» »

Kontaktni Obrazec

Kontaktni Obrazec

Maverick33 ::

CSS invalid se vrača...
-----------------------

Ubistvu sm naredu v PS kontaktni obrazec pa zdej hočem to sprogramirat, da bo lavfalo. Pa imam problem, ko dam v CSS notr moj message box mi kr eno črto nardi posred men ni nič jasno!

toj ta obrazec
kar mi nardi SPORČILNO OKNO!!! kr eno črto pa sm dal taprav size

Skatey ::

To zgleda kot, da ti ponovi tisti background, ki ga imaš določenega. Malo poglej ali imaš višino, širino določeno ter kako imaš nastavljen repeat backgrounda...
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

Maverick33 ::

Aha ja sicer je prav vse glede številk vsaj v CSS v html tko ni nič napisanega na to temo pa vendarle ne dojame, da ni repate!

Sem dal no repat pa še vedno ne dela ni mi jasno kaj nemu ni jasno dal sm sliko notr
točn:
width: 443px;
height: 196px;

in to v CSS zapisu on pa mi kle kar, če dam no-repat sliko odreže že nekje na 300 pa slika je res velika 443px × 196px.

Kaj mu je to preveliko al kaj?

Aja pa kako v textarea izklučim scrollbar.

Tody ::

Če si mu napisal no repat potem vrjetno to razlog da zadeva ne dela :)

http://www.w3schools.com/css/pr_backgro...

Maverick33 ::

PA lej on ne dela v nobenmu primeru, če dam brez repar mi si vidu kr eno črto nardi pru screen, če dam no-repat pa kr misle da je slika manjša kot 443px?

EVO ČRTA JE BACK

Zgodovina sprememb…

Gost ::

Koda?

Maverick33 ::


<form action="MAILTO:info@twister.si" method="post" enctype="text/plain">

<input type="text" name="email" id="email"
size="20">
<br><br />

<input type="text" name="zadeva" id="zadeva"
 size="20">
<br><br />
<textarea name="sporocilo" id="textbox" >
</textarea>
<br><br>
<input type="submit" value="Pošlji">
<input type="reset" value="Resetiraj">

</form>

Gost ::

Tole moraš obogatiti s CSSom. CSS?

Maverick33 ::

3 Poste nazaj poglej shrani.si slika je CSS notr.

http://cime.sportmania.si/1/
Zdej mi pa ni jasn ene svoje borderje mi daje če pogledaš kako to zgleda pa kako bi mogl na sliki k je isto 3 poste nazaj.

preem ::

višino daj na 169px ne 196px

Maverick33 ::

Ok kle sem se jz zmotu se opravičujem!
Hvala preem!

Še zmer pa mi ni jasno zakaj mi kar ene svoje bele borderje daje ? pa sem dal border ="0" kako bi zdej to zrihtu?

preem ::

u css dej border: none;

Maverick33 ::

Heh it work's thx u preem again.
Zj bi pa sam še prašu ma mogoč kodo kako v PHP nardit, da pošle email?

Bom po netu pogledu ni blema če se nobenmu neda pisat je dost tega :D ste mi pa dost pomagal!
HVALA

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

eto, tukaj imaš neko osnovno php kodo. Seveda pa je fino imeti preverjanje vnesenega mail naslova in nek najmanjši vnos besedila. Da seveda ne govorimo o varnosti etc.

Maverick33 ::

http://cime.sportmania.si/1/

Skoraj, da imam že vse pa bi rad imel še nekaj... Da ko klikne nekdo v obrazec zadeva, email, da se cursor postavi na sredino textboxa je to možno?

preem ::

jup, kako da ne. text-align: center;

Maverick33 ::

Ja majhen nesporazum mislim sem na sredino, če gledamo glede višine, ker je trenutno bolj zgoraj (top) jaz bi mel pa middle.
Če ne bom dal pa večjo pisavo pa bo zadeva rešena.

LP

Zgodovina sprememb…

preem ::

aha, to pa z paddingom naštimaj, npr, če umakneš font-size: 18px; potem naštimaj padding npr na: 5px 10px;

Maverick33 ::

Aha hvala!
Gumba pošlji, resetiraj sta v dw lepo prikazana ko pa stran naložim na net jih pa ni ? Nevem v CSS sem dal to kodo pa mi lepo prikaže v DW vse na netu pa jih ni.

