» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
22 / 72
»»

BaRtMaN ::

eMule verzija 0.26d je zunaj.

pivmik ::

eDonkey verzija 0.45 je zunaj

(pa še http link za tiste ki ne marate čakat :) http://www.overnet.com/files/eDonkey0.4... )

Nekaj popravkov, pa malo spremenjen prvi zagon(te vprasa za nastavitve)... skratka svetlobna leta za eMule-om, lahko samo čakamo še da dobimo eMule s podporo OverNetu :D
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Tr0n ::

(sic): ja, saj to poznam. nekateri hubi imajo res pravila taka, da te pigne. veliko jih ne dovoli dc++, ker je lahko konektan na vec hubov, namesto da bi postavijo hub/slot ratio in si pridobijo vec uporabnikov. loleki pac.

aja, se nekaj me zanima. so kake nastavitve v dc++ za tweak. recimo rollback pri resumanju ali kaj podobnega?

in pa, kako v praksi kaj poteka download? ti velikokrat prekinejo prenos? verjetno je potrebno iskat bolj uporabnike z lan, dsl povezavami.

Tr0n ::

No, sem nasel optimal hube. Jih je celo 5 (100gb limit!, 90, 60, 50 in 10). 100gb limit, 3 sloti, dsl+ - ajd'dijo :).

Folk, spravite se na DC ali DC++.

shock ::

TrOn: jst že cel cajt to govorim pa me ne poslušajo :D. Pusti jih pr miru bomo mi lahko dol vlekli hitreje kot če se bojo oni navalili na DC, DC++ in DCGUI kjer je ta zadeva fantastična za downloadanje

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()

shock ::

BTW hvala bogu da obstajajo švedi. Brez njih ne bo mogli tako hitro snemat dol. Samo poglej kolk folka tam ima 10Mbit pipiso in tu in tam tudi kakšen 100Mbit

Samson ::

Nov Fusion mod eMule zunaj:

Tukajle
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Simko ::

TrOn, shock : bi uporabljal DC (++), ampak kaj, ko imam le 128 Kbit ULja...a misliš,da mi kak z 10 Mbit pusti, da DLjam od njega?

Tr0n ::

Heh, pa idi na drug kanal, pa si poisci kaksnega, ki ima T1, T3 linijo :). Vklopi si alternative search in vsakic, ko prides na kak hub ti avtomatsko zacne dljat download queue datoteke od uporabnikov, ki jo imajo.

pivmik ::

Simko sploh nima veze koliko imaš uploadal, pomembno je da shareaš čimveč kot lahko in uploadaš najhitreje kot lahko.

Kaj misliš da se da uporabnikom bedeti za računalnikom zato da preverjajo kdo downloada od njih???
Večin uporabnikov ki je na hubu jih ni za računalnikom, dajo downloadat in grejo stran od računalnika.
LP, Gregor GRE^

shock ::

PicNiK: A ti si trd ku kamen? Kaj ne štekaš, da to ni več DC ampak je DC++ (DCGUI), kjer ne rabi gledat če ti kdo prekine samo enkrat daš tisti shearch alternative in se ti shrani cel seznam uporabnikov. A je tako težko razumet al si res tako trmast? BTW jst grem ponavadi počekirat če je zaželjena "datoteka" že posneta in ne gledam če mi je kdo prekinil kot ti misliš, ker vem da mi bo vedno od nekoga snemal. Nekateri rabijo eno celo večnost prek emule si posnamejo tisto določeno "datoteko" v kratkem cajtu :D. Men ne rabi emule ker vem da bom dobil tisto stvar čez nekaj dni. Raje prej ku slej a ne ;)

Loser ::

Folk

FileNexus down

Dear Vistor,

As of today we are sadly closing our site and forums, on friday the 14-02-2003 BSOD received an e-mail containing the words “Please remove the domain in thats in violation of our AUP” wich of course was filenexus.com.
Personally i dont like the idea of colsing FileNexus and the forum as they have become the base of a loyal community so i went searching for and alternative and i found one...
Most of the vistors know how difficult it has been for us to find a suitable host and with the current one we finally thought we where there but after reading some AUP's and emailing i found a suitable colocation company with no aggressive gesture towards the ED2K links we index.
This means we have to build our own server wich will take time me and BSOD are willing to spend to keep the community alive, however time is not the most important asset but money is.
Would you like to contribute in the renewal of FileNexus please donate by clicking the Paypal buttons or contact me.

