» »

particiranje-dobro ali slabo???

particiranje-dobro ali slabo???

root987 ::

Zanima me, ali mislite da je particiranje dobra ali slaba stvar. Poleg tega tudi argumenti, ne "pač kar tako". Poleg tega pa me prav tako zanima ako, v primeru da dobiš na računalnik virus, to pomeni da če formatiraš particijo na kateri je bila virus mapa kar s tem odstraniš virus ali ta ukuži samo windows direktori ali vse particije.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

BoGo ::

Jaz osebno nerad particiram disk. Imam že dva diska, kar poleg dveh CD-ROM pogonov privede že do črke F:. Nimam rad cele abecede v explorerju. Če pa že želim secirati disk, pa raje uporabljam direktorije. Poleg tega, nikoli ne veš, kdaj ti bo na particiji zmanjkal ravno tisti en GB, ki si ga dal na drugo particijo.

SisQ ::

No ja BoGo ! Glede pomanjkanje prostora se strinjam. Tudi meni se je zgodilo ravno to. Jajca pa taka !!;(( Posledica tega je seveda tudi mali disk. Če je disk dovolj velik se to težko zgodi.
Particiranje pa ni slabo, če želiš imeti bolj organiziran disk. Navsezadnje pa je to stvar posameznika. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SisQ ()

ABX ::

Sisq: za organizirat disk imaš directorje.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

SisQ ::

Saj vem, da so direktoriji za organiziranost. Saj sem napisal, da je stvar posameznika. Meni osebno je pač ljubše imet na eni particiji win. na drugi imam igre, filme in glasbo na tretji imam pa službene zadeve. Po želji ! :D

Ziga Dolhar ::

c: -- windowsi
d: -- "razno
e: -- web
f: -- backup
g: -- warez (hec)

Ko bom ponovno inštaliral winse ter želel "čisto" inštalacijo... naj imam web, backup pa, ahem, "warez" (še enkrat: hec), v direktorijih? Ne hvala.

Manjša mobilnost prostora pa je lahko zelo zoprna težava, se strinjam.

McHusch ::

Jest mam tkole:

(C) - Windows, formatiram vsake pol leta brez večje škode
(D) - vse ostalo (dokumenti, MP3 :P , Divx :P, etc.)

Tako da, vsaj dve particije imej. Da ne boš v riti, ko boš moral Winse reinštalirat na sveže. (razen če imaš dva diska).

jRk0 ::

particije so zelo dobra stvar.ravno zaradi formatiranja. sicer si lahko vse na cdje speces podatke ampak to trajaaaa! pomisli da mas 20gb ali vec stvari...
You fuck up once, you loose two teeth.

smilyxx ::

Jrk0: ja bo treba počakati na blue-ray diske, ki bodo imeli kapaciteto 27 gb.
:P

Lp
Save water.
drink beer.

Gandalfar ::

simlyxxx: pravs nej bom zdej 10 let brez formata? ;-)

ugh, time to install GNU/Linux :>

BoGo ::

Ja, mogoce je res boljse imeti particije zaradi pecenja na CD in pa zaradi formatiranja. Ampak meni se tako ne dopade. Raje rocno izberem, kaj bom zapekel na Backup, in se tako s formatiranjem resim veliko smeti, katere se scasoma naberejo (nepotrebni zipi, slike, zacasne datoteke - te tiste, ki se jih da spucati s disk cleanup-om,...)

Pa zraven tega imam raje, ce vidim recimo za mp3 datoteke mapo mp3 kot pa crko particije, za divx imam svoj direktorij, ne pa kako crko particije... Sicer pa je itak vse odvisno od posameznika. Vsako oko ima svojega malarja.

freejack ::

C: Win98SE, D: WinXP, E: Datoteke; Linux, pol sta tu še pa F in G cd-roma :D Partiticije so boljše zaradi možnosti večih OSov na računalniku, neljubega pečenja 50Gb (hmm, datotek :D ) in 10Gb programov in ostalih dokumentov, ki jih tako ali tako "moram" imeti na compu.Z dodatno partiticijo se s tem ne rabiš ubadat, ko pride do problemov.Če mi "teoretično" zaštekajo XPji, mam še vedno na voljo 98SE in obratno. Vsako partiticijo z OSom lahko formatiram brez zamudnega časa, ki bi ga potreboval za pregledovanje, kaj bom zbrisal in kaj obdržal. Pa tudi krame imam zelo malo na E pariticiji, ker imam drugače zelo urejen disk.Skratka, veliko več pozitivnih strani je na strani partiticij, RAZEN, če imaš res majhen disk, da se zgodi, da ti kak 1Gb zmanjka. Pa še takrat, bi priporočal vsaj 2 partiticiji oz. eno podaljšano.

andrej ::

jaz imam locene particije za OS/programe in podatke. Ce je treba sistem na novo gor vrect nimam problema in samo formatiram OS particijo - podatki pa ostanejo na varnem.

root987 ::

jah, jst mam 3 particije pa mam mali disk 8gb. 500mb winsi(swap ni tam), 1gb progrmami, downloadi...., pa 6,5 gb igrce. ko bojo igrce tk vlke bom pa z mev 120gb :P
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk je prazen, javlja pa da je zasedenih 11Gb!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131974 (1769) zee
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
515834 (4947) bajsibajsi
»

Ali linux podpira NTFS

Oddelek: Operacijski sistemi
141683 (1458) Gandalfar
»

Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
556685 (5659) andrej
»

Win2k, instalacija, pomoc

Oddelek: Operacijski sistemi
212140 (1922) CaqKa

Več podobnih tem