» »

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

««
7 / 20
»»

donfilipo ::

Ma ni panike res. Ubuntu je kar se tega tiče maksimalno prijazen. Maksimalno!!!

Danes sem šel s tem namenom v trgovino, pa sem na poti tja pozabil kupiti DVD-je. Me zbegajo čvekave babe.
Ker ni panike. Ubuntu se lahko zlahka naloži na maljon načinov. Imam zapečeno 9.04, 9.10 in 10.10 alpha 2 in to povsem zadošča. Le nepotreben čas zapravljaš, ker nisi skoncentriran pred štacuno in preponosen, da bi pisal listke:)

Kot rečeno matra me predvsem firbec. Ali je možno, da imam nek še ne tako izrazit hardware error, pa ga Ubuntu lepo obgradi in shandla, Winsi pa kljub silni nauki in denarju ne???

Zame zelo zanimivo vprašanje. Zato tudi toliko matranja:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Icematxyz ::

Ker praviš, da rad "šariš" po drobovju OS. Testiraj to, ker me pač zanima, kakšen bo rezultat! Najprej odstrani zaprto kodni gonilnik in posodobi Ubuntu, potem pa:

1.) Znova zaženi računalnik in preveri, da ni slučajno kakšen "popravek" omogočil zagon do GUI seje. Prideš do prijavnega okna?

2.) Če izbereš v Grub2 zadnje jedro, ampak tisto ki ima dopisano (obnovitveni način), a prideš do izbirnega okna? Če prideš in izbereš možnost "failsafeX Run in failsafe graphic mode". Če bo te to pripeljalo do naslednjega okna izberi možnost "način enostavne grafike za eno sejo". Nekaj podobnega temu bo pisalo. Prideš do prijavnega okna?

3.) Znova zaženi računalnik in po metodi, ki si jo že uporabil namesto, da izbrišeš quiet in splash le dopiši za parametrom splash presledek in parameter nomodeset. Prideš do prijavnega okna?

P.S.

Glede težave z "zmrzovanjem" računalnika pa odpri namensko temo ali pa zaradi mene opiši težavo tudi tukaj in povej kakšno strojno opremo imaš.

Zgodovina sprememb…

Ne vem če sem pravilno razumel vprašanja oziroma naloge?

1. Da opišem ponovno.
Wubi inštalacija, (ker se nisem še dokončno poslovil od windowsov in ker je dobesedno super ultra in mega, kar sem dosedaj videl. Resno govorim. Tako simple in načeloma delujoča, da bolj ne more biti. Jasno pa ko bom prenehal iskati bug v mojih winsih ali hardweru, bom pa verjetno šel na normalno instalacijo čez cel disk.
Ampak vseeno. Tudi liveCD 10.10 (ki se nekje valja:) je imel iste rezultate kot wubi instalacija, in prepričan sem, da bo tako tudi z LiveCD-jem 11.04. Mrak.

Edina opcija je priti do gruba, ga editirati tako da odstranim parametra quiet in splash in ju nadomestim z nomodeset. Zaključim z Ctrl-x, kar gre ven iz gruba brez shranjevanja, pa vseeno izvrši EDITIRANO komandovje, pomeni nomodeset vsaj tistikrat!
In ja to pripelje do logina.
Potem je easy. Problem je tema. Če ni teme, nastaviš skladišča, posodobiš, uvoziš posodobitve skupaj z novim jedrom in nvidia zaprtim gonilnikom. In potem z istim grub komandovjem deluje non-stop. Do tu sva si menda edina.

Zdaj pa bi ti rad videl, kaj se zgodi, če še enkrat inštaliram (kar bom:), če ne dam nvidia zaprtega gonilnika grafike, ampak samo posodobim na novo jedro?
In potem kaj se zgodi, če s tako posodobljenim jedrom, ker kljub temu ne pridem do logina, spremenim grub tako, da imam parametre splash in nomodeset???

Sem pravilno razumel naloge?

Rad bi ugotovil, če default gonilniki, ki jih predpiše avtomatsko OS glede na ugotovljeno grafiko, delujejo pod novim jedrom in ali morda zadošča samo da izbrišemo quiet in dodamo nomodeset?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

ALT + F2 in vpiši update-manager -> Preveri in Namesti posodobitve, če so na voljo.

