» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
21 / 72
»»

Paramedic ::

Maybe I didn't make myself clear enough: Hotu sm povedat, da sm pod 'hudim' firewallom, ki ni moj in nad njim nimam kontrole (admin ni v sorodu z mano :D). Iz prejšnjega sm si zrajtu sam to, da morm met UDP ugasnjen. Hvala za pomoč!

Sej to verjetno piše v kakem faqu, ampak vseeno: kaka je razlika med globalnim in neglobalnim searchem? [mula]
End transmission.

Zgodovina sprememb…

BaRtMaN ::

Globalno iskanje išče po vseh serverjih, ki jih maš v listi, neglobalno iskanje pa išče samo po serverju, na katerega si trenutno povezan.

knibl ::

Vcasih se je zgodilo, da sem naletel na kaksnega userja, od katerega se je dalo dl-jat zelo hitro, vendar ce zdaj pogledam moj dl in od stevila uporabnikov, od katerih dl-jam, opazam da vsak user od katerega dl-jam ne shera svojega linka vec kot 2 KB na userja. Ratio: ul:dl --> 3,5:1

Trenutni dl:

19.95 KB/s 381/ 432 (8)
6.15 KB/s 34/ 65 (2)
3.58 KB/s 80/ 80 (2)
1.94 KB/s 456/ 631 (1)
1.17 KB/s 264/ 297 (1)
- 13/ 13 (0)
- 5/ 5 (0)
- 6/ 6 (0)
- 3/ 3 (0)
- 44/ 44 (0)
- 6/ 6 (0)
- 9/ 9 (0)
- 9/ 9 (0)
- 57/ 57 (0)
- 1/ 101 (0)
- 31/ 31 (0)
- 1/ 5 (0)
- 1/ 54 (0)
- 51/ 55 (0)
- 12/ 13 (0)
- 7/ 7 (0)
- 3/ 3 (0)
- 122/ 124 (0)

segedinar ::

Ja tale iMesh pa res dela dobro. A je se kdo drug opazu, da ce ko dl pustis PC pri miru za en cas, ko se vrnes in pogledas na imesha ugotovis da ti je prenos zelo padel.Ko pa zacnes PC spet malo uporabljat ti pa prenos spet naraste do najvec
je hitrosti.WIRD:\

Zgodovina sprememb…

Klemenn ::

men se zdi da mam jzst tako pri muli! :\

smash ::

segedinar..men imesh vedno dela....sam res pa je da mam windowse nastimane tko da se diski nikol ne preklopjo v tist mode k počivajo al neki tazga..

Gandalfar ::

knibl: ja to je ena nastavitev - koliko userjem uploadas naenkrat in je per default mislim, da 10 - poleg tega je se ena omejitev - koliko casa jim uplodas - mislim, da 15min (poglej v FAQ/help/forum debate)

to naj bi zagotovilo bolj posteno in enakomerno sheranje med vsemi userji. Tako se ne obsesis ti z slabim linkom na enega userja in pol par ur vleces dol z njega 600Mb ampak on lepo razdeli svoj link med 10 userjem po 15min in potem zamenja. Najbolj fer za vse. Seveda, ce mu uploadas prides pri njemu spet prej na vrsto.

pingec ::

no js sm nov pr emule pa mislim da sem se kr znajdu pa me zanima katere serverje maste vi na spisku
pa bi lahko povedali kje se pogleda ta ul:dl Ratio

hvala

LP, king

A mislte da je sploh mozno da se to zgodi v iMeshu?

TESKAn ::

ul/dl ratio maš na strani z statistiko v emuli.
Katere serverje? Samo najboljše:D.
V glavnem Silent bob in SEDG moreta bit na spisku (vsak ima, ko je največ folka gor, 100k uporabnikov), potem pa še kak ProbenPrinz.de...

BTW ideja - zakaj ne bi naredili teme, v katero bi pisali naslove najboljših strežnikov?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Še to, čeprav je verjetno nekje odgovor: pri enih fajlih mi v muli piše Čakam, ko pa kliknem da pokaže vse vire, pa piše Preveč povezav. Povezav sm mel nastavljeno na Max 1200 pol sm pa še zviševal do 2000, pa še kr nič se ne zgodi. A je treba dolgo počakat, al je treba restarat mulo, al pa to sploh ni za to :P. Max virov je pa 1000.
End transmission.

TESKAn: zato, ker serverji gredo up and down in je to tezko na roko tak seznam obnavljat - raje naj nekdo naredi lokalen .met fajl z najboljsimi serverji po izboru s-t uporabnikov.

