.

Evo danes že dve cvetki:
Prvi Clio zjutraj pred Avtobusno postajo. Neučakan ker so pred njem celo 3 avtomobili lepo vse prehiti po levi (tam je samo en pas!) zapelje v rdečo čez zebro in odbrzi naprej proti centru LJ.
Clio

Drugi je še večja pojava. Iz stranske ulice na Celovški zapelje lepo po kolesarski stezi in pločniku približno 30m, zavije dol iz pločnika na parkirišče. Malce povijuga med avti in parkira. Odvihral je nekam v merkator. Upam da kake čike in jih tudi pokadil, da si umiri živce.
Medi
P.s: Če se registrskih ne sme videti pa povejte.
  • spremenil: MIHAc27 ()

Meizu ::

Problem je le v tem, ker te slike ne dokazujejo prav ničesar.

Opkow ::

Druga slika...
Parkiral je na parkiriscu pred blokom, ki pa je slepo. Nima cestne povezave. :)
Zato se folk pelje po plocniku do tega parkirisca. Ce se ne motim, se na tleh vidijo celo talne oznacbe za avtomobile, je pa precej zbledelo. :)
Je pa v tem delu siske precej perec problem s parkiranjem... :\

Mare3 ::

Iz teh slik se ne vidi prav nič od tega kar si napisal, tako da ti nikjer ne pomagajo.

LuGi ::

Zato bi rabil dash cam ;)

blackbfm ::

Meni se zdi tak "hobi" precej mentalno omejen. Ker je kot scanje proti vetru:) Pa nekdo, ki tako agresivno fura se mu verjetno tut fučka za tvoje razburjanje, trobljenje in fotke..torej :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Phoebus ::

Da ne pomislimo da boš ti kam priletel, ko boš takole krilil s telefonom..

MonkeyHead ::

Sploh nevem kaj bi ti rad s tem dosegel? A misliš, da se bo folk sekiru zaradi tega?

in pa tablice pobriš dol.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

Snemaj jih s kamero, imaš na dealextreme že dobre po 50-60€ potem pa na youtube in povezavo kapsom. Doseglo se ne bo nič, bo pa folk videl.

MKC00 ::

@MIHAc27 - podpiram tvoje dejanje :)

po mojem mnenju pa bi pri sodobni tehnologiji lahko (oz. moral) vsak avtomobil imel serijsko vgrajeno kamero. tako bi lahko vsi taki, ki nam grejo taki na **** posnetek predali pristojnim (samo še oni bi morali potem svoje delo opraviti, tako kot je treba) :p

Pithlit ::

LuGi je izjavil:

Zato bi rabil dash cam ;)

Nosilec za telefon pa snemaj. Pa ne delam tega zaradi hobija ampak za vsak slučaj... če se kaj glupega zgodi na cesti (kar se je, in so zaradi posnetka policisti verjeli meni, ne pa storilcu).

Legalnost tega početja je pa, po mojem, malce vprašljiva.
Life is as complicated as we make it...

Blinder ::

kmetek je izjavil:

Snemaj jih s kamero, imaš na dealextreme že dobre po 50-60€ potem pa na youtube in povezavo kapsom. Doseglo se ne bo nič, bo pa folk videl.


to bi doseglo obratni učinek. Spomni se posnetkov norih voženj z motorji po avtocestah, varianta 300 kmh
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

dzinks63 ::

Spomni se posnetkov norih voženj z motorji po avtocestah, varianta 300 kmh

Npr., tole: abnormalno, kar po regionalki.

Drekcpekc ::

Kupi si GoPro kamero na mimovrste, si jo pritrdi na armaturko in snemaj med vožnjo.

Tako kot dela tale naš vrli možak:

http://www.youtube.com/user/eXHair#g/u

kmetek ::

dzinks63: pol pa taki jok in stok, če jih "kdo izsili". to so budale za takoj odvzet vozniško in motor + 5000€ kazni.

MIHAc27 ::

Vem da je tole isto kot 'scanje proti vetru' ampak meni pomaga. Prvega sem slikal ko sem stal v križišču, pri drugem pa sem se tudi ustavil z kolesom (pogosto se peljem tam, a tega še nisem doživel, priznam).

Med dejanjem jih je pa nemogoče posnet z fotoaparatom. On rabi 1-2 sekunde da zapelje v rdeču/stori prekršek, jaz pa 10 sekund da se spomnim vzet fotoaparat, izostrit in slikat. Pa še med vožnjo odpade.

