» »

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode

1
2
3 4

detroit ::

jype očitno moram še tebi forwardirat:
Ko se naučiš prebrati bo tvoj svet še lepši
Skero

detroit ::

Vidim, da ne berete, se quotam:
Namesto, da bi cigane tkole ujčkal in dajali nadomestila se jim odvzame otroke in vloži denar v njih.


Eko vsi progipsisti srečni?

En problem obstaja, takim je potrebno prepovedat imeti potomce
Skero

Keyser Soze ::

jype je izjavil:

In zato ker imaš ti več izkušenj od mene, si otroci zaslužijo, da nimajo dostopa do osnovnih življenskih sredstev?

Pizda, sori za trd jezik, ampak mal gripa z realnostjo ti pa res ne bi škodilo.

Dej s takšnimi pritlehnimi argumenti, češ da je treba, ker gre za "boge otročke", lahko kar takoj nehaš, ker izapdeš samo glupo. Tole bi peljalo pri kakšni revi, ki ima probleme s hormonskim ravnovesjem direkt po porodu. Če lahko razmišljaš zdravorazumsko pa najdeš kakšen boljši argument.

Otroci imajo LAHKO dostop do osnovnih življenjskih redstev, če jim jih ZAGOTOVIJO NJIHOVI STARŠI. Ker te želje starši nimajo... Well fuck it, če pravimo da lahko takšni ljudje vzgajajo otroke.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Hmmm.... Pred kratkim je bil na TV (ne vem, a na nacionalki, samo zdi se mi, da na 24kur) en prispevek ravno na to temo. Mati romkinja z 10+ otroci, ki morajo hoditi po vodo v potok, kamor se steka vsa kanalizacija iz _njihovega_ naselja. In jih je obiskal župan. In niso izrezali ven iz kadra, ko je župan vprašal tisto "nesrečno" mati, koliko pomoči dobiva od države in koliko od občine. Je rekla, da sej ne tako malo (ni hotela povedat), župan pa ji je malo pomagal in namignil en znesek, ki je krepko krepko presegal mojo plačo (pa nimam ravno najnižje v SLO)!!!

Poleg tega... je kamerman tudi posnel kupe smeti in crknjeno podgano, in en cel kup otročadi, ki očitno niso imeli kaj bolj pametnega za počet, kot skakat naokoli. Ko bi jih vsaj tista uboga mati nagnala, da naj poberejo smeti naokoli in jih znosijo na en kup, malo pograbijo travo ipd... Bi imeli precej več simpatij sosedov. Če bi poklicali na komunalo in rekli, da so malo počistili cigansko naselje, sem siguren, da bi tiste smeti _brezplačno_ odpeljali, pri okoliških prebivalcih pa pokasirali val odobravanja. Koneckoncev ravno sedaj potekajo čistilne akcije po celi državi....


Aja, kako že gre tisti rek? Vsak je sam svoje sreče kovač. Nekako tako, se mi zdi...
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

jype ::

detroit> En problem obstaja, takim je potrebno prepovedat imeti potomce

Se ti sploh zavedaš, da tvoji prispevki brez kančka dvoma spadajo v kategorijo sovražnega govora?

Se zavedaš, da si v tej državi ti tisti, ki je nezaželjen? Se zavedaš, da taki kot ti ne bi smeli vzgajati otrok, ker bodo otroci, katerih starši o Romih razglabljajo kot o živalih, trajno psihološko poškodovani in nesposobni življenja v sodobni družbi?

Keyser Soze> Otroci imajo LAHKO dostop do osnovnih življenjskih redstev, če jim jih ZAGOTOVIJO NJIHOVI STARŠI. Ker te želje starši nimajo... Well fuck it, če pravimo da lahko takšni ljudje vzgajajo otroke.

Kdo to pravi? Staršem, ki otrokom ne zagotavljajo osnovnih življenskih pogojev, se otroke odvzame in se jih pošlje v rejo. Minimalne higienske razmere niso nekaj, kar bi bilo nemogoče oceniti. Čeprav je tragično, ko se kaj takega zgodi, je vztrajanje v trenutnem stanju še bolj.

gzibret> Ko bi jih vsaj tista uboga mati nagnala, da naj poberejo smeti naokoli in jih znosijo na en kup, malo pograbijo travo ipd... Bi imeli precej več simpatij sosedov.

Katerih sosedov? Tistih, ki pravijo, da so romi na stopnji živali? Ni mi težko reči, da raje živim med podganami, kot da sem dobrodošel med takšnimi sosedi.

Mipe ::

Socialne službe so materam in očetom odvzele otroke za mnogo manjše 'prekrške'. Saj o tem beremo v medijih. Ti ubogi otroci so za vedno travmatizirani.

O romskih otrocih pa nič.

jype ::

Mipe> Socialne službe so materam in očetom odvzele otroke za mnogo manjše 'prekrške'.

Ampak to je napaka države, ne Romov.

