» »

Težave z windows 8

Težave z windows 8

mrsofa ::

Zdravo!
Doma imam računalnik z windows 8.
Prej sem imel gor windows 7 in sem naredil samo upgrade. Windowsi so orginal.
Vsi programi oz. večina jih je naprej lepo delala, pri nekaterih je bilo potrebno spremeniti komatibilnost.
Potem pa je nekega dne vse začelo "jebat".
Nekaj programov se sploh noče več zagnat. V task managerju vidim samo kako se program zažene in potem se zažene ena aplikacija "windows problem reporting" in potem se vse zapre (vse to v task managerju. na desktopu se ne zgodi nič)
Potem eden update za igro se zažene in teče v ozadju, vendar se nič ne prikaže. Delal je na 7ki.
Sims 3 mi je delal 1 mesec potem je en dan delal, drug dan pa se sploh ni hotel zagnat. Pusto sem ga 2 tedna in zdaj spet dela o.O
Minecraft se mi tudi ni hotel zagnat po 2 tednih. nastavitev kompatibilnost na win7 je to rešila. (nisem updatal jave ali minecrafta, on se je pač odločil da en dan več ne bo delal v win8 načinu. ) od zdaj naprej moram vse zaganjat v win 7 načinu kar je povezano z javo.
Googlal se problem.. eden je odkril da je kriv disk. Pognal sem hdtune in seagatov test, ampak je vse ok.
Naj še omenim, da zmes pc disk rabi 100% pa ne morem nič delat.

Jaz samo upam, da mi ne boste rekli, da naj naredim čisto inštalacijo win8 ker imam preveč vsega gor :S

cekr ::

Si že sam ugotovil, kaj je pri takšnih posegih najbolje.

Preveč vsega si imel na disku in upgrade ni šel lepo skozi.
Že zaradi same čistoče diska, je bolje, da bi šel Win8 inštalirat iz nule.
Res da je od začetka veliko dela, ampak potem boš pa spoznal, da je slednji ukrep najboljši.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zdravo!

Sem na sveže namestil windowse.
Ne vem če imam najhujši comp ali pa sem neumen...
1 teden imam svežo inštalacijo gor. Včeraj mi je delal ful počas pa sem ga resetiral (reset and update). Ko sem ga resetiral sem dobil bluescreen 0xc000021a.
Potem je comp začel z diagnostiko potem pa "repairing system" tole je mlel kake pol ure potem pa javo da ni blo uspešno, potem sem dobil na izbiro da lahko naredim restore...kar je rešilo problem. Mogoče je windows update failal? ker sem ga včasih resetiral in posodobil in ko se je znova zagnal je še vedno pisalo "reset and update" in po 3. poskusu spet...
Naj omenim, da mam gor samo chrome, daemon tools, grafika driverje, minecraft, dropbox in office 2013.

Danes je še posebej bil tečen:
 zmes je tudi proces system skočil na 30kbps..

Comp pa štekal nenormalno. odprt sem mel chrome, ko sem ga zaprl ni pomagalo, po 15minutah se je umiril.
Ne vem če je ta comp že tako slab ali pa je disk konc?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mrsofa ()

ST-777 ::

Uporabi free 15-day trial program TuneUp Utilities, morda bo rešil tvoj problem.

http://www.tune-up.com/products/tuneup-...

"The most effective Optimization tool who is the winner of 400 international awards is released and available for download and purchase. It’s a power resource of over 30 different tools to optimize your PC."

Hayabusa ::

mrsofa
http://pcsupport.about.com/od/toolsofth...
Preveri disk z orodjem proizvajalca +poženi "Crystal Disk Info" , testiraj rame (Memtest86+), če imaš navito odvij, bios na default.

Formatiraj sistemsko (win) particijo, clean install, namesti samo šoferje iz proizvajalčeve strani (nobenih 3rd party programov).
Preveri delovanje.
Če dela ok, potem namesti sp in ostale win updejte.
Ponovno preveri delovanje.

