» »

Afričani niso čist diht

Afričani niso čist diht

««
16 / 16
»
»»

donfilipo ::

In ker si dobra duša, so ti lahko na smrt hvaležni. Kloniraj se jype:))

Evo jaz, če ne bi bil resno bolan, bi zdaj zapustil tudi kirurško salo in šel pisat k tebi za kaj vem..... minimum. Ker sem imel v življenju to smolo, da nisem nikoli osebno spoznal, take velike duše, ali pa sem jih v borbi z nekimi papirologijami in tekom za samicami, prebežno:) Poznam v glavnem nesposobne kriminalce, narkomane, glasbenike, pesnike, nekaj pisateljev, par režiserjev in Thomasa. Skratka totalna zguba:))

Ostalim pa yupe-a iskreno priporočam, kot delodajalca.
Dost sem te hvalu:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Js poznam iste ljudi, razen Thomasa. Pa jaz nisem dober delodajalec, mimogrede. Moj šef je.

username ::

Thomas je izjavil:

Gledanje, kako nam znanost in tehnologija sama po sebi zagotavljata nek standard in tako naprej, je naivno.
Če sem tečno natančen: ne, to ni naivno, to je dejstvo. (EDIT: OK, sem se prenaglil pri tem detajlu: ja, prav imaš, z vso znanostjo in tehnologijo nimaš kaj, če ni kapitala, da ju prelije v uporabne stvari - ampak sem spodaj razložil, da rabiš kapital za razvoj Z&T - in kdor ga ima dovolj za hiter razvoj Z&T, ga ima v praksi potem dovolj tudi za implementacijo v smeri dviga standarda).

Naivno je gledanje, da Z&T (v zadostnem/potrebnem obsegu) prideta kar sama od sebe. Naivno je ignorirati dejstvo, da potrebne količine Z&T zagotavlja praktično samo kapitalizem.
V drugih, ne-kapitalističnih sistemih, je večina (zlasti dejansko uporabne) znanosti in tehnologije, ki jo tam vendarle tudi nekaj imajo, kupljena/sposojena/ukradena od izvira, izvir pa je v veliki večini kapitalistično okolje.

nevone je izjavil:

Ampak ali se ti ne zdi vseeno zanimivo, da je Zahodni kapitalistični svet v splošnem bolj razvit, kot pravičniški Vzhodni blok.

Znanost in tehnologijo so imeli oboji. Le eni so imeli kapitalizem.

o+ nevone
Ja, ampak še enkrat: vzhodni so imeli precej manj Z&T kot zahodni, pa še tisto kar so imeli, so morali povečini kupiti/ukrasti od Zahoda.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

jype ::

username> kupljena/sposojena/ukradena od izvira, izvir pa je v veliki večini kapitalistično okolje.

Right.

Od koga je že ukraden Sojuz?

Sej je lepo, da verjameš v kapitalizem, ampak malce stika z realnostjo pa zahtevamo celo od akademikov. Za razvoj potrebuješ samo sredstva, ta pa lahko pridejo tudi od diktatorja te ali one vrste.

Večina znanosti je tako in tako še vedno precej podobna planskemu gospodarstvu, zasebna raziskovalna pobuda je pa ohromljena zaradi smešnih sistemov intelektualne lastnine, ki zaradi visokih tveganj povezanih z litigacijo preprečujejo kakršnokoli sodelovanje vsem, ki nimajo posebej temu namenjenega pravnega oddelka (recimo Pipistrel bo znal precej povedat o tem kako je težko vstopiti na tuje trge, če te opazi konkurenca, ki tak pravniški oddelek ima).

username> Ja, ampak še enkrat: vzhodni so imeli precej manj Z&T kot zahodni, pa še tisto kar so imeli, so morali povečini kupiti/ukrasti od Zahoda.

