» »

COM termometer in premostitev pinov-pomoč

COM termometer in premostitev pinov-pomoč

sanka ::

Živjo in lep pustni pozdrav,

Izdelati si želim navaden računalniški termometer s katerim bi lahko bral podatke temperature. Našel sem polno zanimivih strani, vendar mi je v oči padla prav tale:
No šel sem v nakup vseh potrebnih elementov, vse dobil v HTE(ostalo), ČIP(LM2936Z, MMSZ5V1, 100nF ) in avstrijski Conrad(Ds1621 smd)
doma sprintal na reklamo od arkonta(njihova papirnata reklama je res dobra heh) vezje zjedkal v parih sekundah(solna kislina30%-vodikov peroksid 32%-voda v razmerju 1:6:0,5) vse lepo pobrusil porezal in začel spajkati. Spajkal sem z temepraturo 300 stopinj , vse elemente upam da postavil pravilno, tako kot kaže slika ter shema vendar se mi je zataknilo pri premostitvi pina 7 in 8 na com portu. Nikjer se ne vidi kako ali kam točno se premostita, žal pa se iz sheme tudi bol bogo spoznam kako in kaj....
Ali mi lahko mogoče kdo pomaga in razloži kam naj povežem pin7 in pin 8 da bo stvar delovala.
Sicer ko zaženem program, vse funkcionira saj termometer dejansko zazna, le odčitava vedno 0,0 stopinj.....
Ali bi mi lahko mogoče kdo malo pomagal pri svojem prvem projektu....
Kasneje bi rad stvar poskusil z com-to-usb pretvornikom tudi na usb-jih računalnikov...

Lep pozdrav,
S

hmmm povezava nekaj komplicira...Tukaj je naslov: http://www.riccibitti.com/pc_therm.htm

geniuus ::

sej je shema priložena

drugače imaš pa tudi sliko

Ja že, ampak kam konkretno gresta ta dva??? Na sliki je videt samo dsve luknjici ki načeloma vodita do upora in signalne diode...Ali res???

bosto ::

geniuus je izjavil:

sej je shema priložena

+1

Glede na slikco, bi reku da gre za signala RTS in CTS. Poglej se enkrat shemo ;)

HVALA !!!

Lep pozdrav,
S

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programiranje GPIO na RaspberryPi 3

Oddelek: Programiranje
384192 (3036) slodreamer
»

USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12128142 (11386) eVro
»

Lpt čip programator na com port

62084 (2000) Brane2
»

LCD termometer (strani: 1 2 )

697602 (6590) julah
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )