Forum » Pomoč in nasveti » analogno->S/PDIF
analogno->S/PDIF
akulp ::
Živjo,
doma imam Creativov 5.1 sistem, ki ima za priključek v računalnik še stare analogne 3,5 "banance".
Ali obstaja konverter iz tega na S/PDIF?
Rad bi namreč nabavil nettopa, ki pa ima samo S/PDIF vhod... Ali pa bo treba menjati še 5.1 sistem....
Hvala.
doma imam Creativov 5.1 sistem, ki ima za priključek v računalnik še stare analogne 3,5 "banance".
Ali obstaja konverter iz tega na S/PDIF?
Rad bi namreč nabavil nettopa, ki pa ima samo S/PDIF vhod... Ali pa bo treba menjati še 5.1 sistem....
Hvala.
Lukcc
St235 ::
takšni konverteji niso poceni, ker n idovolj samo kabel.
A bo tvoj nettop, dejansko pošiljal zvok preko S/PDIF ali je to spet tist štos, da preko tega pošilja samo DD in DTS zvok pri dvd/bluray filmih?
A bo tvoj nettop, dejansko pošiljal zvok preko S/PDIF ali je to spet tist štos, da preko tega pošilja samo DD in DTS zvok pri dvd/bluray filmih?
takšni konverteji niso poceni, ker n idovolj samo kabel.
Ma mislim, da je to samo pri filmih ja, ne vem.
Sej večina nettopov ma samo S/PDIF.
Stvar je sam v tem, da bananic itak nima, tako da bo potem očitno treba zamenjat 5.1 sistem.
Lukcc
Če ne drugega ima stereo izhod, prostorski zvok preko SPDIF ti bo delal pa samo takrat ko imaš native DD DTS signal.
Če ne drugega ima stereo izhod, prostorski zvok preko SPDIF ti bo delal pa samo takrat ko imaš native DD DTS signal.
Stereo izhod?
Jaz bi potreboval stereo za 3 "bananice": rear, front, subw...
Lukcc
Malajlo, ja točno to ja.
Samo vprašanje je, kakšna je cena. Ne najdem nikjer takole na hitro tega pri nas...
Verjetno se mi bolj splača zamenjati 5.1 sistem, glede na to, da cene niso več tako visoke.
Samo vprašanje je, kakšna je cena. Ne najdem nikjer takole na hitro tega pri nas...
Verjetno se mi bolj splača zamenjati 5.1 sistem, glede na to, da cene niso več tako visoke.
Lukcc
sam če boš menjal 5.1 sistem boš imel prostorski zvok SAMO pri dvdjih. SPDIF ne more zamenjat treh bananc pri recimo divxih.
sam če boš menjal 5.1 sistem boš imel prostorski zvok SAMO pri dvdjih. SPDIF ne more zamenjat treh bananc pri recimo divxih.
čakaj, a sem jaz zdej tukaj kaj zafrknil?
Rad bi priklopil 5.1 sistem z analognim priklopom (banace torej)= na tole
http://www.mimovrste.com/artikel/274013...
Lukcc
ne vem, nikjer nisem zasledil katere standarde prostorskega zvoka podpira.
Jaz mislim da gre tukaj za povsem "običjano" integrirano zvočno kartico (take, kot so na večini os. plošč), ki deluje na princip Realtek HD čipa, če ni celo Realtek gor. Vsaj Asrock nettopi vem, da ga imajo.
Lukcc
potem odpade prostorski zvok, ker zvočna kartica ni sposobna kodiranja v DD in DTS. Oziroma bolje rečeno, če bo vir zvoka že kodiran po standardu DD ali DTS bo zadeva šla ven preko SPDIF kot takšna v receiver. Če pa zvok ne bo po teh standardih ga receiver ne bo prepoznal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Okapi ::
Sodobni receiverji na spdifu prepoznajo praktično vse najpogosteje uporabljane zvočne zapise, problem jim dela kvečjemu kakšen ogg in flac.