Meni se to bolj zdi kot tvoj wishful thinking kot kakršnokoli dejstvo.

guest #44 ::

Jz sicer sem za neko minimalno start-off socialno pomoč. To ne pomeni, da bodo zdej lahko kar sedeli na riti in uživali do konca lajfa. Gre za start off pomoč, to pomeni, da se lahko sploh ponudijo na trgu ne pa zapadejo takoj v kriminal in bedo. Še to pomoč nebi izdajal v denarju, ker pač tega se da zlahka zlorabljat. Topel obrok na dan, toplo posteljo, tuš, bančni račun, poštni predal in javni dostop do neta in elektronsko knjižnjico.
To je seveda mišljeno za tiste na robu absolutne revščine. Ostali pa imajo vrjetno dovolj, da s trudom dosežejo boljši standard, če ga sploh želijo.

Vrjamem, da je težko sploh začeti živeti, če nimaš niti kje prenočiti.


O čem sploh vi debatirate...da bi morali bogati dajati svoj del prihodkov nekemu nižjemu sloju, ker si ta ne more kupit novega LCD TV-ja? Govorimo o absolutni revščini ali kako?

donfilipo ::

Nismo se tudi čisto dobro razumeli. V Sloveniji, je razen nepotrebne in neučinkovite birokracije, ki ne zna ugotoviti realnih stisk in socialnih bolezni, socialna država obstoječa in ne zanemarljiva. Socialno pomoč, so dobivali tudi mnogi miljonarji v evrih!!!>:D Tako da, ko to slišijo Švabi se čudijo:) V Sloveniji je dejansko problem še povsem na drugem bregu. Opozarjam pa zato, ker se bo to, ker drvimo po brzici neoliberalizma, ki nas bo prilagodil za velekapital, lahko postalo tudi drugače. Ampak kakšne druge izbire danes dvomim, da imamo. Vlaki v druge smeri z visokimi dodanimi vrednostmi storitev, so že davno odpeljali. Zdaj bomo to, za kar nas arijci ves čas imajo: slaves, schiavi, sužnji>:D Po večini. Ni pa za vse tako zapisano. Povedal je jype, da pozna delodajalce, ki imajo povsem druge vizije in obstajajo še panoge in znanja, ki vam tudi v Sloveniji, če ste mladi in zdravi omogočijo solidno preživetje.

Kar je izpostavil Manu, je dejansko velik problem Afrike!!!! Ker gre za kontinent, je problem človeštva. Obregnili smo se ob kolonializem, ki se ni obnesel, obregnili smo se ob genetske in metagenetske-kulturne zasnove v afriki, na koncu pa nas je Manu postavil pred idejo, ki so jo tisočletja, pridigali le najsvetlejši modreci, sprejeti pa je ne moremo, niti danes. Zakaj, sem razložil.

Zavzemati se za človekove pravice pomeni pledirati, govoriti. Zavzemati se za osnovne človekove potrebe pomeni dajati. In NI šans (zaenkrat), da bi se ljudje k temu zavezali. K minimalnim zneskom, jih na eni strani s silnimi sofistično pravnimi govorancami prisili mednarodna diplomacija, in na drugi strani jezuslike človekoljubnost. To je še vedno premalo, da bi se Afrika kobacala ven iz težav. Zakaj točno je tako, pa razen klobasanja, rasizmov in relativiziranja, nismo še videli pokazano>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Matako ::

jype je izjavil:

username> kupljena/sposojena/ukradena od izvira, izvir pa je v veliki večini kapitalistično okolje.

Right.

Od koga je že ukraden Sojuz?


Sojuz je sicer dobro delujoč, ampak v osnovi primitiven stroj. To je isti primer kot tank z zelo debelim oklepom. Dobra, robustna stvar, ampak o neki visoki tehnologiji ne moreš govoriti. Večino sovjetske tehnologije je bilo te vrste. Miselni vložek enostavno ni primerljiv z razvojem novih materialov in mikroelektronike.. in tukaj je SZ popušila na celi črti. Za ta trik rabiš ambicijo posameznika. Sploh pa ... kaj pa elektronika v Sojuzu, Miru ipd...? menda je še kako spominjala na ameriške dizajne? Naključje? Hm, hm.. in le zakaj so se vsi vzhodni vohuni tako trudili krasti tehnološke skrivnosti, medtem, ko se so zahodni bolj trudili dokopati do strateških vojaških skrivnosti (razmestitve ipd). Mislim, zakaj, če je bil pa vzhod tako zelo PRIMERLJIV tehnološko?