ST-777
Kakšen tuneup, če mu že od začetka ne dela.Tak nasvet je samo recept za še večji fuckup.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

RuskiSnajper ::

To je zato ker nisi prebral navodil v drobnem tisku, Microsoft je namreč z izdajo Windows 8 spremenil pomen besede upgrade v downgrade.

cekr je izjavil:

Si že sam ugotovil, kaj je pri takšnih posegih najbolje.

Preveč vsega si imel na disku in upgrade ni šel lepo skozi.
Že zaradi same čistoče diska, je bolje, da bi šel Win8 inštalirat iz nule.
Res da je od začetka veliko dela, ampak potem boš pa spoznal, da je slednji ukrep najboljši.

Z drugo besedo rečeno da je M$ nesposoben.

"čistoča" diska sploh nebi smela met nič veze met z upgradom, inštaller pa bi itak moral skenirat chkdsk za slabe sektorje pred tako veliko operacijo in potem ustavit setup.

Po drugi strani, seveda uporabniki niso krivi, ampak poznavalci računalništva nikoli ne uporabljajo teh "3 clicks" "quick" "fast and easy" ali "upgrade" bedarij, ker to nikol ne dela kot mora in tudi seveda jas ne mislim imet nastavleno tako kot mikrosoft naredi za "mainstream", jas hočem met moj komp nastavlen in da se obnaša tako kako jas hočem drugače gre skoz okno.

bom pač postal še en krat, jas se ne mislim zajbavat z bustastimi nastavitvami časovnega limita za popravljanje postov

mrsofa je izjavil:

Zdravo!

Sem na sveže namestil windowse.
Ne vem če imam najhujši comp ali pa sem neumen...
1 teden imam svežo inštalacijo gor. Včeraj mi je delal ful počas pa sem ga resetiral (reset and update). Ko sem ga resetiral sem dobil bluescreen 0xc000021a.
Potem je comp začel z diagnostiko potem pa "repairing system" tole je mlel kake pol ure potem pa javo da ni blo uspešno, potem sem dobil na izbiro da lahko naredim restore...kar je rešilo problem. Mogoče je windows update failal? ker sem ga včasih resetiral in posodobil in ko se je znova zagnal je še vedno pisalo "reset and update" in po 3. poskusu spet...
Naj omenim, da mam gor samo chrome, daemon tools, grafika driverje, minecraft, dropbox in office 2013.

Danes je še posebej bil tečen:

Comp pa štekal nenormalno. odprt sem mel chrome, ko sem ga zaprl ni pomagalo, po 15minutah se je umiril.
Ne vem če je ta comp že tako slab ali pa je disk konc?

Vglavnem ti sploh nisi dal gor na svežo, ti si delal kuj nekaj in so windowsi ostali gor na pol da ti lahko naredil restore, to je še ena od bedarij.

Mogoče bi še lahko popravo kaj prej ampak to maš zdaj vse zjebano, če bi mel jas fizično komp pri sebi bi mogoče lahko, preko neta pa ne, edino če mi daš popravit za malo dnara (biznis), no lahko pa da vidim da se ne splača popravlat in dam vse na novo gor, inštalacije programov niso tak problematične to se vse da naret, jas sem z MB

Prvo si shrani vse pomenbne podatke na DVDje, bluraye, ali pa na drugi trdi disk. Ne shranjuj celotnih datotek program files, tisto moraš inštalirat vse na novo, tak mora bit.
Vse kaj maš kaj se tiče podatkov, shranjenih "saved game", profilov, bookmarks, slike, videji, whatever, dobro je da prvo narediš neko mapo in prekopiraš ali premakneš vse noter z tem da sproti sortiraš, če boš hitel boš ziher nekaj pozabil tako da ne delaj tega ko nimaš dost cajta.

Če maš orginalne windowse potem ni moralnega greha da bi "vzel dol" pravo verzijo, zato da potem ne rabiš se zajbavat z windows updejti in ostalim M$ sranjem.

Jas ti lahko pomagam če se boš držal teh navodil za windows 7, jas se za windows 8 ne spoznam in sploh nebom pomagal za win8 ker se mi ne da in ne bom iskal rešitev za butaste buge.

