» »

Kupite lila nalepko ...

Kupite lila nalepko ...

Thomas ::

... ker tazelena spodej že ve, da taplava nad njo postaja neveljavna?

Glede na to, da slika ni pofotošopana in je zadevo možno videti v originalu, po dogovoru z mano ... pa glede na to, da ne vem kakšna finta je tle posredi ... me zanima, če mate kakšno pametno razlago te "paranormalnosti".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Matev ::

ja človek je odtrgal zeleno nalepko
in čez nje ostanke nalepil modro

ni treba biti ravno brihten da ugotoviš to

Keyser Soze ::

Joj, sam mal lepš bi pa lahko slikal ane.

Plus, ni glih jasno sosledje tule? Tazelena spodaj, taplava nad njo? Glih v obratnem vrstnem redu.

Prvo imaš šipo, na to šipo je bla včasih napopana zelena polletna vinjeta, pol si odstranil to vinjeto, bolj za en drek spucal šipo, in napopal čez modro 2010 vinjeto?
OM, F, G!

Joj, sam mal lepš bi pa lahko slikal ane.

Ja ... lepšo sliko bom dal. Samo očitno sploh ne razumete poante.

Super Sonic ::

A se sam men zdi, da zgoraj piše "neveljavno"? :)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

A se sam men zdi, da zgoraj piše "neveljavno"? :)

Sej to je poanta, ja. To se tudi meni tako zdi. Zadnjič (po dobrem letu) sem šele opazil in nisem mogel verjeti očem.

Edina razlaga je ta, da je pri proizvodnji nalepke eden to napisal na "sitotisk matrico" ali kaj že imajo pri produkciji teh nalepk in se je potem na tistih mestih močneje zalepilo za šipo. Tko da s krempeljci pred letom nisem tega tako "lepo" spucal dol, kakor ostala mesta.

Ena taka čudna "arheologija". Sploh nisem opazil, vse do zadnjič.

Fave ::

Samo tudi "neveljavno" ne piše lepo naravnost, ampak je druga polovica besede napisana višje. Zanimivo.

Sedaj mesto, kamor boš nalepil novo dobro očisti z alkoholom. Prej tega najbrž nisi storil.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Hja, kdorkoli je tole pisal je bil pošteno nabasan. Beseda ni prav nič ravno napisana, deluje kot neka napaka v tisku, kar je čisto možno in je tudi najverjetneje (ravno zaradi tega ker beseda valovi).

En prijazen nasvet vsem, ki menjate vinjeto - pred strganjem pošteno segrejte sprednje steklo. Magari zadnjih 5 minut neke random vožnje ventilacijo maksimalno na vroče. Lepilo bo postalo bolj gumjasto in nalepka gre precej lepše in bolj enostavno dol.

dzinks63 ::

To je ena izmed varnostnih zaščit:

(5) Vinjeta mora imeti najmanj naslednje zaščitne elemente:

– obroč s hologramsko folijo z vgraviranim 3D-motivom (hologram lahko izdela le tiskarna s certifikatom),
– serijsko številko na vinjeti in kuponu,
– varnostne zaseke, ki preprečujejo odstranitev vinjete brez poškodb,
– najmanj dvakrat dvoslojni napis v barvi, ki povzroči, da se pri odstranitvi pojavi napis »NEVELJAVNO«
.

najmanj dvakrat dvoslojni napis v barvi, ki povzroči, da se pri odstranitvi pojavi napis >>NEVELJAVNO<<.

Mistery solved!

"- najmanj dvakrat dvoslojni napis v barvi, ki povzroči, da se pri odstranitvi pojavi napis >>NEVELJAVNO<<."

Tale je imela štirikratni troslojni napis ;)

Thomas je izjavil:

najmanj dvakrat dvoslojni napis v barvi, ki povzroči, da se pri odstranitvi pojavi napis "NEVELJAVNO".

Mistery solved!

A nisi vedel tega? Zato pa zdaj temeljito očisti mesto kamor boš nalepil novo.

Thomas je izjavil:

Ja ... lepšo sliko bom dal. Samo očitno sploh ne razumete poante.

Oh, še kako dobro razumemo poanto. Le vedeli nismo, da ne veš za napis "NEVELJAVNO", ki se valja po vsaki vinjeti v2.0.

Plus, vinjeto moraš nalepit na očiščeno oz. čisto podlago.
OM, F, G!

Ja .. vidim zdej ja. Shame on me!

"Le vedeli nismo, da ne veš za napis "NEVELJAVNO", ki se valja po vsaki vinjeti v2.0."

