Forum » Pomoč in nasveti » WD My Book ext. HD pohitritev?
WD My Book ext. HD pohitritev?
Ciklamen ::
Pozdravljeni!
Danes sem nabavil to zadevo, 1,5TB ext. HDD in ker sem se ravno odpravljal nekam, sem ga priklopil na PC, izbral datoteke ki naj se naložijo gor ter odšel. Ko sem prišel nazaj sem videl, da od 196 GB datotek, se je preneslo le 1GB, a bil sem oddaljen od Laptopa za 3 urce. Videl sem, da nalaga fajle s hitrostjo (neverjetnih) 44,7-45 kb/s..
To je od prej.
Sedaj me zanima, ali se da zadevo malo pohitriti? :)
Danes sem nabavil to zadevo, 1,5TB ext. HDD in ker sem se ravno odpravljal nekam, sem ga priklopil na PC, izbral datoteke ki naj se naložijo gor ter odšel. Ko sem prišel nazaj sem videl, da od 196 GB datotek, se je preneslo le 1GB, a bil sem oddaljen od Laptopa za 3 urce. Videl sem, da nalaga fajle s hitrostjo (neverjetnih) 44,7-45 kb/s..
To je od prej.
Sedaj me zanima, ali se da zadevo malo pohitriti? :)
- End of the Post ->
- spremenil: Ciklamen ()
jurre ::
daj poskusi format diska narest, ceprav so ze tovarnisko formatirani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurre ()
OK svašta, sem šel na WDjevo stran, potegnil dol Software Updater, update-al software, resetiral, sformatiral in sedaj deluje. Ne vem, ali se je disk norca iz mene delal, ampak upam da sedaj bo :D Datoteke se nalagajo z kar dostojno hitrostjo (20-50MB/s)
- End of the Post ->
A je možno, da se še stvar malce pohitri? Ker 214 giga mi bo malo dolgo nalagalo :D
- End of the Post ->
Mavrik ::
Nikoli nisi napisal kako povezuješ disk na računalnik, tako da ti brez tega ne moremo jasno odgovoriti. S kakšno povezavo priklapljaš disk na računalnik?
The truth is rarely pure and never simple.
Ja sem se ravnokar hotel correctati, sem preko USB-ja ^^ 2.0, trenutno mi pa datoteke nalaga s 23-25MB/s :)
- End of the Post ->
PlayTheGame ::
Da ne odpiram nove teme, tudi sam sem nabavil enakega WD My Book 1,5 TB, ki podpira tako USB 2.0 kot 3.0 standard. Imam razširitveno kartico za USB 3.0, ki deluje normalno, od vseh možnih naprav pa samo tega diska ne zazna. Disk kot tak pa normalno deluje na bilo katerem USB 2.0 vhodu. V čem bi bil problem? Bi moral mogoče naredit kak update firmware-a od diska? USB kartica ima najnovejše gonilnike. Kakšne ideje?
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | samsung ue32f5000Oddelek: Zvok in slika | 1812 (1127) | Razerzone |
» | Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14685 (11916) | Dromar |
» | Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 34791 (14941) | xyxyxyxy |
» | Zunanji disk buffalo ali WD?Oddelek: Kaj kupiti | 2698 (2572) | Zvezdica27 |
» | Prvi trdi disk z USB 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 8058 (6311) | MrStein |