Ko se odločiš vprašač če hočeš pomoč kako najdeš vse poti do map katere moraš shranit glede sistema.

Kaki restore si sploh to naredil, to si šel v čas nazaj ane, kolko dni, zdaj boš mel kopije datotek kr razmetane po sistemu, nevem kako je v windows 7 in 8 to sem enrkat probal na XP davno leta 2007 ko sem bil noob, ampak to je bilo vse učenje, to sem uporabil enkrat in nikoli več.

Pa saj sem rekel da je inštalacij stara 2 tedna pa da je gor eno par programov.
Restore sem pa naredo predvčeraj ko se je vse zjeb**lo, pa restore je že naredo ok, pač manjka eno par programov in to je to ostalo je pa ok.

Pa pred svežo inštalacijo je tud delalo isto čudno kot zdaj...

Zdaj prosim ne berte 1. objave ker sem ga že formatiro v nulo 2 tedna nazaj :)

@Hayabusa

Naredo tvojiva prviva 2 koraka, vse je okey.

glede ostalega pa...saj sem že zdaj vse namesto, da bo za "ziher" sam nujne stvari. Pa tak delam že 4 leta z tem compom pa brez težav, pa še vedno sumim hardware ej ker tega ni delo prej... Razen če nesposoben M$ win8 tak ful failal...sam nevem, mam laptop z win8 pa dela normalno ...

Leptopi so kupleni, win8 je ze gori, tam bo delal normalno kolko vse pustiš na miru, ampak tudi to sploh ne drži vseposod.

Nevem kaki PC maš ti ampak jas nisem kupil v trgovini ker sem vedno sam sestavljal dele, razen prvih dveh kateri sploh niso bli moji in ni sem jas plačal.

Vlgavnem če si po dveh tednih moral naredit restore potem že maš vse zjebano, torej je lahko disk, da so sektorji fuč tam kjer je bil boot.

Zaženi cmd in zalaufaj chkdsk z /V in /F

leptop je bil kupljen pred 2 letoma in pol...
Comp imam skup sestavljen po delih.

huek111 ::

Naloži HD tune in preglej disk! Verjetno se poslavlja!

Scorpia ::

Ti win8 ga serjejo. Tudi sam sem dal gor, pa je neki casa delalo ok, pol se je zac prikazovat moder ekran in sledil reset, pa neka napaka (po stevilkah nisem nikoli ugotovil za katero napako gre). Nato je se ob zagonu zacel javljati napako, in seveda ponovni zagon. Zdaj ko se uspesno zazene, med delovanjem ni vec kazalo na nobeno napako.
Zanimivo pa je, da zadnji mesec ne kaze vec nobene napake. Pa nisem nic spreminjal Bi dal nazaj na win7, sam so mi usec velike ikone in na tv prav pride.
////

No vsaj nisem edini.
Zdaj sem izklopil avtomatski windows update, ker je pod velikokrat failal... pa mogoče to blo krivo.
Pa teste za disk sem vse pognal skos pa lahk zaključim, da je disk ok.

Scorpia je izjavil:

Ti win8 ga serjejo. Tudi sam sem dal gor, pa je neki casa delalo ok, pol se je zac prikazovat moder ekran in sledil reset, pa neka napaka (po stevilkah nisem nikoli ugotovil za katero napako gre). Nato je se ob zagonu zacel javljati napako, in seveda ponovni zagon. Zdaj ko se uspesno zazene, med delovanjem ni vec kazalo na nobeno napako.
Zanimivo pa je, da zadnji mesec ne kaze vec nobene napake. Pa nisem nic spreminjal Bi dal nazaj na win7, sam so mi usec velike ikone in na tv prav pride.

Velike ikone lahko nastaviš na Win7 tudi, mislim, to je taka malenkost od malenkosti da ni nobenega praktičnega razloga za win8 iz windows 7.

mrsofa je izjavil:

No vsaj nisem edini.
Zdaj sem izklopil avtomatski windows update, ker je pod velikokrat failal... pa mogoče to blo krivo.
Pa teste za disk sem vse pognal skos pa lahk zaključim, da je disk ok.