Oh, prosim te - to ni splošno znano.

Edina razlaga je ta, da je pri proizvodnji nalepke eden to napisal na "sitotisk matrico" ali kaj že imajo pri produkciji teh nalepk in se je potem na tistih mestih močneje zalepilo za šipo.

brihten pa ravno nisi

to je obvezen element zaščite - proti temu da bi ljudje odlepljali nalepko dol in jo uporabili v drugem vozilu

Ne, nisem ravno brihten, res je.

Super Sonic je izjavil:

Oh, prosim te - to ni splošno znano.

Kk da ne?

To so pa trobil po medijih nonstop. Ne vlečt dol vinjete pa jo limat na drugo vozilo, ker se pojavi napis "neveljavno". Čeprav je nekaj časa to veljalo za "urban mit".
OM, F, G!

No, če bi jo hotel dobiti na drugo vozilo, bi moral presaditi en konec šipe zraven, ja. Vzajemna transplantacija koščka vetrobranske šipe med dvema voziloma. Al pa kar celo šajbo pretikaš, če maš dva avta (iste znamke) in eno nalepko.

"to je obvezen element zaščite - proti temu da bi ljudje odlepljali nalepko dol in jo uporabili v drugem vozilu"
In zakaj nisi mogu tega takoj povedat?

"Ne vlečt dol vinjete pa jo limat na drugo vozilo, ker se pojavi napis "neveljavno"."

Sorry, samo v tem primeru je "neveljavno" udarjeno tako postrani, da je kar žalostno. Zgleda, da sem ta del preslišal, saj mi na kraj pameti ne pade, da bi prelimaval vinjete. In verjamem, da večina tega ne ve in da večina tega še nikoli videla.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Nivo.
- Hoc est qui sumus -

In zakaj nisi mogu tega takoj povedat?

zato ker tega sploh ni spraševal - nejga je begalo nekaj kar nihče sploh ni razumel ... ni se sploh zjasnil kaj ga moti...

mi na kraj pameti ne pade, da bi prelimaval vinjete. In verjamem, da večina tega ne ve in da večina tega še nikoli videla.

verjemi - ljudje skušajo marsikaj
največ fint poznajo tisti z najglobjimi žepi - z dvema ali tremi avti in ki jim je težko dati tudi za dve ali tri vinjete

Mercier ::

Jaz imam nekaj takega. Prodajajo na pumpah. Odstranim nalepko popolnoma v nekaj sekundah. Nič krempljev, nič nenamenske porabe šnopsa.

Saša - to je zakon. Tudi sam priporočam.

šernk ::

sam imam tudi od lani "neko strgalo za vinjeto", pač navaden crap z ostrim robom, dobil na črpalki, 20 minutah drsanja z vsem mogočim dol...alkohol, čistilni robček, gretje šipe in kaj vem kaj še vse, sem znorel in šel po strgalo.

pa pol še vedno drsat dol delček za delom ;(
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Kupi točno to kar je Saša linkal. Je za dva razreda boljše od vsega drugega na trgu.

Redkvica ::

Hmnja, jaz sem pa mislila, da to vsi vedo. Saj so stalno o tem trapali v medijih, o napisu 'NEVELJAVNO'. Pa konec koncev, ko odstranjuješ nalepko, jo pa res težko odstraniš, brez da bi se ti prikazal vsaj delček tega napisa.

Call me stupid. Nikoli slišal, nikoli videl ... spraskal dol zeleno z nohti, na hitro prilepil modro, celo leto nič opazil ... just call me stupid and get over with it!

"Pa konec koncev, ko odstranjuješ nalepko, jo pa res težko odstraniš, brez da bi se ti prikazal vsaj delček tega napisa."

Če kaj težko odstraniš s stekla dol, je to nepoškodovana vinjeta, ki bi se lahko ponovno prilepila nazaj. To je težko, vse ostalo pa zelo random. Ta napis je bolj tako - za publiko in zato, da je nekdo potegnil še nekaj denarja iz blagajne.

imagodei ::

Mimogrede, a je letos kej važno, na kater konec stekla jo stlačiš? Namreč, jaz mam precej slabe izkušnje z drgnjenjem tega hudiča dol sredi zime in bi to veselje raje pustil za čas, ko se bo otoplilo. Bi pa potem dal vinjeto pod sedanjo in ker imam zgoraj nekoliko zatemnjeno šipo, bo to v bistvu že skoraj na sredini levega dela šipe.
- Hoc est qui sumus -

Mercier ::

Odstranjevalec, ki ga propagirava s Super Sonicom stane en evro, velik za en večji kovanec, deluje pri vseh temperaturah in ga imaš vedno v avtu. Zakaj bi kompliciral?

