» »

PHP in CSS

PHP in CSS

Ales47 ::

Halo, mogoce kdo ve, kako vstavim v PHP css? v css-ju sem ze dolgo nic ni delal in sem cist pozabil kako kaj, sploh pa zdaj v PHPju, mislim da ni isto kot v HTML-ju.

deklaracija v css npr tako:
.ozadje
{
background-color:0012#;
}

in kako to v PHP vstavim?
in kako je koda za background image?
kako bi lahko oblikoval polja kamor vnasam npr pri registraciji uporabnisko ime.

Hvala

EDIT: Se opravicujem , ta tema velja k Programiranju.... sem se spregledal.
  • spremenil: Ales47 ()

RockyS ::

Uporabiš enako kot v html, ampak izven php značk.

Ales47 ::

Aha, bom poskusil in ti javim, ce mi uspe.

Hvala;)

Ales47 ::

Kam naj vstavim potem to kodo v index.php ... Meni javlja errore potem...Ce dam cista zgoraj v 1 vrstico, mi javlja napako z session start...
<?php
ob_start();
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<html>

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>
<meta name="description" content="description"/>
<meta name="keywords" content="keywords"/> 
<meta name="author" content="author"/> 
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="slog.css" media="screen"/>
<title>Superior Species</title>
<?php
include 'baza_inc.php';
include 'class_lib.php';
session_start();
?>
</head>

<!-- default margin = default layout -->
<body style="margin: 0 12%;">
<?php
if (isset($_COOKIE['MojKuki']))
{
	$_SESSION['user'] = $_COOKIE['MojKuki'];
}
?>
<div class="container">

	<div class="header">
	
		<a href="index.html"><span>Superior Species</span></a>
	</div>
	<div class="subnav">
	<?php
	if (isset($_SESSION['user']))
	{
		echo " Willkommen: " . $_SESSION['user'];
	}
	?>
	</div>
	<div class="stripes"><span></span></div>
	<div class="nav">
		<class="current_page_item"><a href="index.php">Home</a>
		<a href="index.php?stran=forum">Forum</a>
		<a href="index.php?stran=streams">Streams</a>
		<?php
		if (isset($_SESSION['user'])){
			echo "<a href='index.php?stran=bewerbung'>Bewerben</a>";
			echo "<a href='index.php?stran=logout'>Logout</a>";
		} else {
			echo "<a href='index.php?stran=bewerben'>Bewerben</a>";
			echo "<a href='index.php?stran=registrieren'>Registrieren</a>";
			echo "<a href='index.php?stran=login'>Login</a>";			
		}
		?>
		<div class="clearer"><span></span></div>
		
	</div>
<div id="page">
	<!-- start content -->
	<div id="content">
		<div class="post">
			<?php 
			if (isset($_GET['stran']))
			{
				$x = $_GET['stran'];
				include $x . ".php";
			} else {
				include "home.php";
			}
			?>
		</div>
	</div>
	<!-- end content -->
	<!-- start sidebars -->
		
	<div class="stripes"><span></span></div>

	<div class="main">
	
		<div class="left">

			

		</div>

		<div class="right">

			

				

		

	</div>

	

</div>


</body>

</html>
<?php
ob_end_flush();
?>

}

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales47 ()

RockyS ::

Če že tako delaš potem v head ampak raje uporabljaj samostojno css datoteko in jo potem samo kličeš.

Ales47 ::

Aja mislis, da bi samo v CSS vse nastavil , brez da bi v phpju kaj spreminjal?

mihaelf3 ::

Kar imaš CSS-ja ga prilepi v tvoj 'slog.css', ampak še vedno...previdno s takimi rečmi:
if (isset($_GET['stran']))
{
    $x = $_GET['stran'];
    include $x . ".php";
} else {
    include "home.php";
}

LFI @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihaelf3 ()

Lion29 ::

cist tko btw... tisti css v prvem postu je faljen...

barva se pise s hashem na zacetku.... #000000 ... in ima 6 stevilk (za vsako barvo 2... R G B)...lahko pa tudi skrajsas na 3 heksa (0-8,a-f) znake #af0 recimo...

mihael ti pa je pametno svetoval, da ne delas takih bedarij, ki so zelo nevarne!

drugace pa ne vem, zakaj bi CSS vstavljal v php?
ce hoces kaksno spremeljivko notri vstulit oz. kaksno abrvo dinamicno potem je ok, ce pa ne, pa naredi tako kot so ti predlagali...

zunanjo datoteko recimo "slogi.css" in notri vpises svoje sloge...

in potem jo znotraj tvojega index.php pozoves v HEAD html bloku, tako kot mas zdaj na vrstici #13
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Ales47 ::

eno vprasanje se imam, kaj je narobe z tistim Mihael? To kodo smo v soli uporabljali itd oz ne vem kaj mislite stem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales47 ()

Ales47 ::

if (isset($_GET['stran']))
{
    $x = $_GET['stran'];
    include $x . ".php";
} else {
    include "home.php";
}


Kaj mislite stem? Zakaj naj pazim?

mihaelf3 ::

Local file inclusion. Nekdo z malo znanja in sreče bi lahko bral poljubne datoteke na disku in s še malo več znanja (in sreče) poganjal poljubno kodo.

Ales47 ::

Aja , hvala ti :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297326547 (50696) htmltroubles
»

Izdelava spletnih strani v Photoshopu

Oddelek: Izdelava spletišč
453821 (2869) DiTi
»

php image border

Oddelek: Izdelava spletišč
12501 (451) -=aVa=-
»

Kontaktni Obrazec

Oddelek: Izdelava spletišč
352218 (1587) c3p0
»

Mambo portal in flash animacija

Oddelek: Izdelava spletišč
131496 (1325) aVToV|S|On

Več podobnih tem