Mipe> Ti ubogi otroci so za vedno travmatizirani.

Deklica, ki jo je predvčerajšnjim oče vrgel skozi okno v devetem nadstropju, bi bila precej manj travmatizirana, če bi mu jo odvzeli "za mnogo manjši prekršek", pa očitno ni bil Rom (in tudi ni bil nič drugega kot izključno in predvsem Slovenec).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

OK, to je res. Ampak če hočemo Romom odvzeti otroke ali kako drugače uveljavljati zakone, ki naj bi veljali enako za vse, pa pridejo AI in taki, Evropa pa nam žuga.

jype ::

Mipe> Ampak če hočemo Romom odvzeti otroke ali kako drugače uveljavljati zakone, ki naj bi veljali enako za vse, pa pridejo AI in taki, Evropa pa nam žuga.

Ne, to ne drži. Tako in tako Romom nočemo odvzeti otrok! Otroke pa _moramo_ odvzeti vsem staršem, ki očitno zanje niso sposobni skrbeti. Otrokove pravice niso nobena abstraktna kategorija, da bi se lahko pretvarjali, da "so na voljo same slabe izbire".

Še bolj neverjetno podlo je pa namigovati, da so kar vsi romski otroci pozimi bosi, da so brez tekoče vode in da so "na stopnji živali", ali pa da se vsi Romi preživljajo s kriminalnim početjem in niso sposobni pravilno zgraditi hiše. Vsak, ki take reči počne, si zasluži, da ga doletijo sankcije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

energetik ::

Matthai, kaj tebi ni jasno? Na nezazidljivem kmetijskem zemljišču so si postavili bajte. In zahtevajo vodovod. Vidiš tisto boldano? Potem praviš, da lahko tudi jaz nabavim kmetijsko zemljišče za 10EUR/m^2, gor postavim bajto in kličem AI, da nimam vode in kanalizacije? Ker ravno iščem zemljišče za svojo bajto (nimam nobene svoje nepremičnine), pa so, glej ga zlomka, vsa zazidljiva zemljišča nad 100^EUR/m^2 + komunalni prispevek 10-20kEUR.

In če svojim otrokom ne morejo zagotoviti ustreznih bivalnih razmer, naj jim jih odvzame socialna služba, tako kot bi jih vsakemu od nas. Ko že toliko govorijo o enakopravnosti.

Zakaj jim ne prodajo nepremičnin? Si prebral, kakšno je stanje v tistih blokih, kjer so zraven ostalih naselili cigane? No, zato.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Vajenc ::

Če država ne more poskrbeti, da romski starši spoštujejo zakon, kako naj potem njihovi otroci sploh odrastejo v karkoli drugega, kot iste neizobražene reveže, ki bodo počeli natanko iste neumnosti in imeli natanko enako generacijo potomcev?

S tem se strinjam. Ampak težko je kaznovati rome za vožnjo neizpravnega kombija brez izpita, ne da bi fasali opomine "človekoljubnih" organizacij.

Btw, kakšen predlog ima AI za spoštovanje zakonodaje glede črnih gradenj? Da jim država priskrbi stanovanje? Da jih postavijo na cesto in stavijo na kero naslednjo njivo se bodo ulegli? V bistvu ni druge izbire kot, da pustijo status quo in upajo, da se domačinom ne utrga. Vmes pa pripeljejo še kakšno cisterno vode, da lahko v poročilu AI piše, da se dela v smeri ureditve osnovnih življenjskih potreb.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Keyser Soze ::

jype je izjavil:

Še bolj neverjetno podlo je pa namigovati, da so kar vsi romski otroci pozimi bosi, da so brez tekoče vode in da so "na stopnji živali", ali pa da se vsi Romi preživljajo s kriminalnim početjem in niso sposobni pravilno zgraditi hiše. Vsak, ki take reči počne, si zasluži, da ga doletijo sankcije.

Vsi nikakor ne, kar velik del oz. večina pa kar lepo.

Plus, rad bi te videl, kako bi v primeru roma ti STARŠU vzel OTROKA. Jok brate, v tem primeru boš ti ROMU ukradel OTROKA in potem boš na prvi strani raporta AI-ja (katerega kratica nima ama nič z inteligenco).
OM, F, G!

jype ::

energetik> Potem praviš, da lahko tudi jaz nabavim kmetijsko zemljišče za 10EUR/m^2, gor postavim bajto in kličem AI, da nimam vode in kanalizacije?

Lahko, ja. Ampak tvoj problem ne bodo sosedje ki tvojim otrokom pravijo, da so na stopnji živali, zato te nihče ne bo resno jemal.

Vajenc> S tem se strinjam. Ampak težko je kaznovati rome za vožnjo neizpravnega kombija brez izpita, ne da bi fasali opomine "človekoljubnih" organizacij.