ALT + F2 in vpiši jockey-gtk -> Odstrani omogočen gonilnik za grafično kartico -> znova zaženi računalnik. Zdaj bo se "težava" spet pojavila, ker ne uporabljaš več zaprto kodnega gonilnika.

1.) Preprosto poskusi zagnati normalno Ubuntu (brez "nomodeset"). Se pravi, da se prepričaš, da ni kakšen popravek omogočil normalnega zagona brez vpisa "nomodeset".

2.) Si preberi kaj sem napisal pod točko dva in to poskusi. :)

3.) Tukaj si naredil test. Naredi še test na način, da pustiš oba parametra pri miru in za splash dodaš eden presledek in vpišeš nomodeset.

Skratka na kratko, odstranil boš zaprto kodni gonilnik in opravil še z odprto kodnim 3 teste. Po tem boš nazaj namestil zaprto kodni gonilnik in to je to!

Zgodovina sprememb…

Aha i see. Ok. Samo nekaj v miru še prej naredim. Potem pa poročam.

Če boš kdaj migriral iz Windows OS na drug Windows OS ali na Ubuntu & Co. in uporabljaš Thunderbird ali FireFox si lako preneseš tudi mapo s svojim profilom, preden izbrišeš OS, ki si ga uporabljal. Nahaja pa se nekje v tvoji uporabniški mapi.

Zgodovina sprememb…

To pa vem:)
Nisem poznal samo finte jockey-gtk.
In seveda update-manager je skrunitev za synaptic, ali Še enostavnejše novo Programsko središče:)
Saj veš. Če si lahko grof, bodi grof. In klikanje po slikcah je grofovsko:))

No torej.
Prvi delni report. najprej sem zamešal sem Alt F2 in Ctrl-Alt-F2. Se pardoniram:)

Alt F2 in update manager. Lepo se pojavi upravljalnik posodobitev in...... Ništa. Ker sam opozori ponavadi, če je kaj novega in jaz brezpogojno sprejmem:)
Alt F2 jockey-gtk. Napiše da bo onemogočil zaprto kodne gonilnike, in da je to slabo, pa vseeno neusmiljeno onemogočim,....... a v to nekaj sumim.....Ker...

Anyway....po restartu normalno pride v Ubuntu, brez, da bi taknil karkoli. In tudi grafika mi deluje ista. Prej je pisalo, da unity na tej mašini ne more delovati ker nimam pravega gonilnika?

Skratka....Bom še čekiral z eno igrico

Testiral s Trigger 0.5.2 openGl native Linux. Resda se zdi, da malce bolj trza, ampak 3D dela!!!!

To mi je misterij.

Zgodovina sprememb…

Kako naj zdaj verjamem, da sem povrnil isto stanje, če ga nisem. Če bi po začetni inštalaciji odklopil net in ne bi inštaliral zaptrokodnega gonilnika, te igrice po moje ne bi mogel poganjati.

????

Uf sem osel. Se opravičujem. Odstrani!

Res sem magarac!

Ej to ni normalno. Zdej sem spet v winsih. Odstranil gonilnik, in je mašina mrknila od šuba!!! Ko sem dal komado Ponovni zagon za dokončanje namestitve.

Pomaga samo tipka reset ampak nič naprej od gruba. Od tam naprej pa sami kernel panic-i in utripanje lučk na tipkovnici kot zmešano.

To se pa jaz ne grem:)

Zdaj mi povej finto, kako povrnem nazaj zadevo, ali moram jovo na novo?

Aha se mi je posvetilo:) Izberem staro jedro in ponovim vajo z brisanjem splash quiet in dodam nomodeset.

Zgodovina sprememb…

Tole z novim jedrom in brez nvidiinega zaprtokodnega gonilnika NO GO.

Se mi je zasmilila mašina:))

Za naslednjo verzijo bodo morali nekaj pogruntati drugače!!!8-)

Zdaj pa naj mi nekdo po domače razloži, kje je najbolje pojasnjeno, kaj so hoteli z novim jedrom doseči.

Kaj so dosegli...to je utripanje tipkvnice in matranje mašine:) in toliko kernel panic izpisov, kot še nisem videl:), to sem videl.

Vprašanje je: kaj so hoteli in kam so namenjeni?

