» »

Kako naj se usmerim?

Kako naj se usmerim?

i33a ::

Pozdravljeni, sem dijak 1. letnika splošne gimnazije, in zelo me veseli programiranje. V programiranju nisem še dober vendar se trudim, ker mi je zanimivo. Vem da je še daleč do vpisa na fakulteto, ampak teh nekaj let bo hitro minilo. Zanima me kako je kaj z službami za programerje? Se jih da dobiti(se ji bo dalo čez 10let)?
Kako je delo plačano(vem da je odvisno od tega kaj delaš, zanima me na splošno)? V šoli nimam programiranja, zato me zanima če me bo to zelo oviralo pri morebitnem vpisu na FRI? Pri katerih predmetih se moram najbolj truditi(kaj bom kasneje potreboval)? Zanima me še kako težak je študij računalništva?
Lep pozdrav in hvala za odgovore.

hexor ::

Če ti je programiranje zanimivo in se najdeš v tem, potem je najbolje če paralelno z šolo delaš na tem področju oz. Če imate na šoli kakšen modul računalništva kot na teh. Gimnaziji... Glede dela ti ne bi znal svetovati, a kar se tiče predmetov katerim se moraš posvetiti je to nedvomno matematika, fizika, kar po gimnaziji ki jo obiskuješ ne bo problem kot pri kakšni teh. šoli v katerem imamo
(moj primer el. Računalništva) več programiranja, a manj matematike... To je vse kar bi ti znal svetovati, lp;)

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

žana ::

moji začetki programiranja bojo šele oktobra na FMF, ko bom imela to v predmetniku, prej se pa tega nikoli nisem učila, me pa vsekakor zanima :)

gzibret ::

Programiranja se lahko učiš sam. Niti ni najblj pomembno, kateri jezik, ker imajo vsi jeziki podoben koncept. Če znaš programirat v enem, ti ne bo problem kasneje preiti na drug jezik.

Na gimnaziji pa se le dobro poglobi v matematiko, fiziko in tuje jezike. Za večino programerskih zadev ti bo gimnazijska matematika IMO dovolj.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

jernejl ::

Zanima me kako je kaj z službami za programerje? Se jih da dobiti(se ji bo dalo čez 10let)?
V primerjavi z večino ostalih poklicev je stanje precej dobro, torej: službo se da dobiti. 10 let tudi ni zelo dolga doba in dvomim, da bi se v tem času kaj bistvenega spremenilo.

V šoli nimam programiranja, zato me zanima če me bo to zelo oviralo pri morebitnem vpisu na FRI?
Ne. Študij je zastavljen tako, da ne zahteva posebnih strokovnih predznanj. Nič pa ne bo škodovalo, če boš do tedaj že kaj znal.

Pri katerih predmetih se moram najbolj truditi(kaj bom kasneje potreboval)?
Po mojem mnenju so najpomembnejši naslednji trije predmeti: matematika, matematika in matematika. Poleg teh pride prav tudi fizika, pa angleščina, ker je veliko virov informacij v tem jeziku.

T-h-o-r ::

matematičnega znanja boš v gimnaziji vsekakor dobil več kot dovolj
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Punca -> Tehnik računalništva, Vegova LJ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12931452 (25113) x128
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014681 (12369) amacar
»

Vegova

Oddelek: Šola
122929 (2586) nononono
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6310412 (7007) Janac
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146617 (34137) awy

Več podobnih tem