Ne, ni, sploh pa ne AI. _Nobena_ organizacija ne nasprotuje sankcijam zoper protizakonita dejanja. Nihče se ne pretvarja, da je pogostost takih pojavov v določenih družbenih skupinah bistveno višja, nikakor pa ne moreš zameriti AI, da opozarja na težave Romov, ki niso ničesar storili narobe, pa so kljub temu žrtve negativne stereotipizacije, kar bistveno pomaga k temu, da negativne vzorce povzamejo tudi sami (in če misliš, da so zunanji pritiski zajebani, še nisi videl ničesar).

Vajenc> Btw, kakšen predlog ima AI za spoštovanje zakonodaje glede črnih gradenj? Da jim država priskrbi stanovanje?

AI se s tem ne ukvarja, ker je v resnici nepomembno. Črna gradnja je lahko vikend v triglavskem narodnem parku, revnega človeka, ki ni sposoben plačevati najemnine, pa lahko najemodajalec izseli iz stanovanja, kjer si postavi brunarico, ker v šotoru pač ni pametno preživljati zime. Kategorija _ne more in ne sme biti ista_, ker gre za popolnoma drugačne okoliščine, nikakor pa to ne pomeni, da je gradnja kaj manj črna. V enem primeru ob podrtju tako država izstavi račun za rušenje, v drugem mora pa rešiti socialni problem, ki bo z rušenjem poglobljen. Poti okoli tega ni in zakonodaja mora biti napisana tako, da take reči ustrezno uredi.

Keyser Soze> Vsi nikakor ne, kar velik del oz. večina pa kar lepo.

Kakšno zvezo pa ima s tem količina? Bolj jih boste teptali, več boste imeli z njimi težav. Spoprimite se raje z nesposobno državo, ki jo plačujete (tudi) za to, da te probleme rešuje sistematično in strokovno.

Keyser Soze> Plus, rad bi te videl, kako bi v primeru roma ti STARŠU vzel OTROKA. Jok brate, v tem primeru boš ti ROMU ukradel OTROKA in potem boš na prvi strani raporta AI-ja (katerega kratica nima ama nič z inteligenco).

A ti še vedno pretepaš ženo? Kaj pa hčerko, so jo že vzel, al jo še kar posiljuješ? Brez zamere, samo vprašam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Keyser Soze ::

jype je izjavil:

A ti še vedno pretepaš ženo? Kaj pa hčerko, so jo že vzel, al jo še kar posiljuješ?

Če malo boljše elaboriraš zadevo, ti bom odgovoril na tole, drugače pa lahko samo čudno pogledam kakšno logiko maš tlele?

Hočeš rečt, da Slovenci v večini pretepamo svoje žene in posiljujemo svoje hčere? No, zadeva bi pojasnila zakaj CSDji tako gnilo furajo politiko skrbništva in so moški več kot očitno diskriminirani. Ampak tole je bolj kot ne spet posledica neizobraženosti strokovnih kadrov. Al je takšno prepičanje posledica osebnih izkušenj iz okolja iz katerega izhajaš? Če ja, povej od kje točno, pa ti bomo skušali pomagat.
OM, F, G!

jype ::

Keyser Soze> Če malo boljše elaboriraš zadevo, ti bom odgovoril na tole, drugače pa lahko samo čudno pogledam kakšno logiko maš tlele?

Loaded question @ Wikipedia

Keyser Soze> Hočeš rečt, da Slovenci v večini pretepamo svoje žene in posiljujemo svoje hčere?

Ne, seveda ne - hočem rečt, da vnaprej namiguješ, da se bo zgodilo nekaj, kar se že v preteklosti ni. Centri za socialno delo imajo zakonsko podlago in dolžnost odvzeti otroka staršem, ki zanj niso ustrezno skrbeli. Ker je potencial za zlorabe ogromen, je CSD seveda previden, a to ne pomeni, da si lahko privošči ignorirati nevzdržno stanje. Poleg tega imajo delavci v CSD pogosto na voljo tudi druge možnosti, kot je na primer najem socialnega stanovanja, premestitev žene z otroci v varno hišo in druge take reči, ki se pa vsaj v Sloveniji poleg nestrinjanja Romov (odraslih ljudi ne moreš prisilno seliti brez ustrezne zakonske podlage) pogosto zataknejo tudi pri denarju.

Keyser Soze> No, zadeva bi pojasnila zakaj CSDji tako gnilo furajo politiko skrbništva in so moški več kot očitno diskriminirani.

Glej no glej - če bi jaz zdaj bil tak, kot ste v tej temi mnogi, ki se na vse pretege trudite prepričat svet, da so Romi samo človeku podobne živali, ki bi jih bilo najbolje ukleniti v verige in zapreti v rezervat, bi lahko rekel: "Moški so kulturno pač na stopnji živali in drugega kot pretepat ženske in na njihov račun živet itak ne znajo. Najbolje bi bilo, če bi dojenčke z lulčki kar direkt metali v flajšmašino, da se ta problem že enkrat reši."

