» »

Nastavitve piškotov?

Nastavitve piškotov?

cvalsr ::

Ali se da v MS Edge ali Firefoxu ali... nekako trajno nastaviti, da so dovoljeni samo nujni piškoti, ostali pa ne? Ali znajo internetne strani to upoštevati?
Ker zdaj vsaka teži s tem dovoljevanjem, po možnosti še na kak nelogičen način, nekatere ti vsiljujejo celo branje nekih pogojev in razlag. Nekatere pa ponudijo samo "sprejmi", brez možnosti, da bi nenujne 'skenslal' - je to sploh zakonito?

Ales ::

V samem brskalniku se tega ne da nastavljati, ker ne obstaja splošen protokol, preko katerega strani sprašujejo po dovoljenjih, temveč ima vsaka to lahko implementirano po svoje.

Naročniki in izdelovalci strani se z uporabo piškotkov in nasploh sledenja zelo ignorantsko obnašajo do obiskovalcev, žal... Kar v prvi vrsti lahko narediš je, da tako bedno narejenih strani ne uporabljaš.

Sicer pa za Firefox npr. obstajajo vtičniki, ki se skušajo spopadati s tem (primer). Koliko bodo uspešni je ponovno odvisno od tega, na katere konkretno strani zahajaš...

vinkop ::

tile piškotki tudi mene včasih spravijo iz tira...ko že 1x za neko stran izbereš, potrdiš piškotke, te na isti strani čez pol leta spet težijo z njimi, pa čeprav si jih že potrdil.

Ales ::

Zato ker so vmes potekli ali pa si jih izbrisal iz brskalnika. Večina strani namreč prav piškotke uporabi zato, da si zapiše in potem bere, kaj si si izbral glede piškotkov.

Malo noro se sliši, a tako je.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft mora plačati 10.000 dolarjev odškodnine zaradi samodejne namestitve Windows (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
6321779 (18634) filipk
»

Pripravite vašo spletno stran na nov zakon o piškotkih (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Izdelava spletišč
744205418 (156984) Tydek
»

Kdo vse ne priznava novega ZEKom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
13142648 (34286) trizob

Več podobnih tem