Forum » Omrežja in internet » Diskonektanje - mreža
Diskonektanje - mreža
Dalmatinc ::
Mam 2 kompa
1. ADSL + mreža
2. mreža + share intrnet iz prvega
in ko naprimer drugi komp ugasnem, prvi pade dol z neta. K drugi komp pržgem pade prvi z itrneta............aaaaaaaa
to je tolk moteče
1. ADSL + mreža
2. mreža + share intrnet iz prvega
in ko naprimer drugi komp ugasnem, prvi pade dol z neta. K drugi komp pržgem pade prvi z itrneta............aaaaaaaa
to je tolk moteče
ali3n ::
Se bom kar v to temo prisedel, ker že ma konkreten naslov....
Men se pa občasno pojavlja disconected na notranji mreži (za kako sekundo - se takoj poveže nazaj). Obe mrežni sta Level One 10/100, kabl narejen doma (kabel Nexans UTP Category 5e).
Men se pa občasno pojavlja disconected na notranji mreži (za kako sekundo - se takoj poveže nazaj). Obe mrežni sta Level One 10/100, kabl narejen doma (kabel Nexans UTP Category 5e).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
pri men: oba rač. sta na win2000 + ICS (ADSL)
- "Rozi vidm." "S psom!"
StratOS ::
Kaj pa konfiguracija / OS / mrežne ??
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
CaqKa ::
to maš verjetno kaj te vem kako preverjane vklopljeno ali pa kaj .. nebi vedo, tam pojdi malo v tcp/ip pogledat... mogoče je kaka bedna fora na ta drugi mašini mej nastavljeno da ip pridobi sama... lahko pa da so mrežne krive. probaj si pri kakem kolegu sposodit pa probaj
...sej sum je padel na mrežne kartice - prej je delalo OK 2 meseca na prastarih zaprašenih 3COM 509b (isa vodila ). Ta nov kabel je narejen po navodilih iz Juretovega članka Ethernet (dober, uporaben članek,...), probal sem tud z drugim kablom (sicer je tud ta narejen doma), tako da kabbel (verjetno?) ni kriv...
Bom spet mal pobrskal po real one strani (čeprav sm že...).
Dalmatinc - teb pa žal ne znam pomagat... edino da pregedaš nastavitve,... morda ti bo kaj pomagal tale Sas-ov post -?
Bom spet mal pobrskal po real one strani (čeprav sm že...).
Dalmatinc - teb pa žal ne znam pomagat... edino da pregedaš nastavitve,... morda ti bo kaj pomagal tale Sas-ov post -?
- "Rozi vidm." "S psom!"
OldSkul ::
ALI3N isti problem sem imel kot ti.Mreža se mi je diskonektala za sekundo pa se spet sama povezala nazaj, problem sem rešil z zamenjavo kabla in zdaj vse dela tako kot treba!
Imam pa win 2000!
Imam pa win 2000!
bom probal še kak kabel dobit (čeprav je problem ker je kabl v steni - gre po ceveh . pomen da ga morm sam narest, ker ne morem vlečt kabla po cevi, če ma konektor gor...). Hvala!
- "Rozi vidm." "S psom!"
Dalmatinc ::
3 enake mrežne
XP - ADSL + mreža
98 - mreža
pa use so nastavljene da si same ip pridobijo
XP - ADSL + mreža
98 - mreža
pa use so nastavljene da si same ip pridobijo
PaJo ::
pri nastavitvah od ICS-a poglej ce imas slucajno kej nastavljeno da userji lahko kontrolirajo tisto povezavo preko adsl-ja.
Pa jaz mam doma podobno narejeno kod ti , le da imam fixne ip-je pa stvar dela kod je treba
Pa jaz mam doma podobno narejeno kod ti , le da imam fixne ip-je pa stvar dela kod je treba
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 574077 (946) | A_A |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11654 (7324) | Tomi |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7963 (4694) | BlazP |
» | računalnika v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1943 (1515) | mte |
» | Mreža win 2k - win 2k ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1131 (1067) | SkIDiver |