Lahko vam jzt hostam, ce zelite. Nekdo se mora javit, da ga bo vzdrzeval in redno uploadal na streznik.

globoko grlo ::

paramedic
ja max conn (povezav) je za te zadeve
verjetn DLjaš preveč faljov, lahko probaš z nastavitvami low, normal in high, da mal razporediš kok čš kj hitr met

če maš XPje in adsl komfort je 2500 verjetno največ (nism pa zihr), ker preveč povezav ti usmrti linijo

mogoče ti bo kdo drug kj več povedal

||_^_|| ::

jst mam konfort in dela na 4000 povezav čist kul.

matej97 ::

O ja Gandalfar to je super ideja.

Tako, da začnemo zbirat ta najboljše serverje. Okoli 10 bi jih blo dovolj? Več, manj?

_Tejc_ ::

jest sm tut za to....

Tr0n ::

Cimvec dobrih serverjev, tem boljse. Ceprav je boljse imet cimvecje stevilo serverjev v listi, da se tako pride do se vec sourcev.

_Tejc_ ::

A lahka kdo da anketo da vidmo kdo fura kaksno eMulo :\ Al pa saj povejte kaj je najboljsa varianta:D

Klemenn ::

za server.met:

silent bob
sedg

San ::

A se bi dal ne pisat serverjev v to temo temveč v novo, ker nimam namena gledat te teme, vsakič ko bo nov post?
Server list za mulo pa je na netu kolikor želite.

Se pravi je rešitev v zvišanju max connections? Kaj pa max virov na datoteko? Na tem vodu sm enkrat probu testirat - prenos SP1 iz MS serverja - rezultat: do 700KB/s DL. A moraš mulo restartat, če spreminiš št. povezav ipd.? Torej, kolk lahko dam max povezav, da se mi ne bo začel winxp sesuvat (če se sploh bi zaradi tega)? Ker fajlov mam 6 za DL, od tega so trije na čakanju, večinoma zaradi 'preveč povezav' simptoma.
Pa še to: kaj pomeni 'prikaži presežen prenos' opcija v nastavitvah? To bo potem rešitev vseh mojih večjih težav :).
End transmission.

3L33T ::

Iskreno, tale tema je že blazno bedna, ker se ista vprašanja ponavljajo vsakih 10 postov :\. Lohk sam mal pogledaš nazaj, ni ti treba niti cele teme brat...

Bo res treba tale FAQ napisat. A bi lohk sam vprašanja lepo v faq postavl, pol bi Gandalfar uredu vprašanja in bi pol mi odgovorl? Ker se jest ne spomnem kaj natančno bi pisov, ker se mi nekatere nastavitve zdijo zelo logične.

Anybody?
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!

San ::

Končno rešen problem, zakaj me je ves ćas metalo dol z boljših strežnikov.
Ves čas mi je prihajalo sporoćilo od raznih userjev, da me benajo, ker imam neskončno vrsto. Par postov nazaj je pisalo, da jaz benam njih, v resnici pa so oni mene, saj sem imel v nastavitvah vrsto do 5000 uporabnikov. Takoj ko sem zmanjšal to nastavitev, sem prišel na boljši strežnik.
Nič ni lepšega, kot da po nakjučju sam odkriješ kakšno stvar.

sk8ter: napisi vprasanja pa bo nekdo drug odgovoril .. ko se bo zadeva zacela dogajati s temo se ji bom tudi jaz posvetil. Trenutno pa nimam casa/volje, da bi jo umetno obujal v zivljenje.

3L33T ::

Ja ql, lej jest bi odgovarjov na vprašanja, sam ne vem na katere, ker se mi tko vse nastavitve zdijo zelo logične... Tko da, folk sprašujte v FAQ, pa dejte se potrudt pa ne sprašvt podvojenih stvari, da bo mev Gandalf mal počitka. ql?

FAQ
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!

Xplicit ::

ej a se da s ksnim FIRAWALL-om ali cem drugim preprect da bi folk od katerih ti dl-jas oz. kateri ul-jajo od tebe vidl tvoj IP? - predvsem za kazaa?