I will keep track of the incoming donations and will place them on this page.

Total Hardware costs : 1410,- euro
Intial Networksetup : 287,- euro

Kind regards on behalf of the FileNexus Team


SKODA ;( ;( ;(

segedinar ::

Pr men pa se pri muli dogajajo res cudne stvari. In sicer imam uploada vec ko pa downloada, kar sploh ni logicno??;((

Trupl0 ::

jst ga zjutraj preden grem v šolo okol 6H vžgem in prkurm mulo da ima UL in DL na unlimited...pridem domov ob 15H in kaj vidm da mi je pobralo 2 filma ter nekaj risank:8) ...drgač je zdej DL okol 30kb oz. tam 50kb...ker mam tut imesh vkloplen..ta pa vleče tam cirka 60kb:D ...DC++ se mi je zameru, ker mi je PREPOČASEN...skos je DL tam max. 15kb
If you are going through Hell, keep going !

shock ::

Nuclear_: poberi si mod od DC++ kjer ima nek upload omejitev. BTW moraš imet veliko šerenega, če ne dobiš samo slabe hube. Jst imam ene 200GB pa pridem skor povsod in tud hitro downloadam

Tr0n ::

Ravno na DC++ je download stalno max :).

(sic) ::

In če ne veš kaj bi delal si od enga tipa, ki ma 200 GB disk downloadaš file list in brskaš po njegov disku pa iščeš nekaj zanimivega... :D

Zagotovo kaj najdeš.

EDIT:

Ravno DC++ ne sme met UL limit ali UL disabling, ker potem se itak več nikje ne bo nič dobilo... Ravno to je fora DC++a - več maš več dobiš, ne pa kot KaZaA kjer si 90% naroda disabla (ali omeji) UL. Zaradi takih stvari bo enga dneva vse tole propadlo...

BTW: Ste videli tale splash screen v novem DC++u?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: (sic) ()

Bellzmet ::

Glede tegale DC++.
Jaz mam 1024/256 ADSL pa lohka bi shareu max tam okrog 25GB.
A se mi splaca it na DC oz. ce bo delu tko k more, k ma folk kao po 100+Gb sharenga drgac?

pivmik ::

PicNiK: A ti si trd ku kamen? Kaj ne štekaš, da to ni več DC ampak je DC++ (DCGUI), kjer ne rabi gledat če ti kdo prekine samo enkrat daš tisti shearch alternative in se ti shrani cel seznam uporabnikov. A je tako težko razumet al si res tako trmast? BTW jst grem ponavadi počekirat če je zaželjena "datoteka" že posneta in ne gledam če mi je kdo prekinil kot ti misliš, ker vem da mi bo vedno od nekoga snemal. Nekateri rabijo eno celo večnost prek emule si posnamejo tisto določeno "datoteko" v kratkem cajtu . Men ne rabi emule ker vem da bom dobil tisto stvar čez nekaj dni. Raje prej ku slej a ne ;)

shock: A ti si trd ku kamen? Kaj ne štekaš, da jazst sploh nisem omenil nobenega DC (neo-modus)???
Jazst sem samo razložu Simkotu kar je vprašal. A je tako težko razumet al si res tako trmast?

