» »

Izgubljena zakriptirana particija

Izgubljena zakriptirana particija

JN ::

UVOD:
Imam 1TB externi USB HDD Western Digital MyBook
Na njem sem imel dve particiji:
30 GB - FAT 32 - za sproti/razno - NEPOMEMBNO
900 GB - zakriptirana s TrueCryptom - vsi moji filmi, programi, fotografije, backupi... NEPRECENLJIVO!

ZAPLET:
Pri uporabi programa wintoflash, ki se uporablja za ustvarjanje bootable USB ključa za nalaganje Windowsev sem IDIOT izbral napačno črko...

Posledično mi je namesto USB ključa program sformatiral cel externi disk. Oziroma poskušal sformatirat, ker je valjda zmrznil...

POSLEDICA:
Zdaj je na 1TB externi USB HDD ena particija, ki je kao neformatirana, jaz pa seveda MORAM dobiti nazaj svojo 900 GB s TrueCryptom zakriptirano particijo.

Sem sprobal nekaj programov, da bi povrnil prvotno stanje, ampak se bojim, da bom še bolj zajebal, zato prosim za POMOČ tiste, ki res OBVLADAJO zadevo...
Lahko mi pomagate s postopkom ali pa svetujete podjetje, ki bi mi znalo pomagati...

Že vnaprej HVALA!

SasoS ::

Težka bo...pomoje. Programi za undelete/restore so tukaj neuporabni saj so s truecryptom zakriptirani podatki povsem neločljivi od random smeti.
Jaz bi se sicer tega takole lotil...z linux fdiskom bi naredil particije na enakih mestih kot so bile prej (z linux fdiskom zato, ker piše samo po particijski tabeli - windows disk manager zna tudi kaj inicializirati particije in to bi prepisalo podatke) in upal da tisti winflash ni kaj preveč pacal po disku. Z nekaj sreče bi truecrypt potem lahko odklenil particijo.

energetik ::

Zelo verjetno ni šans da dobiš podatke nazaj.
Kakšen poseben razlog, da za neprecenljive podatke nisi imel backupa? Dodatni 1TB disk stane 60€...samo kot nasvet za naprej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Truecrypt install

Oddelek: Programska oprema
91226 (901) Furbo
»

Intel Sandy's AES, trdi disk, izkušnje...

Oddelek: Informacijska varnost
193766 (3335) poweroff
»

Izšel TrueCrypt 6.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6110307 (5081) kitara8
»

Kako enkriptirat računalnik

Oddelek: Programska oprema
101271 (1071) RazzorX
»

Nov članek: Trajno brisanje podatkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
518848 (5906) MrStein

Več podobnih tem