#poslji
{
background-image:url(poslji.gif);

}

JayKay ::

narekovaji ti manjkajo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

Maverick33 ::

Zdej mi samo še gumbe mora ratat brez tistih okvirjev nardit.
http://cime.sportmania.si/1/

Zgodovina sprememb…

schtr4jh ::

Gif podpira samo 2 nastavitvi prosojnosti: 100% prosojno ali 0% prosojno. Še vedno pa nekateri brskalniki ne prikažejo prosojnosti oziroma jo prikažejo kot belo barvo. Poskusi uporabit png format ali pa sliki gumba dodaj barvo ozadja.

Maverick33 ::

Sem poskusil png pa ni bom dodal barvo ozadja thx ;)

Maverick33 ::

http://cime.sportmania.si/1/

Zanima me kako bi spodnja dva gumba (pošlji, počisti) spravil bolj na desno poizkusil sem že s CSS ukazom:

HTML
<input type="reset"  id="resetiraj" value="" style="border:none">


CSS
#resetiraj
{
background-image:url("resetiraj.png");
width: 74px;
height: 33px;
padding-right: 15px;
}


Pa ne dela. Sem mogu rešt s presledki. Me pa zanima kako bi naredu manjši vertikalni razmik namest br še kaj obstaja?

Aha hvala za tale margin sem pa ugotovu za tisto je pa padding-bottom.

Zgodovina sprememb…

Gost ::

margin-left

Maverick33 ::

http://cime.sportmania.si/1/ Zakaj mi kar podvoji gumba, ko dam nastavitev padding-bottom.
Pa zadeva text-align:left ne funkcionira v zadnmu textboxu (sporočilo), ker se še zmer postav na sredo a je kaka druga opcija še?

Zgodovina sprememb…

Maverick33 ::

Izdelujem kontakti obrazec in zataknilo se mi je pri CSS kodi oz. dveh stvareh.

Prva je ta, da v tretjem textboxu (zadeva) ne morem nastaviti, da bi se pisalni cursor postavil čisto na levo, ko začnemo pisati oz. kliknemo v obrazec.
Poizkušal sem v CSS text-align: left nekaj časa je deloval potem pa odpovedalo.

Druga težava pa je v gumbih kjer ne morem nastaviti transparentnega ozadja.
Poizkušal sem že vse tudi ozadje skopirati vendar je gradient in se potem pomanjša zadeva tako, da nevem tisti rob okoli, ki je pa ne gre.

V html in css sem nastavil border-style: none; vendar ne pomaga!

http://cime.sportmania.si/1/

Maverick33 ::

Vse sem zdej rešu samo še tole, ko kliknem v zadnji textbox t.i. sporočilo se cursor postavi malo v desno ne na levo kot pri prvih.
HTML
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

<form action="MAILTO:info@twister.si" method="post" enctype="text/plain">

  <p>
  <input type="text" name="email" id="email"
size="20">
  <br>
  <br />

    <input type="text" name="zadeva" id="zadeva" border="0"
 size="20">
    <br>
  </p>
  <p><br /><br />
    <textarea name="sporocilo" id="textbox"   >
    </textarea>
    <br>
    <input type="submit"  id="poslji" value="" style="border:none" />
    <input type="reset"  id="resetiraj" value="" style="border:none" />
  </p>
</form>
</body>
</html>

CSS
@charset "utf-8";
/* CSS Document */


#ozadje
{
	background-repeat:no-repeat;
}

#textbox
{
background-image: url("textbox.png");
width: 443px;
height: 169px;
border:none;
text-align:left;
}

#email
{
	background-image: url("email.png");

width: 443px;
height: 28px;
border:none;
padding:5px;
}

#zadeva
{
background-image: url("zadeva.png");
width: 443px;
height: 28px;
border:none;
padding:5px;
text-align:left;
}

#poslji
{
	background-image:url("poslji.png");
	width: 74px;
	height: 33px;
	margin-left:145px;
	padding-bottom:30px;
	border-style:none;
	
}

#resetiraj
{
	background-image:url("resetiraj.png");
	width: 74px;
	height: 33px;
	padding-bottom:30px;
	border-style:none;
}



Pa že delal mi je text-align:left; zdej pa zgleda neki ne paše skupi? http://cime.sportmania.si/1/

Zadeva ne dela že v osnovi ne, da bi jz kj zamoču s CSS tud, če ga izklopm je v desno.

