» »

Izklop 3G povezave ne deluje več... APNdroid

Izklop 3G povezave ne deluje več... APNdroid

jt83 ::

Nekaj dni nazaj mi je prenehala delovati funkcija za izklop 3G povezave preko programa APNdroid (telefon: Samsung Galaxy S). Aplikacija ševedno uspešno preimenuje APNje in za nekaj sekund onemogoči povezavo a nato se kmalu nazaj pojavi ikonca in telefon lahko normalno uporablja povezavo.
Naživce mi gre me potem poveže v gmail chat in mi vedno piska če me kdo klikne (čeprav imam izklopljeno sinhronizacijo) + nepretrgoma nekaj malega osvežuje ker ima povezavo vedno uklopljeno (poraba prenosa je sicer zanemarljiva vendar pa poveča porabo baterije), vedno je pa tudi vklopljena povezava tako da mi deluje internet idt...

Povezavo lahko sicer popolnoma ugasnem preko opcije na Power button menija (izklopi podatkovno povezavo) vendar tega pa nočem saj mi potem v tem primeru onemogoči tudi prejemanje MMSjev...

Se je še komu to zgodilo in mogoče kdo ve zakaj oz. pozna rešitev? (Ni se pa to zgodilo samo meni, kolegu je ravnotako nazaj na njegovem androidu začelo isto delat)

Že vnaprej hvala za kakršnokoli pomoč!

OmegaBlue ::

Imaš slučajno simobil?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

jt83 ::

ja

V-i-p ::

jt83: kaj pa če bi v gmail aplikaciji za chat enostavno kliknil "Sign out"?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

jt83 ::

V tisti original gmail aplikaciji (že prednameščeni na Androidu) sem to opcijo že iskal pa jo nenajdem? Drugače tega niti nisem nikoli uporabljal in nimam nameščene nobene dodatne aplikacije.

Ni pa glaven problem chat, zanima me samo zakaj je kar naenkrat APNdroid prenehal funkcionirati :)

wind ::

Na Simobilu ti bo sedaj tudi če imaš napačno nastavljen APN deloval internet. Torej boš moral najti kakšen drugačen način za izklop neta (APNdroid več ne bo deloval).
w

OmegaBlue ::

Ja.. izredno prijazen fičr..
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

jt83 ::

bruh...

lurker ::

To dejansko je dober fičr. Za koji k**** bi moral diplomirat iz APN nastavitev?!

Da pa Android ne zna omejit prometa (če je to sploh še res) je pa druga stvar. Ne vem zakaj bi jo moral Simobil reševat.

Simobil ::

Pozdravljeni,

drži, v Si.mobilu smo uvedli rešitev, ki omogoča uporabo mobilnega interneta (prenos podatkov) in uporabo MMS-ov tudi z napačnimi nastavitvami telefona, s čimer smo želeli odpraviti težave uporabnikov, ki zaradi napačnih nastavitev v svojih telefonih niso mogli pošiljati in prejemati sporočil MMS in niso mogli dostopati do storitev za prenos podatkov. Več o tem si lahko preberete na naši spletni strani.

Glede nastalega problema s Samsung Galaxy S-om vam svetujemo, da nadgradite operacijski sistem na OS Android 2.2. Za vklop oz. izklop nato le držite gumb za ugašanje in pojavilo se vam bo pop up okno, ki ima na voljo: Podatkova povezava (aktivna/izključena).

Če želite imeti bližnjico na namizju, je potrebno namestiti aplikacijo z Android Marketa, ki doda gumb na namizje (widget – pripomočki je Samsungov prevod). Aplikacij je kar nekaj, npr. Mobile data switch in APN on/off widget. Obe izklopita podatkovni prenos, žal pri Samsungu tudi MMS. Na telefon v slednjem primeru prejmete le obvestilo o prejetem MMS sporočilu, za ogled MMS sporočila, pa je potrebno vklopiti podatkovni prenos in naložiti MMS na telefon.

Upamo, da smo vam pomagali rešiti problem. Če bi imeli še kakšno vprašanje, pa le sporočite.

Maja Lapajne, Si.mobil

jt83 ::

Hvala za odgovor, vse to vem. Imam sistem nadgrajen na 2.2 in poznam funkcijo za izklop podatkovne povezave. Vendar če ta čas dobim MMS mi samo piše prenašam zdraven (trenutno že dva dni) in se nič ne zgodi, tudi če kliknem na MMS vsaj jaz nenajdem nobene opcije da bi lahko z vklopljeno povezavo dobil le tega. (UPDATE: imel sem vklopljeno opcijo samodejni prenos, ki sprejemanje MMSja ne zaključi če je med prejemom povezava izklopljena. To opcijo sem izklopil nato se ti pri MMSju pojavi opcija naloži in ko kliknež nanjo z vklopljeno povezavo prenese MMS. Tako da je težava rešena, ni tako enostavno kot prej ampak bolje kot nič)

@lurker: android ima nadzor nad prenešenimi podatki, ni problem nad samim prenosom saj je le ta zelo mali. Zdi se mi da se poveča poraba baterije če je povezava neprestano aktivna.

Simobil ::

Jt83, žal druge opcije res ni. Upamo lahko, da bodo imeli Samsungovi aparati pri prihajajoči nadgradnji na opreacijski sistem 2.3 (Gingerbread) na voljo tudi to funkcijo in bodo kljub izklopljenemu prenosu podatkov prejmali MMS na telefon.

Maja Lapajne, Si.mobil

blaz87 ::

Kaj pa rešitev za Samsung galaxy 5 kateri nima še nadgradnje na 2.2?

Se da kako ta simobilova rešitev izklopit, da bi bilo kot po starem, ali se pa da samo izklopit internet do konca(mislim na centrali)?

Je problem pri ljudeh ki so si nabavli ta aparat ne pa prenosa podatkov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blaz87 ()

Simobil ::

Pozdravljen Blaž87,

Po naših informacijah se v kratkem, še v februarju, obeta tudi posodobitev na android 2.2 (froyo) tudi za Galaxy5. Upamo, da bo to rešilo tudi vaš problem.

Glede ostalih možnosti pa velja preizkusiti aplikacije iz Android Marketa oz. lahko svetujemo enako, kot smo jt83.

Maja Lapajne, Si.mobil

WaterBoy ::

Poskusi to : http://www.appbrain.com/app/smoda-widge......ian.smodawidget, ali pa to http://www.appbrain.com/app/dcswitch/or...
Ziher dela za galaxy 5

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WaterBoy ()

5pellfire ::

Jaz na LG Optimus1 uporabljam Curvefishov APNOnOff widget in dela super.
http://www.appbrain.com/app/apn-onoff/c...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2733458958 (201244) Rupa
»

Android fon me je suvereno obral za 75€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10727930 (22731) Marat
»

paketni prenos omogocen le za MMS

Oddelek: Mobilne tehnologije
148343 (7996) bajsibajsi
»

Android igre koristijo internet

Oddelek: Mobilne tehnologije
61232 (946) RejZoR
»

Galaxy s visi na netu?

Oddelek: Mobilne tehnologije
141066 (756) Lonsarg

Več podobnih tem