Hvala

Mr.B ::

Od kar imam tanovo emulo, mi kar naprej javlja napako, da ni nobenega veljavnega strežnika v strežniški list. In če kliknem na enega se potem poveže , ampak če pa zgubi konekcijo z njim pa se spet noče povezati, ker kao ni nobenega veljabnega strežnika.
Obe servermet datoteki sem zbrisal, in ob zagonu updejtu listo, pa nič ne pomaga ?
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Mr.B - to se mi je danes začelo dogajat! Do danes je še kar dobro delovalo, danes pa se ni hotel povezat, pa sm dal čist sveže strežnike gor. Pol sm pa vse nastavitve pregledu, pa mal naredu po svoje, port sm dal na 4242 itd. Ampak še vseeno vleče DOST slabše kot je preden se je to začelo dogajat. Prej sm vidu do 90k/s, zdej pa do 20. Ampak mislim, da se bo počasi izboljšalo.
No, če ne drugega, si pa vzem čas, pa še enkrat pojdi čez cel FAQ na strani emule, pa se ti bo že kej utrnilo, kaj probat.
End transmission.

Mr.B ::

Sem rešil zadevo. Zbrisal sem emulo , razen temp in incomming folderja. Skoperal nazaj server.met file. Od emule pa samo tri file oz zipa pustil. Pa je šlo BP. Edino kar se je zgodilo je to , da se je po kakem tednu sedaj zrušila, kar pa se prej ni dogajalo. A pa še pod temp folderju sem zbrisal nepotrebne file , tiste ki ostajajo kot samo eni. Je pa res da sedaj del obupno počasi , čeprav so nastavitve enake ?
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

CaqKa ::

xplicit: ne, to se ne da.
verjetno bi se pa dalo otežit.
mogoče z kakim reverzom ali pa čem podobnim. s firewallom pa ziher ne, če pa že pol ti pa več mula/kazaa nebo več špilala/doldevala.

Xplicit ::

CaqKa - kaj je to reverz?
a je to tko mislen kao da poda fake IP?

išči med adsl temami po reverzu ali pa reversu. nevem kak se točno reče. v bistvu pa je to samo to da imaš drugo domeno od neke default ispjeve.

Simulacrum ::

Woheusyrelfdsfsdffirsu!

Se tudi vam dogaja, da vam eMule pobere preprosto ves razpolozljiv bandwidth, ceprav sem jo omejil na 10kB uploada. Ko deluje eMule se brskanje po internetu kar nekam zaustavlja pa tudi pinganje npr. SiOLovega DNS streznika ni prevec uspesno. Ko jo zaprem pa vse stece.
Se komu sanja kaj je vzrok temu?

AngelOfDeath ::

še par stvari o imesh lite

če restartaš računalnik je tvoj download okno prazno (pozabo je kaj je dol vlekel tko da lahko greš z nova iskat)

pri kazzi lite pomeni da je brez adaware in spyware pri imesh liteu se ta navlaka zraven inštalira
torej:

Kaj pomeni tale lite pri imeshu ?

No podobn problem se je pripetil meni z kazo in mulo. In sicer: Vlecem neki fajlov z mule in kaze in cez nekaj casa mi racunalnik zabrejka.Morm ga resetirat in ko ponovno zalaufam programa omenjenih fajlov ni vec. Pri kazi jih sploh ni vec pri muli pa v TEMP mapi se so vendar jih v programu ne zazna. Kaj mi je storiti?

Zgodovina sprememb…

smash ::

jah angelofdeath: kaj naj rečem..zgleda da nimaš iMesh Lite ane:D

če pa piše da je imesh lite :\

(sic) ::

Angel Of Death:

100% nimaš iMesh Lite - pa naj piše karkoli...

Ti jaz poiščem pravi Lite jutri (ker se mi danes ne da), ker ga je malo težje najt...

1. pri Imesh Lite moraš dat vse na pavzo, če resetiraš pc, ker se ti lahko zgodi, da downloadi odidejo k bogu... pa moraš znova...

2. to, da ko odideš, z manjšo hitrostjo download - prvič slišim... se mi še ni zgodilo.

3. A kdo tule od vas uporablja DC++? Anyway; Zdaj sta že dva SLO huba: Podgana.com in pa malo bolj obiskan Slovenija ~Pimpeks hub~.

bodom ::

(sic): hvala za info glede dc++....

LP

~Pimpeks Hub~ ma zdaj že 300 userjev...

hudo

Sic
si že našel "pravi imesh lite" ?

Sorry, AnglOfDeath... Sem pozabil. zdaj sem ga bolj lahko našel - ko sem ga jaz iskal pred nekaj meseci, sem se moral res trudit, da sem ga našel na eni (meni) nerazumljivi strani...

iMesh lite

Tega mam jaz pa nimam nobenih spy-ware pogramov...

Če še nisi probal:

DC++

grem takoj testirat ta imesh :)

dc++ sem proval vendar dokler nebo imel omejitve downloda in uploda ga ne mislim uporabljat :)

Ehm, tale DC++ mi ni najbolj jasen.