Zgodovina sprememb…

Sem malce outdated priznam, in tudi PC uporabljam predvsem samo zaradi obilo vsebine in do nedavna,.... kakih 5 let, razen drobnega prčkarjenja sosedom (zaženeš antivirus in si genij:) nisem počel.

Gledam veliko TV, preko PC-ja, se mi zdi kakih 20x boljša izbira, kot pri TV in voham knjige. Večinoma zadošča google-books. In če dodam še, da bi pogledal vse kar je zanimivih tubov (in ne boste verjeli, filmov sem od prej sit!), torej edukativnih in dokumentarnih posnetkov predavanj, sojenj, dogodkov, je 24 ur na dan premalo:))

Tako da se pardoniram za nerodnosti in bedarije. Trdim pa, da niti nisem najbolj neroden user!

Torej kakor sem opazil je problem KMS. Kernel mode setting. Tega naj bi določeni driverji: intel, nouveau in radeon podpirali, najbolj popularni Nvidia in ATI Catalyst pa ne. Kako je z ATI Radeon fuzijo? Ni preveč dobro:) Zdaj če se ne motim, je Nvidia nekako 35% kvalitetnih grafikulj Ati Radeon 20%, a je v stalnem vzponu, starejši Radeon pa recimo 15%. Ostalo je bolj dreko peko.

In zdaj: 55% userjev in raste, nima šanse za podporo KMS, dokler jo ti (verjetno s pomočjo Nvidie in ATI-ja) ne izdelajo.

Vprašanje: Zakaj se enostavno tem ne omogoči edina zanesljivo delujoča izbira, to je vklop zaprtokodnega gonilnika do štarta in potem vprašanje, ali hočejo namesto tega, neko za silo delujočo odprtokodno rešitev, brez 3d podpore recimo?
**//Eventuelno se potem izbere manj kernel panično jedro:))//
Ostalim, ki pa jim mašinca zazna intel, nouveau, ali stari radeon, pa po defaultu vklopi KMS?, saj ga kernel podpira. In glavna prednost KMS? Kolikor sem prebral, je to hitrejša grafika, in trenuten switch med navadno konzolo in oknom X. Zdaj ker so te KMS podprte grafike, sranje po naravi:) ostane edino switch. In zdaj nič kaj zlobnonamerno vprašam:

Ali je hiter switch res vreden tiščanja v težke buge?
In ali Nvidia in ATICatalyst nameravajo resno podpreti hiter razvoj KMS podpore za odprokodne gonilnike, ali samo za zaprtokodne. Kako je zdaj s tem, da vidim zakaj tako balinanje. Kaj sem pa seveda tudi zgrešil:))

techfreak :) ::

Vprašanje: Zakaj se enostavno tem ne omogoči edina zanesljivo delujoča izbira, to je vklop zaprtokodnega gonilnika do štarta in potem vprašanje, ali hočejo namesto tega, neko za silo delujočo odprtokodno rešitev, brez 3d podpore recimo?

Ker ga ne smejo vključiti zraven.

Tole mi malce liči na sprenevedanje 1.kategorije. Pa brez zamere.

Ne smejo vključiti zraven----verjetno zaradi politike GPL?
Nato pa morajo vključit nekako skozi ovinek zraven, ker je sicer mašina uporabna za bolj malo ljudi in ni niti osnovnih lepot kozmetike namizja, ki verjetno primami, kar nekaj userjev.

Tako so pred precej zafecljanim zapletenim problemom.
Ali pa sem kaj zgrešil?

Zero0ne ::

donfilipo je izjavil:

Tako so pred precej zafecljanim zapletenim problemom.
Ali pa sem kaj zgrešil?

Ni problem in v resnici ni prav nič zapleteno: Po defaultu se vključuje samo prosta programska oprema, če kdo hoče kaj drugega, naj si namesti sam.
uname -o

@donfilipo

Testiraj prosim točko 2 in 3 in sporoči rezultate.

Saj sem.
Jedro 2.6.30-08 varni način brez editiranja ne pride nikamor kot v temo.
Jedro 2.6.30-10 varni način pa z editiranjem, ali brez, sproža kot sem videl v opciji brez quiet,... kernel panic in divje utripanje lučk na tipkovnici, ven pa prideš samo z tipko reset!

Če prav razumem:

1.) Ni šlo.
2.) Ni šlo.
3.) Le dopis nomodeset ni pomagal.

