» »

Izdaja knjige

Izdaja knjige

gregorian ::

Pozdravljeni.
Po kakih dveh letih ideje, sem začel pisati knjigo. Nisem še pri koncu, ampak me vseeno zanima, ko končam, kam jo lahko dam, mislim, pošljem? Najprej seveda kakemu lektorju, da malo popravi napake, potem pa?
Rabim kake ideje, čeprav ne mislim naredit best sellerja, ampak kakšna objava v recimo časopisu Delo, kjer včasih objavljajo knjige, bi bila čisto dovolj.

Alencica ::

Kaj je to leposlovje ali strokovni priročnik?

gregorian ::

Ni strokovni priročnik, leposlovje je, oziroma bo.. bo pa pisano tudi malo v slengu, ampak res zelo malo.

Alencica ::

Strokovno gradivo naj ti pogledajo kolegi, starejši, mlajši itd. Če imaš npr. knjigo o informatiki naj ti jo vseeno pogleda še kak "laik", ki sicer ni informatik ampak je vseeno vsaj malo povezan z njim (npr. fizik, matematik, ...)

Leposlovje je pa tako tako. Manjše založbe so načeloma bolj odprte za kakšne nove reči.

Drugače pa tole še poglej, tukaj je tudi nekaj indie avtorjev, je pa res da je to bolj za US trg, ampak idejo bi pa vseeno lahko dobil kako stvar prijet.
http://www.lulu.com/

Najboljše da kar mail pošlješ na založbo in se predstaviš, ter kratko poveš o čem knjiga je (1 stavek je dovolj). Če bo koga zanimalo se ti bo javil nazaj. Nisem toliko "in" da bi kaj z garancijo trdila ...

no, good luck ;)

kalko ::

Če se ti gre za to, da bodo ljudje brali tvoje delo in nimaš apetitov po zaslužku, objavi zastonj na netu. Zraven pa gumb za paypal donacije.

Z založbami v Sloveniji je tako, da boš morda "zaslužil" 2 povprečni slovenski plači, hkrati pa se boš kot "no-name" avtor moral še odpovedati materialnim avtorskim pravicam.

Jaz bi se raje odločil za prvo možnost. Razen če bi bil prepričan, da bo knjiga bestseller á la Vojnovićeva Čefurji raus. V tem primeru bi probal pri kakšni študentski založbi.

gregorian ::

Sicer sem govoril s kolegom in mi bo po spletu naredil malo reklame, ampak počakamo, da bo knjiga končana. do takrat pa pisat, pisat, pisat.. mi v teh dneh uspe spisat kake 5 strani na dan in moram kar delat, preden padem v stanje, ko ne vem o čem pisat :D Logično pa, da bom poskusil dobiti čimveč informacij, kaj se mi splača, kako se to porihta..
Glede zaslužka pa tako, ne mislim obogatet in ne mislim postati priznan pisatelj. Če bo kak evro padel, bo ok, če ne, pa tud ne bomo jokali. Spletna objava mi kar diši, ampak bomo videli kako in kaj.

gendale ::

objavi ebook in ga prodajaj za par e
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Yohan del Sud ::

Kjer je volja, tam je... Tudi nekdo, ki to bere. Sem mali založnik, pošlji na ZS ali mail, kar pač imaš ali nekaj. Se bom potrudil realno ocenit. Pa se bova mogoče naprej menila.
www.strancar.com

gregorian ::

Yohan, ko spišem še malo in prenesem na ta računalnik, ti pošljem, pričakuj drugi teden. do takrat pa še vedno zbiram predloge, izkušnje..

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pismenost Slovencev je zelo slaba (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
15421004 (11807) nevone
»

Knjiga v nastajanju

Oddelek: Loža
436476 (5240) leiito
»

Amazon prodal več elektronskih knjig kakor tiskanih s trdimi platnicami (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
19346871 (44153) AgiZ
»

Kako zavarovati .pdf Knjige? (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
745913 (3984) Tear_DR0P
»

Je knjiga smiselno darilo?

Oddelek: Sedem umetnosti
176730 (6405) Matev

Več podobnih tem