Forum » Strojna oprema » Matična umrla?
Matična umrla?
clix ::
Par dni nazaj se mi je zgodila čudna situacija. Med tem, ko sem v sprednji izhod za slušalke PC-ja hotel priklopiti audio kabel, ki je bil na drugi strani povezan v vklopljen Sonyev glasbeni stolp, se je pc sam od sebe ugasnil. Od takrat se ga ne da več vklopiti. Ob pritisku na Power tipko se ne zgodi nič. Najprej sem mislil da je napajalllnik fuč, a v drugem PC-ju deluje normalo. Poleg tega pa, ko napajalnik priklopim v to nesrečno matično, se na njej posveti neka (statusna?) led dioda, ki pa žez par sekund ugasne.
V čem bil ahko bil problem? Bi se dalo to kako poceni popraviti?
lp
V čem bil ahko bil problem? Bi se dalo to kako poceni popraviti?
lp
Pyr0Beast ::
Zanič napajalnik ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pomojem ni napajalnik kriv. Je dokaj nov (manj kot 2 leti) corsair vx450, in v drugem pc-ju deluje bp.
edit: če kaj pomaga, matična je m2n-e, na kateri je bil dobra 2 meseca nazaj narejen vdimm voltmod, (1.95->2.1)
edit: če kaj pomaga, matična je m2n-e, na kateri je bil dobra 2 meseca nazaj narejen vdimm voltmod, (1.95->2.1)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: clix ()
To da se dioda sama od sebe ugasne mi ne nakazuje na pravilno delovanje sklopa plata-napajalec.
In napajalnik, to da poganja drug komp ne nakazuje nujno na pravilno delovanje le tega.
Zna biti da je kaj prebilo. Sicer voltmod nebi smel imeti efekta če je pravilno narejen.
Meni se zdi večja težava morebitna prisotnost napetosti na priključku za slušalke.
In napajalnik, to da poganja drug komp ne nakazuje nujno na pravilno delovanje le tega.
Zna biti da je kaj prebilo. Sicer voltmod nebi smel imeti efekta če je pravilno narejen.
Meni se zdi večja težava morebitna prisotnost napetosti na priključku za slušalke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
Sem na matično priklopil tudi napajalnik iz drugega pc-ja in tudi ne dela. Se pa dioda veliko hitreje ugasne, če pritiskam power tipko.
Potem pa nebi vedel in je plata definitivno fuč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 4x1 patriot ram problemOddelek: Strojna oprema | 968 (786) | pozitron |
» | Zakaj se rač ne prižge?Oddelek: Pomoč in nasveti | 939 (757) | amigo_no1 |
» | Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6105 (3854) | MasterMiG |
» | Navijanje problemOddelek: Navijanje | 1369 (1093) | matter |
» | May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Navijanje | 33295 (20122) | OwcA |