Hvala za te podatke, ker me je zanimalo. Edino moti me malo to:

Jedro 2.6.30-10 varni način pa z editiranjem, ali brez, sproža kot sem videl v opciji brez quiet,... kernel panic in divje utripanje lučk na tipkovnici, ven pa prideš samo z tipko reset!

To jedro (2.6.38-10) nisem čisto prepričan, da bi se naj privzeto že pojavilo v upravljalniku posodobitev.

Programsko središče Ubuntu -> Uredi -> Programski viri -> zavihek Posodobitve

Imaš slučajno vključeno opcijo "Predhodno izdane posodobitve (natty-proposed)"?

KMS podpore nima ne AMD in ne NVIDIA v zaprto kodnem gonilniku. Za to tudi na primer dobiš nižjo ločljivost "sličice" ob zagonu Ubuntu po namestitvi zaprto kodnega gonilnika in se moraš najverjetneje tudi ročno ukvarjati z ločljivostjo "virtualnih terminalov"... Lahko bi pa izključil privzeto omogočen KMS morda za vse in s tem oškodoval uporabnike kvalitetnih odprto kodnih gonilnikov za dobro Ubuntu izkušnjo out-of-the-box. Se pravi bolj ali manj nerealna zahteva.

Zgodovina sprememb…

Kot rečeno:

v jedru 2.6.30-08 pomaga zgolj brisanje quiet splash in nadomestiti z nomodeset.
Pojavi se privzeto, lahko pa ga izbiraš tudi naknadno!
v jedru 2.6.30-10 ne pomaga nič ne brisanje ne dodajanje nomodeset.
in ja imaš ga šele, ko enkrat mašino updataš.

Pomaga pomeni, da sploh na tej mašini pridem do logina. Se pravi normalno zasilno stanje za fine-tune-up.

In ja. Imam odkljukane Predhodno izdane posodobitve.

Kar seveda tudi pomeni, da z dosedanjimi triki ne boš prišel do logina, če bo podano za namestitev novo jedro 2.6.30-10. Ampak če imaš pa inštalirano zaprtkodne gonilnike, pa tudi to jedro sploh ne zaznaš:)

Problem je le, kako jih boš inštaliral?

In seveda, ponavadi JE tako, da z novo verzijo (11.10) pride tudi novo jedro. Ne?

In ja. Imam odkljukane Predhodno izdane posodobitve.

Za to imaš že nameščeno jedro 2.6.38-10, ki privzeto še ni na voljo Ubuntu uporabniku. Ta programski vir je namenjen tistim, ki želijo testirati posodobitve preden pridejo do uporabnikov in so pripravljeni težave prijavljati razvijalcem. Se pravi "težave", ki jih imaš z jedrom 2.6.38-10 bi lahko bile posledica tega dejstva. Nekakšen "beta test" programski vir je to, kjer so "hrošči" dejstvo. In tudi takšni dogodki niso nič nenavadnega.

Ja saj! Sem mislil, da hočeš da to stestiram.

Ok ni panike. Tudi drugače smo razčistili, če ti to kakorkoli pomaga.

In ne ni nobene druge posodobitve, ki bi spremenila vedenje pri logiranju z jedrom 2.6.30.08

Zgodovina sprememb…

Da, nomodeset na tej stroji opremi te popelje do GUI seje. To je vsa logika in pri namestitvi (LiveCD ali LiveUSB) bo najverjetneje prav tako potrebno pritisniti (ESC) -> F6 -> Nomodeset.

Pogled v prihodnost (Oneiric Ocelot):

Deja Dup integracija Ubuntu One (enako Duplicity):

Deja Dup

Deja Dup

GDM ----> LightDM

LightDM

Linux 3.0

Linux 3.0

WebUpd8

LibO (3.5):

GUI CleanUp

Those small and tiny pieces that when combined, do a big difference ...

Jan Holesovsky

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

To je programsko središče Ubuntu 5

Ne, to je Programsko središče Ubuntu 5

...

The objective is to make USC more interesting and attractive, both to Ubuntu users and to application developers.

Which Should It Be?

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Tista slika ženske zgoraj ful moti percepcijo... :D

Meni je bolj všeč spodnja varianta.
sudo poweroff

trnvpeti ::

System, Admin, Startup Disc Creator
Lepo "zapecem" na en kljucek ubuntu, na drugi Lubuntu.