"Nostalgija je kot gandža - kaka džola od časa do časa paše, pretiravaj in ti scvre možgane."

Še kako res.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

nevone ::

vzhodni so imeli precej manj Z&T kot zahodni, pa še tisto kar so imeli, so morali povečini kupiti/ukrasti od Zahoda.


Ampak razlog je bil v tem, da niso imeli ekonomske svobode. Ne bi jaz trdila, da so Rusi kaj manj sposobni od Američanov. So samo jih sistem drži v šahu.

Kdo pa sploh so inovativni/uspešni Američani? Povečini ljudje, ki so se tja naselili/prelili, ker jim je svoboda tam dala največ možnosti za razvoj in uspeh.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

donfilipo ::

Svoboda je precej relativen pojem. To pokažejo cifre zdaj, ko se je boljševizem sesul in gledamo številke zapornikov pro/capita:))

Kar je treba kapitalizmu, zlasti ameriškemu priznati, je da je iz znanja, znanosti in inovativnosti znal po svoji genetski zasnovi narediti DOBER posel. Kapitalizem se KRVAVO zaveda, da mu je znanost, know-how in inovativnost, potrebna bolj kot kri!!!

Ampak kot rečeno, počasi se znajo pokazati tudi hibridi (kar v bistvu danes so po večini vsi sistemi) in mutacije, ki pa v esenci ne bodo niti več liberalna in neoliberalna hvalnica kapitalizmu francoske revolucije, ampak morda celo res kaj drugega, za stopnjo starejšega, po filozofiji.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

nevone ::

Svoboda je precej relativen pojem.


Upam, da ne namiguješ v smer, da je (bilo) v Rusiji več svobode kot v Ameriki.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

donfilipo ::

V Sovjetski zvezi NE! To je tudi jasno specifizirano. (ko se je boljševizem sesul)
Drugače pa danes povsod, kjer imajo za silo civilizacijo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

username ::

jype je izjavil:

username> kupljena/sposojena/ukradena od izvira, izvir pa je v veliki večini kapitalistično okolje.

Right.

Od koga je že ukraden Sojuz?
Ne bi vedel točno. Ima kopico sestavnih delov in različnih podsistemov, narejeno iz številnih različnih materialov. Gre torej za skupek mnogih tehnologij, lahko bi ga razčlenili na vse te tehnologije in za vsako gledali, od kod so jo dobili (ali celo kakšno res sami razvili, nikakor nisem trdil da sami ne znajo čisto ničesar).

Ampak to ni bistvo.

Vesoljska in vojaška tehnika je pogosto ponujana kot argument za kao vzhodno tehnično enakovrednost (ali celo superiornost) Zahodu, ampak gre za posamezne ekstremne primere, kot tale Sojuz recimo.
Nadaljujemo:
Sej je lepo, da verjameš v kapitalizem, ampak malce stika z realnostjo pa zahtevamo celo od akademikov. Za razvoj potrebuješ samo sredstva, ta pa lahko pridejo tudi od diktatorja te ali one vrste.
No, evo. Vzhodni Diktator je dal nekaj sredstev, da so mu skupaj sešvasali Sojuz.

Razvoj tehnologije pa ni samo nekaj paradnih dosežkov (zvečine vojaškega značaja).
Zahod je dal milijon drobnih tehnologij, ki lajšajo in izboljšujejo življenje ljudi vsak dan. Ne rabiš samo Sojuza, odličnih reaktivcev Su-27 itd. - rabiš tudi izboljšanje avtomobilske tehnike, boljše keramične ploščice in lepši laminatni parket, boljši tetrapak za sveže mleko, videorekorderje, vedno boljše otroške plenice, in še milijon podobnih trivialnih stvari...

