Forum » Pomoč in nasveti » HP G72 laptop ~ Pomoč
HP G72 laptop ~ Pomoč
Asky23 ::
Decembra sem kupil HP G72-b10EM (XF084EA) laptop imel je že naložen Linux in ker so bi bolj pri srcu Windowsi oz. Linuxa nisem nikoli uporabljal, sem na novo naloži Win 7 Ultimate 64x ... En mesec je bilo vse super, nakar se je začel med delovanje resetirati in pokazal se je moder zaslon, včasih se je resetiral vsake 30 min včasih 2h, vendar delo na njem je bilo nemogoče, probal sem tudi Visto vendar isti problem ... Zato sem ga poslal na servis (Birotehna) iz katerega sem dobil "zavrnjeno" garancijo kao tega modela ne popravljajo ... Zraven sem dobil tel. številko od HP Slovenija, da naj tja pokličem, da mi bodo oni znali pomagat ... Nekako sem poskušal razložiti kaj je problem, nakar mi je dal nekako dal vedeti da ne znam naložiti Windowsov, vsakič me je vprašal, ali sem potegnil driverje iz uradne strani, ali so Windowsi original, laptop sem nesel celo stricu, ki totalno "obvlada" računalnike, vendar je ob pogovoru z tipm iz HP tudi on izgubil živce ... Probal sem nešteto driverjov vendar ni bilo učinka, nato je bilo rečeno da bo kurirska pošta prišla po njega in če ga na HP-ju ne bodo mogli popravit, bo šel v tujino, med tem je bilo potrebnih še nekaj klicev, da so ga le prišli iskat ... Kakor sem jaz seznanjen imajo 45 dni časa in če ga v tem času ne morejo popraviti morajo dati novega "nisem 100% če to drži" ... Na "obrazcu" od pošte je pisalo da potuje v Budimpešto ... Rekel sem si vredu, sam da se popravi, nakar čez 4 dni vmes je bil tudi vikend pride nazaj ... Na obrazcu je pisalo da so menjali procesor ter na novo naložili sistem, predvidevam, da so servis opravili v Ljubljani, kajti nekam hitro je bil nazaj ... Spet sem naložil Win 7, delal je brez problema ... Čez noč sem ga ugasnil in ko sem prišel iz službe ter ga prižgal, se je večkrat sam resetiral in nikakor ni hotel na namizje, moder zaslon se ni pojavil, vendar mu je šele po nekaj resetiranjih uspelo priti na namizje, včasih ni zaznalo miške, včasih ni bilo interneta čeprav je na drugih računalnikih bil in vsakič ko sem ga resetiral se je zgodba ponovila ... Znova je sledil klic, povedal sem mu kaj se dogaja z računalnikom, nakar so sledila ista vprašanja in je rekel da me bo poklical nazaj, da se posvetuje z sodelavci in nekako so prišli do zaključka da ta laptop verjetno ne podpira Windows 7-ce in da naj probam Linux, če se bo tudi tu pojavil isti problem ... Linux sem danes naložil, vendar je meni osebno tako čuden da ...
Ob tem se zelo čudim zakaj obstajajo driverji na uradni HP strani za ta laptop, če ne podpira Win 7 ..?
Prosim za pomoč ...
Ob tem se zelo čudim zakaj obstajajo driverji na uradni HP strani za ta laptop, če ne podpira Win 7 ..?
Prosim za pomoč ...
DeeCoy ::
So bili windowsi originalni? 32 ali 64 bit? Sam imam laptopa, ki je imel v osnovi gor linuxe, pa sem dal gor win7 in laufa brez težav. Probaj ubuntu, pa boš videl če vrže vn kej errorjev. A linuxi delajo normalno?
Jankolovski ::
To bi bilo treba vidt na lastne oči, jst bi probal posodobit BIOS (to daj delati enemu ki zna, ker če zajebeš ne bo kul) potem bi pa še enkrat naložiu OS gor.
Če ti še vedno ne dela, je ventilator zapacan al pa ne dela pa se ti zato pregreje kišta pa se avtomatično resetira , tko da bi blo dobr tut mal spucat laptop pa pogledat nastavitve.
Če ti še vedno ne dela, je ventilator zapacan al pa ne dela pa se ti zato pregreje kišta pa se avtomatično resetira , tko da bi blo dobr tut mal spucat laptop pa pogledat nastavitve.
Šimpanz ::
Asky v 45 dnevih ti ga morajo popraviti če ne lahko zahtevaš novega. V Sloveniji ni servisa za Pavilione zato vse vozijo na Madžarsko, kar je pa seveda sranje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 441660 (7341) | jedateruk |
» | črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11628 (6963) | solatko |
» | Težave z windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 3108 (2514) | mrsofa |
» | Blue Screen - HP prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2577 (2202) | StarMafijec |