Sedaj pa dva vprasanja:
- na en kljucek bi zapekel vec linux distribucij(z grub menijem recimo), kako?
- lahko z Startup disc creatorjem zapecem tudi kaj drugega (windows, solaris,...)

KaRkY ::

Meni je pa sinaptic lepši na pogled kot pa to skropucalo.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

@trnvpeti

1.)

Za kakšno "user friendly" (GUI) metodo poskusi program MultiSystem in poročaj, kako se zadeva obnese:

MultiSytem (GUI)

MultiSytem (GUI)

Domača stran & Navodila namestitev

2.)

Startup Disk Creator converts a USB key or SD card into a volume from which you can start up and run Ubuntu. You can also store files and settings in any space left over.

The program also works for Debian, or any other Debian-based OS for which you have a CD or .iso image.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Tole sem spraševal že precej časa nazaj, pa takrat ni bilo konkretnih rešitev in me je zgorni post spet spomnil na takratno vprašanje.

Torej. Recimo, da na disk poleg Sedmice ali nekega drugega sistema namestim Ubuntu ter izbrišem GRUB. Ali obstaja kaka metoda, da bi lahko Ubuntu nato zaganjal z USB ključkom, ki bi deloval le kot boot sektor (torej Ubuntu na njem ne bi bil nameščen)?

Tarzan ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tarzan ()

CHAOS ::

Poizkušal sem namestiti zadnji Unity 3.8.16, ampak brez uspeha. Kljub temu, da sem dodal PPA in je ta viden med Software Sources, se ta enostavno ne pojavi med viri in tako se update ne izvede. Kakšna ideja? :)
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

CHAOS je izjavil:

Poizkušal sem namestiti zadnji Unity 3.8.16, ampak brez uspeha. Kljub temu, da sem dodal PPA in je ta viden med Software Sources, se ta enostavno ne pojavi med viri in tako se update ne izvede. Kakšna ideja? :)

Nič, obupal nad zadevo. Ker je update v "Proposed", sem ga omogočil in v Synaptic-u nadgradil samo unity. Sicer pa zakaj mi je bilo tega treba? Zaradi popravljenega tega bug-a: In a double monitor setup the Unity top panel in the second screen is cut at the right (lp: #750481)

Tarzan je izjavil:

Bluefish, ja, lahko.

http://www.gnu.org/software/grub/manual...
Tnx, bom poskusil.

System ::

Se, da kako v Ubuntu 11.04 narediti, da ti kaže vremensko stanje v orodni vrstici tako, kot je šlo pri prejšnjih različicah?

System je izjavil:

Se, da kako v Ubuntu 11.04 narediti, da ti kaže vremensko stanje v orodni vrstici tako, kot je šlo pri prejšnjih različicah?

The weather indicator project

My Weather Indicator

bluefish je izjavil:

Tole sem spraševal že precej časa nazaj, pa takrat ni bilo konkretnih rešitev in me je zgorni post spet spomnil na takratno vprašanje.

Torej. Recimo, da na disk poleg Sedmice ali nekega drugega sistema namestim Ubuntu ter izbrišem GRUB. Ali obstaja kaka metoda, da bi lahko Ubuntu nato zaganjal z USB ključkom, ki bi deloval le kot boot sektor (torej Ubuntu na njem ne bi bil nameščen)?

Seveda!

Kot je že rekel @Tarzan lahko Grub2 ("first stage") namestiš na poljubno (zagonsko) napravo. Se pravi v grobem, če je Ubuntu že nameščen:

sudo grub-install /dev/...

S tem zagonskim nalagalnikom boš lahko zaganjal tako Ubuntu, kot ostale nameščene OS. Morda samo opozorilo, po tem, ko si "prestavil" Grub2 ("first stage") se "posodablja" le Grub2 na novi lokaciji.

S tem pa, da ker v tvojem primeru že v naprej veš, da bi rad imel Grub2 ("first stage") nameščen na USB ključu in to že pred samo namestitvijo Ubuntu. Ob sami namestitvi Ubuntu izberi opcijo (GUI), da se naj zagonski nalagalnik namesti na USB napravo. Se pravi po končani namestitvi Ubuntu imaš tako nedotaknjen Windows zagonski nalagalnik in bolj splošen Grub2 zagonski nalagalnik na USB napravi s katerim lahko zaganjaš vse OS. Če imaš v računalniku 2 podatkovna nosilca, seveda lahko imaš na enem nameščen Windows zagonski nalagalnik na drugem pa Grub2 zagonski nalagalnik...

