Forum » Omrežja in internet » Amis vs. Siol (optika 20/20, trojček)
Amis vs. Siol (optika 20/20, trojček)
eales ::
Živjo!
Vem da je bilo o tej temi že veliko napisanega, veliko sem tudi že prebral na to temo, vendar odgovorov s kakšnim novejšim datumom ne najdem.
Imam možnost izbire operaterja na optičnem omrežju. Odločam se med Siolovim triom standard(internet 20/20, telefon, tv standardni paket) in pa Amisovim trojka optika classic (isto kot pri siolu, le programska shema se malo razlikuje) Da je odločitev še težja, sta oba paketa cenovno zelo podobna. Prideta me okoli 50€ mesečno za podoben obseg storitev.
Glede podpore uporabniku pri siolu približno vem kaj lahko pričakujem, saj sem že vrsto let njihov naročnik, saj druge alternative na našem koncu niti ni bilo. Za amis pa nimam pojma. Zanima me, če je med vami kakšen (ne)zadovoljen uporabnik in kakšno je kaj njegovo mnenje.
Programska shema mi je pri amisu bolj všeč, toda prebral sem, da imajo uporabniki mnogo težav(kockanje, izpadi,...)?
Vesel bi bil vsakega mnenja, sploh pa če je kdo uporabljal že oba(na optiki) in mi lahko iz prve roke pove kakšni so kaj njegovi občutki :)
Vem da je bilo o tej temi že veliko napisanega, veliko sem tudi že prebral na to temo, vendar odgovorov s kakšnim novejšim datumom ne najdem.
Imam možnost izbire operaterja na optičnem omrežju. Odločam se med Siolovim triom standard(internet 20/20, telefon, tv standardni paket) in pa Amisovim trojka optika classic (isto kot pri siolu, le programska shema se malo razlikuje) Da je odločitev še težja, sta oba paketa cenovno zelo podobna. Prideta me okoli 50€ mesečno za podoben obseg storitev.
Glede podpore uporabniku pri siolu približno vem kaj lahko pričakujem, saj sem že vrsto let njihov naročnik, saj druge alternative na našem koncu niti ni bilo. Za amis pa nimam pojma. Zanima me, če je med vami kakšen (ne)zadovoljen uporabnik in kakšno je kaj njegovo mnenje.
Programska shema mi je pri amisu bolj všeč, toda prebral sem, da imajo uporabniki mnogo težav(kockanje, izpadi,...)?
Vesel bi bil vsakega mnenja, sploh pa če je kdo uporabljal že oba(na optiki) in mi lahko iz prve roke pove kakšni so kaj njegovi občutki :)
gokky ::
Pri bratu ima Amis na ADSL (trojka) in kar moji otroci hudo cenijo je gledanje oddaj za nazaj (24 ur). Kockanja nisem opazil.
Ko sem doma imel še Amis (samo internet) sem imel precej manj problemov, kot z ostalimi, predvsem pa je bila ekipa bistveno bolj dosegljiva kot SiOL ali T-2. Na optiko T-2 sem šel zato, ker so mi obljubili precej višjo hitrost (to še držijo) za isto ceno (tu so pa dvignili za 57%) in, ker si na splošno želim čim manj prenosnikov statičnih razelektritev.
Ta trenutek tudi sam razmišljam o gornjem trojčku (pred stanovnajem imam tudi Telekomovo optiko), vendar še čakam na rezultate iz prakse.
Ko sem doma imel še Amis (samo internet) sem imel precej manj problemov, kot z ostalimi, predvsem pa je bila ekipa bistveno bolj dosegljiva kot SiOL ali T-2. Na optiko T-2 sem šel zato, ker so mi obljubili precej višjo hitrost (to še držijo) za isto ceno (tu so pa dvignili za 57%) in, ker si na splošno želim čim manj prenosnikov statičnih razelektritev.
Ta trenutek tudi sam razmišljam o gornjem trojčku (pred stanovnajem imam tudi Telekomovo optiko), vendar še čakam na rezultate iz prakse.
Wox ::
Sem Siolov naročnik kakšnih 12 let (ISDN, ADSL, zadnji 2 leti FTTH in triple play). Z internetom ni bilo nekih večjih težav. Kar se TV-ja tiče pa vedno ko kaj "nadgrajujejo" precej kocka. Tudi TV kumunikatorji so vsi po vrsti en velik jajc od Sagemo do teh Boxov tako da sem si pred kratkim omislil HTPC in gor Multicast TV in sedaj je slika kar dobra, HD kanali zelo dobra. Telefon pa dela za tiste ankete za drugo tak ni. Evo to je to kar se Siola tiče.
Commodore 64
Jinto ::
Imam Amis na optiki, paket 25/25, samo internet. Deluje zelo dobro in stabilno, nimam pripomb. Upload celo precej hitreje od naročenega.
Nekaj časa nazaj je bil primer, da je delal zvečer počasneje ampak so to ob prijavljeni napaki hitro popravili.
Za TV pa še poglej ceno opreme(Siol box), ker mislim da na jo moraš na Siolu plačat, na Amisu pa ne(nisem siguren).
ps: če se odločiš za amis, a te lahko priporočim, na ta način dobiva oba 30e popusta? ;)
http://www.amis.net/web3/zasebni-uporab...
Nekaj časa nazaj je bil primer, da je delal zvečer počasneje ampak so to ob prijavljeni napaki hitro popravili.
Za TV pa še poglej ceno opreme(Siol box), ker mislim da na jo moraš na Siolu plačat, na Amisu pa ne(nisem siguren).
ps: če se odločiš za amis, a te lahko priporočim, na ta način dobiva oba 30e popusta? ;)
http://www.amis.net/web3/zasebni-uporab...
x45 ::
Pametno ....roke stran od amisa, ker lahko pričakuješ kup drugih problemov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
urosh ::
@x45: kake pa to? Meni namreč po bakru (trojček z dvema TVjema) dela čist ok... Nobenih problemov...
Pesimist ::
dobra izbira. Povrhu tega dobis pri siolu uradno 2 IP oz vec if you catch the meaning. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Ted ::
Hvala za odgovore. Sm se odloču za siol, pa bomo vidli čez čas kako bo in kako ne bo :D
Siol ti ne nudi timeshifta na večih programih (hkrati), ki je ena izmed boljših storitev IPTV-ja v zadnjem času. Pri Amisu lahko nekaj 10 programov gledaš tudi 2 dni nazaj. Pri podpori med Siolom in Amisom ni razlik.
Mah...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Omrežja in internet | 600398 (198) | skumpl |
» | AmisTV vs TelemachOddelek: Omrežja in internet | 4549 (4151) | IceBoX |
» | Najbolši internet v sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9508 (6940) | slovenček |
» | SiOL bo podražil telekomunikacijske pakete (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 29098 (24798) | Dami |
» | Siol bo podražil TV (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13635 (7138) | Tilen |