Če bi z kamero za 100€ kaj dosegel, bi si jo prec pritrdil.
Pa baje video materijal sploh ni verodostojen dokaz na sodišču.

jype ::

S kolesom, s kamero.

Seveda na sodišču tak dokaz ni uporaben, lahko pa narediš tako kot mafijci v filmih:

KoMar- ::

MIHAc27, kupi si tako kamerco, kot jo imam jaz - ima širok kot, snema 1280x720 v formatu H.264 in se samodejno prižge in ugasne.

Tukaj imaš nekaj mojih filmčkov (kvaliteta je slaba zato, ker Facebook ne omogoča linkat HD verzije na ven): http://slo-tech.com/forum/t252580/p3051...

Aja, pa seveda se ne moreš igrat policaja - take posnetke lahko samo deliš z nami na forumu, da se skupaj zgražamo ;) Ali pa na urednistvo@24ur.com.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

ravsek ::

Uf, tista s celovske je bila pa precej blizu..

Zheegec ::

posnameš ga, potem ga izslediš, mu zapičiš kramp v havbo pa gor listek "I know what you did last day on Celovška street" :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

KoMar- ::

Tam imam še zdaj beden filing, pa je minilo že skoraj pol leta.

Spajky ::

Ga posnameš z dashboard kamerco, datum+ura na posnetku gor; UL-aš na YT, anonimno pošlješ link na policijo (če se vidi registrska) pa je ... si bodo vnesli kako opombo v svoj sistem in ko ga bodo ustavli/preverjali zaradi kake male neumnosti, bodo vidli na svojem link kompu v avtu neuradni zaznamek pod prometno.

Pa ga bodo ziher malo zezali dodatno (nepovezano s filmčkom), da mu najdejo kako malenkost, da ga oglobijo (npr.nima nove prve pomoči, varn.trikotnika, zadnja luč ne gori ali je podnevi vozil brez luči, zlizane pnevmatike etc....vedno se lahko kaj najde), čeprav ga drugače normalno ne bi! ... pa imaš zadoščenje >:D ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

St235 ::

Prvič policja si ne bo naredila nikakrpnega zaznamka o vozniku ali ga zaradi tega kakorkoli obravnavala. Drugič prislužil si boš ovadbo zaradi nedovoljenega poseganja v zasebnost.

o legalnosti in uporabnosti teh posnetnkov pred sodiščem smo na dolgo in široko razpravljali: http://slo-tech.com/forum/t376644/0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

bezerk ::

Ljudje ščijejo ne vem kje, mečejo smeti čez okno, so preglasni, imajo premalo pameti in preveč konjev v avtu/motorju, mečejo petarde mimo tvoje glave, njihovi psi serjejo po zelenici,kjer se igrajo tvoji otroci, so nasilni do otrok, vodijo državo, hočejo voditi državo in ne vem kaj.
Vsi relativno "normalni" ljudje, s kolikor toliko privzgojenim občutkom za pravičnost, socialne norme, kulturo, prometno in drugo varnost, blah, blah, blah, imajo občutek, da jih včasih obkrožajo popolni idioti.
Prej ko človek absorbira, da svet tak dejansko je, lažje mu je.

Snemanje s kamero, je kot Don Kihotov boj z mlini na veter, ergo totalna banana, zajebavanje samega sebe.

Če te kdo toliko raspiz.., ne ker je delal gluposti, ampak direktno OGROZIL tvoje življenje, pomaga, če ga prestrašiš ali mu daš eno okoli kepe.
To je sicer skrajno primitivno, mea culpa.
Žal pa včasih ne gre drugače, ker zakaj bi se trudil jaz, če se on ne, niti v prometu niti v drugih situacijah.
Življenje pač....

amigo_no1 ::

Raje počni kar dela nebivedu s svojim terencem z rollbari, ko se mu mu kak lokalni šumaher vozi v zavetrju :D.Je neprimerno večji efekt.

kmetek ::

Bezerk: dokler se kaj ne zgodi tebi ali tvojemu otroku, si zatiskamo oči, a ne? Najlažji je tako rečt. Ljudje + avto = morilsko orožje.
Pač bomo spremenili zakon, saj se ga da?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

BlueRunner ::

St235 je izjavil:

Drugič prislužil si boš ovadbo zaradi nedovoljenega poseganja v zasebnost.

