Forum » Pomoč in nasveti » Tp Link in počasen internet
Tp Link in počasen internet
huek111 ::
Imam router Tp Link TL-WR741ND vendar mi z linijo 12/2 dosega hitrost samo 608kb/s download in 4,19Kb/s upload.
To je samo pri povezave preko lan-a, wireless deluje s polno hitrostjo.
Firewall sem ugasnil in na računalniku in routerju!
Če kdo ve kaj bi bilo naj mi pomaga.
To je samo pri povezave preko lan-a, wireless deluje s polno hitrostjo.
Firewall sem ugasnil in na računalniku in routerju!
Če kdo ve kaj bi bilo naj mi pomaga.
Sem ga že resetiral in probal z tremi kabli pa ni razlike.
Sem pa pravkar ugotovil, da drug računalnik dela normalno tudi če je priklopljen preko kabla.
Torej moram nekaj nastaviti na mrežni kartici od stacionarca.
Sem pa pravkar ugotovil, da drug računalnik dela normalno tudi če je priklopljen preko kabla.
Torej moram nekaj nastaviti na mrežni kartici od stacionarca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
dc10 ::
Mogoče ti pa kak virus nagaja... Lahko pa sprobaš tudi s prenosnikom na kablu, kjer ti sedaj nagaja..
lp
lp
Prenosnik dela vredu prek tega kabla.
Da bi bil kriv virus pa ne verjamem, ker dela normalno, če vmes ni routerja in je računalnik priklopljen direkt v modem.
Da bi bil kriv virus pa ne verjamem, ker dela normalno, če vmes ni routerja in je računalnik priklopljen direkt v modem.
amigo_no1 ::
Prej bi rekel da naj se pozabava z ročno nastavitvijo hitrosti mrežne kartice v tem pc-ju (device manager -> network adapters -> advanced ?).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Imam statični IP in tudi na routerju imam nastavljeno na statično.
Za mrežno kartico nikjer ne najdem kakšnih nastavitev za hitrost mrežne.
Za mrežno kartico nikjer ne najdem kakšnih nastavitev za hitrost mrežne.
Rešil sem problem! Težava je v mrežni kartici atheros L1 oziroma v njenih driverjih.
Problem se da omilit tako, da v nastavitvah Omrežne povezave/Local area conection/Lastnosti/Konfiguriraj/Dodatno/Max IRQ per Second nastaviš na najvišjo vrednost (30000).
Problem ni popolnoma odpravljen, ker je upload kljub vsemu ostal prepolovljen 1Mb/s namesto 2Mb/s (download pa je vredu)
Problem se da omilit tako, da v nastavitvah Omrežne povezave/Local area conection/Lastnosti/Konfiguriraj/Dodatno/Max IRQ per Second nastaviš na najvišjo vrednost (30000).
Problem ni popolnoma odpravljen, ker je upload kljub vsemu ostal prepolovljen 1Mb/s namesto 2Mb/s (download pa je vredu)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569896 (6725) | c23po |
» | težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13533 (6272) | AC_DC |
» | Wireless v novem računalniku ne deluje pravilnoOddelek: Pomoč in nasveti | 2124 (1993) | Spajky |
» | acquiring network address problem!!Oddelek: Omrežja in internet | 2243 (1979) | bmatko |
» | T2 10/10 optika: problem z uploadomOddelek: Omrežja in internet | 3199 (2184) | Ibex |