Kaj je povprečnemu Rusu pomagalo, da je njegova država osvojila tehniko vesoljskih poletov, sam pa živi podobno bedno kot njegov oče in ded?

nevone je izjavil:

vzhodni so imeli precej manj Z&T kot zahodni, pa še tisto kar so imeli, so morali povečini kupiti/ukrasti od Zahoda.


Ampak razlog je bil v tem, da niso imeli ekonomske svobode. Ne bi jaz trdila, da so Rusi kaj manj sposobni od Američanov. So samo jih sistem drži v šahu.

Kdo pa sploh so inovativni/uspešni Američani? Povečini ljudje, ki so se tja naselili/prelili, ker jim je svoboda tam dala največ možnosti za razvoj in uspeh.

o+ nevone
S to tvojo dopolnitvijo se lahko samo strinjam.
Da ne bi kdo mislil, da je Rusom/Vzhodnoevropejcem inherentna manjša sposobnost razvoja tehnologije.

Case in point: helkopter, kot ga poznamo danes, je de facto razvil Igor Sikorski. Rus, ki je pobegnil v Ameriko in tam (lahko) razvil helikopter.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

Okapi ::

Dobra, robustna stvar, ampak o neki visoki tehnologiji ne moreš govoriti.
:))Ja, prav imaš, vesoljske ladje v Rusiji delajo kovači s poklicno šolo.

O.

guest #44 ::

Povprečen američan za časa hladne vojne je imel dobro hišo, veliko hrane, dober avto in vseeno lahko pošiljal ljudi v vesolje. Sovjeti so lahko le zadnje počeli.

donfilipo ::

Se spominjam ene take anekdote, ki opisuje na zabaven način realne razlike.

Takrat je bil višek ljudske tehnike color televizor:).

Pa pravi na nekem srečanju Hruščev Kennedyu: 'Mi imamo boljšo tehnologijo barvne TV'.

**//Ministrstvo za elektroniko sovjetske zveze je imelo pododdelek za televizijo in ta je dejansko snoval SECAM standard, ki je bil boljši od NTSC:)//**

In na to Kennedy cinično pripomne: 'Ja in 5 TV aparatov':))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

username ::

donfilipo je izjavil:

**//Ministrstvo za elektroniko sovjetske zveze je imelo pododdelek za televizijo in ta je dejansko snoval SECAM standard, ki je bil boljši od NTSC:)//**

SECAM niso razvili Sovjeti, temveč Francozi....

Res so sovjetski tehniki tudi nekaj sodelovali pri razvoju, in ZSSR je od Francije prevzela ta standard.

"Soviet technicians were involved in the development of the standard, and even created their own incompatible variant called NIR or SECAM IV, which was not deployed." ( VIR)

(bodite pozorni na konec stavka o sovjetskem 'lastnem sistemu' - was not deployed ) :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

donfilipo ::

Ja moral bi zapisati svojo varianto SECAMA. Kopirali so najprej NTSC in ga priredili po svoje, nato pa še SECAM in ga priredili po svoje.

Kaj je to dejansko pomenilo? Inštitut in njegov pododdelek za televizijo, so imeli 4 ure socialistične maše, nato pa 4 ure, kraje pokvarjenih kapitalističnih tehnologij:)) Vem, ker sem del tega opazil tudi pri nas, v tistih zlatih časih. Je pa treba priznati, da tiste 3 šraube:) ali gadgete, ki smo jih nemara Slovenci genialno razvili (model in predvsem dizajn iskrinega telefona F1 recimo), so nam pa ravno tako pokradli, ker nismo niti dobro vedeli kaj pomeni lastnina, kaj šele intelektualna lastnina. Jebaj ga. Pa potem postane čudno kako je sploh lahko šlo toliko časa:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

username> Kaj je povprečnemu Rusu pomagalo, da je njegova država osvojila tehniko vesoljskih poletov, sam pa živi podobno bedno kot njegov oče in ded?