(BTW, stavim da sem jazst vedu za DirectConnect prej kot ti in velika večina na tem forumu, takrat, ko še ni obstajal noben DC++, kaj šele DCGUi)

In vsak program je dober za nekaj, KaZaA za MP3je, eMule za najnovejše filme, irc in bittorrent za epizode, DC za .....
Ti misliš da si pameten ki LEECHAŠ od Švedov in Fincev samo na DCju, jazst pa uporabljam vse možne programe, protokole, omrežja, strežnike... odvisno od tega kaj downloadam
LP, Gregor GRE^

shock ::

PicNiK:
Kaj misliš da se da uporabnikom bedeti za računalnikom zato da preverjajo kdo downloada od njih???

Kaj ne štekaš, da jazst sploh nisem omenil nobenega DC

Aja in na koji drugi program si mislu? Saj je bila debata od DC oz DC++.

Trmast si ni kej. Jst sem ti nekaj pravim pa ti še tisto ne prebereš do konca. A ti se zavedaš, da ti že celo večnost pravim, da ne rabi prihajat vsako uro pogledat na DC++, če še od koga snemaš dol. Hmm a ti moram pokazat, da ni tako?

Tr0n ::

Ketch je ravno v tem, da s cim manj truda in cim manj razno raznimi programi dobis tisto, kar isces. Da ne bo pomote, tukaj so se vedno najboljsi FTPji, ampak drugace sta pa DC in eMule skoraj dovolj za vse potrebe.

Pa pri DC hubih mi je vsec, da so nekateri namenjeni samo za tocno dolocene zadeve. Recimo house/club/trance hub bo imel uporabnike z ogromno taksne glasbe etc...

shock ::

Če imaš še srečo pa lahko kr cel album potegneš dol :)

Tr0n ::

Ja, to ravno. Kompletne release od cvetlicarskih skupin, ne pa kr ene low quality mp3je na Kazi crapu.

Paramedic ::

Js zdej uporablam mulo in kazaa hkrati in mi oba vlečeta od 25k naprej, a nikoli več kot 100k. Ampak delujem na pasiven način, mam LowID itd., tako da je mogoče to še kar dober rezultat.
Sem pa probal DC++ v pasivnem načinu (firewall pač) pa je zlo slabo vleklo, pa še najdu ni nč pametnga. A mate pri tem kak nasvet, kaj bi mogu probat, da bi pri pasivnem načinu lahko mal hitrej delovalo? Pri muli mam pa velikokrat 100k uploada, ampak dl je še vedno samo po 50k.

Še to, verjetno kje piše, ampak hočem vašo razlago:D: kaj ti preprečuje da nimaš 30 slotov pri DC++ in se potem povežeš na recimo 10 hubov...pač kaj je zame slabega, če mam tolk slotov odprtih? Prevelik UL? Koliko jih naj bi mel odprtih za sposobnost 100Kbyte/s uploada? Let's hear it.
End transmission.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Paramedic: nic ti ne preprecuje, razen posamezni hubi, ki ne dovolijo dc++ clientov (ravno zaradi multihubanja) in pa ce imajo omejitve oz. hub:slot ratio ali pa imajo splosne omejitve, na kolikih hubih si lahko max. Ce imas dovolj slotov odprtih se lahko povezes na vec hubov, ki ti to dovolijo. Tako tudi hitreje dobis neko datoteko v queue in pa search zavzema vse uporabnike na teh hubih.

(sic) ::

Rabim konkreten odgovor - in ne neke blodnje...

V DC++ - če si spremenim svojo povezavo (revimo 56 modem) se omeji DL ali je to samo informativno za druge da vidijo kaksen konektion mas?

shock ::

(sic): Konkreten odgovor? Prvo si naštimaš Dr. TCP v primeru ko ti zafilajo upload da ti ne pade DL. Drugič čimveč šeraj tem boljše bo, boš še na hube kjer imajo ljudje veliko pipico. Tretjič bodi tam na ene max 5-7 hubov. Četrtič ne pretiravat s sloti, kajti nekateri hubi pa ne prenašajo tega da imaš preveč slotov odprtih tam ene 10-15. Petič DC & co. je za datoteke kjer so full popularne, drgač pa eMule ti poskrbi za stare filme in take stvari. Šestič ne obupat, kjer se boš lahko naučil delat s tem in bo kr lepo laufalo.