Zgodovina sprememb…

nodrim ::

v textarea Sporočilo ti pride not en tabulator od nekje ... to je pa vsebinsko, tako da ne more bit v CSS, ampak prej v HTML ...

Maverick33 ::

Aha it work's!

Thx ;)

Maverick33 ::

Zadeva sedaj nekako daluje: http://cime.sportmania.si/1/

Problem pa je še vedno, ker mi noče napisat podrobnosti (IP...).

HTML:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cz" lang="cz">  
  <head>    
    <title>Slo-bux.com - Inovacija v Sloveniji!</title>    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />    
    <meta name="author" content="Tomáš Potěšil | http://tomaspotesil.cz" />    
    <meta name="copyright" content="Tomáš Potěšil" />    
    <meta name="description" content="" />    
    <meta name="keywords" content="" />    
    <meta name="robots" content="all, follow" />    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">
  </head>  
<?php
$ipi = getenv("REMOTE_ADDR");
$httprefi = getenv ("HTTP_REFERER");
$httpagenti = getenv ("HTTP_USER_AGENT");
?>

<input type="hidden" name="ip" value="<?php echo $ipi ?>" />
<input type="hidden" name="httpref" value="<?php echo $httprefi ?>" />
<input type="hidden" name="httpagent" value="<?php echo $httpagenti ?>" />
  <body>
<div align=center>
  <form id="form1" name="form1" method="post" action="kontakt.php">
          <p>
              <input type="text" name="email" id="email" />
    </p>
          <p>
            <input type="text" name="zadeva" id="zadeva" />
    </p>
            <p>&nbsp;</p>
            <p>
              <textarea name="textbox" id="textbox"></textarea>
    </p>
    <p>

                <input type="submit" name="poslji" id="poslji" value="" />
                
                <input type="reset" name="resetiraj" id="resetiraj" value="" />
            </p>
  </form>
</div>
  </body>
      </html>
  



PHP:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cz" lang="cz">  
  <head>    
    <title>Kontakt</title>    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />    
    <meta name="author" content="Tomáš Potěšil | http://tomaspotesil.cz" />    
    <meta name="copyright" content="Tomáš Potěšil" />    
    <meta name="description" content="" />    
    <meta name="keywords" content="" />    
    <meta name="robots" content="all, follow" />    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">
  </head>  

  <body><!-- menu -->  
      <div align=center>
        <?php

$ip = $_POST['ip'];
$httpref = $_POST['httpref'];
$httpagent = $_POST['httpagent'];
$visitormail = $_POST['email'];
$notes = $_POST['textbox'];
$attn = $_POST['zadeva'];


if (eregi('http:', $notes)) {
die ("Niti ne poskusi! ! ");
}
if(!$visitormail == "" && (!strstr($visitormail,"@") || !strstr($visitormail,".")))
{
echo "<h2>Vnesi veljaven e-mail</h2>\n";
$badinput = "<h2>Sporočilo ni bilo poslano.</h2>\n";
echo $badinput;
die ("Pojdi nazaj! ! ");
}

if(empty($visitormail) || empty($notes )) {
echo "<h2>Izpolni vsa polja</h2>\n";
die ("Pojdi nazaj! ! ");
}

$todayis = date("l, F j, Y, g:i a") ;

$attn = $attn ;
$subject = $attn;

$notes = stripcslashes($notes);

$message = " Sporočilo je bilo uspešno poslano. \n
$todayis [EST] \n
Attention: $attn \n
Message: $notes \n
From: ($visitormail)\n
Additional Info : IP = $ip \n
Browser Info: $httpagent \n
Referral : $httpref \n
";