Konstruktivno, kajne?

detroit ::

jype ti si trajno poškodovan period.
Obregaš se ob naključne besede in pristaviš svoj pisker neumnosti in rata tvoj post. Seveda niti ne prebereš celotne vsebine in ne razumeš polemike. Predvsem pa ne obračaj mojih besed ti poškodovanec ti.


NE razumeš problema in ga rešuješ na napačnem koncu. Cigo posili neko žensko, nakrade nekej eur in ti bi ga rad na naše stroške preusmeril v normalnega or what? Torej bi moral mi nemcem, ki so nas mogoče tudi tvoje starše v taborišče strpal pobijal ipd plačat prevzgojo? Sseveda ne, ker niso bili vsi nemci problem, gremo potem samo dolfeta naštelat, da bo normalno sobival z ostalimi ljudmi. Verjetno se strinjaš da so problem posamezniki. Na žalost je posameznikov v ciganski skupnosti večina (?!) in glede na to, da nimaš izkušenj z njimi in, da ne bereš postou dosledno ti predlagam, da greš prebrat en strip oz. nekaj tvojemu nivoju primerno.
Skero

jype ::

I have no further comment.

detroit ::

aja p.s. da ne boš užaljen nimam te za neizobraženega ampak za ignoranta
Skero

marvin42 ::

Matthai: NIJE ŽVAKA ZA SELJAKA, pravijo. Romske problematike iz prve roke očitno ne poznaš. Preko rekla-kazala člankov se jaz ne bi učil dejstev. Lahko ti povem, tokrat iz prve roke, da ko Romom (bom uporabil to besedo, čeprav ti ljudje sami marsikje sebi rečejo Cigani, ampak to že ni stvar te debate) priklopiš vodo in elektriko, le-ti ne plačujejo položnic. Če jaz ne bi plačeval položnic, ne bi mogel prižgati računalnika, da bi natipkal tale odgovor.

Da ne bo pomote, absolutno se strinjam, da romski otroci niso popolnoma nič krivi za razmere v katerih živijo, tako kot kakšni drugi otroci, ki imajo neodgovorne starše. Njihovi starši pa so vsaj delno krivi za to, ne? Meni bi socialna vzela otroka, če bi tako slabo ravnal z njim. Ampak ker nismo enakopravni (jaz plačujem položnice in skrbim za otroke), bodo oni otroke lahko obdržali. In če jaz zgradim prizidek na zazidljivi zemlji, ga bom moral podreti. Če pa nekdo zgradi hišo na kmetijski zemlji, je pa ok.

Tebi osebno bi pa svetoval, da se naseliš v bližino kakšnega romskega naselja in živiš "sožitje".
Mostly Harmless

detroit ::

To kar trobim že cel čas, odvzem otrok in napajanje njih na EU subvencijah za naše vrle rome. Starše skidat ven French & Italian style.
Pa preden se mi kak jype spet javi, da sm hujš k hitler, samo še pristavim, da je tu govora o povprečnem cigotu in ne kakem romu, ki skrbi za svojo družino (v skladu z zakoni države v kateri biva) in če je še sreča plačuje davke. Pred takim samo kapo dol se klanjam do tal, glede na to kaj je dosegel ne glede na povprečno večino ciganjeraja in cigofobije, ki so jo povzročil.
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

jype ::

marvin42> Tebi osebno bi pa svetoval, da se naseliš v bližino kakšnega romskega naselja in živiš "sožitje".

Sem že, pa nimam z njimi nikakršnih težav. Kadar pokličemo gasilce (zaradi zažiganja gum), pridejo takoj, kadar policiste (zaradi nevarne vožnje z avtomobili, recimo) pa se malo bolj obirajo.

In če sem nesramen, lahko rečem, da reči eventuelno dobijo tudi epiloge, ker je to Ljubljana, v kateri ne živijo samo nepismeni kmetje, ki znajo policistu razložit samo "Cigani, cigani so bli!".

detroit> Starše skidat ven French & Italian style.

Na podlagi česa pa, natanko?

detroit> Pa preden se mi kak jype spet javi, da sm hujš k hitler

Saj se sam zavedaš, kaj si (tvoje pisanje pa tudi ostalim ne pušča kaj dosti dvoma).

Vajenc ::

jype> _Nobena_ organizacija ne nasprotuje sankcijam zoper protizakonita dejanja.

Bom citiral izseke poročila AI.
V opisu stanja povedo, da živijo romi na črno in da s tem kršijo zakonodajo.

Pogosto živijo v slabo grajenih bivališčih, kot so barake. Številna izmed teh naselij so neformalna (zgrajena brez potrebnih dovoljenj, nezakonito). Prebivalci zato ne uživajo varnosti bivališča - živijo torej v negotovosti, kako dolgo še bodo lahko uporabljali svoje bivališče. Prebivalci teh naselij imajo slab ali omejen dostop do javne infrastrukture, kot je vodovodno omrežje, kanalizacija, električno omrežje ter prometna infrastruktura.