Tr0n ::

(sic): mislim, da gre samo za informacijo, prava nastavitev za omejitev je stevilo upload in download slotov

no, pa ce imas 56 modem in imas izbrano lan(t3) bo folk navalo na tebe ;)

pivmik ::

shock:
PicNiK:
Kaj misliš da se da uporabnikom bedeti za računalnikom zato da preverjajo kdo downloada od njih???
Kaj ne štekaš, da jazst sploh nisem omenil nobenega DC
Aja in na koji drugi program si mislu? Saj je bila debata od DC oz DC++.
Trmast si ni kej. Jst sem ti nekaj pravim pa ti še tisto ne prebereš do konca. A ti se zavedaš, da ti že celo večnost pravim, da ne rabi prihajat vsako uro pogledat na DC++, če še od koga snemaš dol. Hmm a ti moram pokazat, da ni tako?


Ma kaj ti si prow neumen??????????????
A znaš sploh brat?

Jazst sem napisal tole:
Kaj misliš da se da uporabnikom bedeti za računalnikom zato da preverjajo kdo downloada od njih???
Jaz nisem niš napisal o enournem gledanju če še od koga snemaš dol!!!
Veš kaj poveni beseda od?

JAZ SEM SAMO RAZLAGAL SIMKOTU KI JE NAPISAL TO:
...a misliš,da mi kak z 10 Mbit pusti, da DLjam od njega?
IN MOJ ODGOVOR JE BIL:
Kaj misliš da se da uporabnikom bedeti za računalnikom zato da preverjajo kdo downloada od njih???
LP, Gregor GRE^

Simko ::

Fanta, peace :)

bodom ::

hehe...no comment:D>:D

CaqKa ::

sem že prej hoto rečt... daj naj en shocka pa picnika spravi na zasebne, da se ohladita. to res ni tema za tukaj.

s5cougar ::

Še enkrat problem s KaZaA-jem:

Downloadal sem film, nakar mi je zaradi izpada el. ugasnilo comp. Ob vrnitvi v winXP sem si najprej na varno spravil "krneki.dat" iz KaZaA-jeve mape in zagnal kazo. Program je iz neznanih razlogov zbrisal krneki.dat iz My Shared Folder in download v kazi je seveda izginil. Za razliko od drugih uporabnikov s takšnimi problemi jaz nedokončan 300MB file še imam, a ga ne morem spravit k dokončanju downloada. Ne bi ga pa rad zbrisal in kar tako pozabil, ker predstavlja celodnevno delo (ISDN>:D).

Datoteko sem prečekiral z VirtualDub-om in je brez napak, pravtako dela v AviPreviewu. Obstaja upanje, da nekako dokončam download:'(?
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s5cougar ()

Binji ::

Mislim da bi moglo delat ce ga presnames nazaj v Shared Folder
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

s5cougar ::

Sej to sem že večkrat probal, pa ga enostavno zbriše ob zagonu kaze.>:D
Errare humanum est.

segedinar ::

Ja isti problem se je zgodiu tut men na kazi in emuli.
Tako kot meni je tudi tebi, vsaj mislim, slo vse skupi zal u kurac.

s5cougar ::

Že, ampak ne razumem zakaj program zavrne isti file, ki je že enkrat bil v uporabi.;(

Je treba še kje drugje vnesti kakšnen manjkajoč podatek?
Errare humanum est.

pivmik ::

Verjetno ob instantnem izklopi računalnika se je *.dat fajl koruptal. In ko KaZaA šreča kakšen koruptan fajl ga avtomatsko izbriše(problem rešen za KaZaA :D ).