Kaj si sploh pogledal v HD Tune. TO ne pove nič, treba je razložit. Si naredil CHKDSK ?

Če nebom ziher okoli diska potem nima smisla nič delat.

Zgodovina sprememb…

Malo se zmotil, nisem mislil cisto na ikone, ampak prijavno okno. Tisti njihov start mi je ok na tv imet.
Glede win7, namesto ikon lahko vse povecam in ne sam ikone, tudi text in crke. Kar odlicno poveca uporabnisko izkusnjo. Ampak problem je ce uporabim nad 125% povecavo, se orodna vrstica ne skrije pri predvajanju video usebin. Youtube mi orodna vrstica zakriva spodnji del ekrana pri celozaslonskem predvajanju in na kup drugih predvajalnikov. Nato sem saltal na win8 kjer se isto pojavlja napaka, pri tej veliki povecavi. Pa niso windowsi krivi, da zakrijejo predvajalnik, ampak pisci programov. Pac niso upostevali, da bi kdo presegel povecavo namizja, ter texta, nad 125%. Na enih predvajalnikih se lepo skrije orodna vrstica.
////

Scorpia je izjavil:

Malo se zmotil, nisem mislil cisto na ikone, ampak prijavno okno. Tisti njihov start mi je ok na tv imet.
Glede win7, namesto ikon lahko vse povecam in ne sam ikone, tudi text in crke. Kar odlicno poveca uporabnisko izkusnjo. Ampak problem je ce uporabim nad 125% povecavo, se orodna vrstica ne skrije pri predvajanju video usebin. Youtube mi orodna vrstica zakriva spodnji del ekrana pri celozaslonskem predvajanju in na kup drugih predvajalnikov. Nato sem saltal na win8 kjer se isto pojavlja napaka, pri tej veliki povecavi. Pa niso windowsi krivi, da zakrijejo predvajalnik, ampak pisci programov. Pac niso upostevali, da bi kdo presegel povecavo namizja, ter texta, nad 125%. Na enih predvajalnikih se lepo skrije orodna vrstica.

Orodno vrstico lahko izklopiš, to se bi dalo v win7 tudi, če rabiš win8 UI za gledanje v ekran kot v televizjo potem se pač zajbavaj z vsemi stvarmi ki jih win8 prinese.

Torej zgleda da je ta tema rešena.

No nevem če je glih tema rešena za zgornji problem, ker bo M$ prej ali slej začel vsiljevat win8 in se ga bo potrebno privadit...tak kot je blo z 7ko.

Torej podrobno od testov:
 benchark

benchark

error scan

error scan

naredo sem tud chkdsk ... tele win8 se čudno obnaša ker ko sem ga ponovno zagnal je pisalo "checking and repairing disk" in ko je končak je pač normalno naložil namizje, kot da nič ni blo...nikakršno sporočilo in nič.

valda da ni nobenega opozorila ker se shrani v log.

SMART moraš pogledat, večina misli da se to normalno ve, nevem kaj ma benchmark veze z tem.

Hmm ta program sploh nima smart, piše da ma, jas ne najdem, vglavnem daj dol CrystalDiskInfo in tam poglej.

CHKDSK ti bi moral laufat takoj, če ne, ti ga je nastavlo med initom ker mogoče je hotlo da odmounta diske al kaj te vem.

Drga stvar je da bi moral pogledat kaj je chkdsk napisal, ne pa čakat da se bo kaj pokazalo samo od sebe.

Log najdeš v Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer > Windows Logs > Application > Wininit

Wininit je source, ker je pa vsega dosti, moraš kliknit na Filter Current Log na desni strani in spodaj v Event Sources napisat Wininit in potem OK da dobiš, navrhu je najmlajši dogodeg, pol ga odpreš in tam je report in ga lahko shraniš kot XML ali TXT in potem to uploadaš.

