» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
81 / 81
»
»»

predi ::

2FA je razdeljen na faktorje. V mojem primeru je prvi faktor geslo, drugi pa OTP, ki ga zgenerira avtentikator. Passkey je alternativa geslu, torej prvemu faktorju.

Meni passkeya ni uspelo dodati, ker mi je vmes vrglo "Something went wrong". Sem pa moral pred tem potrditi identiteto prek SMSov, čeprav imam, kot rečeno zdaj 2FA prek avtentikatorja.

Legon ::

predi je izjavil:

Legon je izjavil:

predi je izjavil:

Poleg tega se v določenih primerih še vedno pošlje SMS, tudi če imaš drug način 2FA vklopljen. Tega se povsem izklopit ne da pri PayPalu.
Katerih primerih? Meni se v zadnjih 10 letih ni zgodilo, da bi rabil karkoli drugega kot moj FIDO.
Zgoraj sem ga opisal.

predi je izjavil:

Sem si tudi sam omislil 2FA za Paypal prek 3rd party avtentikatorja, češ bom lažje spal ob vseh težavah z SMSi. No, pa grem v Android app s svojim novim bleščečim se OTP-jem in poskusim dodati nov passkey pod security nastavitvami ("Hamburger > Your Profile > Settings > Login and security"). Uganite na kak način želi app potrditi mojo identiteto preden to doda. Jep, z SMS-om.. Ta pa včasih pride, včasih pa ne.
Lahko tudi sam preveriš, tako da začneš postopek, ker je eden od prvih korakov ponovno potrjevanje identitete in ni treba čez celotnega za test, če se prav spomnim.

Ravnokar poskusil. Brez vsakega SMS lahko dodam Authenticator poleg FIDO ključka za 2FA.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

predi je izjavil:

2FA je razdeljen na faktorje. V mojem primeru je prvi faktor geslo, drugi pa OTP, ki ga zgenerira avtentikator. Passkey je alternativa geslu, torej prvemu faktorju.

Meni passkeya ni uspelo dodati, ker mi je vmes vrglo "Something went wrong". Sem pa moral pred tem potrditi identiteto prek SMSov, čeprav imam, kot rečeno zdaj 2FA prek avtentikatorja.

Mešaš login z passkey in 2FA. Jaz imam FIDO za 2FA in ko sem dodal sekundarni 2FA (authentikator) ni zahtevalo SMS v nobeni točki.

No, sem šel zdaj še enkrat poskusit, pa na žalost ne morem ponoviti, ker mi takoj, ko stisnem na Add Passkey vrže ven "Something went wrong". Mi je pa zagotovo tole takrat gnjavilo za SMS, ki sem ga včasih dobil, včasih pa ne, med več poskusi. Ne pusti tudi delat screenshotov v appu..

Še enkrat: Passkey in 2FA sta dve različni zadevi.

Moja poanta je bila, da PayPal v določenih primerih še vedno pade na potrjevanje identitete prek SMS, ne glede na to, kaj imaš nastavljeno za account login. Stvaritev passkeya je bil moj primer za to.

Moja izkušna z uporabo FIDO za 2FA je drugačna. Ampak nič od tega ne spremeni dejstva, da je idiotizem uporabljat SMS kot 2FA in bi to moral ponudnik že davno onemogočit.
««
81 / 81
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817149328 (29292) igi82m
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10332974 (9699) FoxKnox
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333124451 (51498) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4313697 (12414) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5123003 (20080) Kwizlord

Več podobnih tem