$from = "From: $visitormail\r\n";


mail("mail@hotmail.com", $subject, $message, $from);

?>

<p align="center">
Datum: <?php echo $todayis ?>
<br />
Email : <?php echo $visitormail ?> 
<br />

Zadeva: <?php echo $attn ?>
<br />
Sporočilo:<br />
<?php $notesout = str_replace("\r", "<br/>", $notes);
echo $notesout; ?>
<br />
<?php echo $ip ?>
        <img src="done-icon-5.jpg"/>
        <a href="index.html"><b>Nazaj</b></a>
        <p>&nbsp;</p>
      <p>&nbsp;</p>
  </div>
  </body>
      </html>
  

Maverick33 ::

http://cime.sportmania.si/1/ Ko pošljem mail se naloži nova stran, ki potrdi, da je mail uspešno poslan vendar je zgoraj en presledek pa nevem od kje ker nimam čisto nič drugače kot prvotno.

Aja pa probal sem v CSS top in vse pa noče nevem kje bi lahko bil presledek:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cz" lang="cz">  
  <head>    
    <title>Kontakt</title>    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />    
    <meta name="author" content="Tomáš Potěšil | http://tomaspotesil.cz" />    
    <meta name="copyright" content="Tomáš Potěšil" />    
    <meta name="description" content="" />    
    <meta name="keywords" content="" />    
    <meta name="robots" content="all, follow" />    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">
  </head>  

  <body bgcolor="#000000"><!-- menu -->  
  
        <?php

$ip = $_POST['ip'];
$httpref = $_POST['httpref'];
$httpagent = $_POST['httpagent'];
$visitormail = $_POST['email'];
$notes = $_POST['textbox'];
$attn = $_POST['zadeva'];


if (eregi('http:', $notes)) {
die ("Niti ne poskusi! ! ");
}
if(!$visitormail == "" && (!strstr($visitormail,"@") || !strstr($visitormail,".")))
{
echo "<h2>Vnesi veljaven e-mail</h2>\n";
$badinput = "<h2>Sporočilo ni bilo poslano.</h2>\n";
echo $badinput;
die ("Pojdi nazaj! ! ");
}

if(empty($visitormail) || empty($notes )) {
echo "<h2>Izpolni vsa polja</h2>\n";
die ("Pojdi nazaj! ! ");
}

$todayis = date("l, F j, Y, g:i a") ;

$attn = $attn ;
$subject = $attn;

$notes = stripcslashes($notes);

$message = " Sporočilo je bilo uspešno poslano. \n
$todayis [EST] \n
Attention: $attn \n
Message: $notes \n
From: ($visitormail)\n
Additional Info : IP = $ip \n
Browser Info: $httpagent \n
Referral : $httpref \n
";

$from = "From: $visitormail\r\n";


mail("123@hotmail.com", $subject, $message, $from);

?><img src="poslano.png" border="0" usemap="#Back" style="background-position:top" id="top"/>
        <map name="Back" id="Back">
          <area shape="rect" coords="156,581,198,614" href="index.html" />
        </map>

  </body>
      </html>
  

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

input tage imaš zunaj forma, zakaj?

IP lahko dobiš tudi direktno v klicani skripti, ni treba tega prenašat kot del forma.

Maverick33 ::

IP Mi ne dela lahko kaj več poveš kako se to porihta? Input tagi pa ne motijo, če so zunaj še vedno me zanima od kje tisti presledki, ki je pojavlajo pri kontakt.php, ko je slika malo zamaknjena dol!

Zgodovina sprememb…

urosz ::

ip-ja ne pridobivaj preko post-anja, ampak
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

c3p0 ::

Firebug si instaliraj in marsikaj bo lažje pri takem debugganju...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297336778 (60927) htmltroubles
»

Prikaz strani na različni resoluciji-Joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
151862 (1590) kr?en
»

Wampserver in Firefox

Oddelek: Izdelava spletišč
61757 (1637) jonystar
»

Podrta oblika strani

Oddelek: Izdelava spletišč
131324 (1003) echoman
»

CSS background-image in IE6?

Oddelek: Izdelava spletišč
132970 (2836) Road Runner

Več podobnih tem