Kaj je pa povprečnemu Američanu pomagalo, da je njegova država postavila ljudi na Luno? Sam je pa živel enako bedno kot njegov oče in ded.

To, da je eventuelno dobil reči, ki je oče in ded nista imela. Rus od države, Američan pa iz supermarketa.

username ::

jype je izjavil:

username> Kaj je pa povprečnemu Američanu pomagalo, da je njegova država postavila ljudi na Luno? Sam je pa živel enako bedno kot njegov oče in ded.
Ta drugi tvoj stavek je neverjeten. Sem s tvoje strani sicer že vajen osupljivih nebuloz, ampak vedno znova (negativno) presenetiš. Bravo, res...8-O

Bolj zavoljo drugih kot tebe, pa samo to: Američan je imel to prednost, da je njegova država omogočala posameznikom neprimerno več svobode in s tem boljše pogoje za življenje, delo, ustvarjanje.
Pristanek na Luni je bila samo češnja na torti - povprečen Američan je ta dogodek gledal na barvnem TVju v udobnem kavču svoje dnevne sobe v svoji lastni hiši, kjer je bil v kuhinji založen hladilnik, pred hišo negovana trata, na dovozu pred garažo pa 5-metrski avto z V8 motorjem, klimo in električnimi šipami (da, v Ameriki že takrat). Ugani, koliko od teh (ter mnogih drugih, morda še pomembnejših) dobrin je v tistem času manjkalo povprečnemu Rusu (hint: bolj ali manj skoraj vse).

To, da je eventuelno dobil reči, ki je oče in ded nista imela. Rus od države, Američan pa iz supermarketa.
Tako kot iz supermarketa ničesar ne dobiš, ampak moraš plačat, moraš tudi državi plačat, kar ti 'daje'. Razlika je v tem, da v supermarketu takoj vidiš, kolikšna je cena, pri državnih 'darilih' pa ne.

Tudi državi moraš plačat, če kdo ne ve. Kar je logično, saj mora v bistvu država plačati za stvari, ki jih potem 'da'. Če kdo misli, da od države priskrbljene dobrine in storitve nastanejo z zamahom čarobne palčke, se moti.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

Manu ::

nevone je izjavil:

Ampak ali se ti ne zdi vseeno zanimivo, da je Zahodni kapitalistični svet v splošnem bolj razvit, kot pravičniški Vzhodni blok.

Znanost in tehnologijo so imeli oboji. Le eni so imeli kapitalizem.

o+ nevone

Zahodni kapitalistični svet je imel prednost v dveh stvareh:
1. demokracija in spoštovanje človekovih pravic
2. po 2. sv vojni je bil zahod naravnan izredno sočutno v smislu pomagati (Marshalov plan) (danes zahod bolj jemlje, saj je več bogatih in razlika med bogatimi in revnimi se veča)

Komunizem na drugi strani je izkoriščal svoj lastni narod, kršil njihove pravice in jim odvzel svobodo.

Vendar pa je bil prvi v vesolju Sovjet (Rus) Jurij Gagarin in ZSSR je imela (Rusija ima še danes) razvito 'vesoljsko tehnologijo', proizvodnjo orožja (kalašnikov, mig itd...), jedrsko tehnologijo in še kaj.

Kako je mogoče, da ima neka komunistična država (ZSSR) tako razvito to tehnologijo? A ni to zanimivo?

Zato, ker je ključ znanost in tehnologija za napredek in ne kapitalizem ali komunizem ali nacizem ali fašizem.

Tisti ekonomski sistem, ki deluje vključevalno bo dolgoročno uspel. Zahodni svet je imel tak sistem na začetku, potem pa je začel prevladovat pohlep, ki pa deluje izključevalno.