Po slovenski predpisih lahko prebivalci dobijo dostop do javne infrastrukture, kot je vodovodno in električno omrežje, samo če so lastniki zemljišča in če imajo potrebno gradbeno dovoljenje. Veliko romskih skupnosti, ki živijo v neformalnih naseljih, zato nima dostopa niti do najmanjših nujno potrebnih količin vode in do sanitarij.


V svojih pozivih pa ponujajo rešitev s kršitvami in/ali ignoriranjem zakonodaje ter z neenakostjo obravnavanja romov pri dodeljevanju neprofitnih stanovanj.

Amnesty International zato poziva oblasti v Sloveniji, da:

- v vseh romskih naseljih takoj zagotovijo najmanj nujno potrebno količino pitne vode za osebno in gospodinjsko rabo ter sanitarije.
- zagotovijo varnosti uživanja bivališča vsem, ki živijo v neformalnih naseljih in je trenutno nimajo. Vsem ljudem je treba zagotoviti zaščito pred prisilnimi izselitvami.
- naj pri vseh stanovanjskih politikah in programih, vključno pri dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem in stanovanjskih subvencij, dajo prednost romskim skupnostim, ki živijo v neformalnih naseljih, in drugim zapostavljenim skupnostim.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

detroit ::

jype na podlagi česa? Čak mal a se ti neumnega delaš? Pokaži na 10 zakonov katerih se držijo dosledno. Ja mnogo jih je in ti si brihtna buča, tako da izvoli naštevat.

Če sem jst hitler si ti nevednež, in so tvoje ocene brez vrednosti.
Skero

gendale ::

detroit> Starše skidat ven French & Italian style.
'naših' ciganov ne moreš ven skidat, ker so slovenski držaljani
lahko pa jim jemlješ otroke (pač tistim, ki so problematični, ostalim ne, ker ni razloga) in počakaš da sami umrejo naravne smrti
tako imaš problem rešen čez 50-70 let
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

marvin42 ::

jype: ni nate letelo.
Mostly Harmless

PaX_MaN ::

Pokaži na 10 zakonov katerih se držijo dosledno. Ja mnogo jih je in ti si brihtna buča, tako da izvoli naštevat.

Sej lahko našteješ deset - ajt, devet, enga že mamo (nezakonita gradnja) -, ki se jih NE držijo...

jype ::

Vajenc> V svojih pozivih pa ponujajo rešitev s kršitvami in/ali ignoriranjem zakonodaje ter z neenakostjo obravnavanja romov pri dodeljevanju neprofitnih stanovanj.

Saj ne moreš biti resen, no.

Dati prednost romski problematiki _zato ker romski otroci živijo v bistveno slabših razmerah_ se meni ne zdi niti narobe, niti slabo za kogarkoli.

detroit> Če sem jst hitler si ti nevednež, in so tvoje ocene brez vrednosti.

Nisem te nič ocenjeval, le parafraziral sem nesramna in škodljiva posploševanja. Ocenjuješ, pozicioniraš in reklamo za svoje nacistične ideje delaš izključno sam.

Če boš nemara kdaj obiskal kakšno šolo (morda ti lahko romski otroci pokažejo, kje v vašem kraju se nahaja), lahko pri sociologiji narediš zanimiv referat iz Stereotype threat @ Wikipedia

Pyr0Beast ::

aja p.s. da ne boš užaljen nimam te za neizobraženega ampak za ignoranta

Hja. Kakor jaz tule vidim si si tisti ki ne zna vzdrževati nivo debate, brez da gre zadeva v osebno obračunavanje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vajenc ::

PaX_MaN je izjavil:

Pokaži na 10 zakonov katerih se držijo dosledno. Ja mnogo jih je in ti si brihtna buča, tako da izvoli naštevat.

Sej lahko našteješ deset - ajt, devet, enga že mamo (nezakonita gradnja) -, ki se jih NE držijo...

Tako kot je njihova folklora živeti na tuji zemlji, je v njihovi vzgoji in navadah tudi vožnja brez izpita, neregistriranje avtomobilov, nekaznavana pedofilija, mesečni manjko kokoši sosedov, nedovoljeno obiranje krompirja na sosedovih njivah, okoliške vasi izgledajo, kot bi preskočile bakreno dobo, krvno maščevanje je najbolj sigurno ...

Ne vem kako je ratalo asimilirati prekmurske rome, ampak to bi bilo lahko vsakič znova omenjeno v AI poročilu. Ali pa kako ni čudno, da na severu nimajo takšnih problemov s Sinti kot na balkanu z Romi s povsem drugačnimi navadami.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Vajenc> Tako kot je njihova folklora živeti na tuji zemlji

Tole je spet "do you still beat your wife" argument. Folklora nomadov ni življenje na tuji zemlji.