Ruski snajper: uporabljam tudi, monitor, tako da ne pride v poštev izklapljat orodno vrstico. Rešitev bi bila imeti oba windowsa, ampak se mi nebi dalo vsakič na novo zaganjat. Pač win8 ni spet tako slab, ni pa tudi najboljši. Začetni zaslon mi je zmaga, seveda na tvju :)
////

slabo mi že postaja malo, kaj ti si na kompu in na kavču naenkrat ?

orodna vrstica samo zgine ko nimaš miške pokazane na njo, kdo pravi da je ne moreš ponovno vklopit ko greš gor

če ti je začetni zaslon zmaga pol pa zakaj si ne daš filme na iphone ali ipad, jas se spoznam samo tehnično da dela tak kot more, potem ko je to narejeno se gleda estetsko, zdaj če je tebi estetika na prvem mestu pol pa

če maš ti komp za gledanje filmov smo v tej temi končali, in glede na to da se zdaj lahko pogovarjaš torej komp dela, lahko daš gor windowsXP in bo vse kul zarad mene

Sej če bi hotel bi lahko imel to estetiko da bi začel znova vse kak mora bit in potem skonfiguriral win8 tako da dela + z izbolšavami

Razlika ja da jas ne jemljem novega izgleda kot izbolšavo, jas ne jemljem tega da se mora še več konfigurirat kot v winodws 7 za izbolšavo.

Če hočeš pošteno pomoč sem tukaj, ampak jas pomagam samo to kar delam sam, kaj se tiče kar sem navedel zgoraj, sploh pomoje nevelja za windows 8, če boš najdo administrative tools si dober.

Pa vse to, pa še vem tolko o izgledu in UIjih da vem da se da brez win8 živet v vsakih pogojih.

Zadnja stvar je, da mene totalno boli kurac za windows 8, sploh se nočem niti pogovarjat kaj ma veze z win8.

Zgodovina sprememb…

Nažalost glej, ne boš našel neke dobre pomoči razen če se ne najde taki ki je windows8 preštudiral. Računalničarji nimamo radi win8, in jas imam bolj trdo obliko da se mi ne da mislit o win8, ne da se mi met ga v glavi in mislit, enostavno kot pasulj. Mikrosoft pa mi itak gre že na k kot ostala podjetja.

Sej vem, pol vam pač preostane klicanje servisa al pa koga ko se bavi z tem.

Sej sem omenil lahk daš meni za popravit vse kaj češ, samo pol stane para, ampak tak dost kot na pravem servisu ziher ne. Niti približno da se dotaknem win8 zastojn. V resnici plačaš čas, ne delo.

Zgodovina sprememb…

Ne vem kaj ti toliko mori, da tako pišeš :D Orodno vrstico ni problem izklopiti, kot sem rekel, playerji je ne znajo v celoti zakriti. Ali pustim da je gor, mi bo pokazana po celi črti, če pa izklopim, se pokaže tanjša črta na dnu ekrana. Če dam povečavo elementov več kot 125% se pojavlja ta napaka z orodno vrstico katero ni možno rešiti. Računalnik uporabljam in na tv in na monitorju, torej če želim na tv imam preklop v sekundi in če hočem na računalnik, za mizo spet priklopim v sekundi. Torej je računalnik več funkcionalen, pa če punca gre gor, pa se hkrati uporablja. Za brskanje in gledanje filmov.
Pa če pogledaš malo boljše, nisem jaz odpiral to temo niti ne iščem pomoč, ker se ne da odpraviti. Ampak rad odgovorim. Tebi pa lahko poskrbim pomirjevala, ker vidim, da si se zapičil v en moj kratek post. Pa ne skrbi znam use sam poskrbeti brez serviserja, kot sem gor povedal, napaka je pri piscih programov, ker ne pričakujejo, da si nekdo da nad 125% povečavo. Recimo xbmc, lepo use zakrije, kot tudi windows media player. Pojavljajo se pri meni všečnem programu gom, spletni youtube in še kaj bi se našlo... Tako da se malo pomiri, raje pomagaj, tistemu ki je odprl temo, ne pa da neki pametuješ.
////

Nevem kdo si ti, pišeš v prvi osebi kot da si ti OP

Tisti ki je odprl temo vleče to že 2 tedna, jas niam potrplenja več kot 3 dni. Če sploh ni komunikacije kaj delate na svoji strani pol itak nemoreš nič rešit, ne dela se tako da delaš nekaj posvoje razen če veš kaj delaš, ampak potem niti nebi prišel sem z to temo, nimam jas živcev za učenje računalništva, priznam.