Se konektam na en hub z veliko userji. Ugodim vsem zahtevam kanala (kolicino zasharanih GB in odprtih slotov) in se konektam. Zacnem dljat datoteko od prostega userja in cez kaksno minuto me disconecta s kanala in download se konca.

Your IP has been banned!

Hmm, ok. Grem na en drug hub, spet download,... BOOM. Isto!

Sem kaj spregledal alias WTF IS THIS CRAP ANYWAY?! :O

ponavadi ti napiše zaklaj so te dol vrgli :)

bodom ::

ja mora ti pisat zakaj...aja...mogoce si sheral fajle od emule oz. edonkeya. tiste .temp fajle. dost hub-ov je takih, ki te zarad tega bannajo.

ma tko naredi...oznaci si recimo 50 hub-ov v favorites...cimboljsih...pol pa dej kljukce spredaj, da se ti ob naslednjem zagonu vsi zacnejo konektat. matr, da bos na enga ziher prsu, ki te ne bo bannal>:D

LP

Finta je ravno v tem, da ni bilo nobenega razloga, zakaj sem bil banan. Sharal pa sem samo kompletne datoteke, brez temp direktorijev.

Baje, da je treba pazit na hub vs. slots ratio, torej da se preverja, koliko slotov imas na hub. Samo jaz sem bil samo na en hub konektat s tremi fraj slotami. Ne vem no.

Aja, dajte povedat kake dobre hube, razen dveh slovenskih. Tukaj nekaj mojih hub URLjev.

http://www.mds.mdh.se/~dtv01jbd/PublicH...
^^^^--- Sandos NEW DreamLand. Extensive list. (1400+ hubs)
http://publiclist.no-ip.com
^^^^--- aMutex. Stable, very changing, quite fast. (~600 hubs)
http://dcplusplus.sourceforge.net/Publi...
^^^^---The "original" DC++ list, but now packed. (400+ hubs)
http://finhublist.no-ip.org/PublicHubLi...
^^^^---The Finnish Hub List. Stable, small(ish), very nice. (100+ hubs).
http://hublist.ods.org/hublist
^^^^---The German Hublist v2. Fairly stable, small (50+ hubs).
http://cdinfo.org/PublicHubList.config
^^^^---Russian HUB's list. Stable, quite small (15+ hubs).

The Ultimate Hub Search Engine: http://www.dchubs.co.uk/ (1/2/03: 12104 hubs, but needs a big cleanup)

http://the-kardinal.netfirms.com/Hublis...

To da te je vrglo z huba se zgodi... Vzrokov je VELIKO. Eni hubi so čist ql in ne gnjavijo za *.dat file od kaze ali .temp od emule, drugi pa so tak strogi, da to ni res... Mene so en čas na enem Švedskem Heavy Metal (mislim, da je bil BBB) kickali pogosto, ker nisem bil Šved :) Baje je samo za Švede tisti hub...

Koliko slot imaš odpretih se preverja - recimo, da si konektan na 3 hube in vsi zahtevajo 9 slotov moraš vsem zagotoviti 3 slote ali pa ban/kick/disconnected.

Tr0n:

DC++ je svetlobna leta pred konkurenco - samo se narod tega ne zaveda. Ene nastavitve (ki bi morale biti osnovne) pa tudi jaz pogrešam. Ko meni piše v eMule, da ima 60 sourcov mi DLja z kakšnih 20-30 kb/s - v dc++ mi od enga userja DLja z max. (128 kb/s) , niti si ne upam pomisliti kaj bi bilo, če bi dc++ imel 60 sourcov za en file >:D >:D >:D En čas je bil en hub (nemški) Optimal 90 GB (zdaj je mislim, da samo še 60 GB), ki je imel min. share 90 GB - no v glavnem mel je pa konstantno 500-600 userjev - če maš 90 disk ga poišči - baje dobiš vse.

BTW : Eni zahtevajo, da imaš poleg nicka napisano (recimo) BBB, če ne te kickajo (govorim iz izkušenj :=)) eni so pravi idioti kakšna pravila postavljajo.

hehe, torej so tak vsekani kot oni na warez sceni s svojimi pravili.

NAAAAAAAPSTEEEEEEER, kje si?

iration ::

woohoo, danes mi je mula nadaljevala file, ki mi je kakšen mesec stal brez sourcev :))
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
««
21 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267240 (5666) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102129 (1911) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559962 (8432) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251861 (1227) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342668 (1942) cybermedo

Več podobnih tem