AJA: koruptani so v bistvu uni podatki v dat fajlu ki povejo kazaa koliko je fajl zadownloadan, ime fajla, source itd itd..
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Binji ::

Hmm bil je tudi en program (za Edonkey sicr) ki NAJ BI delal tudi za Kazaa in je popravljal take stvari. Kako se klice sm pa zal ze pozabu
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

s5cougar ::

Dejte Binji-tu pomagat, da se spomne imena tistega proggy-ja.8-)
Errare humanum est.

kocba ::

Sem si instaliro emula v0.26d. In na njihovi strani sem se najdo tudi Binaries v0.26d ter Sourcecode v0.26d. Pa me zdaj zanima ce si to tud morem instalirat in ce kam?


sem pač zacetnik :)
hvala


lp
kocba

Tr0n ::

installer je instalacijska verzija
binaries so vse datoteke v .zip skrcene brez instalacije (ce zelis updejtat na novo verzijo, samo emule.exe prepises, lahko uporabis namesto instalacijske verizje)
sourcode je izvorna koda, ce si programer in zelis pomagat pri razvoju

(sic) ::

Sem si probal v DC++ nastavit connection na 56 modem, pa so me takoj z enga huba preusmerili na drugi, ker (je pisalo) da imam prepočasno povezavo...

Itak sem mislil to naredit, ker mi nebi downloadali...

shock ::

(sic): BTW drugač noben ne gleda kako povezavo imaš, razen hubi. Ko ti daš search dobiš ponavadi prvo tistega ki ima najmanjši ping. Tisti ki imajo najmanjši ping imajo ponavadi dokaj dobro povezava. Sem že vidu dosti ljudi kao isdn ali 56k ki mi je vleklo 40kB.

buci ::

A mi kdo zna povedat, zakaj mi v glavnem dwnlda okrog 2,5kB za posamezno datoteko (dwnldam jih 5)? Imam ta veliko ikonco, kar menda pomeni high. Zmožnost prenosa dol imam nastavljeno na 96, omejitev 0, zmožnost prenosa gor =16, omejitev na 12. Imam pa standardni paket ADSL.

Pa še zanima me, če kdo ve, zakaj mi v filmu, ki sem ga dwnldal noče predvajati zvoka. A mam nepravi codec al je možno, da film nima zvoka ??Film je haripoter, na koncu piše PROPER.DVDRip.XViD-DVL.avi - me zanima kateri codec je potreben, če je problem v codecu.

FALA.

s5cougar ::

buci:
Če rabiš kodek je to Xvid.
Errare humanum est.

matej97 ::

Tron je zapisal: "Da ne bo pomote, tukaj so se vedno najboljsi FTPji..."

Pa sem se spomnil, da bi bilo lepo če bi lahko izmenjali kakšne naslove (ftp).

Zato, sprašujem moderatorja če lahko menjamo kakše naslove.

P.S.: sploh nimam namena gnjavit s tem, samo vprašam, da ne bo problemov.

hvala in lp

Ziga Dolhar ::

Na forumu ne.

;)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

kocba ::

Mene pa zanima (pri DC++):

Zakaj nap. ce dam, da mi nekaj isce, sploh noce poiskat, v bistvu mi sploh nic nena najde.
Pa recimo ce dam get list od nekoga, se mi tud noce conectat.Mi na napise connecting.......connection timeout.

Mam kaj narobe v nastavitvah?

hvala



lp
kocba

pivmik ::

s5cougar govori bedarije, kaj ma veze XviD z zvokom???

buci rabiš AC3 kodek:
http://ac3filter.sf.net
LP, Gregor GRE^
««
22 / 72
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267112 (5538) Spc
»

težave z mulo in routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
101925 (1707) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559489 (7959) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

Oddelek: Omrežja in internet
251760 (1126) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342511 (1785) cybermedo

Več podobnih tem