» »

Menjava zaslona na prenosniku (višja ločljivost)

Menjava zaslona na prenosniku (višja ločljivost)

lmfao ::

Pozdravljeni!

Na prenosniku VAIO EB1S1E (tistemu iz vshop teme:D) bi rad zamenjal 1366x786 zaslon s takim, ki ima full HD oz. 1920x1080. Mašina dela SUPER, menjal bi rad zato, ker mi velikokrat, ko kaj delam "zmanjka prostora".
15,5", Intel core i5 430M, ATI mobolity radeon HD 5650, 4 GB RAM.
Zanima me ali je to možno, in ali lahko nastopi težava pri prepoznavanju zaslona s strani grafike? Operacije presajanja bi se lotil sam, sem že nekajkrat pri iPodu in podobnih rečeh in znam paziti.
Ideja mi je prišla na pamet, ker nekateri modeli iz EB serije imajo full HD zaslon.
A bi bila grafična kartica potem bolj obremenjena (dvakrat več pixlov) in žrla več toka in hitreje praznila baterijo, ki je že tako bolj uboga...?
Idejo in željo mi lahko tudi izbijete iz glave, vendar o tem razmišljam že lep čas in večja ločljivost bi prišla zelo prav.

LP 666FTS

dolenc ::

"Ful" več prov ti ne bo prišla ločljivost, ker ko se navadiš si na istem, vsakič pomanjševat in urejat okna se ti pa ne bo dalo. Najbolj se splača še en monitor zraven nakačit.

lmfao ::

Še en zaslon je dobra rešitev za doma, drugje ne. Z drugim (full hd) bi pa pridobil skoraj 30% več pixlov po višini in širini. No, če stane ekran več kot cca 100EUR potem se tega niti ne bi loteval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lmfao ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup 2560 X 1440 monitorja

Oddelek: Zvok in slika
303786 (2516) andrazoo
»

Pripravlja Apple iMace z ločljivostjo 8K? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
13638819 (30918) issak
»

Samsungov zaslon prehiteva Apple in Google (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
5820411 (17812) PrimozR
»

Slika na monitorju slabša kot na zaslonu telefona z majhno resolucijo

Oddelek: Loža
204492 (4071) Bananovec
»

Intel že razvija petkrat hitrejšega naslednika Thunderbolta

Oddelek: Novice / Matične plošče
3510284 (8690) MrStein

Več podobnih tem