O.
O.
Jaz sem prepričan, da stvar prek S/PDIF deluje po enakem principu, kot deluje sedaj, ko imam priklopljene banance direktno v računalnik.
Je pa težava v tem, da tega DDTS-100 ni več za dobiti, tako da bo treba zamenjati 5.1 sistem.
A kdo ve, ima Logitechov najcenejši sisitem Z-506 že S/PDIF do računalnika?
Je pa težava v tem, da tega DDTS-100 ni več za dobiti, tako da bo treba zamenjati 5.1 sistem.
A kdo ve, ima Logitechov najcenejši sisitem Z-506 že S/PDIF do računalnika?
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()
SPDIF brez izgube kvalitete prenaša kakršenkoli signal pač dobi.
Receiverji pa poznajo splošno sprejete standarde kot so DTS in DD.
Vse ostalo pa mora bit prekodirano v te standarde drugače ne dela, oziroma dela samo stereo. Kartica v tem nettopu tega ni sposobna.
Seveda NE. SPDIF samo prenaša signal. Noter pridejo enke in ničle, in na drugi strani grejo nespremenjene ven. In to je to.
Banance po drugi strani prenašajo vsaka po dva kanala. Teoretično bi jih lahko priklopil na tri stereo receiverje in ustavril prstorski zvok. Pri tem zvočna kartica razbije zvok na 5+1 sled in jo pošlje po ločenih kanalih. Receiver zgolj sprejme signal in kar sprejme v zvočniki spredaj ,predvaja na zvočnikih spredaj, kar sprejme v zvočniki zadaj pa predvaja tam.
Ravno zato 5.1 zvočniki, ki so namenjeni računalnikom nimajo SPDIF, ker je praktično neuporaben.
Receiverji pa poznajo splošno sprejete standarde kot so DTS in DD.
Vse ostalo pa mora bit prekodirano v te standarde drugače ne dela, oziroma dela samo stereo. Kartica v tem nettopu tega ni sposobna.
Jaz sem prepričan, da stvar prek S/PDIF deluje po enakem principu, kot deluje sedaj, ko imam priklopljene banance direktno v računalnik.
Seveda NE. SPDIF samo prenaša signal. Noter pridejo enke in ničle, in na drugi strani grejo nespremenjene ven. In to je to.
Banance po drugi strani prenašajo vsaka po dva kanala. Teoretično bi jih lahko priklopil na tri stereo receiverje in ustavril prstorski zvok. Pri tem zvočna kartica razbije zvok na 5+1 sled in jo pošlje po ločenih kanalih. Receiver zgolj sprejme signal in kar sprejme v zvočniki spredaj ,predvaja na zvočnikih spredaj, kar sprejme v zvočniki zadaj pa predvaja tam.
Ravno zato 5.1 zvočniki, ki so namenjeni računalnikom nimajo SPDIF, ker je praktično neuporaben.
Zgodovina sprememb…
Torej meniš, da nimam šanse spravit 5.1 sistema na ta nettop, da bi deloval kot pravi 5.1 sistem?
Lukcc
ne brez dodatne zvočne kartice. dosti ceneje bo če najdeš nettop, ki ma zvočno z tremi banancami.
Zgodovina sprememb…
ne brez dodatne zvočne kartice. dosti ceneje bo če najdeš nettop, ki ma zvočno z tremi banancami.
Se strinjam.
Ja sej Asrockovi imajo, ampak tale me je premamil po obliki...:)
Hvala za pomoč.
Lukcc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Budget surround soundsystem za dnevnoOddelek: Zvok in slika | 6333 (5118) | Bearrorist |
» | LCD LED TV z USBOddelek: Zvok in slika | 5415 (4958) | Ashrack |
» | Razlika v kvaliteti zvoka med zvočnimi na digitalnem izhoduOddelek: Zvok in slika | 2021 (1842) | XS!D3 |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2360 (2091) | link_up |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7870 (6625) | gumby |