» »

Težava z USB priključkom na prenosniku

Težava z USB priključkom na prenosniku

Swiper ::

Pozdravljeni! Gre seza prenosnik Dell Vostro A860 katerega je Siol prodajal prek akcije. Garancija ne vela več tako da moram sam uredit zadevo. Gre se pa za USB priključke... Mesec dni nazaj sem imel težavo z usb miško, naenkrat je nehala delat, potem se čez par minuta pojavi "nazaj" (probaj miško na drugem računalniku- vse je normalno delalo; miška z drugega računalnika je delala iste probleme). Mislil sem da je kakšni update povozil gonilnike (automatic update - Windows 7 Pro) in sem naredil system restore in izklopil AU. Zdelo se mi je da je to bila rešitev ampak se spet isto dogajalo čez par ur. Razjezil sem se i formatiram disk, naložil nove Windowse ampak se takoj po prvem boot-u pojavila težava. Se pravi, matična plošča dela težave! :( Zanimivo je še to da takrat ko miška ni delala USB ključek je normalno delal. Zdaj pa niti USB ključek ne dela več, ne morem niti bootat z USB-a.
Nabavil sem STLab USB 2.0 PCMCIA kartico da hitro "rešim" zadevo ampak se prek zunani disk poveže komaj kot USB 1.1 kar je prepočasno! HD film mi kopira več kod dve uri, cca. 800 KB/s kar je premalo tudi za gledanje filma direkt z diska :(
Kaj zdaj lahko naredim? Imate kakšni nasvet? Servisiranje na uradnem servisu odpade ker bom rajše kupil novi prenosnik za ta denar, vem kakšne cene imajo ponavadi. Če je plata pod 300€ ne bo po mojem. Kak lahko ugotovim kaj je narobe? Ali če mi lahko kdo napiše kakšni kontakt za dijagnozo.



Hvala.
Lp.
  • spremenil: Swiper ()

Jankolovski ::

Prvo bi probal z eno čist banalno in sicer previdno odpri ohišje tam kjer je ventilator, ga previdno spucaj poglej če je še kje prah tudi tam spucaj in sprobaj!

Pol bi pa probal z kaksnimi driverji kaksen chipset iz uradne strani DELL.
Vidim da je imel ta računalnik podporo za VISTO 32-bit in nima podpore za WIN 7 tako da je lahko tudi tu problem, da ne najde driverjov!!!!

Če ne bo nič od tega delalo pol probaj namestit nazaj VISTO 32-bit naloži iz DELL-a vse driverje in probaj če dela, če ne dela gre počas matična u maloro!!!

LINK za driverje

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
3610587 (8101) krepki
»

Pokvarjen USB?

Oddelek: Strojna oprema
242717 (1901) solatko
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143075 (1545) RutS
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942265113 (64705) Seljak

Več podobnih tem