Vajenc> je v njihovi vzgoji in navadah tudi vožnja brez izpita, neregistriranje avtomobilov, nekaznavana pedofilija, mesečni manjko kokoši sosedov, nedovoljeno obiranje krompirja na sosedovih njivah, okoliške vasi izgledajo, kot bi preskočile bakreno dobo, krvno maščevanje je najbolj sigurno ...

Ampak vse to je tudi v vzgoji in navadah "purebreed" Slovencev. Prevalenca je sicer nižja, ampak to ni razlog, da se nacist ne bi odločil rešiti planeta pred "to zalego", kajne?

Pyr0Beast ::


Ampak vse to je tudi v vzgoji in navadah "purebreed" Slovencev. Prevalenca je sicer nižja, ampak to ni razlog, da se nacist ne bi odločil rešiti planeta pred "to zalego", kajne?

Slabi mentalni nauki sodijo na smetišče, ne v družbo, tu bi morali postaviti ločnico. Kar smo postavili s prejšnjim sistemom je zapor.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vajenc ::

jype> Saj ne moreš biti resen, no.
Dati prednost romski problematiki _zato ker romski otroci živijo v bistveno slabših razmerah_ se meni ne zdi niti narobe, niti slabo za kogarkoli.

Z enako veliko socilno podporo in dodatki živijo, v profitnih stanovanjih, tudi neromske družine ali mati samohranilke. In zato, ker živijo romi v črni gradnji, na tuji zemlji, brez urejene kapnice, bi morali njim dati prednost? ha...ha? Temu se reče dvojna merila, nespoštovanje zakonov in ja temu se reče tudi diskriminacija.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

BlueRunner ::

jype je izjavil:

I have no further comment.

Jype, nisi sam s svojim mnenjem. Ampak nekateri so preprosto preveč trdi, da bi lahko v svoji ozkoglednosti videli kaj je problem, tako da se z njimi ni vredno bosti. Vsaj na forumih več ne.

Stereotipi, navajanja anekdot, posploševanja posamičnih dogodkov in ostale pokvečene slike nekakšnih kvazi argumentov pa so samo prikladna orodja za udrihanje po tistih, ki problematijo dojemajo malo manj rasistično in zagotovo iz drugačne izhodišča, kot pa je genocidnost.

Brez upanja, da mi bi uspelo uporabiti Goodwinov zakon, nekateri tukaj izražajo mnenja, ki so v modernem svetu zavržena, ki so bila zavržena že v prejšnjem stoletju in, ki jih je najbolje utelešal nacizem. Taisti nacizem, ki je vse to kar slabega vidijo v romih kot v etnični skupini in narodu, videl tudi v nas Slovanih in Slovencih. Navadna zalega, ki jo je potrebno uničiti, v kolikor se je ne da porabiti kot suženjsko delovno silo.

Sramota, da imajo nekateri takšno mnenje o drugih.

Vajenc ::

Folklora nomadov ni življenje na tuji zemlji.

Kako pa se temu po nomadsko reče?

Ampak nekateri so preprosto preveč trdi, da bi lahko v svoji ozkoglednosti videli kaj je problem, tako da se z njimi ni vredno bosti.

Ne bluzi, pa v svoji širokoglednosti raje predstavi rešitev problema, če rešitev resnično vidiš.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Pyr0Beast ::

Navadna zalega, ki jo je potrebno uničiti, v kolikor se je ne da porabiti kot suženjsko delovno silo.

Spet si žrtev lastnega pisanja.

Stereotipi, navajanja anekdot, posploševanja posamičnih dogodkov in ostale pokvečene slike nekakšnih kvazi argumentov ...


Meni se dodobra zdi da je treba tele stare meme popolnoma in neusmiljeno zavreči. Za nosilce teh memov me osebno čisto boli k, dokler jih ne širijo naokoli.

Pač so cigani žrtve lastne mentalitete.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

jype ::

BlueRunner> Sramota, da imajo nekateri takšno mnenje o drugih.

Videti je, da njihovih staršev nismo pravočasno sterilizirali :(

Vajenc> In zato, ker živijo romi v črni gradnji, na tuji zemlji, brez urejene kapnice, bi morali njim dati prednost?

Ne. Prednost bi jim morali dati zato, ker tudi ko imajo denar, ne morejo najeti stanovanja. Nisi prebral poročila AI, ali kaj?

Vajenc> Kako pa se temu po nomadsko reče?

Romska kultura obstaja še iz časov, ko večina zemlje ni bila last kogarkoli (in v nekaterih državah to še vedno drži). Nomadsko se temu nič ne reče.

Vajenc> Ne bluzi, pa v svoji širokoglednosti raje predstavi rešitev problema, če rešitev resnično vidiš.

Država naj izpolnjuje naloge, ki ji jih nalaga njen lasten zakon, pa se bo izkazalo, da je problem že rešen.

Pyr0Beast> Pač so cigani žrtve lastne mentalitete in pravtako smo mi žrtve njihovih dejanj.

Ti se verjetno ne zavedaš, koliko ljudem so bile pod to premiso kršene osnovne človekove pravice, kajne?

Keyser Soze ::

jype je izjavil:

Glej no glej - če bi jaz zdaj bil tak, kot ste v tej temi mnogi, ki se na vse pretege trudite prepričat svet, da so Romi samo človeku podobne živali, ki bi jih bilo najbolje ukleniti v verige in zapreti v rezervat, bi lahko rekel: "Moški so kulturno pač na stopnji živali in drugega kot pretepat ženske in na njihov račun živet itak ne znajo. Najbolje bi bilo, če bi dojenčke z lulčki kar direkt metali v flajšmašino, da se ta problem že enkrat reši."

Konstruktivno, kajne?

Pol praviš, da nisem padel na tvoje limance o pretepanju žene? Recimo.

Na tole citirano pa lahko rečemo samo to, če imaš takšne osebne izkušnje oz. te večinoma obkrožajo takšne vrste pripradniki moškega spola, je precej razumljivo, da razmišljaš na tak način. Upam pa, da vseeno omogočaš oz. dopuščaš možnost, da obstajajo izjeme (kot sem tudi sam potrdil za rome).

Je pa na žalost tole mešetarjenje AI (kratica nima čisto nobene veze z inteligenco) in podobnih amaterskih patronov naravnost smešno. Ker znajo samo opozarjat na problem s stališča svoje gnile teorije, da bi pa zadevo sfurali v praksi so pa mrzli.

A je kakšna ovira, da AI (brez povezave z inteligenco) pošlje svoje ljudi v ciganske tabore in začnejo s socializacijo, spoznavanjem z družbenimi normami, ki veljajo v Sloveniji, in njihovim usposabljanjem za spopad s tako "gnilim" sistemom, ki njihovim otrokom ne zagotovi "vode"?

A je kakšna ovira za to?
OM, F, G!

energetik ::

jype je izjavil:

BlueRunner>Ne. Prednost bi jim morali dati zato, ker tudi ko imajo denar, ne morejo najeti stanovanja. Nisi prebral poročila AI, ali kaj?
Zakaj ga ne morejo? Bi jim ga mogoče ti oddal? Da ti nagrmadijo tone železja, odpadnih avtov ki jim izteka olje okoli bloka/hiše?
Sami so si naredili tak imiđ.

detroit ::

jype brigaj se ti za svoje starše pa pusti moje pri miru. Če ne bi bilo takih ljudekov/hinavcev kot si ti, ki tičijo cel dan za kompom in berejo forume medtem ko se zunaj odvija sranje, oni pa poskušajo rešit svet na svoj svetohlinski način ala bogi osebek st. 1 iz casopija, un ta drug osebek st.2 je pa pravi bastard cicifuj bi bil svet mogoče bolj urejen...oops spet smo pri politiki.

edina pametna, ki si jo napisal za enkrat: Pyr0Beast> Pač so cigani žrtve lastne mentalitete in pravtako smo mi žrtve njihovih dejanj.
V drugi sapi pa že trdiš, da sem hitler ker bi rad vzgojil otroke v normalno neživotinjskocarstvo?

BlueRunner preden krešeš iskre bi bilo pametno, da prebereš povedi in se ne osredotočaš samo na "anti" opazke. Predvsem pa se večine tukaj tiče pregovor : "Lako tuđim ku**em tuč po koprivama" ali "s polno ritjo je komot srat". Pick one
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

opeter ::

Na našem koncu kokoške imam problem predvsem s priseljeni cigani (večina iz bivše Juge in sam Bog ve od kje). S starimi (in njihovimi otroci, s katerimi smo bili sošolci nekaj let) nimamo problemov.

Saj oni sami so tudi razdeljeni na različne kaste in skupine.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vajenc ::

Jype> Prednost bi jim morali dati zato, ker tudi ko imajo denar, ne morejo najeti stanovanja.

Ne vem, kako lahko v komisiji, s prošnje za stanovanje, vedo kateri Brajnik je cigo?

Jype> Romska kultura obstaja še iz časov, ko večina zemlje ni bila last kogarkoli (in v nekaterih državah to še vedno drži). Nomadsko se temu nič ne reče.

Tako je bilo v osvajanju amerike in morda med potjo romov skozi Afriko. Ko so prišli v evropo je bilo lastništvo zemljišča še kako znano, če ne drugače je bilo od kralja. Pa se niti nočem prcat, le predstavit hočem, da so romi od nekdaj naučeni haranja po tuji zemlji. Verjetno po logiki, če na zemlji nič ne raste in noben ne živi, je to postlano za življenje romov. Ko pa enkrat gor stoji hiša, je pa čas, da dobijo tudi komunalno infrastrukturo. "Simpl, skor, da ne moreš zastopit nervoze ZK lastnika zemlje."
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Mipe ::

Medtem, ko kažemo prste v drug drugega in se zmerjamo z rasisti, nacisti itd., problem ostaja. Hiša gori, ljudje pa se obtožujejo, namesto da bi gasili.

