» »

T2 10/10 optika: problem z uploadom

T2 10/10 optika: problem z uploadom

jJack ::

Imam problem, namreč pred kratkim sem zamenjal prenosnik Acer za Toshibo. Ko sem uporabljal Acer-ja je bil upload normalen liniji, brez problema sem na ful speed uploadal. Sedaj ko pa uporabljam Toshibo je pa max. upload do 40Kb/s. Sedaj me pa zanima, od česa bi bilo to odvisno? Firewall sem izklopu, tud antivirusni sem zamenjal, ker sem sprva mislil da je to krivo. Sedaj razmišljam, če je mogoče UTP kabel kriv. Vse mogoče sem že probal, pa še vedno ni bolje. Na speedtest.net mi včasih sploh ne pokaže upload hitrosti, za download mi brez problema pokaže pravo cifro, samo upload je pa 0 ali pa od 5-40Kb/s. Mogoče ve kdo, kaj bi lahko to bilo.

In še iz speedtest.si:
Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 40.00Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.60Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 5.98Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.59Mb/s

Lp

jan01 ::

test

test

test2

test2

2 dni nazaj sem imel prenosnik priklopljen na telemach, pa je bil upload primeren liniji, na katero sem bil povezan. Sem bil pa tudi wireless povezan, doma pa sem preko kabla na t2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jJack ()

Tr0n ::

Ja download mi izmeri, upload pa noče :8)

ender ::

Poizkusi posodobit gonilnike za mrežno kartico (če je možno, neposredno od proizvajalca mrežne kartice, ne od proizvajalca laptopa).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Struzzo ::

Poskusi še z http://ndt.arnes.si/

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
checking for firewalls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 53.0kb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 9.53Mb/s

Updejtu driver in še vedno čudno, jutr bom na T-2 klicu, da vidim, če je pr njih kakšna težava, sam ne vem, kaj če bit pri optiki...

NavadniNimda ::

Če ti dela na eni mašini tip-top, na drugi pa ne, potem je problem na drugi mašini. Najprej updateaj driver za mrežno kartico, pa zmeri tlele:
http://speedtest.t-2.net (ostali testi niso merodajni, posebej, če so v kakšnih počasnih omrežjih v tujini).

ender ::

Tale speedtest.t-2.net meni pokaže upload okoli 3Mbps, speedtest.net z uporabo strežnika v Ljubljani pa 39Mbps (če pa uploadam na FTP v Nemčiji, gre pa z 5,6MB/s).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Za 10 v uploadu bo še dober, kar je pa več, pa prične na vso moč šepati. Upajmo, da ga bodo čimprej upgradeali!

Na tem speedtest.t-2.net mi sploh noče uploada poslat. Sm nadgradil gonilnike za mrežno, imam pa mrežno kartico Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0).

Aja pa še to, ne razmumem, zakaj mi je na telemachu delu ful speed upload, tu ko pa imam še močnejš linijo pa sploh ne doseže več kot 50Kb/s uploada.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jJack ()

Preveri nastavitve Duplex na kartici. Če ni nič bolje, pokliči na Tehnično podporo, kjer imajo morebiti kaj več informacij o anomalijah na nekaterih mrežnih karticah.

Duplex sem tud nastavu na ful speed, pa ni bilo nič bolje. Tehnična podpora t-2 je pa tk al tk tema :) jah nč, router bom kupu, pa bom prek wireless dostopu pa bo.

Kako to misliš, da je tema? Dej pokliči, no, pa dobro opiši simptome piškavega delovanja. Morebiti ti ne bodo rešili programa isto sekundo, a si lahko prepričan, da bo kdo prej ali slej naletel na podoben primer. Če je več prijav identičnega problema, imajo prioriteto!

Sem poklical na t-2, zato pravim tema. Najprej sem bil 3x prevezan, potem pa ko sem le dobil pravega človeka in se je potrudil pogledati, če je kaj narobe, ter nato ugotovil, da on do stikala ne vidi nobenega problema. Možno je, da je kaj s kablom narobe, lahko pa da je ta mrežna kartica tolk slaba, sam ne vrjamem, ker na 2mbit liniji na telemachu sem imel upload kot se šika. Je bila pa wireless povezava, zato tudi razmišljam o routerju.

Lyon ::

Jaz sem imel še večji problem. Meni pa ni delala nobena povezava. Sem poklical na t-2 in so mi rekli da vidijo da sem povezan ter vse lepo dela. Nato sem priključil drug računalnik in je res vse lepo delalo. Ob obnovitvi sistema na prejšnji dan je nato delalo. Čez par ur se je napaka ponovila. Ponovno sem naložil XP. Od takrat nimam problemov.

Lep pozdrav

Jst mam pa visto :-| Pa mislim da downgrade na xp s Toshibo ni možn...ali pač. Bom pa probal z XP-ji :)

Pyr0Beast ::

Ponovno sem naložil XP. Od takrat nimam problemov.
Težava je v enem popravku za Windows Xp .. po tem, ko se omenjeni naloži, net crkne, zakaj ne vem.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Slika1

Slika1

Še ena malenkost, ne vem a ma kej veze IPv6, ampak je nastavlen na limited. Drugače se pa vidi podatek send proti received kolikšna razlika je.

buneech ::

Disablaj IPv6, mogoče pomaga. Tako ali tako ga ne boš uporabljal, ker še ni v uporabi..

Zanima me, če je za optiko 10/10 dovolj navadna mrežna kartica ali potrebujem gigabitno mrežno kartico?

Senitel ::

Zakaj bi pa gigabit potreboval?

Ibex ::

Navadna bo dovolj.

Več, kot dovolj :)

Zanima me, ker potem nesem prenosnik na servis, mi namreč upload ne dela kot bi mogu, vse sem že probal poštimat pa nič, če priklopim drug računalnik na isto linijo je upload takšen kot bi moral biti, zato sumim da je z mrežno kartico na mojem prenosniku nekaj narobe.

Kakšen virus/trojanc bi se znal priklopiti gor .. poglej, koliko podatkov gre ven prvo.

Slika1

Še ena malenkost, ne vem a ma kej veze IPv6, ampak je nastavlen na limited. Drugače se pa vidi podatek send proti received kolikšna razlika je.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Ibex ::

Daj gor kakšno live verzijo linux. Na primer ubuntu ali kubuntu live. Pa naredi hitrostni test http://www.t-2.net/?ctxID=002065&funcID...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ibex ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
449389279 (5837) dussan
»

speedtest.si

Oddelek: Omrežja in internet
1513771 (12159) Pesimist
»

Testiranje povezave-čimbolj objektivno

Oddelek: Pomoč in nasveti
93412 (3207) Pinzl
»

Blokiran upload?