Saj je preprosto za razumet.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

jype ::

Manu> 1. demokracija in spoštovanje človekovih pravic

Ne se hecat, no:

In addition, the U.S. Department of Homeland Security has publicly asserted the right to copy all data from anyone's electronic devices at the border--even if there's no suspicion of or evidence for illegal activity. The U.S. Ninth Circuit Court of Appeals has blessed the practice.

Manu> Komunizem na drugi strani je izkoriščal svoj lastni narod, kršil njihove pravice in jim odvzel svobodo.

Je blo glih ene tolk prostovoljno kot "our way or the highway" v ZDA.

username> Kar je logično, saj mora v bistvu država plačati za stvari, ki jih potem 'da'.

Očitno si še premlad, da bi te reči razumel, ali pa še nisi zaključil srednješolske izobrazbe, ker si na maturi padel pri STM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pyr0Beast ::

guest #44 je izjavil:

Povprečen američan za časa hladne vojne je imel dobro hišo, veliko hrane, dober avto in vseeno lahko pošiljal ljudi v vesolje. Sovjeti so lahko le zadnje počeli.


Shit it did.

Še danes vidiš kako se bajte postavljajo praktično iz dil. Take zadeve pri nas imenujemo barake, pri njih pa hiše.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jype ::

Shitshacks :)

Rusi so medtem gradili betonske bloke na permafrostu!

jype ::

Manu> 1. demokracija in spoštovanje človekovih pravic

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-cana...

And more.

Manu ::

jyre

V mislih sem imel celotno obdobje in na splošno v kakšnem stanju je država (v času in prostoru).

Torej iz te perspektive so ZDA še vedno demokratična država in spoštujejo človekove pravice v odnosu do npr Rusije, Kitajske itd...

ZDA pa so se v zadnjih 10 letih izredno poslabšale - s tem se strinjam.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

jype ::

Manu> ZDA pa so se v zadnjih 10 letih izredno poslabšale - s tem se strinjam.

Ne, niso se. Že ves čas so takšne. Nikoli niso prenehale kršiti človekovih pravic.

So demokratična država in verjetno niso imele gulagov za politične zapornike (zdaj pa že imajo vsaj enega, za katerega vsi vemo), a to ni niti približno dovolj, da bi jim lahko dovolili masovno kršenje človekovih pravic na tujem (tega pa zdaj že več kot očitno ni prav malo).

nevone ::

A ni potem čudno, da se ljudje z vsega sveta, kjer so jim kršene osnovne človekove pravice, priseljujejo v Ameriko in tam ponavadi uspe(va)jo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Mipe ::

In kdo misliš, da je odgovor za del teh kriz?

ZDA, kdo pa drug, s svojo zakulisno politiko (prodaja orožja itd.)

Manu ::

jype

Saj te razumem kaj želiš povedat in vem, da ti je mar za ljudi in sovražiš krivico.

Vendar pa vseeno, če malo bolj širše pogledaš so ZDA kar se tiče človekovih pravic in demokracije bolj odprte. Niso popolne. So delali velike napake. Kot npr. rasizem še ne dolgo nazaj itd... Ravno tako se kršijo človekove pravice na mikro ravni in se dogajajo nepravične stvari.

V zadnjih desetih letih pa so si močno pokvarile ugled na tem področju s svojo pretirano udejanjeno ideologijo med dobrim in zlim. ZDA so še precej neizkušena, mlada država (kot nek adolescent v primerjavi z evropskimi državami, ki se obnašajo bolj preudarno).

Vendar pa po mojem mnenju ZDA nimajo neke prednosti pred drugimi državami kar se tiče njene politične usmerjenosti k svobodi, spoštovanju človekovih pravic, demokraciji. Kot, da so izgubile usmeritev, ki so ga dolgo časa sledile.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Manu ()

jype ::

nevone> priseljujejo v Ameriko in tam ponavadi uspe(va)jo.