"Mimogrede, a je letos kej važno, na kater konec stekla jo stlačiš?"

Tako kot ostala leta je. Kot je Saša rekel, kupi točno ta odstranjevalec (res ti ne bo žal), še pred tem pa segrej prednje steklo maksimalno. Jaz sem jo dobil dol v 15s, brez ostanka.

technolog ::

imagodei je izjavil:

Nivo.

You failed at it. (4chan style)

AndrejS ::

Ne vem zakaj bi sploh odstranjeval vinjeto. Jaz imam že 3... sedaj še pa pride ena zraven.

Če pa še vas vedno moti pa zavarujte stekla na avtomobilu ...

Ne vem zakaj bi sploh odstranjeval vinjeto. Jaz imam že 3... sedaj še pa pride ena zraven.

sem te videl zadnjič ja

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Ales ::

Dobro da je še ABC pripopan tam, just in case ;((

Pol se bo pa čudil, ko bo zbil babico pri zavijanju na levo...

cattom ::

Jaz jo nalimam za retrovizor,tako da se z notranje strani avta sploh ne opazi.

kixs ::

Za odstranit lahko uporabis tudi jedilni noz. Gre cisto lepo dol in nic ne kosta 8-)

Highlag ::

Običajno se tisti neveljavno prav lepo pokaže ko nalepko dol odtrgaš.
Lahko še rečem, da je šla modra nekako lepše dol kot zelena. Mogoče so lepilo zamenjali... Pri zeleni se je kar en prah delal.
Never trust a computer you can't throw out a window

Steinkauz ::

Matev je izjavil:

sem te videl zadnjič ja

A ni bil to en italjan ki je mislu, da so to tedenske vinjete ? :))

T0RN4D0 ::

Eh, jst mam eno na levi, eno na sredini, letošnja bo šla pa na desno pa bo. :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

madog ::

A ni bil to en italjan ki je mislu, da so to tedenske vinjete ?

če dobro pogledaš boš videl da je ob straneh naluknjano kar pomeni da niso letne temveč .... (nekaj drugega)
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

$%&/() ::

To so pomoje avstrijske mesečne.

Sicer pa veste, kaj je rekel Jezus o cestninarjih?

Ne?

Nisem namreč prišel klicat pravičnih, ampak grešnike.

To je reku.

Maxl ::

$%&/() je izjavil:

To so pomoje avstrijske mesečne.

Se čisto lepo vidi, da so slovenske ;).

$%&/() ::

Of course, sem se sedaj spomnil, da so avstrijske navpično orientirane.

Yohan del Sud ::

Saša in Supersonic imata prav, ampak isto zadevo za še manj cene dobite v leclerecu pod "čistilec keramičnih ploščic" ali nekaj sličnega ... Z nohti pa res ne gre, sem probal čisto prvič in mi še vedno pol prsta manjka.
www.strancar.com

Lepo se da spomagat tudi s strgalom za čiščenje steklokeramičnega štedilnika.

Gregor P ::

Mojega prijatelja so sredi noči ustavili avstrijski policisti zaradi tega "vijoličnega" napisa neveljavno (ungültig) le da je šlo seveda za njihovo vinjeto. Revež ni očistil šipe potem ko je odlepil staro vinjeto, ampak je kar nalepil novo in policisti so bili smrtno resni in ga skorajda oglobili; na srečo je še nekje v vozilu imel shranjen tako račun kot odrezek vinjete in so mu verjeli, da res ne gre za prevaro.:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Brane2 ::

Jaz vedno pzabim, kako sem lansko leto klel mrzlega januarja ob menjavi in vsako leto končam v kabini z velkim OLFA nožem.

Vzamem ven rezilo in postrgam s celotno njegovo dolžino...

Nato pobrišem z alkoholom vedno znova mi jo rata postrani nalimat.

In vsakič si prisežem, da bo naslednje leto pa "genau", ker da sem sedaj "dojel foro".
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je tako nalimana vinjeta veljavna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9821596 (8386) Netrunner
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

22351579 (35176) Mare2

Nadomestna vinjeta

458861 (7731) Mavrik
»

Letna vinjeta

Oddelek: Loža
114005 (3373) dukedl
»

Vinjeta - jo že imate? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
81257996 (27998) Mare2

Več podobnih tem