Ovadba pa bo tudi zavržena... V večini primerov o katerih se tukaj debatira, je govora o sneamnju na javnih površian na način, ki bi mu le težko rekel "prikrit". Kaznivost tukaj odpade.

Ostane samo še vprašanje obdelave osebnih podatkov. Če bi npr. načrtno ustvarjal zbirko osebnih podatkov (npr. številke registrskih tablic), potem bi zelo verjetno doživel pogovor z informacijsko pooblaščenko ali katerim izmed pooblaščencev. Po drugi strani pa snemanje, pri katerem se sicer na posnetku pojavijo ali pa tudi ne pojavijo osebni podatki, ni mu pa možno očitati lastosti "zbirke osebnih podatkov" tudi ne zapade pod ZVOP.

Torej samoumevne kaznivosti ni, še več pa je dvomov, če je takšno kaznivost sploh možno očititai. Puščanje necenzuriranih registrskih, če se slučajno vidijo, samo po sebi tudi ni kar tako prekršek, če se teh osebnih podatkov ne obdeluje namenoma. V splošnem se lahko takšne posnetke predoči javnosti tako, kot vsake druge.

St235 ::

Daj preberi temo, ki sem jo linkal. Seveda gre za nepooblaščeno zbiranje osebnih podatkov, kar registrske tablice vsekakor so. Največji problem pa je javna objava teh podatkov. Javna objava posnetkov presega osebno rabo, ki je dovoljena. Zakaj misliš, da če google ne sme snemat ulic in tega uporabljat pa en Janez lahko?

Snemanje ni sporno dokler gre za osebno rabo, tisto sekundo ko začne te posnetke javno objavljat pa je konec veselja.

Da o ničnosti takšnih posnetkov v sodnem postopku ne govorimo.

ŠE enkrat o tem smo že precej povedali v linkani temi. preberi tisto preden spet pogrevaš toplo vodo.

BlueRunner ::

He, he. Sem vedel, da ti bom stopil na žulj.

Daj preberi temo, ki sem jo linkal. Seveda gre za nepooblaščeno zbiranje osebnih podatkov, kar registrske tablice vsekakor so. Največji problem pa je javna objava teh podatkov. Javna objava posnetkov presega osebno rabo, ki je dovoljena. Zakaj misliš, da če google ne sme snemat ulic in tega uporabljat pa en Janez lahko?

Kot prvo: IP-RS včasih tudi malo preveč široko interpretira zakonodajo, sodne prakse na tem področju pa ni ravno na pretek. Kot drugo: v vsakem mejnem primeru IP-RS opozarja, da ni vsak osebni podatek avtomatično predmet zaščite po ZVOP. Zakon predpisuje kdaj in pod katerimi pogoji, pri temu, da pofotkaš in objaviš sliko brez cenzuriranja v večini primerov ni niti poseg v zasebnost, niti obdelava osebnih podatkov po ZVOP.

Snemanje ni sporno dokler gre za osebno rabo, tisto sekundo ko začne te posnetke javno objavljat pa je konec veselja.

Mislim, da si tukaj brcnil globoko v temo. Če bi bilo temu res tako, potem bi lahko ljudje v Sloveniji zahtevali množične cenzure levo in desno. Umikalo se bi vse posnetke iz YouTube, slike FaceBook in še od kje, v poročilih na RTVSLO pa bi bili zamegljeni vsi obrazi v ozadju.

Po drugi strani pa je videonadzor prav posebej reguliran, ker se gre tukaj za množično zbiranje osebnih podatkov, ki so po svoji naravi velikokrat kar biometrični osebni podatki. Pa so ti posnetki dejansko za osebni rabo in nikakor ne za javno objavo. Njih zbiranje na takšen način in brez izpolnjevanja zakonskih pogojev, pa direktno prekršek po ZVOP.

Ko se gre za javno predočenje osebnih podatkov, ki so bili posneti na javnih površinah na način, ki ni prikrit, je težko zagotoviti takšno super razlago zakona, če ni elementa obdelave po ZVOP. Če pa snemanje ni prikrito, pa tudi odpade element kaznivosti.

Da o ničnosti takšnih posnetkov v sodnem postopku ne govorimo.