Če prej ne umrejo na letališču, ali pa jim ne dajo vize, pa potem še bolje uspevajo kje drugje.

ZDA so bile dobra poslovna izbira samo zaradi velikega enotnega trga. Stroški življenja niso nižji kot pri nas (razen tega da jih večina prebiva v kartonskih hišah in torej precej prihranijo pri gradnji, malce manj pa pri ogrevanju in naravnih nesrečah), socialna varnost pa je takšna, kakršno si kupiš (plus malo sreče, da te ne nategnejo).

Za stabilno rast je to super okolje, ker ni treba štet spodletelih poizkusov, ki se končajo v bankrotih.

Manu> Vendar pa po mojem mnenju ZDA nimajo neke prednosti pred drugimi državami kar se tiče njene politične usmerjenosti k svobodi, spoštovanju človekovih pravic, demokraciji. Kot, da so izgubile usmeritev, ki so ga dolgo časa sledile.

Njihova ustanovna listina je izjemen dokument, ja. Tudi sicer so od vseh na svetu bržkone Američani eni najbolj svobodnih ljudi, pa tudi glede svobode govora imajo zelo visoke standarde, ki pa se jih država ne drži tako resno, kot se jih državljani (ZDA dejansko imajo politične zapornike, katerih zločin je izključno politično udejstvovanje brez vsakršnega nasilja ali pozivanja k nasilju - in ni jih tako malo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Matako ::

jype je izjavil:

http://www.bbc.co.uk/news/health-131568...

O IQ testih.


Aha, izgleda, da Afričani sploh niso neumni... le leni! :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

Matako> Aha, izgleda, da Afričani sploh niso neumni... le leni! :D

Slabo motivirani. Si je težko predstavljat, ane? Da je nekdo, ki živi v totalnem sranju, kjer je skoraj nemogoče da mu v življenju na kakršenkoli način karkoli uspe drugače kot da pobegne iz države (ali kar celine) slabo motiviran.

Matako ::

jype je izjavil:

Matako> Aha, izgleda, da Afričani sploh niso neumni... le leni! :D

Slabo motivirani. Si je težko predstavljat, ane? Da je nekdo, ki živi v totalnem sranju, kjer je skoraj nemogoče da mu v življenju na kakršenkoli način karkoli uspe drugače kot da pobegne iz države (ali kar celine) slabo motiviran.


No, KONČNO lahko zaključimo to neperspektivno temo. Afričani torej so diht, vendar niso motivirani. OP, si zadovoljen zdaj?
/\/\.K.

thramos ::

donfilipo ::

jype je izjavil:

Matako> Aha, izgleda, da Afričani sploh niso neumni... le leni! :D

Slabo motivirani. Si je težko predstavljat, ane? Da je nekdo, ki živi v totalnem sranju, kjer je skoraj nemogoče da mu v življenju na kakršenkoli način karkoli uspe drugače kot da pobegne iz države (ali kar celine) slabo motiviran.


U jebela. To sem pa čisto spregledal. Thanks Jure. Tole pa je podatek tedna. Genau za u moj personal file:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

guest #44 ::

Across the entire brain, more than half (60%) of the differences between people could be explained by genes. Some of the strongest effects were observed for regions of the prefrontal cortex which play a vital role in planning, strategic thinking, decision-making and memory.

Previous work has shown that people with more efficient brain connections score higher on tests of intelligence, and that brain network cost-efficiency is reduced in people with schizophrenia, particularly in the prefrontal cortex.

“This exciting discovery opens up a whole new area of research focus for scientists around the world,” he said.


No shit, Sherlock.
««
16 / 16
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IQ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12320623 (17230) Fojbiran
»

"Rasa" in športna sposobnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7918667 (17042) Phantomeye
»

The invention of lying...aka how it really is (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14613108 (11242) guest #44
»

Moderate racists? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12253204 (51288) Mipe
»

Slovenici smo drugi najbolj inteligenten narod na svetu... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19514297 (10729) gzibret

Več podobnih tem