» »

linux + firmware + tuner

linux + firmware + tuner

cahahopie ::

Zdravo, kot prvo, si lastim tuner Terratec H7 za katerega obstajajo samo third-party driverji in niso vključeni v nobeno verzijo kernel-a ter tudi zanj ni ničesar na linuxtv.
Kakorkoli obstajajo driverji a žal na netu ni firmwara.
Zanima me če kdo ve kako iz windows .exe fajla potegnat ven dll firmware in ga nekako skonvertirat v obliko primerno za linux.

Naslednje vprašanje kako najdem firmware v tem "exe"-ju. Če driver naložim imam tam en kup .sys fajlov in kateri od teh je potem firmware. No, in naslednje vprašanje je kako potem pretvorit ta firmware.

To vem da se da, ker je nekaj podobnega obstajalo za druge tunerje kot je Hauppauge HVR900 kjer si imel .pl ali .sh skripto ki ti je opravila vso delo in izdelala .fw fajl.
---------------
Drugo vprašanje se navezuje na driver za isti tuner.
Nimam kaj dosti izkušenj z nalaganjem driverjev, še posebaj takšnih katere dobim v obliki kjer je poleg Makefile (ki ne vsebuje nobene compile komande) še Kconfig. Kolikor mi je znano je linux source poln takšnih Kconfigov. http://linux.terratec.de/files/TERRATEC...
Skratka ravnal sem se po tem how-to-ju: http://www.cyberciti.biz/tips/build-lin...
in prišel do napake nekako 'missing bounds.c' , torej zakaj pravijo da potrebujem samo linux-headers če se pa bounds.c nahaja samo v linux-source-u. Kako skompajlat takšen driver? Moram navest in headers in source? Ter kako vse to navedem v make komandi.

Hvala!
Bolje živ slabič kot mrtev junak!

Icematxyz ::

Nisem se poglabljal ampak hiter pregled pokaže da ti res manjka "firmware", da si pravilno ugotovil "uradne in neuradne" podpore ni. Našel pa tudi (po hitrem pregledu) nisem nikogar, ki bi mu to uspelo. Torej s to kartico v tem trenutku verjetno ne bo rezultata!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

(K)Ubuntu Linux in pisanje gonilnikov za naprave

Oddelek: Operacijski sistemi
91605 (1511) KernelPanic
»

Gentoo - problemi z framebuffer in ifconfig (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
674659 (3983) Zaibatsu
»

Pomoč pri prehodu na linux (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
96343877 (21179) Anteus
»

Suse 9.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
664796 (4082) moj_nick
»

Linux modem problem

Oddelek: Operacijski sistemi
361364 (1071) kloshar

Več podobnih tem