Če je legalno, je v sodnem postopku sprejemljivo - kateremkoli. Lahko pa se legalnost seveda spodbija. Ni pa sprejemljivo v prekrškovnih postopkih, ker posnetek ni organ, ki bi lahko postopek začel, ti pa praviloma nimaš pravnega interesa. Če pa ta pravni interes imaš, potem pa je to še kako veljaven dokaz v nadaljnem pstopku.

Primer: ugotavljanje krivca za prometno nesrečo v kateri si bil tudi sam udeležen. Situacijo lahko poslikaš in posnameš in takšni posnetki so legalni. Kot legalne jih lahko predložiš tudi kasneje zato, ker tudi z njihovo pomočjo uveljavljaš svoj pravni interes. Če se na njih pojavljajo celo osebni podatki, pa za ta postopek dejansko toliko bolje. ZVOP pa o temu molči, ker te obdelave osebnih podatkov ne pokriva.

Oh, pa da ne boš rekel, da samo drugim pamet solim. Vsake toliko tudi jaz škljocnem kakšnega fenomenalca. Pred javno objavo se mi ne da ukvarjati s cenzuriranjem morebitnih osebnih podatkov. Bom imel priliko testirati lastno stališče, če me bo kateri povabil na sodišče ali naznanil IP-RS. Torej ne samo govorim, tudi delam v skladu s temi stališči.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Registrska označba avtomobila je osebni podatek le v primeru, ko z njeno uporabo lahko določimo lastnika vozila, ki je posameznik oz. fizična oseba. Vendar je meja zelo tanka. V manjših krajih lahko posameznika določa že kraj, kjer je avtomobil parkiran. Sicer pa posameznik postane določljiv, ko je poleg fotografije zapisan čas in mesto, kjer je bila posneta, ali je poleg oznaka kakšne druge okoliščine, ali gre za redek avtomobil, redko barvo avtomobila, ki določa posameznika, za t.i. »sponzorski avtomobil« z napisom, kdo ga vozi ipd.


Meni se to bere kot slikajta se naprej, samo na vasi ali pa ob bolj eksoticnih avtih se splaca cenzurirat.

BlueRunner ::

Ko že ravno citiraš ravno ta del mnenja IP-RS, ga bom uporabil kot ilustracijo kako je potrebno neobvezujoča mnenja pozorno brati, ne jim pa tudi brezpogojno zaupati.

"Sponzorski avtomobil" z napisom, kdo ga vozi, je po svoji funkciji oglaševalni medij, za njegovim izgledom pa stoji pogodba men imenovano osebo in podjetjem, ki oglašuje. Torej je oseba dala izrecno privoljenje, da se njeno ime javno predoči v funkciji oglaševanja, posnetek takšnega vozila na javnem prostoru pa samo veča domet oglaševanja, nikakor pa osebnega podatka ne uporablja za namen, za katerega oseba ni dala soglasja.

Torej je primer "sponzorskega avtomobila" v to mnenje zataval pomotoma in ga lahko ravno na podlagi ZVOP odpišemo, saj gre za uporabo osebnega podatka v skladu z namenom s katerim je bil dejansko objavljen.

Podobno pa se gre tudi za razmišljanje o "unikatnem vozilu". Če posnamem "unikatno vozilo", katerega voznika je možno z veliko mere določiti, ga ta posnetek samo postavi v nek okvir. Njegovo "unikatno vozilo" je že "javno objavljeno" s tem, ko se z njim prevaža naokoli. Torej moj posnetek ne razkriva osebnega podatka, temveč razkriva dodatne podatke, ki se na ta osebni podatek vežejo. Torej je govora o posegu v zasebnost v smislu "unikatno vozilo je bilo parkirano pred znanim kuplerajem".

Od tukaj naprej pa se lahko pogovarjamo o temu, kakšne vrste poseg v zasebnost je to.

Če pa najdeš "unikatno vozilo" parkirano pošrek čez generičen pločnik, pa si bi drznil reči, da tukaj ni ravno nekih hudih posegov v zasebnost. Vozilo parkirano na javni površini, iz posnetka je razvidno, da ga je voznik postavil tako, da ovira mimoidoče. Torej že njegovo dejanje - napačno parkiranje - ni zasebno dejanje, ker vpliva na javnost. Če pločnik nadziram, je to predmet ZVOP-a, če ga ne nadziram in na to naletim slučajno, pa ZVOP ne pride v poštev.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Ma sej zate me ne skrbi. Mi pa komar deluje tak, da bi sliku en redek avto s custom tablico, v manjsem kraju, pustu na sliki datum in uro gor, pa po moznosti se geotag not. Pa se mu ne bi zdelo nic narobe.
Ti ne cenzuriras, ker se ti ne zdi potrebno. On gre pa v kontra smer, pa se dodaja gor info.