Še v slikah:

Something else

Boot loader

Vir slik

Torej napravo, na katero želiš namestiti Grub2 ("first stage") izbereš v izbirniku "Device for boot loader installation:"!

Zgodovina sprememb…

Ja, tole med samo namestitvijo mi je še bolj všeč. Fino, tnx.

CHAOS je izjavil:

Trenutno mi omenjene strani ne odpre. Kot kaže je "preobremenjena". Unity 3.8.16 pa ti ni namestilo za to, ker na tem programskem viru (ppa:ubuntu-desktop/ppa) ni paketov za Natty Narwhal. Predvidevam, da je šlo za ta PPA? Skratka Unity 3.8.16 bo še na voljo preko programskega vira za sistemske posodobitve ("natty-updates"), ko preide iz testnega programskega vira ("natty-proposed").

Notification Area:
sudo apt-get install notification-daemon

Zazenem
notification-properties

In nastavim kaj drugega kot pa top left, ampak vedno prikaze tam.
Torej se ne spremeni, kje prikaze.

Nastaviti hocem top right, ker imam dva monitorja, pa drugo(desni) ni vedno prizgan.

Na voljo je nova različica Arista Transcoder:

Arista Transcoder

Podprti formati

Domača stran & WebUpd8

Zgodovina sprememb…

trnvpeti je izjavil:

Notification Area:
sudo apt-get install notification-daemon

Zazenem
notification-properties

In nastavim kaj drugega kot pa top left, ampak vedno prikaze tam.
Torej se ne spremeni, kje prikaze.

Nastaviti hocem top right, ker imam dva monitorja, pa drugo(desni) ni vedno prizgan.

To imaš neko "custom" namestitev a ne da? Privzeto se uporablja NotifyOSD, notification-daemon pa se je uporabljal v preteklosti.

Nic ni custom.
Install z cdja.

Bom dal na notifyOsd.
Odstranil notification-deamon.

Kako sedaj nastavim, kje se prikazuje popup?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Mislim "custom" je uporaba notification-deamon namesto NotifyOSD. S tem da tudi NotifyOSD ni kaj prida "nastavljiv". Rezultat, ki ga želiš doseči, bi lahko dosegel tako:

sudo add-apt-repository ppa:leolik/leolik
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
pkill notify-osd
gconftool-2 -s /apps/notify-osd/gravity --type=int 6
notify-send "Testiram" "Zgoraj Levo"

WebUpd8

Na privzeto stanje vrneš:

sudo ppa-purge ppa:leolik/leolik
gconftool-2 -s /apps/notify-osd/gravity --type=int 1
notify-send "Testiram" "Zgoraj Desno"

Hvala.
Zgoraj levo ne deluje(sem dal levo spodaj), ker monitorja nista ista, in ocitno zracuna na vecji monitor.

No, samo da na koncu dela tako, da je uporabno.

FireFox 5

FireFox 5

FireFox 5 bo kmalu prešel iz testnega programskega vira ("natty-proposed") in bo na voljo kot sistemska posodobitev. Tako da samo brez panike ali kakšnih hitrih nespametnih potez, vse ob svojem času! ;)

WebUpd8

dux ::

Icematxyz je izjavil:

FireFox 5 bo kmalu prešel iz testnega programskega vira ("natty-proposed") in bo na voljo kot sistemska posodobitev. Tako da samo brez panike ali kakšnih hitrih nespametnih potez, vse ob svojem času! ;)

Če sem prav razumel ga še nekaj časa (do 2 tedna) ne bo, ker imajo težave z izvažanjem jezikovnih paketov.
Upanje je v nasih odlocitvah
««
7 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093167793 (125386) Icematxyz
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Operacijski sistemi
813189808 (155747) Icematxyz
»

Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10631880 (27157) MrStein
»

Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )

20650864 (40726) Icematxyz
»

Izšel Linux 3.0 (strani: 1 2 )

7727153 (24386) MrStein

Več podobnih tem