Daj gor K-Lite Codec Pack Full in bo vse delalo, tako da bo vse laufalo preko MPC

Zgodovina sprememb…

MPC ne maram iz večih razlogov, katere ne mislim omenjati (učasih se sesede brez razloga, pri uporabi dvb-t), gom imam najraje zaradi podnapisov in boljše slike pri xvid. HD ali HD 3D pa večinoma imajo vsi dobro sliko. Koker imam zdaj mi je ok, sem se navadil, punca pa tudi ;)
Pa pozabil omeniti, da eni playerji ne znajo ali nočejo uporabljati cuda, ker uporabljam zastonjske rešitve za cuda.
////

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Scorpia ()

aerie ::

@RuskiSnajper: Vzemi si čas za slovenščino. Pa priporočam ti, da nehaš svetovati ljudem tu gor, ker očitno nimaš pojma o čem govoriš.
@Scorpia: Menjaj trdi disk, ker se ti tale počasi poslavlja.

aerie, trdi disk je ok, ko sem izključil ram, sem še disk pregledal in je use ok. Pa omenil sem že, da že en mesec ne javlja napako, kot sem omenil, zanimivo da je ob delovanju znal po dveh urah javljti napako (takrat sem sumil na grafiko, ker je bil črn zaslon in je rešilo sam reset). Ko je nehal med delovanjem javljati napako, je prešel na zagon, se je vedno resetiral po zagonu in nato delal tudi cel teden, kot da ni nič. Če si pa ga restetiral, je spet javil napako ob zagonu. Zdaj pa je en mesec mir in računalnik spet normalno dela in to že cel mesec, pa ga namenoma vsak dan na novo zaženem, da vidim če bo spet kaj težil.
////

aerie je izjavil:

@RuskiSnajper: Vzemi si čas za slovenščino. Pa priporočam ti, da nehaš svetovati ljudem tu gor, ker očitno nimaš pojma o čem govoriš.
@Scorpia: Menjaj trdi disk, ker se ti tale počasi poslavlja.

Kak te ti to veš zdaj, nimaš smart podatkov, nimaš chkdsk, nič.

Kr neka špekulacija. Polek tega sploh nevem kaj se dogaja tu, kdo je sploh kdo, kaj sploh hočejo naredit.

JA trdi disk ma finte mesce ali tedne predno crkne. Ni nujno da je to napaka, lahko je samo slabi sektor ki se da popravit.

Dež je veni zato sem se zavleko v to temo za bzv , vreme vpliva na počutje.

Zgodovina sprememb…

aerie ::

Aja... sorry. Nekak sem razumela, da govoriš da so Windows 8 krivi za nastalo situacijo. Malo zmedena tema. Sorry.

@Scorpia: Vseeno čekiraj disk z diagnostičnim programom proizvajalca:
http://support.wdc.com/product/download...
http://www.seagate.com/support/download...

@ruskisnajper

Scoripa ti je čist jasno povedal/a, da hoče met gor win 8 in ji nedela. Kaj ma zdaj veze kaj se teb zdi ok pa zakaj to rešit v win7. Če pač noče met win7 ga pač noče, ker ima vrsto več težav znjim. :) Potem raje enostavno povej da ni rešitve za problem v win8 pa konc.

Pa kaj tale disk bom še 5 let gor pa dol testiral? prej mi crkne od testiranja :D
Bom pognal še Smart pa še enkrat poženen chkdsk, ker ne najdem več log-a.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490439652 (5333) jedateruk
»

win10

Oddelek: Pomoč in nasveti
193663 (2705) Frenckie
»

win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10238601 (22065) AlkaZar
»

windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
352596 (1380) denabiker
»

Windows 8 neuradno drugo leto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8323057 (20079) darkolord

Več podobnih tem