oemdzi ::

Tale osebek ki snema na cesti in daje na youtube ima tudi dosti prevec casa... Tam neki motorist gre par centimetrov cez crto ko seka ovinek in se pravocasno vrne nazaj in je to kar vredno objave ? Medtem pa sam avtor v nekem drugem posnetku kar seka malo po sredini ovinka... Enako je ko ga nekdo prehiteva, predvidevam da je zato objavil ker je tale oseba zacela prehitevat 2m preden se polna crta konca, tam pa avtor spet objavi kako on prehiteva eno stoenkico,ali je to vrhunec njegovega zivljenja da je koncno nekoga prehitel al kaj ? Mislim WTF kaksni ludje se vse ne najdejo....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

kmetek ::

Starši morajo biti zelo ponosni 8-O

17-letnik brez izpita povzročil nesrečo

In kakšen zgled naj dajo temu mulcu? Da bo šel opravljati izpit in nekoga ubil? Vozniški izpit ni za vsakogar, zaostriti bi morali pogoje.

Doman ::

Saj ne morem verjet s čim se ljudje ukvarjate. Glejte na cesto in poskrbite, da boste vi vzorni vozniki, saj ste z slikanjem,snemanjem mnogokrat še bolj nevarni od voznikov katere snemate.

BlueRunner ::

Mehmed je izjavil:

Ma sej zate me ne skrbi. Mi pa komar deluje tak, da bi sliku en redek avto s custom tablico, v manjsem kraju, pustu na sliki datum in uro gor, pa po moznosti se geotag not. Pa se mu ne bi zdelo nic narobe.
Ti ne cenzuriras, ker se ti ne zdi potrebno. On gre pa v kontra smer, pa se dodaja gor info.

Mene pa tudi za KoMar-ja ne skrbi. To, kar si ti opisal pa je npr. "wow" trenutek, ko turist na izletu vidi totalno hud avto s totalno hudo tablico, ga pofotka, da slike na svoj blog skupaj z geotagom in opisom kdaj ga je videl.

Hmm....

Nekaj čiso običajnega na tem svetu in IMHO nič škandaloznega. Zagotovo se gre za osebne podatke, še vedno pa v takšnem čisto konkretnem primeru ne vidim nesorazmernega posega v zasebnost ali obdelave v smislu ZVOP.

Zadeve postanejo bolane in morda celo prestopijo v kaznivost, ko postaneš Don Kihot, ki živi zato, da po pofotkal vsakogar na svoji ulici za katerega bo menil, da je v prekršku, te slike organiziraš v katalog, osebne podatke prepišeš in vse skupaj v obliki zbirke osebnih podatkov ponudiš vesoljnemu internetu. No... to pa je potem zelo blizu tega, da boš dobil tožbo in obisk inšpektorja.

@Doman: beseda na mestu. Če se sprehajaš in zagledaš kaj tipa "Doh!" in pofotkaš, nič narobe s tem. Narediti iz tega misijo, je že malo bolano. Narediti spletno mesto, ki služi organiziranju in objavi teh osebnih podatkov, pa zanimivo pravno vprašanje. Če bi imel kdo tako veliko pirhov ali tako malo pameti, da se bi šel s tem igrati.

KoMar- ::

Sem naredil kompilacijo 10 clipov in mislim, da se tablic ne da prebrat ;)

kriko1 ::

Lol zakon glasba za ozadje. A to ti voziš?

T-h-o-r ::

stari v unga črnega (pedžo al kaj je, ko pelje skoz rdečo in te skor tresne) bi s takim veseljem zarezal in ga tožil ko prasca
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

BlueRunner ::

T-h-o-r je izjavil:

stari v unga črnega (pedžo al kaj je, ko pelje skoz rdečo in te skor tresne) bi s takim veseljem zarezal in ga tožil ko prasca

In seveda pop*šil, ker bi se nesreči lahko izognil, pa se nisi... Torej bi moral iz lastnega žepa plačati čisto vso škodo. Še obvezno zavarovanje ti ne bi ničesar krilo.