Zakoni veljajo enako za vse! Je to tako težko, porkaduš?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

detroit ::

@Opeter si iz prekmurja? Tam baje je kultura na visokem nivoju. Na dolenjskem tega ni.

@Mipe ne pred zakonom v Sloveniji nismo vsi enaki
Skero

jype ::

energetik> Zakaj ga ne morejo? Bi jim ga mogoče ti oddal? Da ti nagrmadijo tone železja, odpadnih avtov ki jim izteka olje okoli bloka/hiše?
energetik> Sami so si naredili tak imiđ.

Ne, ne bi ga oddal takim, ki bi to počeli. Ampak jaz nisem tiste vrste teslo, ki stanovanja ne bi oddal takim, ki tega ne počnejo, ne glede na to, kako se pišejo, kakšne barve polt imajo in kakšen jezik govorijo.

Keyser Soze> A je kakšna ovira, da AI (brez povezave z inteligenco)

Je, ja. AI nima zakonske podlage za počet karkoli razen objavljanja takih poročil, država pa nima zakonske podlage za križem rok stat poleg in gledat, pa to vseeno počne.

Vajenc> Ne vem, kako lahko v komisiji, s prošnje za stanovanje, vedo kateri Brajnik je cigo?

Ne morejo. To vedo socialni delavci, ki pišejo poročila, na podlagi katerih se obravnava take prošnje.

detroit> Tam baje je kultura na visokem nivoju. Na dolenjskem tega ni.

I really can't imagine why that could be.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Vajenc ::

Vajenc> Ne vem, kako lahko v komisiji, s prošnje za stanovanje, vedo kateri Brajnik je cigo?
Jype> Ne morejo. To vedo socialni delavci, ki pišejo poročila, na podlagi katerih se obravnava take prošnje.

Se pravi, socialni delavec napiše, da zaradi prekrškov in nevarnosti za sosede ta Brajnik ni primeren za Celovške dvore? Ker, če bi napisal, da ta Brajnik ni ok, ker je cigo, bi minimalno ostal brez službe.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Vajenc> Se pravi, socialni delavec napiše, da zaradi prekrškov in nevarnosti za sosede ta Brajnik ni primeren za Celovške dvore?

Ne, te vrste poročilo napiše policija. Socialni delavec napiše, da Brajnikova družina potrebuje zaščito pred določenimi člani te družine in potrebuje prostor, kjer ti člani ne morejo do njih.

Porkaduš, kako ste lahko očitno nonstop v kontaktu s to problematiko, pa o njej nimate najmanjšega pojma? Kdo vam pa po nareku v tale forum tipka besedila?

detroit ::

Sarkazm sprejet but you're barking at the wrong tree. Moja kulturnost pade ko se mi pojavijo selfrighteous osebki, katerih nepoznavanje problematike o kateri slišijo iz cajtengom je lahko konkurenca samo še slo.politikom, in mi po principu rekla kazala sestavlja rešitev.


P.S. Koliko "romskih" otrok je že bilo oduzetih "romskim" staršem? Noben? E pa smo tam o čemer govorim že od začetka
Skero

opeter ::

detroit je izjavil:

@Opeter si iz prekmurja? Tam baje je kultura na visokem nivoju. Na dolenjskem tega ni.


Sem. In res je. Pri nas so dokaj lepo vzgojeni, kultivirani, vsaj kar se lokalnih ciganov tiče. Imel sem enega sošolca, s katerim se še vedno na ulici že od daleč pozdravljava, z njim se da normalno pogovarjat ipd.

Problematični so pa predvsem tisti, ki so se v zadnjih letih začeli priseljevati. Ampak oni se ne razumejo prav dobro niti s "staroselci".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vajenc ::

Ne, te vrste poročilo napiše policija. Socialni delavec napiše, da Brajnikova družina potrebuje zaščito pred določenimi člani te družine in potrebuje prostor, kjer ti člani ne morejo do njih.

In to je za komisijo razlog za neodobritev neprofitnega stanovanja?

Porkaduš, kako ste lahko očitno nonstop v kontaktu s to problematiko

Who? Me?!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

detroit> P.S. Koliko "romskih" otrok je že bilo oduzetih "romskim" staršem? Noben?

Od kod ti podatek "noben"? Ker tale tvoj stavek se bere tako kot



opeter> Problematični so pa predvsem tisti, ki so se v zadnjih letih začeli priseljevati. Ampak oni se ne razumejo prav dobro niti s "staroselci".

In reakcija organov pregona? Se policisti delajo, da se jih problematika ne tiče?

Vajenc> In to je za komisijo razlog za neodobritev neprofitnega stanovanja?

Ne, obratno.

Vajenc> Who? Me?!

Obviously not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje s cigani? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19423210 (2431) Mipe
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011398 (7846) čoko

Več podobnih tem