T-h-o-r ::

aja, nekomu, ki je šel v rdečo bi se lahko izognil :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

s1m0n ::

Tudi ta, ki je ta/te video posnel vozi kot "tele"!

rejven ::

eh stanje na cestah je bogo, slabe avtošole ( če bi bile kaj boljše si jih itak 1/2 nebi mogla privoščit ),slabo znanje , slaba kultura nasplošno. Kolikor vem so vse avtoceste in večina križišč ( vsaj v lj ) pod kamerami ampak zaradi zakonodaje ne morejo ukrepat. Lep primer "raznoraznih mojstrov" na naših cestah. ( http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Va... )
Mislim, da je Einstein rekel: samo dve stvari sta neskončni, vesolje in človeška neumnost. Vendar za vesolje nisem prepričan,

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()

Dr_M ::

V avtosoli te ne ucijo vozit, naucijo te, kako naredit izpit.
Seveda mnogo bolje vozijo ljudje, ki so naredil izpit v kaksnem "vecjem" mestu, ampak seveda pa to nic ne pomaga, ce se zraven bedaka pamet noce peljat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

motorc ::

KoMar- je izjavil:

Sem naredil kompilacijo 10 clipov in mislim, da se tablic ne da prebrat ;)


S kakšno kamero pa snemaš to? Že dolgo časa razmišljam, da bi bilo pametno v avto vgraditi kamero, ki bi v loop snemala zadnjih 30 minut. Aja, katera glasba je v videu?

ABX ::

Strpnost je za lulice.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Mehmed ::

BlueRunner je izjavil:


Zadeve postanejo bolane in morda celo prestopijo v kaznivost, ko postaneš Don Kihot, ki živi zato, da po pofotkal vsakogar na svoji ulici za katerega bo menil, da je v prekršku, te slike organiziraš v katalog, osebne podatke prepišeš in vse skupaj v obliki zbirke osebnih podatkov ponudiš vesoljnemu internetu. No... to pa je potem zelo blizu tega, da boš dobil tožbo in obisk inšpektorja.


No sej v to smer se mi zdi da gre. Racunam da bo imel cez par let yewtube kanal s stotinami clipov. Potem se bomo pa ubadali a je to katalog ali samo brezvezen hobi. :)

BlueRunner ::

Dvomim. Človek ima tudi kaj bolj zabavnega za početi v življenju...

LuGi ::

Očitno si morem nabavit en dash cam ;)

DX kliče :D ali pa kaj taksnega http://www.chucklohr.com/808/C11/index.... sedobijo za 40USD

KoMar- ::

motorc je izjavil:

KoMar- je izjavil:

Sem naredil kompilacijo 10 clipov in mislim, da se tablic ne da prebrat ;)


S kakšno kamero pa snemaš to? Že dolgo časa razmišljam, da bi bilo pametno v avto vgraditi kamero, ki bi v loop snemala zadnjih 30 minut. Aja, katera glasba je v videu?


Za kamero: http://slo-tech.com/forum/t465035/p3093...

V videu je pa komad, ki pride zraven Windows 7 in sicer Bob Acri - Sleep Away :D

LuGi: Jaz sem si želel predvsem zanesljivosti in da ne rabi moje interakcije - tako da večinoma čisto pozabim, da jo imam (Ko bo pa kdo hotel kakšno deljeno krivdo izsilit, bo pa prav prišla ;)). Probal sem prej že par drugih kamer in ali je bilo treba ročno prižgat/ugasnit, ali loop recording ni delal več kot par ur brez pokvarjenih fajlov ali pa je bil video format grozljivi MJPEG. Pa zaslonček zelo prav pride, da jo točno namestiš :)

Sicer pa še moja motivacija za snemat vožnjo: rad se držim pravil na cesti in dokler nisem imel kamere, sem se lahko samo malo jezil in to je bilo to. Zdaj pa je vsaka večja neumnost (nima smisla objavljat vsake neuporabe smernika) ovekovečena in jo lahko še komu pokažem. Ne boste vsi tega razumeli, ampak vsak si najde svoje konjičke ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakonodaja videonadzora (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
10834173 (14351) St235
»

Ali lahko snemam promet z video kamero

Oddelek: Loža
174211 (3142) St235
»

Posnetki kamere v avtomobilu

Oddelek: Na cesti
234205 (3288) Gregor5816
»

Kamera za snemanje okoli avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7923706 (15984) Karen
»

Kamere po avstrijskih gozdovih .. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11832786 (26993) FrizzleFry

Več podobnih tem